Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wypłaty kartą MC Revolut w bankomatach Euronet często obciążane są prowizją nie do ominięcia (sieć bankomatów rozpoznaje kartę jako zagraniczną i nakłada własną prowizję). Visa Revolut na razie nie, ale warto uważać.
Ponadto należy zawsze wybrać opcję obciążenia w lokalnej walucie, by uniknąć przewalutowania po kursie Euronetu.

Zasilanie revoluta kartami kredytowymi jest obciążone prowizją w następujących bankach:
- Citi Handlowy 8%, min 10zł
- Citibank prowizja 10%
- BNP Paribias od 1/4/24 (2%)
- Ikano Bank
- Pekao Karta Kredytowa z Żubrem - 7% (pakiet standard), 5% (pakiet złoty), 3% (pakiet platynowy).

Uwaga: Zamieszczanie referali jest możliwe wyłącznie w wątkach łańcuszkowych. Możliwość zamieszczania referali mają jedynie osoby posiadające minimum niebieski status i pół roku stażu. regulamin-dzialania-watkow-lancuszkowych,82,44721

Spis banków z darmową wypłatą z Revoluta: https://www.dropbox.com/s/ajifjmncdazhz ... .xlsx?dl=0

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8666 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 434  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: revolut
#221 PostWysłany: 07 Cze 2017 21:00 

niebieski
Korzystacie z wersji Premium Revolut? Ktoś może rozeznawał się w ich ubezpieczeniu podróżnym? Kusi bardzo wysoka suma ubezpieczenia.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

All inclusive na greckiej wyspie 🇬🇷 🍹 Tydzień na Rodos w hotelu przy plaży za 2151 PLN All inclusive na greckiej wyspie 🇬🇷 🍹 Tydzień na Rodos w hotelu przy plaży za 2151 PLN
Weekend w sercu Wielkiej Brytanii 🇬🇧🏙️ City break w Londynie za 649 PLN Weekend w sercu Wielkiej Brytanii 🇬🇧🏙️ City break w Londynie za 649 PLN
#222 PostWysłany: 07 Cze 2017 21:02 

Loty: 285
Kilometry: 460 659
złoty
Wydaje mi się, że w tej nowej wersji zmieniła się też kolejność sald. Wcześniej miałem EUR-PLN-GBP-USD, a teraz jest EUR-GBP-USD-PLN. To akurat niekorzystna zmiana, bo w przypadku używania waluty, której nie mam w portfelu, wolałbym przewalutowywać w pierwszej kolejności złotówki, a nie waluty obce.

#223 PostWysłany: 07 Cze 2017 23:47 

niebieski
Jak już o Revolut, to może wrócimy do podstawowych kwestii: Kto doświadczył jakichkolwiek kłopotów z kartą i jakiego rodzaju?

Jak karta sprawuje się w miejscach "nietypowych", tzn. wszelkiego rodzaju automaty, bezobsługówki, transakcje offline typu samoloty itd. W teorii jest to ponoć karta pre-paid.
Głupie pytanie, ale nigdzie nie znalazłem odpowiedzi wprost- czy kartą plastikową da się płacić również wirtualnie?
 Profil Relacje PM off  

#224 PostWysłany: 08 Cze 2017 00:01 

srebrny
Karta plastikowa ma ten sam numer co wirtualna. Oczywiście da się nią płacić online.

#225 PostWysłany: 08 Cze 2017 00:06 

Loty: 91
Kilometry: 180 493
niebieski
john_doe napisał(a):
Jak już o Revolut, to może wrócimy do podstawowych kwestii: Kto doświadczył jakichkolwiek kłopotów z kartą i jakiego rodzaju?

Patrz tu: viewtopic.php?p=817591#p817591
Dla mnie to nie był koniec problemów. Ostatnio próbowałem użyć karty i się nie udało. Okazało się, że jakiś czas temu zablokowali możliwość korzystania z karty wszystkim, którzy mieli ustawiony szwajcarski adres (m.in. mnie), zupełnie nagle i bez ostrzeżenia, ale także bez powiadomienia (niby coś do mnie napisali w aplikacji, ale nie widziałem tego). To było związane z problemami z ich szwajcarskim partnerem - wystawcą karty. Support odpisał mi to po ok. 12h czekania. Spytałem, czy mogę zmienić adres na polski - owszem, ale musiałbym przedstawić potwierdzenie polskiego adresu z 3 ostatnich miesięcy (np. rachunki za prąd lub list z banku); nic takiego nie miałem. Obecnie nawet nie wiem, czy ta karta już działa (mieli naprawić gdzieś do kwietnia) czy nie. Pytałem supportu potem o coś jeszcze i też odpisanie zajęło im kilkanaście godzin. Ogólnie, z moich doświadczeń, Revolut to fajny pomysł, ale zasadniczo dziadostwo i jak coś pójdzie nie tak, to nie można liczyć na wiele.

#226 PostWysłany: 08 Cze 2017 13:03 

niebieski
No takie problemy to niestety póki co "cały Revolut"... coś gdzieś nie "siądzie" z formalnościami i blokują. To jest fintech i wciąż start-up, więc niestety...
A problemy bardziej "typowe" i związane stircte z technologią? Ktoś zauważył realne wady tej karty (jako wciąż pre-paid) w/s do zwykłych kart? Samoobsługówki i offline? Korzystał ktoś?

Ja na razie korzystam z tego od dłuższego czasu do zdobywania EUR po kursie foreksowym i problemów z przelewami czy wymianą nie miałem nigdy, SEPA idzie chyba nawet szybciej niż z kantoru Aliora ;) Ciągle zastanawiam się nad kartą, bo jakoś Aliorowe w zupełności wystarczają.
 Profil Relacje PM off  

#227 PostWysłany: 08 Cze 2017 13:09 

niebieski
Ja korzystałem z karty i w Polsce i w strefie euro, bez żadnych problemów. Trzeba pamiętać, żeby wybierać without conversion, a jak bankomat pyta się w jakiej walucie realizować transakcje to zawsze trzeba brać walutę lokalną. Raz się w PL wkopałem bo zamiast wybrać PLN wybrałem GBP i poszło po złodziejskim kursie, ale to moja wina, bo nie doczytałem faq na ich stornie.

#228 PostWysłany: 08 Cze 2017 13:13 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Ja nie miałem (odpukać) żadnych problemów. Jedyną drobną wadą jest brak możliwości dokonania "transakcji na odległość", ale potrzebowałem tego dopiero raz i użyłem innej karty. Odnośnie transakcji offline to mogę tylko powiedzieć, że Revolut, a także wiele innych kart debetowych/prepaid nie zadziała na pokładzie. Ja próbowałem już Revoluta, kantoru Aliora i visy debit z millennium i żadna nie zadziałała (kredytówki na pokładzie działają bez problemu).
 Profil Relacje PM off  

#229 PostWysłany: 08 Cze 2017 13:15 

niebieski
Masz na myśli transakcje MO/TO? Bo internetowe oczywiście działają. Taki chyba urok kart Prepaid.

#230 PostWysłany: 08 Cze 2017 14:03 
Awatar użytkownika

HON fly4free
-- 08 Cze 2017 13:16 --

@?witekkowal? niestety DCC wszędzie może być bolesne dla właściciela karty. Z revolutem trzeba uważać na DCC wszędzie, nawet w strefie EUR, bo terminale rozpoznają kartę jako GBP.
Tak, mam na myśli transakcje MO/TO (MOTOEC)

-- 08 Cze 2017 14:03 --

W końcu pojawiło się więcej info o opcji ubezpieczenia smartfona w Revolucie. Ubezpieczenie obejmuje upadki, zarysowania ekranu, wrzucenie do wody itd.
http://news.revolut.com/post/1614715559 ... -insurance
 Profil Relacje PM off  

#231 PostWysłany: 08 Cze 2017 20:00 

niebieski
Jedyny problem jaki miałam był w Omanie - nie mogłam zapłacić za wizę kartą - apka mi od razu mówiła, że nie obsługują tego terminala(?) i dlatego zapłacić nie mogłam.

Jeśli chodzi o płatności offline - płaciłam w samolocie i bez problemów. Wszystko zadziałało jak trzeba :)
 Profil Relacje PM off  

#232 PostWysłany: 08 Cze 2017 20:27 

Loty: 285
Kilometry: 460 659
złoty
Co do ubezpieczenia smartfonu: według zrzutów ekranu na stronie Revoluta obsługuje to https://www.klikochron.pl

#233 PostWysłany: 10 Cze 2017 17:05 
Awatar użytkownika

srebrny
A miał ktoś problem z weryfikacją tożsamości ?
Załadowałem im zdjęcia, ale chyba coś poszło nie tak bo weryfikacja nie przeszła (był to z pół roku temu).
Teraz chciałem wrócić do temu bo skończył mi się limit, więc uderzyłem do nich na czacie (za nim ktoś się tam odezwał minęła godzina), powiedzieli, żeby załadować foty na czacie i tak zrobiłem, ale przy każdej z nich widzę mały czerwony wykrzyknik, więc zakładam, że się nie załadowały...

#234 PostWysłany: 10 Cze 2017 17:27 

Za duży rozmiar zdjęć, możesz zaproponować przesłanie im na e-mail.
 Profil Relacje PM off  

#235 PostWysłany: 13 Cze 2017 23:01 
Awatar użytkownika

srebrny
A ktoś wie o co chodzi z tą weryfikacją kart ? Próbowałem zweryfikować dwie i o dziwo ...błąd :O
Ta weryfikacja może znieść limit doładowania daną kartą ?
Podpiąłem nową kartę w PLN i dzienny limit to 500 PLN

#236 PostWysłany: 13 Cze 2017 23:20 
Awatar użytkownika

srebrny
weryfikacja toz. to weryfikacja dokumentow
przeczytaj instrukcje

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#237 PostWysłany: 13 Cze 2017 23:33 
Awatar użytkownika

srebrny
@becek chodziło o mi o weryfikacje karty.
"Do not forget to verify this card"
Trzeba podać 4-cyfrowy kod z ostatniej płatności i zrobić zdjęcie karty

#238 PostWysłany: 14 Cze 2017 00:07 

Na jakis czas przestałem sie interesowac revolutem,ale teraz wróciłem do tego.Mam pare pytan.
-Jak mozna doładowac karte?Z karty debetowej,przelewem?
Jezeli przelewem ,jak długo idzie kasa na karte.
-Połaczenie z paypalem.Czy karte mozna doładowac z Paypala?
Ewentualnie na cym polego działaneie z paypalem.
 Profil Relacje PM off  

#239 PostWysłany: 14 Cze 2017 08:02 

niebieski
@littleboy1989 jeśli Revolut Ci nie weryfikuje karty, to skontaktuj się z ich Call Centre - poproszą Ciebie o wyciąg z karty i wtedy będziesz mieć zweryfikowaną kartę :)

@mpyro
Ad. 1 z karty debetowej i przelewem
Ad. 2 to nie jest zwykły przelew, a przelew SĘPA (wysyłasz pieniądze za granice). Niemniej jednak lepiej jest podpiąć kartę, to pieniądze od razu masz na karcie.
Ad. 3 nie da się podpiąć pod Paypala
 Profil Relacje PM off  

#240 PostWysłany: 14 Cze 2017 08:53 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
niebieski
@mpyro można też doładować kartą kredytową, ale liczą 1% prowizji.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8666 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 434  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości