Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wypłaty kartą MC Revolut w bankomatach Euronet często obciążane są prowizją nie do ominięcia (sieć bankomatów rozpoznaje kartę jako zagraniczną i nakłada własną prowizję). Visa Revolut na razie nie, ale warto uważać.
Ponadto należy zawsze wybrać opcję obciążenia w lokalnej walucie, by uniknąć przewalutowania po kursie Euronetu.

Zasilanie revoluta kartami kredytowymi jest obciążone prowizją w następujących bankach:
- Citi Handlowy 8%, min 10zł
- Citibank prowizja 10%
- BNP Paribias od 1/4/24 (2%)
- Ikano Bank
- Pekao Karta Kredytowa z Żubrem - 7% (pakiet standard), 5% (pakiet złoty), 3% (pakiet platynowy).

Uwaga: Zamieszczanie referali jest możliwe wyłącznie w wątkach łańcuszkowych. Możliwość zamieszczania referali mają jedynie osoby posiadające minimum niebieski status i pół roku stażu. regulamin-dzialania-watkow-lancuszkowych,82,44721

Spis banków z darmową wypłatą z Revoluta: https://www.dropbox.com/s/ajifjmncdazhz ... .xlsx?dl=0

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8666 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 387, 388, 389, 390, 391, 392, 393 ... 434  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Revolut
#7781 PostWysłany: 31 Sie 2023 20:19 
Awatar użytkownika

niebieski
@Limapur
Jeżeli masz na mysli naprawę uzębienia w wyniku zaniedbania, niewłaściwej higieny etc.(brak udokumentowanych wizyt kontrolnych co 6 m-cy), to raczej się nie uda :mrgreen:

🔥HIT❗🔥 Wyprzedaż w AirAsia od 38 PLN ✈😍 Tanie bilety po Azji (Tajlandia, Malezja, Filipiny, Laos i inne) ☀️🌴 🔥HIT❗🔥 Wyprzedaż w AirAsia od 38 PLN ✈😍 Tanie bilety po Azji (Tajlandia, Malezja, Filipiny, Laos i inne) ☀️🌴
Tanie bilety ❗️Przejazdy do wielu polskich miast autokarami NEOBUS już od 1 PLN 😍 Tanie bilety ❗️Przejazdy do wielu polskich miast autokarami NEOBUS już od 1 PLN 😍
#7782 PostWysłany: 31 Sie 2023 22:13 

Loty: 105
Kilometry: 231 322
Wizyty są, regularnie odwiedzam właśnie będąc w Polsce. No ale przez to ewentualne potwierdzenia będą z tego samego gabinetu.
 Profil Relacje PM off  

#7783 PostWysłany: 01 Wrz 2023 14:58 
Awatar użytkownika

HON fly4free
W ramach laboratorium można już testować nowy wygląd, który będzie w wersji 10.
Ło matko... co tu się porobiło. Do niektórych opcji trzeba się przekliać dużo więcej. W wielu miejscach jest ciemny motyw, pomimo ustawionego jasnego. Jednym słowem spora rewolucja :)
Uważam, że w 90% poprzednia wersja była praktyczniejsza.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#7784 PostWysłany: 01 Wrz 2023 14:59 
Awatar użytkownika

Loty: 344
Kilometry: 432 849
srebrny
@skrzat

Zakładkę analitykę/statystki wydatków coś ruszali czy nie?
 Profil Relacje PM off  

#7785 PostWysłany: 01 Wrz 2023 15:06 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@Martinuss Sporo zmienili. Dostęp jest od razu z głównego ekranu (przycisk w prawym górnym rogu). Wg mnie akurat ta funkcjonalność jest teraz ładniejsza/bardziej przejrzysta - wykresy/lista/itp.
Tu ktoś rozpoczął wątek na temat nowe wyglądu:
https://community.revolut.com/t/new-ui- ... ons/238851
 Profil Relacje PM off
Martinuss lubi ten post.
Martinuss uważa post za pomocny.

#7786 PostWysłany: 01 Wrz 2023 15:19 

srebrny
nick napisał(a):
@Limapur
Jeżeli masz na mysli naprawę uzębienia w wyniku zaniedbania, niewłaściwej higieny etc.(brak udokumentowanych wizyt kontrolnych co 6 m-cy), to raczej się nie uda :mrgreen:

Nie korzystałem nigdy ale wydaje mi się, że przeglądy uzębienia nie są niezbędne, to nie samochód na gwarancji. W ten sposób patrząc to wiele chorób możnaby podciągnąć pod "zaniedbanie", złe odżywianie itd.
Myślę, że jednak zwykła plomba nie wchodzi w grę, a jedynie nagłe wypadki jak np. nagły ból zęba, złamanie itp. Do tego raczej nie ma się co nastawiać np. na kanałowe leczenie, tylko podstawowe zabiegi umożliwiające kontynuację podróży i dokończenie leczenia w Polsce.
 Profil Relacje PM off  

#7787 PostWysłany: 01 Wrz 2023 18:20 

Loty: 90
Kilometry: 118 474
Co do zmiany ubezpieczyciela to znajomi do planu premium też dostali powiadomienia o zmianie ubezpieczyciela na xcover.

#7788 PostWysłany: 02 Wrz 2023 18:32 
Awatar użytkownika

Loty: 104
Kilometry: 466 167
niebieski
Podczas podróży za granicą wystąpił u Ciebie uraz zębów lub infekcja stomatologiczna, wypadła plomba lub złamał się ząb, co wymaga podjęcia leczenia
Europa /USA /Kanada /Dominikana /Martynika /Gwadelupa/ St.Lucia /Barbados /Brazylia /Argentyna /Chile /Urugwaj /Egipt /Izrael /ZEA /Dubai /Katar /Etiopia /RPA /Suazi /Tanzania /Singapur /Tajlandia /Indonezja /Filipiny /Australia /Nowa Zelandia /Fidżi /Hawaje /Korea /Japonia
 Profil Relacje PM off  

#7789 PostWysłany: 11 Wrz 2023 14:03 

Dlaczego firmy lotnicze nie chcą akceptować kart Revolut? Ostatnio leciałem z EnterAir - chyba należą pod LOT. Podczas lotu jak był skybar to zawsze informowali, że jest możliwość płatności kartą, ALE nie akceptują Revolut. Skąd ta dyskryminacja?
 Profil Relacje PM off  

#7790 PostWysłany: 11 Wrz 2023 14:06 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Żadna dyskryminacja, po prostu płatności z revo nie przechodzą

https://twitter.com/RevolutApp/status/1 ... 5536351235

https://community.revolut.com/t/payment ... king/25380
 Profil Relacje PM off  

#7791 PostWysłany: 11 Wrz 2023 14:09 
Awatar użytkownika

srebrny
W 2017 normalnie płaciłem na pokładzie Ryanair, prepaid Revolut. Później się pojawiły informacje że nie akceptują…po wariacie chyba jakoś
 Profil Relacje PM off  

#7792 PostWysłany: 11 Wrz 2023 15:45 
Awatar użytkownika

Loty: 161
Kilometry: 331 160
srebrny
Revolut przysłał mi odmowę do chargeback. Chat twierdzi, że nie ma możliwości odwołania się, ani wszczęcia procedury ponownie. Ktoś przerabiał? Faktycznie nie ma możliwości odwołania się niezależnie od tego co linia lotnicza przesłała jako wyjaśnienie?

#7793 PostWysłany: 11 Wrz 2023 15:46 
Awatar użytkownika

srebrny
Opisałeś szczegółowo w formularzu co się wydarzyło?
 Profil Relacje PM off  

#7794 PostWysłany: 11 Wrz 2023 15:50 
Awatar użytkownika

srebrny
Tak. Natomiast linia lotnicza dowaliła mi opłatę za wystawienie vouchera na locie, który sama odwołała. Było to tak absurdalne, że nawet tego nie opisywałem, nie mając świadomości, że nie można się odwołać później :? I podejrzewam, że to właśnie podnieśli, przemilczawszy jednocześnie, że lot sami najpierw odwołali. Dodatkowo wstrzymali działalność, więc z vouchera też użytku nie zrobię.

#7795 PostWysłany: 11 Wrz 2023 18:58 

Loty: 95
Kilometry: 189 103
niebieski
skrzat napisał(a):
@Martinuss Sporo zmienili.

Czy Ktoś wie gdzie teraz jest " lista obserwowanych " kursów walut ? / te ulubione co były pod" gwiazdką"?
 Profil Relacje PM off  

#7796 PostWysłany: 11 Wrz 2023 19:39 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 570
Kilometry: 871 996
Slavekk napisał(a):
Kashpir napisał(a):
@correos u mnie to musi być jakiś ogólny problem z kartą Pocztowego, bo dzisiaj odmowa transakcji na 10 zł w terminalu płatniczym .

Odrzuciło płatność zbliżeniową?
Próbowałeś wetknąć mu w paszczę i PIN?

Próbowałem - takie transakcje również odrzucone. W banku też nie wiedzieli, co to za problem, więc ostatecznie unieważnili kartę i czekam aż przyślą nową.

#7797 PostWysłany: 11 Wrz 2023 23:37 
Awatar użytkownika

HON fly4free
docent82 napisał(a):
skrzat napisał(a):
@Martinuss Sporo zmienili.

Czy Ktoś wie gdzie teraz jest " lista obserwowanych " kursów walut ? / te ulubione co były pod" gwiazdką"?
Kliknij w przycisk "więcej" w prawym dolnym rogu. Potem w polu wyszukiwania wpisz "obserw" i pojawi się link do obserwowanych kursów walut. Nie wiem jak to znaleźć inaczej.
 Profil Relacje PM off
docent82 lubi ten post.
docent82 uważa post za pomocny.

#7798 PostWysłany: 11 Wrz 2023 23:47 

srebrny
Ja mam obserwowane na głównej stronie, trochę niżej - pod 'historią' i 'sugerowanymi'.
 Profil Relacje PM off
docent82 lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#7799 PostWysłany: 12 Wrz 2023 04:50 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Rzeczywiście, na stronie głównej klikamy znak plusa po prawej stronie napisu Widżety, aby dodać widżet z obserwowanymi kursami
 Profil Relacje PM off
docent82 lubi ten post.
docent82 uważa post za pomocny.

#7800 PostWysłany: 16 Wrz 2023 17:50 
Awatar użytkownika

srebrny
ricinus78 napisał(a):
Revolut przysłał mi odmowę do chargeback. Chat twierdzi, że nie ma możliwości odwołania się, ani wszczęcia procedury ponownie.

Ciąg dalszy historii ku przestrodze. Revolut przedstawił dokumentację sprawy, w której linia lotnicza w sposób jednoznaczny zgodziła się na 50% chargeback. Niestety ułomni pracownicy Revoluta zamknęli sprawę jako rozwiązaną niepomyślnie :| Support twierdzi, że nie mają technicznej możliwości otwarcia ponownie sprawy o chargeback. Cały czas odpowiadają wymijająco, albo nie na temat, nie potrafiąc przeczytać 3 zdań ze zrozumieniem. Na prośby o przekierowanie sprawy do wyższej instancji, konsultant odpisuje, że to on jest managerem. Generalnie nie mamy pana płaszcza i co pan nam zrobi... Takiej ignorancji nie zaznałem nawet w najpodlejszych OTA.

W sumie już od dłuższego czasu nie widziałem w korzystaniu z Revoluta większego sensu i robiłem to tylko, jak akurat nic innego nie miałem pod ręką. Różnica na kursach do takiego Aliora jest znikoma, a przynajmniej ewentualną reklamację obsługuje jakiś w miarę kompetentny pracownik banku, a nie ludzie z firmy outsorcingowej, którzy nie potrafią czytać ze zrozumieniem.
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8666 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 387, 388, 389, 390, 391, 392, 393 ... 434  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości