Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wypłaty kartą MC Revolut w bankomatach Euronet często obciążane są prowizją nie do ominięcia (sieć bankomatów rozpoznaje kartę jako zagraniczną i nakłada własną prowizję). Visa Revolut na razie nie, ale warto uważać.
Ponadto należy zawsze wybrać opcję obciążenia w lokalnej walucie, by uniknąć przewalutowania po kursie Euronetu.

Zasilanie revoluta kartami kredytowymi jest obciążone prowizją w następujących bankach:
- Citi Handlowy 8%, min 10zł
- Citibank prowizja 10%
- BNP Paribias od 1/4/24 (2%)
- Ikano Bank
- Pekao Karta Kredytowa z Żubrem - 7% (pakiet standard), 5% (pakiet złoty), 3% (pakiet platynowy).

Uwaga: Zamieszczanie referali jest możliwe wyłącznie w wątkach łańcuszkowych. Możliwość zamieszczania referali mają jedynie osoby posiadające minimum niebieski status i pół roku stażu. regulamin-dzialania-watkow-lancuszkowych,82,44721

Spis banków z darmową wypłatą z Revoluta: https://www.dropbox.com/s/ajifjmncdazhz ... .xlsx?dl=0

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8666 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 377, 378, 379, 380, 381, 382, 383 ... 434  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Revolut
#7581 PostWysłany: 07 Cze 2023 09:33 
Awatar użytkownika

Loty: 104
Kilometry: 466 167
niebieski
a czy aby nie pomylilas numeru rachunku?? zwykle przelew jest tego samego dnia
Europa /USA /Kanada /Dominikana /Martynika /Gwadelupa/ St.Lucia /Barbados /Brazylia /Argentyna /Chile /Urugwaj /Egipt /Izrael /ZEA /Dubai /Katar /Etiopia /RPA /Suazi /Tanzania /Singapur /Tajlandia /Indonezja /Filipiny /Australia /Nowa Zelandia /Fidżi /Hawaje /Korea /Japonia
 Profil Relacje PM off  

Zimowy weekend w Wenecji 🇮🇹🌉 Przedświąteczny city break za 629 PLN 😍 Zimowy weekend w Wenecji 🇮🇹🌉 Przedświąteczny city break za 629 PLN 😍
Piękna Apulia w pięknej cenie 🇮🇹 Loty do Bari od 152 PLN 😍✨ Piękna Apulia w pięknej cenie 🇮🇹 Loty do Bari od 152 PLN 😍✨
#7582 PostWysłany: 07 Cze 2023 11:08 

Loty: 48
Kilometry: 70 122
Numer jest właściwy, sprawdzałam 1000 razy.
Jak wysyłałam kilka dni wcześniej do ING, to doszedł tego samego dnia. Więc stwierdziłam, że spoko to działa i puściłam te 5 stów do mBanku. I przepadło.
 Profil Relacje PM off  

#7583 PostWysłany: 08 Cze 2023 23:12 

Włochy, Bari - Banco BPM - bez prowizji.
 Profil Relacje PM off  

#7584 PostWysłany: 08 Cze 2023 23:38 

Limit 5000 PLN miesięcznie na wymianę waluty w planach standard i plus - to ma zastosowanie wyłącznie do wymiany waluty w aplikacji, czy np. liczą się też płatności kartą i wypłaty z bankomatów w walutach, których nie mam na kontach i revolut musi je sam przewalutować?
 Profil Relacje PM off  

#7585 PostWysłany: 08 Cze 2023 23:52 

Loty: 160
Kilometry: 356 957
niebieski
Czego nie rozumiesz z regulaminu ?

Ostatnio edytowany przez marcinsss, 09 Cze 2023 08:18, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off
tamtam lubi ten post.

#7586 PostWysłany: 08 Cze 2023 23:59 

Dokładnie tego, o co zapytałam - chcę upewnić się, że revolut nie traktuje przewalutowania przy płatności kartą i wypłacie z bankomatu jako wymiany waluty. To grzech?
 Profil Relacje PM off  

#7587 PostWysłany: 09 Cze 2023 07:45 

niebieski
Tak właśnie traktuje.
 Profil Relacje PM off
paulina_ lubi ten post.
paulina_ uważa post za pomocny.

#7588 PostWysłany: 09 Cze 2023 11:12 

srebrny
Wszystkie aktywności związane z wymianą walut wliczane są do limitu (czyli również płatności kartą i wypłata z bankomatu - jeśli nastąpiła wymiana).
paulina_ lubi ten post.
paulina_ uważa post za pomocny.

#7589 PostWysłany: 10 Cze 2023 11:23 

Loty: 48
Kilometry: 70 122
Update mojej historii dla potomnych: przelew doszedł po 9 dniach. Na czacie jedyne, co mogłam się dowiedzieć, to to, że mieli "technical error with our partner". Takze na wakacje spoko, żeby kasę wydawać, ale jak chce się ją odzyskać, to nie polecam. Przez te 9 dni nie byli w stanie podać, kiedy rozwiążą problem, ani zwrócić kasy, ani przełączyć do managera. Jak dla mnie to łamanie prawa, ale co ja tam wiem.
 Profil Relacje PM off  

#7590 PostWysłany: 10 Cze 2023 13:54 

niebieski
Przecież już jakiś czas temu były głosy, że Revolut bez powodu blokuje konta, itp. Naprawdę podziwiam ludzi, że nadal z tego korzystają skoro to samo można mieć w polskim banku.
 Profil Relacje PM off  

#7591 PostWysłany: 10 Cze 2023 14:22 

srebrny
Cytuj:
skoro to samo można mieć w polskim banku.

A w jakim konkretnie?
 Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.

#7592 PostWysłany: 10 Cze 2023 14:38 
Awatar użytkownika

Loty: 104
Kilometry: 466 167
niebieski
f0ku5 napisał(a):
Przecież już jakiś czas temu były głosy, że Revolut bez powodu blokuje konta, itp. Naprawdę podziwiam ludzi, że nadal z tego korzystają skoro to samo można mieć w polskim banku.

co to samo mozna miec w polskim banku?? ubezpieczenie medyczne na 40 milionow zlotych? ubezpieczenie zakupow na 45 tysiecy zlotych? brak komornika?
Europa /USA /Kanada /Dominikana /Martynika /Gwadelupa/ St.Lucia /Barbados /Brazylia /Argentyna /Chile /Urugwaj /Egipt /Izrael /ZEA /Dubai /Katar /Etiopia /RPA /Suazi /Tanzania /Singapur /Tajlandia /Indonezja /Filipiny /Australia /Nowa Zelandia /Fidżi /Hawaje /Korea /Japonia
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#7593 PostWysłany: 10 Cze 2023 18:56 

niebieski
Dobra, chodziło mi o płatności w walutach zagranicznych. Jeżeli Wy korzystacie z Revoluta z powodu jeszcze innych "wartości dodanych" to OK, korzystajcie.
Niemniej jednak ja bym się bał ;)
 Profil Relacje PM off  

#7594 PostWysłany: 10 Cze 2023 19:09 

f0ku5 napisał(a):
Przecież już jakiś czas temu były głosy, że Revolut bez powodu blokuje konta, itp.

A co to ma do problemów z JEDNYM przelewem?
I co to jest itp.?
Glosy BYŁY, ale:
po 1. od tego czasu Revolut ze spółki z o.o. stał się bankiem z odpowiednimi regulacjami i gwarancjami
po 2. że "bez powodu" to zdanie zablokowanych, a my powodów poznać nie możemy.
Od roku robię regularne płatności za czynsz, tv, parking, internet przelewem z Revoluta i nie miałem żadnych problemów.
Robiłem przelew na kilka setek do człowieka, który błędnie mnie poinformował, że ma rachunek w Revolucie. Był to przelew na numer telefonu. Jakoś go znaleźli i kasa doszla.
Mam narzekać?
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#7595 PostWysłany: 11 Cze 2023 01:24 

niebieski
luftairways napisał(a):

co to samo mozna miec w polskim banku?? ubezpieczenie medyczne na 40 milionow zlotych? ubezpieczenie zakupow na 45 tysiecy zlotych? brak komornika?

Z ciekawości, na czym polega brak komornika?
 Profil Relacje PM off  

#7596 PostWysłany: 11 Cze 2023 09:07 

Loty: 6
Kilometry: 12 016
srebrny
Komornik nie dostaje informacji o istnieniu konta więc nie ściąga z nich pieniędzy. Albo może dostaje, ale konto jest w zagranicznym banku więc też nie może.
 Profil Relacje PM off
luftairways lubi ten post.

#7597 PostWysłany: 11 Cze 2023 09:27 

piotrkr napisał(a):
Komornik nie dostaje informacji o istnieniu konta więc nie ściąga z nich pieniędzy. Albo może dostaje, ale konto jest w zagranicznym banku więc też nie może.
Obie informacje są nieprawdziwe w przypadku Revoluta.
 Profil Relacje PM off  

#7598 PostWysłany: 11 Cze 2023 09:37 

srebrny
To znaczy ściąga? To sprzeczne z wszystkimi informacjami znalezionymi w sieci
 Profil Relacje PM off  

#7599 PostWysłany: 11 Cze 2023 09:41 

Bo te informacje są stare.
Jak to w sieci...

Mnie żaden komornik nie ściga, więc danych z pierwszej ręki nie mam, ale od czasu gdy R. stał się bankiem legalnie działającym w PL, nie ma przeszkód formalnych dla zajęcia.
 Profil Relacje PM off  

#7600 PostWysłany: 11 Cze 2023 10:02 

srebrny
Nie wiem jak teoria, ale nie znalazłem w sieci żadnej informacji o rzeczywistym zajęciu pieniędzy przez komornika... A bankiem w Polsce są już chyba od końca 2020 roku, więc trochę czasu było.
 Profil Relacje PM off
luftairways lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8666 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 377, 378, 379, 380, 381, 382, 383 ... 434  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości