Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wypłaty kartą MC Revolut w bankomatach Euronet często obciążane są prowizją nie do ominięcia (sieć bankomatów rozpoznaje kartę jako zagraniczną i nakłada własną prowizję). Visa Revolut na razie nie, ale warto uważać.
Ponadto należy zawsze wybrać opcję obciążenia w lokalnej walucie, by uniknąć przewalutowania po kursie Euronetu.

Zasilanie revoluta kartami kredytowymi jest obciążone prowizją w następujących bankach:
- Citi Handlowy 8%, min 10zł
- Citibank prowizja 10%
- BNP Paribias od 1/4/24 (2%)
- Ikano Bank
- Pekao Karta Kredytowa z Żubrem - 7% (pakiet standard), 5% (pakiet złoty), 3% (pakiet platynowy).

Uwaga: Zamieszczanie referali jest możliwe wyłącznie w wątkach łańcuszkowych. Możliwość zamieszczania referali mają jedynie osoby posiadające minimum niebieski status i pół roku stażu. regulamin-dzialania-watkow-lancuszkowych,82,44721

Spis banków z darmową wypłatą z Revoluta: https://www.dropbox.com/s/ajifjmncdazhz ... .xlsx?dl=0

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8666 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 392, 393, 394, 395, 396, 397, 398 ... 434  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Revolut
#7881 PostWysłany: 03 Lis 2023 19:40 

Loty: 54
Kilometry: 69 463
srebrny
@f0ku5
Nowa karta Revolut wydana do istniejącego konta Standard kosztowała mnie 15.41 PLN. Zamówiona 25 października w skrzynce na listy dziś, 3 listopada. Ekspresowa przesyłka na 31 października kosztowałaby 61.78 PLN
Załącznik:
revolut_nowa_karta.png
revolut_nowa_karta.png [ 86.89 KiB | Obejrzany 1993 razy ]
 Profil Relacje PM off  

🏝️ 5* hotel w Turcji z 24h all inclusive 🍹 Tydzień w Alanyi za 1799 PLN 🏝️ 5* hotel w Turcji z 24h all inclusive 🍹 Tydzień w Alanyi za 1799 PLN
Egzotyczna przygoda 🔥 Grecja, Singapur i Australia w jednej podróży za 2969 PLN 😍 Egzotyczna przygoda 🔥 Grecja, Singapur i Australia w jednej podróży za 2969 PLN 😍
#7882 PostWysłany: 03 Lis 2023 23:18 

ja wczoraj zamawiałem za free bo poprzednia gdzieś mi się zawieruszyła
Przy okazji mam pytanie lecę za tydzień do usa, jakbym nie zdążyłem jej odebrać to co polecacie: chodzi raczej o drobne zakupy + potencjalna większa płatność na wypadek jakieś awaryjnej sytuacji
Na razie
- mam debetówkę ing podpiętą pod konto pln i usd
- revoluta apple pay mam nadzieje że działa ale muszę chyba jeszcze podpiąć pod jakąś debetówkę pln
Może to wystarczy? Mam też
- kredytówkę golda citybank - fatalne kursy ale może jako awaryjna
- debetówkę z alior kantora ale jest tam dość dużo usd i musiałby je gdzieś wytransferować
 Profil Relacje PM off  

#7883 PostWysłany: 04 Lis 2023 10:03 
Awatar użytkownika

Loty: 612
Kilometry: 958 331
niebieski
@tikiriki,
Odpowiedzi na swoje pytania znajdziesz w działach [Karta kredytowa/debetowa] - dla podróżnika oraz Jaką kartą płatniczą płacić w USA?
dla-podroznika,181,1454
jaka-karta-platnicza-placic-w-usa,766,98422

Także = również / też
Tak że = więc / zatem / dlatego
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#7884 PostWysłany: 04 Lis 2023 10:28 

tikiriki napisał(a):
Mam też
- debetówkę z alior kantora ale jest tam dość dużo usd i musiałby je gdzieś wytransferować

Jeśli zamierzasz płacić w USD to po co chcesz usuwać USD z tego konta?
 Profil Relacje PM off  

#7885 PostWysłany: 04 Lis 2023 11:08 

Bo mam tam 6-cio cyfrową kwotę, po co kusić los
 Profil Relacje PM off
makdeb lubi ten post.

#7886 PostWysłany: 05 Lis 2023 16:18 

niebieski
Czy poniższe czynności wykonywane regularnie co miesiąc (w kolejności chronoligicznej) będą niezgodne z regulaminem Revoluta? Nie chodzi mi o zasilanie konta z karty kredytowej, a na to chyba byli najbardziej uczuleni.

1. zasilenie konta Revolut Apple Payem kwotą 1500 zł
2. przelew express elixir na polskie konto bankowe
3. zasilenie konta Revolut Apple Payem kwotą 1500 zł
4. przelew express elixir na polskie konto bankowe

Zastanawiam się po prostu czy Revolut pomoże mi łatwo i szybko spełnić warunki bezpłatnego konta w Aliorze ;) Natomiast jeżeli to zbyt ryzykowne to nie będę próbował i z Aliora po prostu zrezygnuję.
 Profil Relacje PM off  

#7887 PostWysłany: 05 Lis 2023 16:22 

złoty
@f0ku5 Revolut wprost pisze, że to jest zabronione. Potem ludzie płaczą jak R blokuje im konta.
 Profil Relacje PM off
pasta lubi ten post.

#7888 PostWysłany: 05 Lis 2023 16:44 

niebieski
Ja nie płaczę, nigdy mi za nic takiego Revolut konta nie zablokował, a przed próbą pytam Was ;)
Jak szybko przeglądałem polski regulamin Revoluta to znalazłem tylko wzmiankę na temat pozyskiwania gotówki z kart kredytowych natomiast czegoś takiego, jak ja chciałem nie znalazłem.
 Profil Relacje PM off  

#7889 PostWysłany: 05 Lis 2023 16:54 

Ja tam regularnie to robię, wypłaty przeplatam tylko płatnościami kartą Revoluta
 Profil Relacje PM off  

#7890 PostWysłany: 05 Lis 2023 17:09 

niebieski
I nie było nigdy żadnych ostrzeżeń, blokad, itp?
 Profil Relacje PM off  

#7891 PostWysłany: 05 Lis 2023 17:26 

Nie, doładowuje kredytówką, część przelewem a resztą płace R. Żadnych problemów do tej pory a robię to już dłuższy czas
 Profil Relacje PM off  

#7892 PostWysłany: 05 Lis 2023 17:33 

niebieski
Ja chyba jednak zrezygnuję z Aliora i nie będę się w to bawił. Porównuję sobie kursy i widzę, że średnie kursy NBP są w zasadzie praktycznie takie same jak w Revolucie, czasem nawet minimalnie gorsze.
Nie wiem czy to jest warte całego zachodu z tymi zasileniami i przelewami...
 Profil Relacje PM off
pasta lubi ten post.

#7893 PostWysłany: 07 Lis 2023 15:34 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Wprowadzamy pewne zmiany w opłatach za przelewy na kartę. Zmiany te będą obowiązywać od 08/01/24 i zostaną uwzględnione w naszym zaktualizowanym Regulaminie kont osobistych.

Co się zmienia?

Międzynarodowe przelewy na kartę (poza EOG)

Zmniejszamy opłaty za międzynarodowe przelewy na kartę do niektórych krajów (wymienionych poniżej) z 2,3% do 1% za przelew.
Ze względu na wzrost naszych kosztów transakcyjnych opłata minimalna za przelew wzrośnie z 0,50 USD do 1 EUR .
Powyższe stawki mają zastosowanie w przypadku przelewów na kartę do Albanii, Armenii, Azerbejdżanu, Bośni i Hercegowiny, Czarnogóry, Gruzji, Kazachstanu, Kirgistanu, Kosowa, Mołdawii, Republiki Macedonii Północnej, Serbii, Tadżykistanu, Turkmenistanu, Ukrainy i Uzbekistanu.

Krajowe i międzynarodowe przelewy na kartę (na terenie Wielkiej Brytanii i EOG)

Ze względu na wzrost naszych kosztów transakcyjnych wprowadzamy również opłatę minimalną za przelew w wysokości 0,20 EUR w przypadku wszystkich przelewów na kartę realizowanych na terenie Wielkiej Brytanii i Europy.
Na przykład w przypadku przelewu na kartę z Hiszpanii do Polski zostanie naliczona opłata w wysokości 0,7% kwoty transakcji lub 0,20 EUR, w zależności od tego, która kwota jest wyższa.

Wszystkie opłaty będą naliczane w walucie przelewu. Kwota wysyłana do odbiorcy oraz opłata będą zawsze widoczne w aplikacji przed dokonaniem płatności.
 Profil Relacje PM off  

#7894 PostWysłany: 07 Lis 2023 19:43 
Awatar użytkownika

Loty: 22
Kilometry: 20 023
niebieski
Który bank nie pobiera prowizji w bankomatach na Węgrzech?
 Profil Relacje PM off  

#7895 PostWysłany: 07 Lis 2023 19:58 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

bankomaty-oplacalnosc-przewalutowanie,1454,75419
 Profil Relacje PM off  

#7896 PostWysłany: 07 Lis 2023 20:31 

sherif14 napisał(a):
Który bank nie pobiera prowizji w bankomatach na Węgrzech?
Erste Bank pobiera.
Pozostałe nie.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#7897 PostWysłany: 07 Lis 2023 23:34 
Awatar użytkownika

niebieski
Niedługo zbliża się koniec promocyjnego okresu Revolut metal (promocja na black friday w listopadzie zeszłego roku). Całkiem dobrze mi się z tego korzystało przez ostatni rok i zastanawiałem się czy nie przedłużyć. Jak wchodzę w zarządzanie planem to pokazuje mi się data następnej opłaty i kwota 250zl. Czy to oznacza, że plan przedłuży się w cenie promocyjnej z zeszłego roku? Też tak macie?
 Profil Relacje PM off
szpaczny lubi ten post.

#7898 PostWysłany: 08 Lis 2023 00:38 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 572
Kilometry: 1 194 612
Chyba właśnie tak będzie.. warto porobić screeny za wczasu
szpaczny lubi ten post.

#7899 PostWysłany: 08 Lis 2023 00:44 

niebieski
U mnie też wyświetla się cena promocyjna - cyknąłem screena z ekranu zarządzania subskrypcją, bo generalnie połowa rocznego abonamentu wróciła w cashbacku za płatności kartą a zatem całkiem sympatycznie. Przedłużenie mam 18.11 więc dam znać jak wyszło.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#7900 PostWysłany: 08 Lis 2023 06:03 

Rozmawiałem z supportem na ten temat. Niestety muszę Was rozczarować, cena za kolejny okres będzie już w nowej standartowej stawce, chociaż, że wyświetla się cena z zeszłego roku.
Radzę usunąć przed czasem subskrypcję i poczekać na ofertę z ich strony.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8666 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 392, 393, 394, 395, 396, 397, 398 ... 434  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości