Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wypłaty kartą MC Revolut w bankomatach Euronet często obciążane są prowizją nie do ominięcia (sieć bankomatów rozpoznaje kartę jako zagraniczną i nakłada własną prowizję). Visa Revolut na razie nie, ale warto uważać.
Ponadto należy zawsze wybrać opcję obciążenia w lokalnej walucie, by uniknąć przewalutowania po kursie Euronetu.

Zasilanie revoluta kartami kredytowymi jest obciążone prowizją w następujących bankach:
- Citi Handlowy 10%, min 20zł
- BNP Paribas od 1/4/24 (2%)
- Ikano Bank
- Pekao Karta Kredytowa z Żubrem - 7% (pakiet standard), 5% (pakiet złoty), 3% (pakiet platynowy).

Uwaga: Zamieszczanie referali jest możliwe wyłącznie w wątkach łańcuszkowych. Możliwość zamieszczania referali mają jedynie osoby posiadające minimum niebieski status i pół roku stażu. regulamin-dzialania-watkow-lancuszkowych,82,44721

Spis banków z darmową wypłatą z Revoluta: https://www.dropbox.com/s/ajifjmncdazhz ... .xlsx?dl=0

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8707 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 316, 317, 318, 319, 320, 321, 322 ... 436  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Revolut
#6361 PostWysłany: 15 Lip 2021 22:29 
Awatar użytkownika

platynowy
W Santanderze banku doladowanie Revoluta zaczelo pojawiac sie jako "przelew z karty" i nie zwalnia z oplaty za karte. Sam nie wiem co to jest "przelew z karty" ale dostalem zwrot po reklamacji za oplate mimo iz powiedzieli ze oplata pobrana byla slusznie.. moze komus sie przyda. Ciagle darmowe na debetówce no ale traktuja inaczej ostatnio.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

MADERA w wydaniu ✨premium✨ 🌊 Loty i luksusowy ⭐⭐⭐⭐hotel za 1249 PLN 😍 MADERA w wydaniu ✨premium✨ 🌊 Loty i luksusowy ⭐⭐⭐⭐hotel za 1249 PLN 😍
Zimowe all inclusive na Teneryfie 🌴🍹 4* hotel z basenem i spa za 2455 PLN Zimowe all inclusive na Teneryfie 🌴🍹 4* hotel z basenem i spa za 2455 PLN
#6362 PostWysłany: 15 Lip 2021 22:37 

srebrny
https://www.onet.pl/turystyka/inna-stre ... 5,30bc1058

Artykuł mający ziarnko racji, jednak głównie napisany przez pieniacza. Revolut staje się ofiarą własnego sukcesu, pan redaktor nie zadał sobie nawet trudu, aby analogiczne pytanie zadać w dowolnym polskim banku, choćby PKO BP.
 Profil Relacje PM off
LonDynia lubi ten post.

#6363 PostWysłany: 17 Lip 2021 12:26 
Moderator forum

https://www.cashless.pl/10315-dlaczego- ... ta-revolut

Przyznają, że jest problem z doładowaniami, ale nikt nie wie gdzie.
 Profil Relacje PM off  

#6364 PostWysłany: 21 Lip 2021 14:05 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Revolut dodał rezerwacje hoteli i aut. Na razie tylko dla mieszkańców UK.
https://blog.revolut.com/say-hello-to-stays/
 Profil Relacje PM off
almukantarant lubi ten post.

#6365 PostWysłany: 23 Lip 2021 15:08 
Awatar użytkownika

Loty: 206
Kilometry: 500 487
czy ktoś próbował wykorzystać kartę Revoluta na wejście do Lounge (Smart Delay) w przypadku opóźnienia lotu o godzinę?

zastanawiam się czy warto zamawiać taką kartę :mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

#6366 PostWysłany: 23 Lip 2021 15:31 
Moderator forum

Loty: 166
Kilometry: 481 454
TKR napisał(a):
Czy może ktoś potwierdzić, że w Turcji nadal bankomaty Akbank, ING i Ziraat Bank są bezprowizyjne zarówno przy wypłacie TRY, jaki i €? No i czy dotyczy to też Visy, bo w spisie są tylko adnotacje odnośnie MC.

Ziraat Bank, TRY, MC - bezpłatnie. Innych opcji nie sprawdzałem. 2-3 inne bankomaty chciały prowizję, ale nie pamiętam nazw.
<Wuchta problemów - Hong Kong, Filipiny>
 Profil Relacje PM off  

#6367 PostWysłany: 23 Lip 2021 15:34 
Awatar użytkownika

platynowy
@marwok moglbys tu wkleic T&C?

bo zazwyczaj to brzmi pieknie ale jak sie wczytasz w T&C to zobaczysz ze to opoznienie musi byc oznajmione jednorazowo tj. nie ze opozniaja 20 minut, potem 20 minut, potem 20 minut...
pelno wykluczen, nie ten lounge, nie w Czechach, nie Aspire, nie lot czarterowy, nie to, nie tamto..
 Profil Relacje PM off  

#6368 PostWysłany: 23 Lip 2021 15:55 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@LonDynia
Rejestrujesz w aplikacji loty, które są zaplanowane nawet za rok (lotnisko wylotu, przylotu, nr lotu). Możesz dodać za darmo 1 osobą towarzyszącą. Gdy nadejdzie dzień lotu, który jest zaplanowany np. na godz. 10:30, to jeśli samolot będzie opóźniony ponad 1h, o 11:30 w apce powinien pojawić się kod QR do saloniku na lotnisku wylotu, ważny 48h.
https://www.revolut.com/pl-PL/help/wiec ... mart-delay

Oczywiście usługa Smart Delay jest tylko dla planów Premium i Metal.
BTW Podobna usługa (2h opóźnienia) jest w kantorze walutowym Alior: https://kantor.aliorbank.pl/klienci-ind ... a/fdp.html

W obu przypadkach (Revolut i kantor alior) współpraca jest z LoungKey, więc tylko do tych będzie ew. wejście

T&C: https://collinson.smartdelay.com/termsA ... nt/revolut
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#6369 PostWysłany: 23 Lip 2021 16:07 
Awatar użytkownika

platynowy
Cytuj:
Please note that even if you get an advanced notice from the airline that your flight is delayed by more than an hour, we are only able to issue lounge passes one hour after the scheduled departure time.

To jest ciekawe, czyli np. mamy lot o 10, jestesmy na lotnisku o 9 i widzimy ze lot jest opozniony na 11:15 (ale zalozmy ze o 10:50 juz zaczynaja ludzi wpuszczac na poklad) to z tego nie skorzystamy :lol: Chyba ze poczekamy do 11, pojawi sie QR, szybki setka i biegiem na lot.. moze zdążymy jezeli lounge jest przy bramce 8-)

Ostatnio edytowany przez Abcn, 24 Lip 2021 14:18, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off
arturro lubi ten post.

#6370 PostWysłany: 23 Lip 2021 20:07 
Awatar użytkownika

Loty: 206
Kilometry: 500 487
@LonDynia - brzmi jak dobry plan, prawda? :)

czy ktos tego próbował? koszt 30 pln za taką opcję nie wydaje się wygórowany :geek:
 Profil Relacje PM off  

#6371 PostWysłany: 23 Lip 2021 20:12 
Awatar użytkownika

srebrny
LonDynia napisał(a):
Cytuj:
Please note that even if you get an advanced notice from the airline that your flight is delayed by more than an hour, we are only able to issue lounge passes one hour after the scheduled departure time.

To jest ciekawe, czyli np. mamy lot o 10, jestesmy na lotnisku o 9 i widzimy ze lot jest opozniony na 11:15 (ale zalozmy ze o 10:50 juz zaczynaja ludzi wpuszczac na poklad) to z tego nie skorzystamy :lol: Chyba ze poczekamy do 11, pojawi sie QR, szybki setka i biegiem na lot.. moze zdążymy jezeli lounge jest przy bramce 8-)

Czy czasu na meduzę i lornetę wystarczy ? (sory za kodowanie poza TS:) )

#6372 PostWysłany: 25 Lip 2021 17:59 

Czy ktoś z forumowiczów miał problemy w związku z pobraniem przez bankomat środków mimo anulowania transakcji ? Właśnie wróciłem w Turcji gdzie próbowałem pobrać pieniądze w bankomacie. W trakcie transakcji pojawił się komunikat że będę obciążony dodatkową kwotą w wysokości 5% - anulowałem więc transakcję i wyciągnąłem kartę. Na pewno bankomat nie wydał żadnych pieniędzy bo stałem tam jeszcze dobrą chwilę. Udałem się do innego bankomatu , lecz tam przy próbie pobrania wyskoczył mi komunikat że nie mam wystarczających środków. Po zalogowaniu się do mobilnej aplikacji stwierdziłem że kwota którą chciałem pobrać za pierwszym razem została zablokowana. Z racji tego że była tam informacja o przetwarzaniu byłem pewny że środki wrócą na moje konto. Dziś kontaktowałem się z revolutem , który przyjął moją reklamację lecz o dziwo po chwili otrzymałem informację że ją odrzucają gdyż nie stwierdzili oszustwa. Kwota niemała bo prawie 500 zł Nie wiem jak dalej mogę rozwiązać ten problem.
 Profil Relacje PM off  

#6373 PostWysłany: 25 Lip 2021 20:43 
Awatar użytkownika

Loty: 250
Kilometry: 590 205
niebieski
Ja miałem podobną sytuację z kartą Curve w Turcji. Również anulowałem transakcję z uwagi na prowizję. Napisałem reklamację i bardzo szybko otrzymałem zwrot (ok 100 zł). Odpisano, że kwota jest zbyt mała, aby rozpoczynać proces reklamacyjny. Byłem pod wrażeniem : )
Ves123 uważa post za pomocny.

#6374 PostWysłany: 26 Lip 2021 17:30 
Awatar użytkownika

Loty: 127
Kilometry: 247 930
srebrny
Mieliście kiedyś sytuację, że Revolut rozpoznawał przy próbie zasilenia przez Curve (podpiętą mam KK Santandera), że Curve jest kartą w HUF?

#6375 PostWysłany: 02 Sie 2021 22:02 

Loty: 285
Kilometry: 460 659
złoty
Wypłacałem przed chwilą z Planet Cash na WAW i nie było żadnej prowizji, nie pytał też o przewalutowanie. Tęczowy MC, BIN 527346.
 Profil Relacje PM off  

#6376 PostWysłany: 03 Sie 2021 17:59 

LonDynia napisał(a):
W Santanderze banku doladowanie Revoluta zaczelo pojawiac sie jako "przelew z karty" i nie zwalnia z oplaty za karte. Sam nie wiem co to jest "przelew z karty" ale dostalem zwrot po reklamacji za oplate mimo iz powiedzieli ze oplata pobrana byla slusznie.. moze komus sie przyda. Ciagle darmowe na debetówce no ale traktuja inaczej ostatnio.

A w jakim kraju korzystasz z tego Santandera? Ja w Polsce, Revoluta doładowuję Google Pay poprzez Curve z podpiętą debetówką Santandera. W sierpniu br. zaksięgowali mi doładowanie jako płatność kartą, w lipcu za podobną operację jako jedyną płatność tą kartą w miesiącu prowizja 8zł nie została naliczona.
 Profil Relacje PM off  

#6377 PostWysłany: 03 Sie 2021 19:19 
Awatar użytkownika

platynowy
Santander PL, Revolut UK,
nie wiem czy to ma znaczenie ale te doladowania pojawiaja mi sie jako 'Przelew'.
W lipcu kupilem banana w sklepie..
 Profil Relacje PM off  

#6378 PostWysłany: 04 Sie 2021 07:44 

Bezpośrednie doładowanie może dawać taki efekt. Kombinują jak zarobić. Póki co doładowaniem Revoluta poprzez Curve daje się uniknäć miesięcznej opłaty za kartę Santandera. Ale jak długo to potrwa nie wiadomo.
 Profil Relacje PM off  

#6379 PostWysłany: 04 Sie 2021 08:46 
Awatar użytkownika

HON fly4free
warto zaktualizowac info
Citibank leje po łapach jeszcze mocniej od 16/06/2021.
Aktualna wysokość prowizji za Revoluta wynosi 10% wartości transakcji, nie mniej niż 20 zł.
Warto sledzic coraz czesciej wprowadzane zmiany tabeli opłat i prowizji bankow gdzie posiadamy kredytowki.
 Profil Relacje PM off
lendziro lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#6380 PostWysłany: 04 Sie 2021 10:58 
Awatar użytkownika

platynowy
Najgorsze jest to ze wprowadzane jest to z dnia na dzien, rok temu doladowywalem spore kwoty.. i pewnego dnia obudzilem sie z oplata 1600zl :lol: Na szczescie reklamacje uznali (Barclays, UK).
 Profil Relacje PM off
e-prezes lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8707 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 316, 317, 318, 319, 320, 321, 322 ... 436  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości