Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wypłaty kartą MC Revolut w bankomatach Euronet często obciążane są prowizją nie do ominięcia (sieć bankomatów rozpoznaje kartę jako zagraniczną i nakłada własną prowizję). Visa Revolut na razie nie, ale warto uważać.
Ponadto należy zawsze wybrać opcję obciążenia w lokalnej walucie, by uniknąć przewalutowania po kursie Euronetu.

Zasilanie revoluta kartami kredytowymi jest obciążone prowizją w następujących bankach:
- Citi Handlowy 8%, min 10zł
- Citibank prowizja 10%
- BNP Paribias od 1/4/24 (2%)
- Ikano Bank
- Pekao Karta Kredytowa z Żubrem - 7% (pakiet standard), 5% (pakiet złoty), 3% (pakiet platynowy).

Uwaga: Zamieszczanie referali jest możliwe wyłącznie w wątkach łańcuszkowych. Możliwość zamieszczania referali mają jedynie osoby posiadające minimum niebieski status i pół roku stażu. regulamin-dzialania-watkow-lancuszkowych,82,44721

Spis banków z darmową wypłatą z Revoluta: https://www.dropbox.com/s/ajifjmncdazhz ... .xlsx?dl=0

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8665 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121 ... 434  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: revolut
#2341 PostWysłany: 27 Lip 2018 22:23 

pewnie Eden Hotel Amsterdam - u mnie każda rezerwacja na booking.com z kartą Revoluta ma takie "żadanie autoryzacji" na O zł

Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

Przedłużony weekend w Larnace 🏖️🍹 Loty z Warszawy i 4* hotel ze śniadaniami za 909 PLN 😎 Przedłużony weekend w Larnace 🏖️🍹 Loty z Warszawy i 4* hotel ze śniadaniami za 909 PLN 😎
Turcja w pigułce 🇹🇷 Stambuł i Kapadocja w jednej podróży od 969 PLN 😍 Turcja w pigułce 🇹🇷 Stambuł i Kapadocja w jednej podróży od 969 PLN 😍
#2342 PostWysłany: 27 Lip 2018 22:36 

srebrny
-- 27 Lip 2018 22:27 --

dokladnie, eden hotel, a w opisie adres tego hotelu w amsterdamie.

dziwne, wczesniej tego nie mialem.

-- 27 Lip 2018 22:36 --

o w morde, prewencyjnie zafreezowalem karty rano.

a tu doslownie przed chwila pojawily sie 3 odrzucone transakcje na wyciagu: letzky international z US na 0$ i 2 z obb z Austrii na 0 euro

wyglada ze to samo co u @OSK, sprawdzcie swoje karty
 Profil Relacje PM off  

#2343 PostWysłany: 28 Lip 2018 00:06 

Rezerwowałem przez Booking.com hotel we Włoszech w lipcu. Obciążenie na prawidłową kwotę, rezerwacja potwierdzona, widoczna jako opłacona w serwisie a obciążenie właśnie Hotel Eden Amsterdam i ikona Bookingu. Na początku mnie to zastanowiło, ale pomyślałem sobie, ze moze jednak z jakiegoś powodu tak właśnie idzie obciążenie dla Bookingu? Innych podejrzanych transakcji nie mam. Pobyt z tej rezerwacji dopiero w sierpniu.Image
 Profil Relacje PM off  

#2344 PostWysłany: 28 Lip 2018 03:00 

-- 28 Lip 2018 02:53 --

Małe podsumowanie bankomatów i płatności w Bułgarii w tzw. Złotych Piaskach. Większość bankomatów w ZP to bankomaty Euronetu, które dają dwie opcje DCC i sprzedaż lewów po własnym kursie zarówno revolut jak i Pekao wielowalutowa. Z bankomatów które polecam to bankomat Raiffeisena, który nie proponuje żadnych DCC ani innych wynalazków. Wypłaca lewy i całość jest rozliczana przez revolut lub Pekao, w zależności od karty. Transakcje były realizowane w piątek przed 22 czasu bułgarskiego. Lepszy kurs o około 0,5-1 gr był na karcie Pekao. W mojej ocenie karta Pekao jest lepsza, niestety ich aplikacja na telefon nie dorasta do pięt tej z Revolut.

-- 28 Lip 2018 03:00 --

W Warnie pozytywne testy przeszły bankomaty CCB i UBB, brak pytań o DDC lub własne przeliczniki. Jest wybór języka, zapytanie o pin i czy chcemy wydruk potwierdzający. Prosto i przejrzyście. W poniedziałek może uda mi się przedstawiać bankomaty w okolicach Burgaska.
 Profil Relacje PM off
seal lubi ten post.

#2345 PostWysłany: 28 Lip 2018 13:16 

Loty: 747
Kilometry: 1 296 435
srebrny
OSK napisał(a):
Słuchajcie ktoś mi ściągnął właśnie z karty ponad 900eur. Transakcje wykonane w Berlinie, w którym nawet dziś nie byłem. Złożyłem chargeback, jak to wygląda w Revolucie? Wysłałem im skan tych transakcji, których nie dokonywałem. Karty zablokowalem

Widzę,że w ustawieniach karty mam włączoną geolokalizację, która ma niby zabezpieczać przed nieuprawnionym wykorzystaniem karty, jak widać się nie sprawdziło
Moja przygoda z chargebackiem trwała mniej niż 48H. 2 z 3 transakcji - zwrot 100% środków, trzecia wisi jako pending, więc albo blokada zejdzie po 7 dniach albo trzeci chargeback, mam nadZieję,że równie skuteczny

Także Revolut stanął na wysokości zadania, po moim wcześniejszym chargebacku na niesłuszne przewalutowanie w bankomacie, skuteczność chargeback to 3/3

Brawo Revolut
2 ludzi lubi ten post.

#2346 PostWysłany: 29 Lip 2018 20:45 

Dostałem z Aliora taką informację:

Alior Bank: Karta nr 55...1058 zostala zablokowana ze wzgledow bezpieczenstwa. Aby odblokowac karte potwierdz: probe wykonania transakcji 1 PLN Internet Revolut*2649* revolut.com GB, wysylajac sms o tresci T na nr +48661004545. Jesli nie potwierdzasz wyslij sms o tresci N. W razie pytan skontaktuj sie z Bankiem pod nr +48123707080

Wiecie o co może chodzić? Karty o tym numerze nie miałem zapisanej w aplikacji, raz próbowałem doładować nią konto w Revolut ale przez pomyłkę bo miałem tam 0.
 Profil Relacje PM off  

#2347 PostWysłany: 29 Lip 2018 21:26 
Awatar użytkownika

srebrny
przecież ci wszystko napisali

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#2348 PostWysłany: 29 Lip 2018 22:59 
Awatar użytkownika

Loty: 585
Kilometry: 1 075 549
niebieski
Wiadomo, że Revolut pozwala wypłacić np. 200 GBP w miesiącu bez prowizji.
Wypłacałem w tym miesiącu środki bezpośrednio z Karty Revolut, ale także z Revolut podpiętej do karty Curve.
No i co ciekawe wypłata za pośrednictwem karty Curve nie jest liczona do wypłaty gotówki w Revolut.
Wygląda zatem na to, że można w praktyce mieć "podwójny limit", bo przez Curve również można wypłacić bez dodatkowej prowizji do 200 GBP podobnie jak to ma miejsce w Revolut.
Curve ma wprawdzie opłatę za zmianę waluty, ale jeśli wypłacasz np. PLN z karty w PLN opłaty nie ma. Zawsze to jakaś dodatkowa opcja, zwłaszcza, że w Revolut można dodać konta z różnymi walutami. Ciekawa oferta również z uwagi na fakt, że wciąż można zamówić taką kartę za darmo i dodatkowo otrzymać po aktywacji karty 5 GBP używając przy instalacji app kodu polecającego (po 5 GBP polecający i polecany). Jak dla mnie świetne uzupełnienie dla karty Revolut, która oczywiście wciąż jest nr 1.

Image

https://mojeflagi.blogspot.com/
Wesprzyj mnie w chorobie swoim podatkiem - KRS 0000396361, cel szczegółowy 1,5% podatku: 0787176 Krzysztof
 Profil Relacje PM off
lizack lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#2349 PostWysłany: 29 Lip 2018 23:41 

Grzebalem w historii rachunkow aż wygrzebałem - znalazłem dwie transakcje, których opisy sugerowały, że mogą być nieautoryzowane. Jednocześnie na swoim mailu znalazłem rachunki na te kwoty z danych dat, np. zakup na wish.com przypasowalem do transakcji opisanej jako Amsterdam Airport Schipol. Support potwierdził - są świadomi problemu, że niektóre transakcje mogą być błędnie opisane, jednocześnie podali mi właściwą nazwę obciążającego i zalecili ponowne logowanie, nazwa w historii została skorygowana.
 Profil Relacje PM off  

#2350 PostWysłany: 30 Lip 2018 06:51 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
niebieski
@kriss Ameryki nie odkryłeś, bo transakcje Curvem są traktowane jako transakcje bezgotówkowe z punktu widzenia obciążanej karty (nawet jeśli jest to wypłata z bankomatu Curvem).

Ostatnio edytowany przez vincenz, 30 Lip 2018 09:49, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#2351 PostWysłany: 30 Lip 2018 09:04 
Awatar użytkownika

Loty: 585
Kilometry: 1 075 549
niebieski
@vincenz nie każdy jest tak bardzo dobrze poinformowany jak Ty.
Z grubsza przejrzałem ten temat, ale mało realne aby pokusić się o czytanie całego wątku (ponad 2350 wpisów).
Raczej na bieżąco go śledzę i generalnie też nie zauważyłem aby moi poprzednicy "odkryli Amerykę", ale za to bardzo często są to cenne i przydatne uwagi i doświadczenie zdobyte w praktyce (i o to chodzi). Jest mnóstwo rozwiązań, wyjątków, haczyków i nie zawsze wszystko jest jasne i zrozumiałe i o wszystkim wiemy czy akurat pomyślimy.
Niestety jak w każdym wątku jest mnóstwo geniuszy, którzy wszystko i o wszystkim wiedzą no ale często tylko dla siebie i oburzają się jak coś się pisze bo przecież wiadomo. Sorry ale, chyba nie o to chodzi ... Jedni wiedzą inni nie. Czasem takie przyziemne informacje jak moja komuś pomogą, tak jak mi pomagają informacje innych użytkowników i wydaje mi się, że właśnie po to ten wątek jest.
Tak czy inaczej dziękuję za uwagę.
No i na marginesie. Piszesz ... " transakcje Curvem są traktowane jako transakcje bezgotówkowe z punktu widzenia karty obciążanej karty (nawet jeśli jest to wypłata z bankomatu)." Czy mógłbyś podać oryginalne źródło tej definicji ? lub poprawić to swoje stwierdzenie, bo w obecnym kształcie wydaje się napisane niezupełnie poprawnie.

Image

https://mojeflagi.blogspot.com/
Wesprzyj mnie w chorobie swoim podatkiem - KRS 0000396361, cel szczegółowy 1,5% podatku: 0787176 Krzysztof
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#2352 PostWysłany: 30 Lip 2018 09:18 
Awatar użytkownika

srebrny
macie dzis problem z logowaniem sie?
nie moge wejsc, wymusza nr telefonu a kod nie wchodzi...

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#2353 PostWysłany: 30 Lip 2018 09:23 
Awatar użytkownika

Nie mamy. Wszystko ok.
 Profil Relacje PM off  

#2354 PostWysłany: 30 Lip 2018 09:45 
Awatar użytkownika

@becek miałem to samo wczoraj.
Stało się tak gdy pobrala się aktualizacja (miałem starą wersję). Nie mogłem tego przejść.Odinstalowałem i zainstalowałem ponownie.Wszystko hula.
 Profil Relacje PM off
becek uważa post za pomocny.

#2355 PostWysłany: 30 Lip 2018 09:49 

Loty: 267
Kilometry: 571 371
złoty
@kriss: curve obciąża kartę zawsze jako transakcja bezgotowkowa z kodem mcc 8999 kod kraju GB.
 Profil Relacje PM off
kriss lubi ten post.

#2356 PostWysłany: 30 Lip 2018 11:33 
Awatar użytkownika

Loty: 245
Kilometry: 518 982
platynowy
czyzby nowosc?
 Profil Relacje PM off  

#2357 PostWysłany: 30 Lip 2018 11:46 
Awatar użytkownika

niebieski
@tunczaj To już w lutym było: "Dutch, German, Swiss and Austrian account holders can also order Maestro cards as an option."

#2358 PostWysłany: 30 Lip 2018 12:01 
Awatar użytkownika

Loty: 245
Kilometry: 518 982
platynowy
eh a juz mi cisnienie skoczylo :)
 Profil Relacje PM off  

#2359 PostWysłany: 30 Lip 2018 12:21 
Awatar użytkownika

Loty: 26
Kilometry: 45 127
złoty
Też dla nowych kont macie Mastercard fizyczne tylko jako opcję w pakiecie premium (darmowe tylko Visa) ?

#2360 PostWysłany: 30 Lip 2018 12:23 

Loty: 267
Kilometry: 571 371
złoty
@Antek12: od jakiegoś czasu tak jest.
 Profil Relacje PM off
Antek12 lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8665 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121 ... 434  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości