Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 12 Kwi 2015 07:43 

platynowy
Szukam jakiejś strony/programu na androida aby mi wyświetlała nr gate-ów online, szczególnie chodzi o lotnisku WAW (na stronie lotniska Chopina jest podany tylko terminal).
to się chyba nazywa "Flight Information Display System" tak jak na załączonym screenie,
znalazłem taki program na androida FlightHero PRO niestety nie wyświetla WAW ani innych polskich lotnisk.
Program na niektórych lotniskach wyświetla tylko szczątkowe informacje o numerze terminalu.
Najlepiej zobrazuje to przykład TXL z pełna informacją o nr gate.
Jest coś takiego??

Załącznik:
Screenshot_2015-04-12-07-17-31.jpg
Screenshot_2015-04-12-07-17-31.jpg [ 73.04 KiB | Obejrzany 908 razy ]
 Profil Relacje PM off  

Super 🔥Bezpośrednie loty z Wietnamu do Polski za 499 PLN ❗️😎 Super 🔥Bezpośrednie loty z Wietnamu do Polski za 499 PLN ❗️😎
Wiosenny urlop na Costa Brava 🌊🏖️ 4* hotel przy plaży za 2139 PLN ☀️ Wiosenny urlop na Costa Brava 🌊🏖️ 4* hotel przy plaży za 2139 PLN ☀️
#2 PostWysłany: 12 Kwi 2015 08:47 
Awatar użytkownika

srebrny
Jest taka płatna apka, zwie się FlightBoard.
Mam ją zainstalowaną (na iOS) jako plugin do aplikacji FlightTrack i niestety ostatnio przestały się wyświetlać tablice z polskich lotnisk.
Nie wiem, czy to przez brak aktualizacji, czy po prostu Polski już nie obsługuje.
Możesz spóbować kupić na i ewentualnie zrezygnować z zakupu max. po 2 godzinach, pieniądze wrócą na kartę.

https://play.google.com/store/apps/deta ... oard&hl=pl
kacper451 uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 12 Kwi 2015 11:13 

platynowy
Z płatnością to mały problem, mam już ją bezpłatnie :)
Z tymże ona też nie wyświetla interesujących mnie danych.
I tak sobie myślę, że obie aplikację korzystają z podobnego "silnika" wyszukiwania ponieważ w obu nie widać gate-ów na polskich lotniskach.
Za to taki TXL wszystkie gate ładnie wyświetla i na mojej i na Twojej aplikacji.
Moze faktycznie potrzebna aktualizacja albo coś przyblokowali.
Chociaż do niektórych lotów podaje gate w GDN, KRK (najwięcej), POZ, WRO, WAW szczegolnie loty LH

Tych aplikacji jest więcej tak myślę że z wyświetlaniem będą podobne problemy.
Dobra będe monitorował, apka lepsza niż moja może nie wizualnie ale informacyjnie (więcej pokazuje gate-ów).
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 12 Kwi 2015 11:32 
Awatar użytkownika

niebieski
LH udostępnia te informacje rowniez przez swoją aplikacje czyli pochodzą one nie tyle z lotniska co od samego LH i prwnie aplikacje z tego korzystają. Z kolei LOT udostępnia takie informacje przez Premium SMS 5pln. Wiec pewnie nie chce sie dzielić za darmo. Ale biorąc pod uwagę jakie problemy sa z odprawami online to raczej przypuszczam ze po prostu maja cienki system komputerowy

Wysłane z mojego iPhone (łatwo zgadnąć po błędach z "ułatwiacza" pisania), przez Tapatalk

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości