Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wypłaty kartą MC Revolut w bankomatach Euronet często obciążane są prowizją nie do ominięcia (sieć bankomatów rozpoznaje kartę jako zagraniczną i nakłada własną prowizję). Visa Revolut na razie nie, ale warto uważać.
Ponadto należy zawsze wybrać opcję obciążenia w lokalnej walucie, by uniknąć przewalutowania po kursie Euronetu.

Zasilanie revoluta kartami kredytowymi jest obciążone prowizją w następujących bankach:
- Citi Handlowy 8%, min 10zł
- Citibank prowizja 10%
- BNP Paribias od 1/4/24 (2%)
- Ikano Bank
- Pekao Karta Kredytowa z Żubrem - 7% (pakiet standard), 5% (pakiet złoty), 3% (pakiet platynowy).

Uwaga: Zamieszczanie referali jest możliwe wyłącznie w wątkach łańcuszkowych. Możliwość zamieszczania referali mają jedynie osoby posiadające minimum niebieski status i pół roku stażu. regulamin-dzialania-watkow-lancuszkowych,82,44721

Spis banków z darmową wypłatą z Revoluta: https://www.dropbox.com/s/ajifjmncdazhz ... .xlsx?dl=0

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8666 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125 ... 434  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: revolut
#2421 PostWysłany: 10 Sie 2018 10:47 
Awatar użytkownika

Loty: 710
Kilometry: 1 148 381
srebrny
Czyli od dziś nie ma limitu doładowań? U mnie też zniknęło.
 Profil Relacje PM off  

Weekend na Malcie za 539 PLN 🏝️🌞 Loty z Warszawy (sobota-niedziela) + 4* hotel 😎 Weekend na Malcie za 539 PLN 🏝️🌞 Loty z Warszawy (sobota-niedziela) + 4* hotel 😎
Relaks w Dubaju za 1156 PLN❗😲 Loty dla wszystkich i noclegi w hotelu z basenem 🌤️👙 Relaks w Dubaju za 1156 PLN❗😲 Loty dla wszystkich i noclegi w hotelu z basenem 🌤️👙
#2422 PostWysłany: 11 Sie 2018 16:28 

Loty: 372
Kilometry: 907 939
niebieski
W Uyuni Boliwia oba bankomaty w samym centrum świetnie współpracują z revolutem a na ekranie jednego z atm " informujemy, że nie pobieramy dodatkowych opłat od wszystkich naszych klienťów" ;)

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off
BusinessClass lubi ten post.
aeonflux uważa post za pomocny.

#2423 PostWysłany: 14 Sie 2018 00:27 
Awatar użytkownika

Loty: 343
Kilometry: 431 606
srebrny
Pytanie odnośnie Revolut i Ukrainy a dokładniej Lwów :)

Z góry przepraszam jeśli pojawiły się już podobne pytania.

1. Czy bankomaty bez problemu obsługują Revolut we Lwowie?
2. Jakie bankomaty nie pobierają prowizji?
3. Jaką można najmniejszą kwotę wypłacić a jaką największą (Hrywny) z bankomatu?
4. Często są bankomaty z skimmerami i innymi cudami do okradania? ;-)
5. Jak wygląda kwestia płatności bezgotówkowych we Lwowie? Wszędzie da się płacić jak w Polsce czy nadal przoduje gotówka?
 Profil Relacje PM off  

#2424 PostWysłany: 14 Sie 2018 08:23 
Awatar użytkownika

Loty: 159
Kilometry: 213 043
niebieski
W tej chwili jestem 3 raz na Ukrainie z Revolutem (Odessa) Lwów i większe miasta wyglądają podobnie.

1. Tak
2. Na pewno Raiffeisen nie pobiera prowizji. Bankomaty chyba Banku Ukrainy pobierają prowizję. Logo jest z zieloną obwódką.
3. To zapewne od tego jaki jest najmniejszy nominał. Na lotnisku miałem 50 uah
4. Jakieś 4 lata temu zeskanowno mi kartę.
5. Nie było problemu jak nie ma problemu z płatnością w innych miastach Ukrainy.

Wysłane z mojego Moto G (5) Plus przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#2425 PostWysłany: 14 Sie 2018 08:56 
Awatar użytkownika

niebieski
Czy kojarzycie jakie bankomaty we Włoszech nie pobiorą prowizji? Wyposażam rodziców w kartę, żeby sobie wyjęli kasę... a oni tacy dość niekumaci.

#2426 PostWysłany: 14 Sie 2018 09:43 
Awatar użytkownika

niebieski
Większość normalnych banków nie dokłada prowizji na poziomie bankomatu. Nazwa to już zależy od konkretnego miejsca (banco di Napoli, banco di Venezia, czy nawet Cassa Rurale ed Artigiana del fruli ;-). Dalej to już zależy co Twój bank doliczy.
Najważniejsze żeby zwrócili uwagę gdy bankomat spyta o przewalutowanie i wybrali w EUR a nie w złotówkach bo wtedy będą konkretnie w plecy.
W większości bankomatów można przełączyć ma kilka języków ale zazwyczaj nie polski. Kiedyś unicredit był w jednej sieci z pekao ale „się znacjonalizował” wiec nie wiem czy to jeszcze działa.
Akna lubi ten post.

#2427 PostWysłany: 14 Sie 2018 09:48 
Awatar użytkownika

niebieski
@BrunoJ to właśnie o revolutowe wyjęcie z bankomatu chodzi :) ale dzięki za info

#2428 PostWysłany: 14 Sie 2018 09:49 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@Akna
zabierz ich do Biedronki, przerobia w praktyce mozliwa niespodzianke na terminalu.
Chyba tylko tam z uporem terminal proponuje mi przewalutowanie transakcji.

Bankomaty na Cyprze wszystkie z ktorych korzystalem byly bezprowizyjne jedynie Euronet pobieral oplate.
Bankomaty w Bulgarii nie spotkalem takiego ktory chcialby dodatkowa oplate.
We Włoszech bedzie chyba podobnie.
 Profil Relacje PM off  

#2429 PostWysłany: 14 Sie 2018 10:58 

niebieski
@Akna chyba najistotniejsze jest (tak jak pisali poprzednicy) to wybierać opcję "without conversion" albo rozliczenie w EUR zamiast GBP.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

#2430 PostWysłany: 14 Sie 2018 11:47 

Pytanie odnośnie Revolut i płatności za hotel:
10 dni temu zarezerwowałem hotel przez cheaptickets.com, płacone kartą revolut,z konta pobrano 160$.
Przedwczoraj zauważyłem, że $ zostały zwrócone na moje konto.
Kontaktowałem się z hotelem - mowią że rezerwacja jest potwierdzona, a środki otzymane od cheaptickets
Kontaktowalem sie z cheaptickets - dostałem odpowiedż jak na zdj. poniżej
Wie ktoś, co należy robić w takim przypadku ? Najwidoczniej nikt nie chce ode mnie tych pieniędzy :)
 Profil Relacje PM off  

#2431 PostWysłany: 14 Sie 2018 12:21 

Miałem podobnie z lotami, ale rezerwacje normalnie przeszły, odprawa też. Nie wiem dlaczego odbiorca tego nie brał.
 Profil Relacje PM off  

#2432 PostWysłany: 14 Sie 2018 12:25 

VitalR napisał(a):
Miałem podobnie z lotami, ale rezerwacje normalnie przeszły, odprawa też. Nie wiem dlaczego odbiorca tego nie brał.

Dobrze rozumiem, że w końcu połeciałeś za darmo?
 Profil Relacje PM off  

#2433 PostWysłany: 14 Sie 2018 12:27 

platynowy
Prawdopodobnie te pieniądze zejdą z konta za kilka dni, czasami trwa to więcej niż 7 dni. Nie wiem jak Revolut postępuje w przypadku braku środków, czy robi się debet czy transakcja nie dochodzi do skutku.
dimka uważa post za pomocny.

#2434 PostWysłany: 14 Sie 2018 12:30 

@dimka polecę dopiero :D
Wina chyba nie leży po mojej stronie, bo środki teoretycznie pobrano. To, że potem wrocily.. nic na to nie poradzę.
Ja bym się nie przejmował jak rezerwacja wisi. Najwyżej zapłacisz na miejscu.
 Profil Relacje PM off  

#2435 PostWysłany: 14 Sie 2018 12:32 

mucha napisał(a):
Prawdopodobnie te pieniądze zejdą z konta za kilka dni, czasami trwa to więcej niż 7 dni. Nie wiem jak Revolut postępuje w przypadku braku środków, czy robi się debet czy transakcja nie dochodzi do skutku.

Na wszełki wypadek zostawiłem te 160$ na koncie:)
 Profil Relacje PM off  

#2436 PostWysłany: 14 Sie 2018 12:38 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Miałem tak ostatnio w hotelu z sieci IHG. Podczas zameldowania pobrali z karty xx €, podczas pobytu nagle środki wróciły na revoluta. Po kilku dniach podczas wymeldowania pani użyła mojej karty jeszcze raz, aby dokonać rozliczenia. Okazało się, że na początku robią blokadę, potem ją zwracają i podczas wymeldowania robią rozliczenie (bo podczas pobytu mogły dojść jeszcze jakieś kwoty, np. za bar itp.)
 Profil Relacje PM off
dimka uważa post za pomocny.

#2437 PostWysłany: 14 Sie 2018 14:05 

Loty: 191
Kilometry: 627 645
niebieski
od miesiaca czekam na przelew za odwolany lot. linie lotnicze pokazuja potwierdzenie przelewu, a revolut twierdzi ze nie dostal. ...:>

ma ktos adres email na ktory moge wyslac potwierdzenie? wysylam na fb lub chata i guzik.

na info tez guzik...
 Profil Relacje PM off  

#2438 PostWysłany: 14 Sie 2018 14:51 
Awatar użytkownika

Loty: 284
Kilometry: 456 536
niebieski
a podawałeś dane do przelewu "indywidualne" czy jeszcze starym sposobem z ogólnym numerem konta revoluta i w tytule numer użytkownika? możliwe ze tytuł był wpisany nieprawidłowo i nie przeksięgowali.

#2439 PostWysłany: 14 Sie 2018 15:02 

Loty: 191
Kilometry: 627 645
niebieski
i to wlasnie chce skorygowac. ale nie mam komu podac nr uzytkownika. w lini lotniczej twierdza ze miesiac temu wyslali i nie otrzymali zwrotu.

pisze do revoluta wszedzie gdzie sie da ale zawsze odpowiedz- twoj konsultant jest ekstrymalnie zajety.,\

powoli przechodzi mi milosc do revoluta
 Profil Relacje PM off  

#2440 PostWysłany: 14 Sie 2018 15:03 
Awatar użytkownika

Loty: 304
Kilometry: 348 428
złoty
A ja podziele sie dwiema informacjami z moich obserwacji
1. Czas przelewu z Revoluta ponownie sie wydluzyl. Przelew jest wykonywany dopiero 2 dni robocze po zleceniu, wczesniej byl to nastepny dzien.

2. Pewnie wiekszosc z Was to zauwazyla ale nie widzialem tej informacji w tym watku. Revolut jest wydany przez Brytoli wiec limit platnosci zblizeniowych bez potwierdzenia PINem jest prawdopodobnie ustawiony na 50GBP zamiast 50PLN. Ostatnio placilem pare razy za rzeczy po 100-200zl i ani razu nie musialem wpisac PINu.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8666 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125 ... 434  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości