Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Wina w Indiach?
#1 PostWysłany: 04 Cze 2014 14:00 

Witam,
tak jak w temacie. Pytanie kieruję do tych co byli i podobnie jak ja są fanami tego trunku. Czy w Indiach dostaniemy butelkę lokalnego (bądź importowanego) wina wytrawnego?

Szukałem informacji w google, jednak są one niewielkie. Wiem że 2 godziny drogi od Mumbaju znajdują się 2 winiarnie, czyli temat na pewno istnieje. Pytanie gdzie w Mumbaju można zaopatrzyć się w takowy trunek? Jak to wygląda na Goa oraz w Kerali?

Z góry dzięki za informacje.
Pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

Maroko zawsze spoko! 👌 Loty Lufthansą z 5 miast od 476 PLN 🇲🇦 Maroko zawsze spoko! 👌 Loty Lufthansą z 5 miast od 476 PLN 🇲🇦
Malta z weekendem za 699 PLN 🏝️🌞 3 dni w 4* hotelu Mercure z pięknym widokiem Malta z weekendem za 699 PLN 🏝️🌞 3 dni w 4* hotelu Mercure z pięknym widokiem
 Temat postu: Re: Wina w Indiach?
#2 PostWysłany: 04 Cze 2014 14:12 

Loty: 207
Kilometry: 431 453
niebieski
W turystycznym Candolim na Goa można kupić wina - miejscowe (typu porto- całkiem dobre) za 180 rupii, wytrawnych indyjskich raczej nie widziałem. Importowane są dużo droższe, od 500 rs wzwyż.
W Mumbaju w sklepie wino nie do kupienia.

#3 PostWysłany: 04 Cze 2014 14:19 

Loty: 78
Kilometry: 201 975
niebieski
W Kerali dostępność alkoholi jest mała - jest przeważnie jeden rządowy sklep - tak było w munnarze, varkali, trivandrum. Co do Goa (nie byliśmy) słyszeliśmy od lokalsów w Kerali, że dużo łatwiej jest się zaopatrzyć w alkohol, sklepów jest sporo. O Mumbaju nic nie wiem niestety. My kupowaliśmy generalnie piwo i raz gin, choć średnio później wyszliśmy na tonicu bo był dostępny tylko w puszkach :lol: O konkretnych rodzajach wina się nie wypowiem, w ogóle ciężko było się zorientować co tam mają nie stojąc bezpośrednio przy okienku, decyzje trzeba było podejmować szybko pod naporem naciskającego tłumu :D
Image
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 04 Cze 2014 14:30 

Loty: 75
Kilometry: 126 849
Będąc w tym roku na Andamanach, piłem 2-3 rodzaje win wytrawnych produkowanych w Indiach. Oczywiście kupione w miejscowym sklepie z alkoholami, szczep Shiraz ,
dokładnie te butelki
https://wineindia.in/wine/item/four-seasons-shiraz
https://wineindia.in/wine/item/sula-cabernet-shiraz?category_id=18

Cena 450inr. Całkiem smaczne

Myślę że tutaj coś znajdziesz
https://wineindia.in/

Ostatnio edytowany przez Misioleks, 04 Cze 2014 14:37, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 04 Cze 2014 14:31 

Na jednym blogu udało mi się znaleźć informację że w Mumbaju znajduje się sklep w którym można skosztować wino jak i zaopatrzyć się w kilka butelek. Niestety na tym blogu nie udało mi się znaleźć kontaktu do autora... gdybym miał trochę więcej czasu w Indiach niż te 2 tygodnie (mądry Polak po szkodzie), to bym wybrał się do rejonu winiarni i tam zaopatrzył się w kilka butelek. Jednak szkoda mi trochę czasu na taką wyprawę. Co do samego porto to niestety nie przepadam.

Jeśli ktoś jeszcze ma jakieś informacje to zapraszam do komentarzy.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 04 Cze 2014 14:41 

Loty: 75
Kilometry: 126 849
Na wineindia.in pod każdym winem masz spis sklepów z adresami gdzie można dane wino kupić. W Mumbaju masz 16-20 sklepów. Pozdrawiam
siara lubi ten post.

#7 PostWysłany: 04 Cze 2014 16:12 

Misioleks napisał(a):
Na wineindia.in pod każdym winem masz spis sklepów z adresami gdzie można dane wino kupić. W Mumbaju masz 16-20 sklepów. Pozdrawiam

Dzięki za pomoc ;)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 04 Cze 2014 16:35 

Loty: 2
Kilometry: 4 884
niebieski
Ja kupiłem sobie dwie butelki indyjskiego Suvingnon Blanc w Delhi. Pycha. Cena na złotówki ok 25 zł, więc jak na Indie drogo. Nazw win nie pamiętam, ale mogę sprawdzić, jak wrócę z pracy do domu. Jedna butelka się ostała.

Na Goa win było sporo, ale większość importowanych.

Uważajcie na najtańsze wina, to coś w rodzaju naszego jabola.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 04 Cze 2014 17:59 

Loty: 2
Kilometry: 4 884
niebieski
Kupiłem takie wino: http://www.wine-searcher.com/wine-10959 ... shik-india
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość