Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wypłaty kartą MC Revolut w bankomatach Euronet często obciążane są prowizją nie do ominięcia (sieć bankomatów rozpoznaje kartę jako zagraniczną i nakłada własną prowizję). Visa Revolut na razie nie, ale warto uważać.
Ponadto należy zawsze wybrać opcję obciążenia w lokalnej walucie, by uniknąć przewalutowania po kursie Euronetu.

Zasilanie revoluta kartami kredytowymi jest obciążone prowizją w następujących bankach:
- Citi Handlowy 8%, min 10zł
- Citibank prowizja 10%
- BNP Paribias od 1/4/24 (2%)
- Ikano Bank
- Pekao Karta Kredytowa z Żubrem - 7% (pakiet standard), 5% (pakiet złoty), 3% (pakiet platynowy).

Uwaga: Zamieszczanie referali jest możliwe wyłącznie w wątkach łańcuszkowych. Możliwość zamieszczania referali mają jedynie osoby posiadające minimum niebieski status i pół roku stażu. regulamin-dzialania-watkow-lancuszkowych,82,44721

Spis banków z darmową wypłatą z Revoluta: https://www.dropbox.com/s/ajifjmncdazhz ... .xlsx?dl=0

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8666 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 367, 368, 369, 370, 371, 372, 373 ... 434  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Revolut
#7381 PostWysłany: 06 Mar 2023 11:51 

Teraz znowu przyszło "Kod weryfikacyjny Revolut: 158-154 Nie podawaj go nikomu", ale tym razem z tej skrzynki, z której przychodziły do tej pory wszystkie wiadomości od momentu rejestracji. Jakiś burdel tam dzisiaj mają :D
 Profil Relacje PM off  

Urlop w Tunezji 🌴☀️ All inclusive w 4* hotelu na wyspie Dżerba za 1780 PLN Urlop w Tunezji 🌴☀️ All inclusive w 4* hotelu na wyspie Dżerba za 1780 PLN
🇵🇹 Lizbońska przygoda w pigułce 🏙️ City break w stolicy Portugalii za 829 PLN ✨ 🇵🇹 Lizbońska przygoda w pigułce 🏙️ City break w stolicy Portugalii za 829 PLN ✨
#7382 PostWysłany: 06 Mar 2023 12:18 
Moderator forum

heide_berg napisał(a):
tak konto mam na Litwie, bo nie zmieniałem go na polski numer konta;

Nawet jakbyś zmienił, to konto miałbyś na Litwie. Oni są zarejestrowani tam, a nie w PL.
 Profil Relacje PM off  

#7383 PostWysłany: 06 Mar 2023 12:27 
Awatar użytkownika

srebrny
@TKR to SCAM !!!

Jeśli "zweryfikowałeś się" to proponuję skontaktuj się z Revolut.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#7384 PostWysłany: 06 Mar 2023 12:30 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Przecież od razu widać, że to SCAM po nazwie domeny revolut-id-verify[dot]com
Prawidłowa domena to revolut[dot]com
BTW scam'owa domena została zarejestrowana 2 dni temu, a IP wskazuje na Moskwę
https://whois.domaintools.com/revolut-id-verify.com
 Profil Relacje PM off
12 ludzi lubi ten post.
5 ludzi uważa post za pomocny.

#7385 PostWysłany: 06 Mar 2023 14:22 

Loty: 285
Kilometry: 460 659
złoty
Domena jest już na liście ostrzeżeń CERT, więc przy próbie wejścia powinna być blokowana przez przeglądarki/wtyczki.
 Profil Relacje PM off  

#7386 PostWysłany: 06 Mar 2023 14:33 

srebrny
Adresy z listy domen CERT są blokowane w oparciu o DNS i jest to zależne od dostawcy internetu czy korzysta z tej listy.
A ostrzeżenia w przeglądarce o phishing site to inny rodzaj blokady.

Ostatnio edytowany przez Kashpir, 06 Mar 2023 14:39, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#7387 PostWysłany: 06 Mar 2023 21:03 
Awatar użytkownika

niebieski
Na niebezpieczniku piszą o tym phishingu https://niebezpiecznik.pl/post/korzysta ... ie-ruszyl/
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#7388 PostWysłany: 12 Mar 2023 15:01 

Czy ktoś się orientuje jak wygląda sytuacja z bezprowizyjnymi bankomatami w Szwecji? Jest kilka zestawień z bezprowizyjnymi bankomatami dla revoluta z podziałem na kraje, ale nigdzie nie znalazłem informacji o Szwecji.
 Profil Relacje PM off  

#7389 PostWysłany: 12 Mar 2023 15:03 
Awatar użytkownika

Loty: 344
Kilometry: 432 849
srebrny
@TKR
Szwecja jest praktycznie bezgotówkowa…mało jest bankomatów. Większość są jednej sieci. Bezprowizyjne pisze na nich „bankomat” na niebieskim tle a drugie to „Forex Bank” na lotniskach/dworcach gdzie wypłacisz nawet PLN (żółte barwy).
 Profil Relacje PM off
TKR uważa post za pomocny.

#7390 PostWysłany: 13 Mar 2023 16:40 
Awatar użytkownika

niebieski
Właśnie przyszedł mail od Revoluta, że zrezygnowali z dodatkowej 1% prowizji za wymianę THB i UAH.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
szmer uważa post za pomocny.

#7391 PostWysłany: 20 Mar 2023 14:05 
Awatar użytkownika

srebrny
Czy ktoś się orientuje czy doładowania Revoluta z kart kredytowych Credit Agricole są nadal bezpłatne?

#7392 PostWysłany: 20 Mar 2023 14:33 

srebrny
Tak.
 Profil Relacje PM off
kubus95 uważa post za pomocny.

#7393 PostWysłany: 22 Mar 2023 14:26 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Będzie ubezpieczenie aut, na razie w Irlandii:
https://blog.revolut.com/car-insurance- ... n-ireland/
 Profil Relacje PM off
Martinuss lubi ten post.
Martinuss uważa post za pomocny.

#7394 PostWysłany: 22 Mar 2023 14:27 
Awatar użytkownika

Loty: 344
Kilometry: 432 849
srebrny
@kubus95
Opłatę za doładowanie z Karty Kredytowej Revoluta w Polsce pobiera tylko CitiBank i IKANO Bank (IKEA).
 Profil Relacje PM off
kubus95 lubi ten post.

#7395 PostWysłany: 24 Mar 2023 11:43 

Przysyłają mi nową kartę no i jak to z revolutem, nie może być normalnie.
Od razu dziwnie wyglądało, że karta zamówiona 06.03. miała wyznaczony termin doręczenia już na 15.03. Karty oczywiście do dzisiaj nie ma i teraz mam dylemat, czy czekać dalej czy się do nich odezwać, bo z moich dotychczasowych doświadczeń wynika, że ich interwencja będzie polegać na tym, że natychmiastowo dezaktywują kartę, która jednak dojdzie po 2 dniach i wyślą kolejną z jakimś terminem z dupy wziętym.

Dla mnie to jest niepojęte, że oni wolą wysyłać masowo te karty lekką ręką, jakby to były jakieś papierowe ulotki, niż zainwestować w jakieś śledzenie przesyłek.

Druga dziwna sprawa, uruchomiłem sobie jednorazową kartę wirtualną, ale zmieniłem zdanie i chciałbym ją usunąć. Niby jest taka możliwość w opcjach, ale na miejsce tej usuniętej natychmiast wskakuje inna jednorazowa. Może nie jest to jakiś wielki problem, ale po usunięciu to powinno po prostu znikać z listy.
 Profil Relacje PM off  

#7396 PostWysłany: 24 Mar 2023 11:53 

platynowy
Jednorazowa zniknie, kiedy raz z niej skorzystasz lub wygenerujesz nową. Jakie ma to znaczenie że tam jest, skoro z niej nie korzystałeś i nie zamierzasz.

Odnośnie karty, tak jak napisałeś. Jak zamówisz nową, poprzednia z automatu zostanie zdezaktywowana. Zamawiałem parę razy karty i miałem sytuacje w której doszła sporo po estymowanym terminie, ale bywało tak że nie dotarła nigdy. Decyzja należy do Ciebie.
 Profil Relacje PM off

#7397 PostWysłany: 24 Mar 2023 11:53 

srebrny
Czekaj, dojdzie.
Znasz bank, który wznawiane karty debetowe wysyła przesyłkami rejestrowanymi?
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#7398 PostWysłany: 24 Mar 2023 12:31 

TKR napisał(a):
Przysyłają mi nową kartę no i jak to z revolutem, nie może być normalnie.
Od razu dziwnie wyglądało, że karta zamówiona 06.03. miała wyznaczony termin doręczenia już na 15.03. Karty oczywiście do dzisiaj nie ma i teraz mam dylemat, czy czekać dalej czy się do nich odezwać, bo z moich dotychczasowych doświadczeń wynika, że ich interwencja będzie polegać na tym, że natychmiastowo dezaktywują kartę, która jednak dojdzie po 2 dniach i wyślą kolejną z jakimś terminem z dupy wziętym.

Mialem to samo, ta druga przyszla pare dni po tej pierwszej ktora tez nie mogla dojsc 3tygodnie...
 Profil Relacje PM off

#7399 PostWysłany: 24 Mar 2023 19:22 
Awatar użytkownika

Loty: 104
Kilometry: 466 167
niebieski
skrzat napisał(a):
Będzie ubezpieczenie aut, na razie w Irlandii:
https://blog.revolut.com/car-insurance- ... n-ireland/

zaden plan revoluta nie bedzie zawieral ubezpieczenia samochodu tylko bedzie mozna w aplikacji wykupic ubezpieczenie a to roznica
Europa /USA /Kanada /Dominikana /Martynika /Gwadelupa/ St.Lucia /Barbados /Brazylia /Argentyna /Chile /Urugwaj /Egipt /Izrael /ZEA /Dubai /Katar /Etiopia /RPA /Suazi /Tanzania /Singapur /Tajlandia /Indonezja /Filipiny /Australia /Nowa Zelandia /Fidżi /Hawaje /Korea /Japonia
 Profil Relacje PM off  

#7400 PostWysłany: 25 Mar 2023 15:52 

Karta doszła, 1,5 tygodnia obsuwy to nie tak źle :lol:
Pamięć mnie zawodzi, czy wcześniej była możliwość zmiany pinu do karty z poziomu aplikacji? Teraz tylko w bankomacie.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8666 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 367, 368, 369, 370, 371, 372, 373 ... 434  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Ancyna oraz 2 gości