Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wypłaty kartą MC Revolut w bankomatach Euronet często obciążane są prowizją nie do ominięcia (sieć bankomatów rozpoznaje kartę jako zagraniczną i nakłada własną prowizję). Visa Revolut na razie nie, ale warto uważać.
Ponadto należy zawsze wybrać opcję obciążenia w lokalnej walucie, by uniknąć przewalutowania po kursie Euronetu.

Zasilanie revoluta kartami kredytowymi jest obciążone prowizją w następujących bankach:
- Citi Handlowy 8%, min 10zł
- Citibank prowizja 10%
- BNP Paribias od 1/4/24 (2%)
- Ikano Bank
- Pekao Karta Kredytowa z Żubrem - 7% (pakiet standard), 5% (pakiet złoty), 3% (pakiet platynowy).

Uwaga: Zamieszczanie referali jest możliwe wyłącznie w wątkach łańcuszkowych. Możliwość zamieszczania referali mają jedynie osoby posiadające minimum niebieski status i pół roku stażu. regulamin-dzialania-watkow-lancuszkowych,82,44721

Spis banków z darmową wypłatą z Revoluta: https://www.dropbox.com/s/ajifjmncdazhz ... .xlsx?dl=0

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8666 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 434  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: revolut
#1201 PostWysłany: 05 Mar 2018 18:56 

Tak, będzie taniej w obu wypadkach.
 PM off  

🇱🇹 Bałtycka perełka w twoim zasięgu 🧳☕ Loty i hotel ze śniadaniami w Wilnie za 449 PLN ✈️🏨 🇱🇹 Bałtycka perełka w twoim zasięgu 🧳☕ Loty i hotel ze śniadaniami w Wilnie za 449 PLN ✈️🏨
Tajlandia w wersji LUX za 8021💎👑 Loty biznes klasą Etihad + ⭐⭐⭐⭐⭐ hotel na Phuket 🌴☀️ Tajlandia w wersji LUX za 8021💎👑 Loty biznes klasą Etihad + ⭐⭐⭐⭐⭐ hotel na Phuket 🌴☀️
#1202 PostWysłany: 05 Mar 2018 18:57 
Awatar użytkownika

niebieski
W przypadku euro 0,5% to są 2 grosze. Ostatnio płacąc kartą Raifa wyszło mi 19 groszy różnicy na 1 euro w stosunku do kursu Revoluta. Tak więc to są tego typu różnice.

#1203 PostWysłany: 05 Mar 2018 19:34 

niebieski
digger napisał(a):
Dla mnie doładowywanie na zawołanie karta kredytowa, błyskawiczne potwierdzenia transakcji na komorce i dobre kursy to podstawowe przewagi.

Wysłane z mojego XT1650 przy użyciu Tapatalka

Nie zagalopowujcie się z tym natychmiastowym księgowaniem ;) Ostatnio księgowało mi zasilenie z karty ponad 2h, więc nie można też do końca polegać na zasilaniu revoluta przed samą płatnością.
 Profil Relacje PM off  

#1204 PostWysłany: 05 Mar 2018 20:40 

niebieski
opo napisał(a):
(nie) stety nadal na tym Świecie jest cała masa miejsc, gdzie żaden Revolut, Alior czy inny mBank nie pomoże jak w kieszeni nie masz papierków i nawet konsjerż z platynowego Centuriona nie załatwi Ci noclegu czy ryżu.
Jak to mawiają cash is king! ;)

No, ale jaki sposób najtaniej ten cash zdobyć, jeśli jedziemy do miejsca, gdzie nie ma bankomatów? ;)

EUR- zdecydowanie przez Revolut + przelew SEPA do ulubionego banku / kantoru za 0zł, który następnie zaoferuje bezpłatną wypłatę gotówkową w okienku. A następne portfel i skarpeta i w drogę.

USD- Tutaj może znowu ktoś mnie zaskoczy, ale chyba przelewy z Revolut do Polski w dolarach nadal płatne (?), zatem może po prostu Alior Kantor i również wypłata w oddziale.
 Profil Relacje PM off  

#1205 PostWysłany: 06 Mar 2018 11:56 
Awatar użytkownika

Loty: 146
Kilometry: 358 646
niebieski
Czy ktoś próbował doładować konto w revoult w EUR przelewem EUR z bz wbk?
Numer rachunku jest ok ale trzeba podać kod BIC ale nie widzę takiego pola

#1206 PostWysłany: 06 Mar 2018 20:51 

niebieski
Jak otrzymac darmowa karte rejestrujac sie? Zarejestrowalem konto, klikam ze chce karte a oni kazami przelewac 20zl... A mialo byc darmowo :(?
 Profil Relacje PM off  

#1207 PostWysłany: 06 Mar 2018 20:53 

Loty: 267
Kilometry: 571 371
złoty
@qbk: ta kasa będzie do wykorzystania, musisz najpierw doładować konto. Chodzi o to aby ludzie nie zamawiali kart bez chęci używania.
 Profil Relacje PM off  

#1208 PostWysłany: 06 Mar 2018 20:54 

qbk napisał(a):
Jak otrzymac darmowa karte rejestrujac sie? Zarejestrowalem konto, klikam ze chce karte a oni kazami przelewac 20zl... A mialo byc darmowo :(?

Kartę otrzymujesz za darmo. 20 złotych to będą Twoje środki do wykorzystania. Możesz równie dobrze przelać sobie 50, 100, 500, ale 20 to minimum na początek.

#1209 PostWysłany: 06 Mar 2018 21:58 

Mam pytania do doswiadczonych uzytkowników karty:
1. W jaki sposób jest przysyłana karta? Kurierem, pocztą poleconym ... ??
2. Czy można bezproblemowo zmienic nr telefonu lub zainstalować aplikacje na nowym smartfonie ? Czy grozi to blokadą karty ?
3. Po komentarzach widze ze czasami blokują konta. W jakich sytuacjach to wystepuje? Co w takim wypadku?
4. Czy kontakt z BOK jest w j.polskim ?
5. Czy pierwszy przelew doładowujacy/ weryfikuący można zrobic ze zwykłego komputera ? Bo niekorzystam z aplikacji bankowych na telefonie a tam chyba przekierowuje do pierwszego zasilenia jakims linkiem (?)
6. Czy moża aktywowac konto pierwszym przelewem czy trzeba dodatkowo przeprowadzic jakąś weryfikacje tożsamości ?

Przepraszam jesli niektóre pytania były juz poruszane wcześniej ale mam bardzo mało wolnego czasu
 Profil Relacje PM off  

#1210 PostWysłany: 06 Mar 2018 22:12 
Awatar użytkownika

srebrny
Eon napisał(a):
ale mam bardzo mało wolnego czasu

ja tez

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#1211 PostWysłany: 06 Mar 2018 22:20 
Awatar użytkownika

Loty: 7
Kilometry: 27 489
Eon napisał(a):
2. Czy można bezproblemowo zmienic nr telefonu lub zainstalować aplikacje na nowym smartfonie ? Czy grozi to blokadą karty ?
3. Po komentarzach widze ze czasami blokują konta. W jakich sytuacjach to wystepuje? Co w takim wypadku?
5. Czy pierwszy przelew doładowujacy/ weryfikuący można zrobic ze zwykłego komputera ? Bo niekorzystam z aplikacji bankowych na telefonie a tam chyba przekierowuje do pierwszego zasilenia jakims linkiem (?)
6. Czy moża aktywowac konto pierwszym przelewem czy trzeba dodatkowo przeprowadzic jakąś weryfikacje tożsamości ?

Przepraszam jesli niektóre pytania były juz poruszane wcześniej ale mam bardzo mało wolnego czasu

1. Chyba poczta mi przyszła
2. Nie wiem, pewnie się da ale raczej trzeba trochę pokombinować.
3. Nie wiem
4. Nie wiem
5. Generalnie to jest aplikacja na telefon, bez aplikacji chyba w ogóle nie będziesz zmógł obsługiwać tej karty.
6. Zdjęcie dowodu/ prawa jazdy i selfie telefonem robisz.
 Profil Relacje PM off  

#1212 PostWysłany: 06 Mar 2018 22:24 
Site Admin
Awatar użytkownika

Eon napisał(a):

1 zwykły list poczta
2 konto revolut jest przypisane do numeru telefonu, zmiana telefonu nie wpływa na użytkowanie, bo apke można zainstalować gdzie indziej, ale zmiana numeru spowoduje brak dostępności (smsy aytoryzujace chociażby)
4 Nie, po angielsku
5 doładowanie pierwsze I kolejne są za pomocą karty, tak jak płatności w Internecie, nie w formie przelewu
6 jw

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off
pablo1603 uważa post za pomocny.

#1213 PostWysłany: 06 Mar 2018 22:30 

Loty: 267
Kilometry: 571 371
złoty
[ironia mode: on]

@becek, patrz i można nie mieć czasu - tu wszyscy załatwią wszystko za kogoś ;-)

[ironia mode: off]
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#1214 PostWysłany: 06 Mar 2018 22:47 

Mam nadzieję, że wiecie że Revolut nie jest zarejestrowany w FSCS (odpowiednik BFG w Polsce), na szczescie nie ma go na liscie ostrzezen FCA (odpowiednik KNF). Jak sie zwiną to może być brytyjski odpowiednik AmberGold, wiec radzę nie trzymać na tych kontach po kilkanaście tysięcy.
 Profil Relacje PM off  

#1215 PostWysłany: 06 Mar 2018 22:48 

złoty
Dlatego to nie jest rachunek lokacyjny.
Trzymaj tam tyle kasy ile planujesz wydac.

Wysłane z taptaka.
 Profil Relacje PM off  

#1216 PostWysłany: 06 Mar 2018 23:51 

becek napisał(a):
Eon napisał(a):
ale mam bardzo mało wolnego czasu
ja tez
Jak będziesz matką małych dzieci to zaczniesz doceniać każdą wolną minute choć mało prawdopodobne abyś tego doświadczył a z ojcami to różnie bywa bo u niektórych nic to nie zmienia w ich życiu.
A pozostałym dziękuje za szybką odpowiedz.

michzak napisał(a):
2 konto revolut jest przypisane do numeru telefonu, zmiana telefonu nie wpływa na użytkowanie, bo apke można zainstalować gdzie indziej, ale zmiana numeru spowoduje brak dostępności (smsy aytoryzujace chociażby)
Czyli nr tel potrzebny jest tylko do SMSów i moge go miec gdzie indziej (np na starym telefonie bez netu) a aplikacje na innym smartfonie ?

michzak napisał(a):
5 doładowanie pierwsze I kolejne są za pomocą karty, tak jak płatności w Internecie, nie w formie przelewu
na stronie revolut w FAQ pisze co innego. cyt:
"Możesz dokonać przelewu na konto Revolut, korzystając z bankowości elektronicznej lub mobilnej, czy też w oddziale banku.
Kliknij przycisk „Doładuj" i dotknij „Przelew bankowy". Następnie wybierz walutę, za pomocą której chcesz doładować swoje konto Revolut. (...) Zostaniesz przekierowany na stronę ze szczegółowymi informacjami o koncie, na które musisz dokonać przelewu.
..."
 Profil Relacje PM off  

#1217 PostWysłany: 07 Mar 2018 00:05 

Można przelewem, ale idzie to na konto brytyjskie, więc zapewne niezłe dopłaty.

#1218 PostWysłany: 07 Mar 2018 06:56 
Site Admin
Awatar użytkownika

Tak, głównie do autoryzacji, długi czas revoluta miałem na tablecie bez neta, teraz zmieniłem telefon i bez problemów, mam na obu urządzeniach.

Przelewy jak wyżej, sprawdź ile kosztuje przelew SWIFT na konto brytyjskie z Twojego banku jak chcesz zasilać przelewem

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#1219 PostWysłany: 07 Mar 2018 13:00 
Awatar użytkownika

srebrny
john_doe napisał(a):
USD- Tutaj może znowu ktoś mnie zaskoczy, ale chyba przelewy z Revolut do Polski w dolarach nadal płatne (?), zatem może po prostu Alior Kantor i również wypłata w oddziale.

Może Cię zaskoczę.
Ostatnio wysyłałem 150$ z konta Revo na dolarowe w Kantorze Aliora.
Następnego dnia pojawiło się 150$ na koncie w Kantorze.
Nie zaskoczyło mnie to i bym nawet nie wspominał, ale nie pierwszy raz widzę tutaj wpis sugerujący, że taki przelew łączy się z ryzykiem prowizji. Potwierdzi ktoś, że tak to zawsze działa?

#1220 PostWysłany: 07 Mar 2018 13:38 

niebieski
Niedawno doładowałem Revoluta i jedna rzecz mnie zastanowiła: dlaczego nie prosi już o podanie CVV jako dodatkowego zabezpieczenia? Oczywiście jest ta sama (zapisana karta) co wcześniej. Wydaje mi się, że to po ostatnim updacie apki (iOS) się zmieniło.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8666 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 434  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości