Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wypłaty kartą MC Revolut w bankomatach Euronet często obciążane są prowizją nie do ominięcia (sieć bankomatów rozpoznaje kartę jako zagraniczną i nakłada własną prowizję). Visa Revolut na razie nie, ale warto uważać.
Ponadto należy zawsze wybrać opcję obciążenia w lokalnej walucie, by uniknąć przewalutowania po kursie Euronetu.

Zasilanie revoluta kartami kredytowymi jest obciążone prowizją w następujących bankach:
- Citi Handlowy 8%, min 10zł
- Citibank prowizja 10%
- BNP Paribias od 1/4/24 (2%)
- Ikano Bank
- Pekao Karta Kredytowa z Żubrem - 7% (pakiet standard), 5% (pakiet złoty), 3% (pakiet platynowy).

Uwaga: Zamieszczanie referali jest możliwe wyłącznie w wątkach łańcuszkowych. Możliwość zamieszczania referali mają jedynie osoby posiadające minimum niebieski status i pół roku stażu. regulamin-dzialania-watkow-lancuszkowych,82,44721

Spis banków z darmową wypłatą z Revoluta: https://www.dropbox.com/s/ajifjmncdazhz ... .xlsx?dl=0

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8666 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 390, 391, 392, 393, 394, 395, 396 ... 434  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Revolut
#7841 PostWysłany: 22 Paź 2023 11:51 

lolekanabolek napisał(a):
Da radę
Na pewno USD bez prowizji?
Przecie to SWIFT będzie.
 Profil Relacje PM off  

Egipt all inclusive 🎄🏝️ 4* resort przy plaży w Marsa Alam za 1880 PLN Egipt all inclusive 🎄🏝️ 4* resort przy plaży w Marsa Alam za 1880 PLN
Wycieczka na Maltę w świetnej cenie 589 PLN ⚡ Loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel spa z widokiem na morze 🌊😍 Wycieczka na Maltę w świetnej cenie 589 PLN ⚡ Loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel spa z widokiem na morze 🌊😍
#7842 PostWysłany: 22 Paź 2023 12:00 

Faktycznie, masz rację, nalicza prowizje przy USD. Wygląda, że muszę sobie przypomnieć cennik,
 Profil Relacje PM off  

#7843 PostWysłany: 22 Paź 2023 12:37 

W drugą stronę Alior Kantor -> Revolut można darmo wysyłać waluty tam zakupione.
 Profil Relacje PM off  

#7844 PostWysłany: 22 Paź 2023 13:45 

@Slavekk z tego co patrzyłem to taniej kupić w Revolut i wypłacić w kasie Aliora,
 PM off  

#7845 PostWysłany: 22 Paź 2023 13:48 

niebieski
To tak nie działa. Jak chcesz wypłacić bez prowizji to musisz kupic w Aliorze. Sprawdz umowę.
 Profil Relacje PM off  

#7846 PostWysłany: 22 Paź 2023 13:53 

@tamtam kiedyś faktycznie był jakiś przelicznik ale nie ma teraz o tym ani słowa na stronie i w cenniku wypłat. Licznik dotyczy przelewów, nie wypłat w kasie.
 PM off  

#7847 PostWysłany: 22 Paź 2023 15:13 

tamtam napisał(a):
To tak nie działa. Jak chcesz wypłacić bez prowizji to musisz kupic w Aliorze. Sprawdz umowę.
Wyplacic?
Euro?
Bez kosztów w placówce Aliora.
Chyba pomyliłeś z przelewem i to w walucie nieEUR bo wtedy faktycznie za darmo z AliorKantor tylko do "licznika"
Natomiast EUR za darmo i wypłata i przelew.
 Profil Relacje PM off  

#7848 PostWysłany: 22 Paź 2023 23:03 

niebieski
Anonymous napisał(a):
@tamtam kiedyś faktycznie był jakiś przelicznik ale nie ma teraz o tym ani słowa na stronie i w cenniku wypłat. Licznik dotyczy przelewów, nie wypłat w kasie.
Ok
 Profil Relacje PM off  

#7849 PostWysłany: 23 Paź 2023 18:02 

srebrny
Od 22/11/2023 Revolut obniża i tak marne oprocentowanie w złotówkach.
Z 5% na 4.5%.

Plan metal.
 Profil Relacje PM off  

#7850 PostWysłany: 23 Paź 2023 18:38 

bepa22 napisał(a):
Od 22/11/2023 Revolut obniża i tak marne oprocentowanie w złotówkach.
Z 5% na 4.5%.

Plan metal.
Plan Standard z 4,05% na 3,0%
 Profil Relacje PM off  

#7851 PostWysłany: 23 Paź 2023 20:13 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Ultra z 5,2 na 5%
 Profil Relacje PM off  

#7852 PostWysłany: 24 Paź 2023 08:48 

R. się zaktualizował do v 10.1.1 a przycisku Zgłoś Błąd nadal nie ma...
 Profil Relacje PM off  

#7853 PostWysłany: 24 Paź 2023 09:59 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@Slavekk Sprawdziłem i przycisk "Zgłoś błąd" jest tylko, gdy przełączymy się nowy wygląd aplikacji. Nie wiem czy każdy ma taką możliwość. W menu trzeba wybrać "Nowe funkcje" > "Podgląd nowego wyglądu".
Pisałem już o tym, że nowy wygląd wg mnie jest mniej przejrzysty i za bardzo przekombinowany :)
 Profil Relacje PM off  

#7854 PostWysłany: 24 Paź 2023 15:30 

@skrzat nie mam tego przycisku w żadnej wersji wyglądu
 Profil Relacje PM off  

#7855 PostWysłany: 24 Paź 2023 15:37 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Gdy wyłączyłem nowy wygląd, to przycisku nie ma. Gdy włączam nowy wygląd, to przycisk jest.
 Profil Relacje PM off  

#7856 PostWysłany: 24 Paź 2023 15:52 

Loty: 6
Kilometry: 12 016
srebrny
To jak że światłem. Otwierasz lodówkę i światło jest. Zamykasz i światła nie ma ;)

@Slavekk może musisz wyczyścić cache aplikacji
 Profil Relacje PM off  

#7857 PostWysłany: 24 Paź 2023 17:23 

piotrkr napisał(a):
@Slavekk może musisz wyczyścić cache aplikacji

Wyczyściłem.
Bez zmian.
 Profil Relacje PM off  

#7858 PostWysłany: 25 Paź 2023 13:35 

niebieski
Kilka kolejnych przemyśleń, nawiązując do tych sprzed 3 tygodni:

+ w planie Ultra opcja "pay all fees" za €0. Czyli SWIFT z kosztami OUR, gdzie odbiorca otrzymuje pełną kwotę przelewu (nawet jeśli jego bank pobiera opłatę za przelew przychodzący w walucie). Z ciekawości wysłałem testowo przelew SWIFT w EUR, doszedł na konto w EUR w ZEA po 90 minutach! Świetny wynik.
+ bardzo dobry i szybki support na czacie, z którego skorzystałem już kilka razy
+ karta Revolut poprawnie w Polsce identyfikowana dla transakcji w PLN bez pytania o walutę (DCC).
- przelewy wychodzące w PLN sygnowane są nazwą nadawcy jako Revolut Bank UAB, a nie naszym imieniem i nazwiskiem...
- coś musi być nie tak z przelewami ACH w USD to USA, a w zasadzie z przekazaniem pełnego tytułu przelewu. Przelew wysłany w USD do banku w USA nie został poprawnie zidentyfikowany przez American Express - musiałem im wysłać potwierdzenie przelewu w USD, napisali że z Revolut zawsze mają ten problem i trzeba im ręcznie wysyłać.
- bankomaty Euronetu i Planet Cash krzyczą prowizję od wypłaty z bankomatu. Nie jestem pewien jakie bankomaty w Polsce są bez prowizji, ale ponoć: Pekao, Santander, ING i BNP - jeszcze nie testowałem.

Muszę przyznać, że trochę słaba sprawa z tymi bankomatami, bo jednak utrudnia to skorzystanie z limitu wypłat 7500 zł, biorąc pod uwagę że to jednak Euronetów jest w moim obszarze poruszania się najwięcej. Tego problemu nie ma np ZEN.

Swoją drogą ciekawe czy Revolut oferuje podwójne gwarancje bankowe. Biorąc pod uwagę, że konto oszczędnościowe w EUR i PLN prowadzone jest przez Aion Bank, według regulaminu tych kont podlegają one pod gwarancje bankowe tego właśnie Aion Banku. Więc teoretycznie rzecz biorąc środki zdeponowane na zwykłych kontach w Revolut podlegają litewskim gwarancjom bankowym.

W ogóle pytanie też czy np klient Aion Banku trzymający oszczędności zarówno w Aion Banku bezpośrednio jak i w Revolut na kontach oszczędnościowych EUR / PLN zdeponowanych w Aion Banku, może tak naprawdę odzyskać tylko jedne gwarancje bankowe. Czyli mając zdeponowane PLN 450,000 w Aion Bank i np EUR 100,000 w Revolut na koncie oszczędnościowym (czyli w Aion Bank) w przypadku upadku Aion czy przysługuje klientowi gwarancja na oba depozyty, czy tylko na sumę EUR 100.000.
 Profil Relacje PM off  

#7859 PostWysłany: 25 Paź 2023 14:14 

srebrny
Raffles napisał(a):
- bankomaty Euronetu i Planet Cash krzyczą prowizję od wypłaty z bankomatu. Nie jestem pewien jakie bankomaty w Polsce są bez prowizji, ale ponoć: Pekao, Santander, ING i BNP - jeszcze nie testowałem.

wyplacam w pko bp i pekao sa - bez prowizji.
 Profil Relacje PM off  

#7860 PostWysłany: 26 Paź 2023 10:16 

niebieski
Wiesz może ile można wyciągnąć maksymalnie gotówki z bankomatów PKO BP za jednym razem? Wygląda na to że w Pekao SA maksymalnie można 4000 zł za jednym razem.

Czy ma ktoś kartę kredytową z Revolut? Czy przeliczniki walut działają na dokładnie takiej samej zasadzie jak w przypadku karty debetowej? Czy ichniejsza KK to MC czy Visa? Czy jak mam plan Ultra a zapłacę KK za hotel czy bilet, to czy mam benefity planu Ultra czy jak to wygląda?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8666 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 390, 391, 392, 393, 394, 395, 396 ... 434  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości