Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wypłaty kartą MC Revolut w bankomatach Euronet często obciążane są prowizją nie do ominięcia (sieć bankomatów rozpoznaje kartę jako zagraniczną i nakłada własną prowizję). Visa Revolut na razie nie, ale warto uważać.
Ponadto należy zawsze wybrać opcję obciążenia w lokalnej walucie, by uniknąć przewalutowania po kursie Euronetu.

Zasilanie revoluta kartami kredytowymi jest obciążone prowizją w następujących bankach:
- Citi Handlowy 8%, min 10zł
- Citibank prowizja 10%
- BNP Paribias od 1/4/24 (2%)
- Ikano Bank
- Pekao Karta Kredytowa z Żubrem - 7% (pakiet standard), 5% (pakiet złoty), 3% (pakiet platynowy).

Uwaga: Zamieszczanie referali jest możliwe wyłącznie w wątkach łańcuszkowych. Możliwość zamieszczania referali mają jedynie osoby posiadające minimum niebieski status i pół roku stażu. regulamin-dzialania-watkow-lancuszkowych,82,44721

Spis banków z darmową wypłatą z Revoluta: https://www.dropbox.com/s/ajifjmncdazhz ... .xlsx?dl=0

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8665 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 414, 415, 416, 417, 418, 419, 420 ... 434  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Revolut
#8321 PostWysłany: 08 Paź 2024 12:09 
Awatar użytkownika

Loty: 22
Kilometry: 20 023
niebieski
Cytuj:
Czy podejrzewasz, że Revolut na dobę przed Twoją wizytą w sklepie będzie o niej wiedział i poinformuje Cię ile w nim wydasz? 😉

Dokładnie i dodatkowo będzie wiedział które sklepy odwiedzę.
Miałem na myśli to, że przy płatności kartą najpierw blokowana jest konkretna kwota a faktycznie pieniądze schodzą z konta po jakimś czasie.

Żeby nie przeciągać dyskusji, uregulowałem swoją zaległość w sklepie i temat zamknięty.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Zakintos all inclusive za 1820 PLN ☀️💙 Słoneczne last minute w ⭐⭐⭐⭐ hotelu na pięknej greckiej wyspie 🏊‍♂️🌴 Zakintos all inclusive za 1820 PLN ☀️💙 Słoneczne last minute w ⭐⭐⭐⭐ hotelu na pięknej greckiej wyspie 🏊‍♂️🌴
Złap nieco słońca w Turcji ☀️😎 Tanie tygodniowe all inclusive za 1099 PLN 🍹🍴 Złap nieco słońca w Turcji ☀️😎 Tanie tygodniowe all inclusive za 1099 PLN 🍹🍴
#8322 PostWysłany: 08 Paź 2024 12:13 
Moderator forum

Ale już w momencie blokady (autoryzacji) sklep dostaje promesę zapłaty. Dlatego pieniądze muszą być dostępne już wtedy.
 Profil Relacje PM off  

#8323 PostWysłany: 09 Paź 2024 12:10 

Mam kilka pytań o Revolut Ultra, może ktoś już przerabiał takie sytuacje ;)
1. Rezygnacja z subskrypcji - mam dostępne dwa plany taryfowe - 2520 zł na rok z góry lub 210/miesiecznie przez 3 miesiące, potem 260zł. Czy w przypadku drugiej opcji mogę w dowolnym momencie zrezygnować z subskrypcji miesięcznej bez dodatkowych opłat?

2. Zwrot pieniędzy do 5000 euro związany z rezygnacją z podróży (loty, noclegi etc) z dowolnego powodu - czy ktoś miał możliwość weryfikacji jak to wygląda? Czy zwrot dotyczy tylko rezerwacji, które opłaciłem kartą Ultra od momentu zakupu planu?
 Profil Relacje PM off  

#8324 PostWysłany: 09 Paź 2024 15:30 

@radomt zgodnie z tym co pisze revolut, jak zrezygnujesz przed uplywem odpowiedniej ilosci miesiecy, placisz oplaty. chyba ze rezygnujesz do 14 dni, to placisz za to co zuzyles z danej taryfy. jest to wszystko podane na stronie revoluta
 Profil Relacje PM off  

#8325 PostWysłany: 09 Paź 2024 17:44 

@januszmk Tak, też widziałem zapis to sugerujący. Niemniej w innym miejscu znalazłem również zapis o możliwości 'zmniejszenia' planu na niższy, co prawdopodobnie nie wiązałoby się z koniecznością płacenia w opcji subskrypcji miesięcznej przez planowe 12 miesięcy
 Profil Relacje PM off  

#8326 PostWysłany: 09 Paź 2024 18:51 

@radomt "anulowanie" i "zmniejszenie" to to samo w regulaminie revoluta, nawet o tym piszą "You can end your Paid Plan subscription at any time (we call this a downgrade)"
 Profil Relacje PM off
radomt lubi ten post.

#8327 PostWysłany: 10 Paź 2024 09:03 

platynowy
radomt napisał(a):
Mam kilka pytań o Revolut Ultra, może ktoś już przerabiał takie sytuacje ;)
Czy zwrot dotyczy tylko rezerwacji, które opłaciłem kartą Ultra od momentu zakupu planu?

Tak, zgodnie z FAQ:

Key exclusions
Cancellations less than 1 day before the trip or event start date
Trips or events purchased less than 3 days or more than 12 months before the start date
Trips that are longer than 90 days
Cancelled trips or events that the provider has already reimbursed
Trips or events not purchased with your Revolut account with the Ultra plan
Trips or events purchased from private sellers or peer-to-peer transactions
Trips or events booked for business purposes
Any event cancelled by the provider, retailer, or organiser
 Profil Relacje PM off
radomt lubi ten post.

#8328 PostWysłany: 14 Paź 2024 14:36 

srebrny
A man who had £165,000 stolen from his Revolut business account by fraudsters has told BBC Panorama he believes the company’s security measures failed to prevent the theft.

He says criminals managed to bypass the ID verification process to gain access to his account.

https://www.bbc.com/news/articles/cj6epzxdd77o
 Profil Relacje PM off
man4business lubi ten post.

#8329 PostWysłany: 14 Paź 2024 15:55 

OMG ale dzban...
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#8330 PostWysłany: 14 Paź 2024 20:51 

HON fly4free
Kolo wtopił na maksa, ale Rewolut tak samo. Zero reakcji na kilkadziesiąt dużych transakcji do trzech różnych, nigdy wcześniej nie użytych kont? I pomyśleć, że oni (Rewolut) zatrzymali moją kartę w bankomacie na Madagaskarze, bo coś im "nie pasowało", nawet nie podczas wypłacania kasy... To tylko dowodzi tego, że powierzanie takim fintechom za dużej gotówki nie jest rozsądne.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#8331 PostWysłany: 14 Paź 2024 22:28 
Awatar użytkownika

srebrny
Czy ktoś miał taką sytuację: Mam kilka kart w mbanku. Każdą wpłacam hajs na revo bez prowizji. Debetowe, kredytowe do konta zwykłego, aquariusa itp. Ostatnio założyłem też w mBanku kredytówkę ale do konta firmowego i revolut rozpoznaje ją jako zagraniczną kartę i dolicza prowizję za wpłatę (karta oczywiście w PLN) Czy ktoś miał coś podobnego i udało się przekonać revo że to PL karta? Oczywiście mbank mówi że numer karty jest ok...

#8332 PostWysłany: 14 Paź 2024 22:29 

napewno wykrywa jako zagraniczna, a nie firmowa do ktorej ma dodatkowe oplaty? zapytaj supportu dlaczego doliczaja oplate.
 Profil Relacje PM off  

#8333 PostWysłany: 14 Paź 2024 23:55 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@man4business to nie było konto prywatne w revolut tylko konto business. Podobnie jak w polskich bankach, nie dziwią ich przelewy na duże kwoty na nowe konta. Gdyby np. przelew był na konto oznaczone gdzieś w systemie międzybankowym jako oszukańcze, to wtedy powinni zareagować.
Nie bronię revoluta, ale gdyby mi blokowali co chwila takie jednorazowe przelewy w ramach prowadzonej działalności, bez wyraźnej przyczyny, to szybko bym się z nimi rozstał.
 Profil Relacje PM off  

#8334 PostWysłany: 15 Paź 2024 00:37 

HON fly4free
Oczywiście wiem, że to było konto biznesowe. Ale chyba nie doczytałeś co do liczby transakcji, które nie były "jednorazowe", a robienie seryjnych przelewów na rosnące kwoty to jest typowe "próbkowanie" czy dane konto da się jeszcze wydrenować... jeśli Revolut ma jakiekolwiek mechanizmy antywyłudzeniowe, to (wnioskuję tylko z tego opisu) zdecydowanie powinny zadziałać. Choćby właśnie powiadomieniem właściciela konta...
 Profil Relacje PM off  

#8335 PostWysłany: 15 Paź 2024 07:43 

Loty: 6
Kilometry: 12 016
srebrny
A można mieć aplikację na 2 telefonach? (2 numerach?) Z artykułu wynika, że mieli aplikację na swoim telefonie. Może powiadomienia przychodziły, ale na ich telefon
 Profil Relacje PM off  

#8336 PostWysłany: 15 Paź 2024 11:49 

srebrny
z internetu, mozna.

The app will work overseas , but you would need to have access to the phone number registered on the account" So first time running the app you need an SMS code ex the phone number registered with acc
 Profil Relacje PM off  

#8337 PostWysłany: 15 Paź 2024 13:37 

Loty: 6
Kilometry: 12 016
srebrny
Z tego nie wynika, że można mieć aplikację na 2 numerach lub 2 telefonach
 Profil Relacje PM off  

#8338 PostWysłany: 15 Paź 2024 18:27 

Można, można. Mam na tel i na tablecie. 2 różne nr tel.
 Profil Relacje PM off
piotrkr uważa post za pomocny.

#8339 PostWysłany: 19 Paź 2024 00:22 

srebrny
ale przy takim rozwiazaniu czesto prosi o weryfikację SMS i bez dostepu do drugiego tel robi sie denerwujace
 Profil Relacje PM off
pawfazi lubi ten post.

#8340 PostWysłany: 19 Paź 2024 21:59 
Awatar użytkownika

srebrny
Dobra wiadomość dla osób z planem Metal. Napisałem na czacie swoje niezadowolenie z faktu, że zapłaciłem za roczny plan który ma w sobie Smart Delay a w trakcie obowiązywania umowy mi go zabrali i zgodzili się na zwrot opłaty za 2 miesiące tj 93zl, które po paru minutach były na moim koncie. Myślę, że uczciwie podeszli do tematu ;)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8665 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 414, 415, 416, 417, 418, 419, 420 ... 434  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości