Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wypłaty kartą MC Revolut w bankomatach Euronet często obciążane są prowizją nie do ominięcia (sieć bankomatów rozpoznaje kartę jako zagraniczną i nakłada własną prowizję). Visa Revolut na razie nie, ale warto uważać.
Ponadto należy zawsze wybrać opcję obciążenia w lokalnej walucie, by uniknąć przewalutowania po kursie Euronetu.

Zasilanie revoluta kartami kredytowymi jest obciążone prowizją w następujących bankach:
- Citi Handlowy 8%, min 10zł
- Citibank prowizja 10%
- BNP Paribias od 1/4/24 (2%)
- Ikano Bank
- Pekao Karta Kredytowa z Żubrem - 7% (pakiet standard), 5% (pakiet złoty), 3% (pakiet platynowy).

Uwaga: Zamieszczanie referali jest możliwe wyłącznie w wątkach łańcuszkowych. Możliwość zamieszczania referali mają jedynie osoby posiadające minimum niebieski status i pół roku stażu. regulamin-dzialania-watkow-lancuszkowych,82,44721

Spis banków z darmową wypłatą z Revoluta: https://www.dropbox.com/s/ajifjmncdazhz ... .xlsx?dl=0

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8666 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 405, 406, 407, 408, 409, 410, 411 ... 434  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Revolut
#8141 PostWysłany: 09 Kwi 2024 16:17 
Awatar użytkownika

srebrny
Tutaj będzie zależało co BNP zrobi w związku ze zmianą warunków od 1 kwietnia. Przejrzałem ich oficjalne dokumenty ale nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi, czy będzie prowizja za zasilenie Revoluta za pomocą KK.
 Profil Relacje PM off  

Przygoda w Wietnamie! 🏯🐉🏮 Hanoi i Ho Chi Minh w jednej podróży za 2564 PLN 🛵🍜 Przygoda w Wietnamie! 🏯🐉🏮 Hanoi i Ho Chi Minh w jednej podróży za 2564 PLN 🛵🍜
🌴Ciepło, luksus i rajskie plaże☀️✨ Wycieczka na Zanzibar za 3412 PLN 🏖️✈️ Loty z dużym bagażem i 4⭐ hotel 😍 🌴Ciepło, luksus i rajskie plaże☀️✨ Wycieczka na Zanzibar za 3412 PLN 🏖️✈️ Loty z dużym bagażem i 4⭐ hotel 😍
#8142 PostWysłany: 09 Kwi 2024 21:46 

niebieski
f0ku5 napisał(a):
Ja z kolei Millennium odradzę, ten bank jest nowoczesny tylko z zewnątrz. Apple Pay i Google Pay wprowadzili praktycznie jako ostatni.
Zamknąć karty debetowej wydanej do konta nie da się inaczej niż dzwoniąc na infolinię. Długo można by wymieniać.

Ofertę mają spoko, ale technologicznie to II liga. Nie są źli, ale przytoczony wcześniej ING jest lepszy od Millennium.
Sugeruję również zainteresować się Pekao, wtedy żaden Revolut nie jest potrzebny.
Odradzam Pekao.
Ostatnio 3 dni likwidowałem konto. Podobno miało się dać przez stronę lub aplikacje, nie dało się. Potem awaria systemu i nie da się w oddziale. 3ciego dnia za 3cim podejście (kolejki na 2 h czekania w oddzialach, wiec rezygnowałem) udało się. Aplikacja koszmar, obsługa koszmar, strona www taka sobie.
 Profil Relacje PM off  

#8143 PostWysłany: 09 Kwi 2024 22:11 

niebieski
Bądźmy poważni :) Nazywanie aplikacji i strony www koszmarem w sytuacji, gdy są one chyba najbardziej przemyślane i przyjazne użytkownikowi wśród polskich banków to chyba lekkie nadużycie ;)
 Profil Relacje PM off
jacubus lubi ten post.

#8144 PostWysłany: 09 Kwi 2024 22:17 

Loty: 267
Kilometry: 571 371
złoty
@f0ku5: może niektórzy potrzebują wodotrysków ;-) proste i działające to za mało ;-)
 Profil Relacje PM off  

#8145 PostWysłany: 09 Kwi 2024 22:27 

niebieski
Nie ma kart wirtualnych. Akceptacja tylko pinem nie da się biometrycznie w aplikacji. Logowanie za pomoca hasla maskowanego na stronie www. Można by dalej wymieniać. Szkoda mi czasu.
 Profil Relacje PM off  

#8146 PostWysłany: 09 Kwi 2024 22:30 

niebieski
Aha i rozumiem, że według Ciebie brak kart wirtualnych i logowanie hasłem maskowanym = koszmarna aplikacja i strona? Nie mam pytań.

P.S. Biometria w aplikacji śmiga jak szalona.
 Profil Relacje PM off  

#8147 PostWysłany: 10 Kwi 2024 12:18 
Awatar użytkownika

Loty: 319
Kilometry: 796 245
niebieski
maczala1 napisał(a):
kb_poland napisał(a):
kb_poland napisał(a):
@skrzat ja mam CC BNP Visa Platinum. Doładowuję cyklicznie via Apple Pay , ostatni raz w tym tygodniu. Nigdy żadnej prowizji. Ale dzięki za info bo widzę to od kwietnia ma wejść dopiero , sprawdzę wtedy A/R i dam znać bo w necie krąży info , że te zmiany wchodzą dla debetówek podpiętych do kont osobistych , ale znając życie może objąć wszystkie ich produkty.

Sprawdzone w dniu dzisiejszym A i R tak jak obiecałem , bez żadnych niekorzystnych zmian dla nas ;)

Tylko że opłata/prowizja może pojawić się w terminie paru dni lub nawet dopiero na wyciągu. Tak było sporo lat temu przy pamiętnej akcji z opłacaniem kartami "rachunków" na PP.
Może sprawdzisz jeszcze raz na wyciągu po zakończeniu okresu rozliczeniowego ?

Na wyciągu również wszystko w porządku :)

PS. Wychodzi , że od początku miałem rację , jako , że w aktualnym TOiP dla kart kredytowych nie ma tej pozycji o opłacie dodatkowej , dla debetówek jak najbardziej jest.
2 ludzi lubi ten post.
maczala1 uważa post za pomocny.

#8148 PostWysłany: 10 Kwi 2024 15:16 

niebieski
nelson 1974 napisał(a):
W związku z prowizją w BNP Paribas (od kwietnia 2%, od stycznia 4%), chciałbym zmienić konto w banku. Jaki bank polecacie? Nie zależy mi na wielu produktach, tylko rachunek bieżący i karta do bankomatu, no i te zasilenia Revolut.

nest
 Profil Relacje PM off
tamtam lubi ten post.

#8149 PostWysłany: 10 Kwi 2024 16:10 
Awatar użytkownika

srebrny
Z tą prowizją od zasilenia Revoluta za pomocą kredytówki BNP to do końca nie wiadomo, bo jak donosi kolega powyżej nie zostało nic naliczone.
Muszę wypróbować na niewielkiej kwocie we własnym zakresie i będę wtedy miał potwierdzenie.
 Profil Relacje PM off  

#8150 PostWysłany: 10 Kwi 2024 17:23 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Zasilenie debetówką BNP to prowizja 2%. Sprawdzone w kwietniu, już naliczają, więc się z nimi pożegnałem.
Do tej pory m.in.: Algieria, Etiopia, Gambia, Ghana, Rwanda, Senegal, Uganda, WKS | | Indie, Indonezja, Iran, Kazachstan, Kirgistan, Liban, Malezja, Nepal, Oman, Tajlandia, Uzbekistan || Boliwia, Brazylia, Kanada, Kolumbia, Meksyk, Panama + Europa.
Image
 Profil Relacje PM off  

#8151 PostWysłany: 10 Kwi 2024 21:32 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Revolut otrzymał kolejną licencją bankową, tym razem w Ameryce Północnej, trwają prace nad uruchomieniem oferty w Meksyku.
https://prnews.pl/revolut-otrzymal-kole ... yku-476636
 Profil Relacje PM off
witekkowal lubi ten post.
witekkowal uważa post za pomocny.

#8152 PostWysłany: 11 Kwi 2024 00:16 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 229 080
srebrny
Czy apka Revoluta też od Was domaga się stworzenia nowego, silniejszego, pinu do logowania? Mam 4-cyfrowy i nagle zaczęło im się niepodobać:
Zmień kod dostępu na silniejszy. Zgodnie z ostatnimi zmianami w systemie bezpieczeństwa Revolut prosimy o utworzenie silniejszego kodu dostępu do konta - zajmie Ci to tylko kilka minut.

#8153 PostWysłany: 11 Kwi 2024 02:12 
Awatar użytkownika

Loty: 201
Kilometry: 399 152
niebieski
Tak. Tez zmieniałem na 6 cyfr. Cieszmy sie, ze nie kaze zmieniac raz na 2 miesiace :), bo i takie asy sa.
Raphael uważa post za pomocny.

#8154 PostWysłany: 11 Kwi 2024 08:14 

złoty
A u mnie logowanie w 90% przypadków nie przechodzi za pierwszym razem. Muszę podawać nr telefonu i wklepywać kod ponownie. Myślałem, że to przez 4-cyfrowy kod, ale po zmianie na 6-cyfrowy nic się nie zmieniło.
 Profil Relacje PM off  

#8155 PostWysłany: 17 Kwi 2024 07:51 

srebrny
Może coś przegapiłam, proszę więc o pomoc: na koncie ma coś koło 1.5k euro obecnie. Konto standardowe, podstawowe. Wczoraj przelałam 2k pln i wymieniłam na e. Chciałam zrobić podobna operację wieczorem i przed chwilą i mam komunikat o prowizji ok 4e za wymianę. Niby nie majątek ale jakoś dziwnie.
pyra2 lubi ten post.
pyra2 uważa post za pomocny.

#8156 PostWysłany: 17 Kwi 2024 08:07 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@katka256 prawdopodobnie przekroczyłaś limit darmowej wymiany. Kliknij w ikonę profilu w lewym górnym rogu. Potem kliknij w ikonę z nazwą planu. Tam są widoczne limity i ich wykorzystanie.
 Profil Relacje PM off
katka256 lubi ten post.
katka256 uważa post za pomocny.

#8157 PostWysłany: 17 Kwi 2024 08:12 

Może przekraczasz limit 5kPLN w miesiącu.
Wejść Twój Plan - Transakcje wymiany i sprawdzić ile zostało do wymiany bez prowizji i kiedy się licznik zeruje.
4 € to sporo...
 Profil Relacje PM off
katka256 lubi ten post.
katka256 uważa post za pomocny.

#8158 PostWysłany: 17 Kwi 2024 08:28 

srebrny
-- 17 Kwi 2024 07:28 --

tak jest, niestety
@skrzat
@Slavekk
dziękuję
pyra2 lubi ten post.
pyra2 uważa post za pomocny.

#8159 PostWysłany: 25 Kwi 2024 22:52 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Zauważyłem właśnie, że w Revolut (przynajmniej w planie Ultra) zmienił się ubezpieczyciel z XCover na Qover działający w imieniu Wakam.
 Profil Relacje PM off  

#8160 PostWysłany: 26 Kwi 2024 13:33 
Awatar użytkownika

niebieski
Ciekawe, ja w Premium nadal mam XCover.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8666 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 405, 406, 407, 408, 409, 410, 411 ... 434  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości