Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.



Wikipost
Wypłaty kartą MC Revolut w bankomatach Euronet często obciążane są prowizją nie do ominięcia (sieć bankomatów rozpoznaje kartę jako zagraniczną i nakłada własną prowizję). Visa Revolut na razie nie, ale warto uważać.
Ponadto należy zawsze wybrać opcję obciążenia w lokalnej walucie, by uniknąć przewalutowania po kursie Euronetu.

Zasilanie revoluta kartami kredytowymi Citi Handlowy jest obciążone prowizją 8%, min 10zł!

Uwaga: Zamieszczanie referali jest możliwe wyłącznie w wątkach łańcuszkowych. Możliwość zamieszczania referali mają jedynie osoby posiadające minimum niebieski status i pół roku stażu. regulamin-dzialania-watkow-lancuszkowych,82,44721


Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4188 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 210  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: revolut
#41 PostWysłany: 27 Sie 2016 09:33 

Rejestracja: 16 Gru 2012
Posty: 106
niebieski
Próbowałem zrobić doładowanie kartą Deutsche Bank Mastercard w PLN.
Blokada środków jest po kursie Mastercard niestety jak księguje to przelicza po kursie Deutsche Banku.

W jakich bankach jest pewność, że wpłaty w PLN będą przeliczane i księgowane po kursie Mastercard?
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
 Temat postu: Re: revolut
#42 PostWysłany: 27 Sie 2016 15:48 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 Kwi 2012
Posty: 1148
srebrny
Kartę Revolut się aktywuję jakoś ?
Dostałem kartę pocztą, PIN ustawiłem w aplikacji. Będzie to śmigać bez żadnej aktywacji ?
_________________
Image
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
 Temat postu: Re: revolut
#43 PostWysłany: 27 Sie 2016 15:49 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 Wrz 2012
Posty: 756
niebieski
Z tego co pamiętam to aktywowałem kartę w aplikacji.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
_________________
Image
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
 Temat postu: Re: revolut
#44 PostWysłany: 27 Sie 2016 15:51 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 Sie 2012
Posty: 3157
złoty
a mam takie pytanie
jak podpiąć druga kartę?
bo próbuje teraz dodac walutowa ale nie mam pojecia jak to zrobic
_________________
Image

moje najciekawsze wpisy są w koszu - serdecznie zapraszam
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
 Temat postu: Re: revolut
#45 PostWysłany: 27 Sie 2016 16:04 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 Wrz 2012
Posty: 756
niebieski
Wybierz top up, a potem przesuń palcem w lewo i będziesz miał opcje dodania nowej karty.
Daj znać czy po dodaniu karty aplikacja Ci się zawiesi.
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
_________________
Image
Góra
 Profil Relacje PM off
becek uważa post za pomocny.
 
      
 Temat postu: Re: revolut
#46 PostWysłany: 27 Sie 2016 16:33 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 Sie 2012
Posty: 3157
złoty
jestes wielki!!!!
ale i tak nie przeszlo bo karta pusta ,czekam na transfer z cinkciarza.pl
_________________
Image

moje najciekawsze wpisy są w koszu - serdecznie zapraszam
Góra
 Profil Relacje PM off
witekkowal lubi ten post.
 
      
 Temat postu: Re: revolut
#47 PostWysłany: 27 Sie 2016 21:28 

Rejestracja: 07 Maj 2015
Posty: 102
Loty: 12
Kilometry: 31 528
littleboy1989 napisał(a):
Kartę Revolut się aktywuję jakoś ?
Dostałem kartę pocztą, PIN ustawiłem w aplikacji. Będzie to śmigać bez żadnej aktywacji ?

Powinno, ja dla pewności kupiłem coś drobnego w PL.

Poszło z fona
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
 Temat postu: Re: revolut
#48 PostWysłany: 28 Sie 2016 20:17 

Rejestracja: 13 Mar 2013
Posty: 107
Próbowałem doładować debetowa Visa z Getinu, ale wykrywa ja jako kredytowa i jest dodatkowa opłata. Da sie to jakoś obejść czy pozostaje mi tylko przelew?


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
 Temat postu: Re: revolut
#49 PostWysłany: 28 Sie 2016 21:56 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 Wrz 2012
Posty: 756
niebieski
Albo kontakt z suportem coś da albo pozostaje tylko przelew.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
_________________
Image
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
 Temat postu: Re: revolut
#50 PostWysłany: 29 Sie 2016 00:59 

Rejestracja: 31 Sty 2014
Posty: 1686
złoty
Z walutową bzwbk jest to samo, nie wiem czy to błąd po stronie revoluta, czy też BZWBK chce więcej zarobić na intercharge.
_________________
Image
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
 Temat postu: Re: revolut
#51 PostWysłany: 29 Sie 2016 10:06 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 17 Sty 2015
Posty: 215
Zawsze można sprawdzić typ karty, który najprawdopodobniej widzi Revolut:
http://www.binbase.com/search.html
Góra
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.
 
      
 Temat postu: Re: revolut
#52 PostWysłany: 29 Sie 2016 10:53 

Rejestracja: 13 Mar 2013
Posty: 107
Napisałem do nich, sprawdza i mam spróbować za kilka dni. Biorąc pod uwagę, ze Visa Getinu rozliczana po kursie organizacji to połączenie wydaje być sie dobra opcja.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
 Temat postu: Re: revolut
#53 PostWysłany: 31 Sie 2016 10:25 

Rejestracja: 25 Lip 2016
Posty: 13
Czy ktos z Was moglby podac kursy po jakich zostaly przeliczone transakcje i wyplaty z bankomatow przy korzystaniu z Revolut?
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
 Temat postu: Re: revolut
#54 PostWysłany: 08 Wrz 2016 18:24 

Rejestracja: 08 Wrz 2016
Posty: 0
Pytanie: ktoś próbował już wypłacać pieniądze z Revolut na swoje konto (walutowe/PLN)?
Działa bezproblemowo? Jakieś opłaty/prowizje są? Ile trwa?
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
 Temat postu: Re: revolut
#55 PostWysłany: 08 Wrz 2016 18:29 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 Wrz 2012
Posty: 756
niebieski
Ja wielokrotnie wypłacałem. Trwa to około 2-3 dni. Brak opłat.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
_________________
Image
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
 Temat postu: Re: revolut
#56 PostWysłany: 09 Wrz 2016 13:37 

Rejestracja: 09 Sie 2016
Posty: 117
Założyłam sobie właśnie profil na revolut, mam już kartę wirtualną i czekam na fizyczną. Udało mi się ją doładować debetówką euro mbanku bez żadnych opłat, choć początkowo wyskakiwał mi komunikat, że karta jest wydana w PLN i mogą zostać naliczone dodatkowe opłaty.
Do już użytkujących mam kilka pytań - czy dobrze rozumiem, że:
1) jeśli nie mam konta w usd/gbp, z którego mogłabym przelać środki na revolut, a jedynie to w euro, którym zasiliłam revolut, to i tak płacąc tą kartą w innej walucie niż euro revolut przeliczy mi transakcję z waluty lokalnej na euro wg kursu mastercard, korzystniejszego niż kursy kantorów i banków? w związku z tym mogę też spokojnie używać karty do płatności w pln w Polsce?
2) wypłaty z bankomatów odbywają się automatycznie - nie muszę podawać, z jakiego "portfela walutowego" karta ma skorzystać, a moja transakcja nie zostanie obciążona żadną prowizją?
3) nie opłaca się zasilać revolut przelewem, bo mogę zostać obciążona kosztami przelewu SEPA lub natychmiastowego przez bank, z którego ma iść zasilenie wg obowiązującego tam cennika (w mbanku to 5 zł za SEPA)?
4) najlepiej zasilać revolut kartą debetową w tej samej walucie co wybrany "portfel walutowy" (czyli w euro lub gbp, za wyjątkiem usd, bo tu dodatkowa prowizja), aby uniknąć prowizji za przewalutowanie pobieranej przez bank - wystawcę karty oraz w przypadku kart kredytowych - dodatkowo prowizji revolut?
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
 Temat postu: Re: revolut
#57 PostWysłany: 09 Wrz 2016 14:09 

Rejestracja: 07 Maj 2015
Posty: 102
Loty: 12
Kilometry: 31 528
1. Tak. Czy po kursie Mastercarda - to wątplie, bo Revolut ma swoje kursy
1a. nie widzę sensu w używaniu karty do płacenia w PL, choć oczywiście można.
2. tak, o ile bankomat nie doliczy 'swojej' prowizji - a czasami się to zdarza, ale o tym powinno być ostrzeżenie i można poszukać innego.
2a. musisz uważać na przewalutowania. Jeżeli masz kartę Revoluta, to bankomat ją rozpozna jako wydaną w GB i może Ci zaproponować obciążenie w funtach, przeliczając walutę na funty po swoim, bankomatowym kursie (raczej mniej korzystnym od revolutowego). Najlepiej nie wybierac tej opcji i niech bankomat obciąży Twoją kartę walutą jaką wypłacasz.
3. nie/tak. Jeżeli bank (jak mBank) pobiera opłatę za przelew (nawet Sepa), to się nie opłaca. Ale są banki, które nie pobierają opłat za przelewy, nawet zagraniczne (np. Alior Kantor w ramach tzw licznka). Wadą przelewu jest dłuższy czas oczekiwania na zasilenie konta revolut - ok 1-3 dni.
4. tak
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
 Temat postu: Re: revolut
#58 PostWysłany: 12 Wrz 2016 03:32 

Rejestracja: 23 Wrz 2012
Posty: 744
niebieski
Interesuje mnie czy jest jakaś różnica w kursach wymiany w zależności czy przeliczenie jest z $ czy z €? W sensie czy w takich krajach jak Czechy, Serbia bardziej opłaci się zasilenie Revoluta w $?
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
 Temat postu: Re: revolut
#59 PostWysłany: 12 Wrz 2016 04:13 

Rejestracja: 07 Maj 2015
Posty: 102
Loty: 12
Kilometry: 31 528
Nie wydaje mi się, żeby to było łatwe do określenia. Kursy zmieniają się co chwilę, wg. mnie dużo większe znaczenie będzie miała cena zakupu USD czy Eur. A w momencie płatności w Czechach czy Serbii trzeba by brać pod uwagę nie tylko kursy lokalnej waluty do USD czy Eur, ale jeszcze nie USD/Eur.

Poszło z fona
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
 Temat postu: Re: revolut
#60 PostWysłany: 12 Wrz 2016 04:41 

Rejestracja: 23 Wrz 2012
Posty: 744
niebieski
Cenę zakupu EUR lub USD pomijam, zresztą mogę je już wcześniej posiadać. Ciekawi mnie jak wygląda relacja eur/czk i usd/czk w odniesieniu do średniego kursu danego dnia, inaczej mówiąc czy w którejś parze pobierają procentowo większą prowizję (spread). Bo jeżeli nie, to chyba nie ma co się bawić w przelewy dolarowe.
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4188 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 210  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: dormozg, Exabot [Bot] oraz 10 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Przeszukaj temat:
  
phpBB® Forum Software © phpBB Group