Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 19 Lip 2025 14:24 

Cześć
Zastanawiam się nad kolejnym rejsem. Tym razem brytyjską linią P&O Cruises. Na forum nie znalazłem żadnego info o tym armatorze, ale może ktoś z Was jednak coś mógłby napisać na jego temat oraz odwiedzanych portów?
Info o rejsie: https://www.seascanner.com/cruise-k250614-western-mediterranean-azura-valletta#route
Pzdr
 Profil Relacje PM off  

Egipski luksus przy rafie koralowej 🐠🌴 All inclusive w 5* hotelu Novotel za 2699 PLN 🥰 Egipski luksus przy rafie koralowej 🐠🌴 All inclusive w 5* hotelu Novotel za 2699 PLN 🥰
Urlop na marokańskim wybrzeżu 😎 Tydzień w Agadirze za 1184 PLN🌊 Urlop na marokańskim wybrzeżu 😎 Tydzień w Agadirze za 1184 PLN🌊
#2 PostWysłany: 19 Lip 2025 15:48 

srebrny
Operatora znam wyłącznie z racji tego, że spotykałem ich statki w różnych portach. Nie ma ich zresztą wiele - na pewno mniej niż 10. Sam operator podobnie jak Costa czy pośrednio AIDA należy do amerykańskiego Carnivala. Ich klient docelowy to klient mieszkający w UK i Australii.

Co do portów trasa z tych bardziej standardowych. Przeszukaj forum, znajdziesz informacje na temat wielu portów. O Civitavecchi i Livorno z tego co pamiętam pisałem w moich relacjach.
 Profil Relacje PM off
mk64 lubi ten post.

#3 PostWysłany: 20 Lip 2025 11:34 

Loty: 88
Kilometry: 179 929
srebrny
Poszukaj też w wątku ogólnym o rejsach bo ktoś płynął z nimi na Karaibach + lot z UK. Jeśli dobrze pamiętam to wymagali polisy na koszty leczenia 1mln
 Profil Relacje PM off
mk64 lubi ten post.

#4 PostWysłany: 20 Lip 2025 18:58 

bruce09lili napisał(a):
Poszukaj też w wątku ogólnym o rejsach bo ktoś płynął z nimi na Karaibach + lot z UK.
Szukam, ale niestety nic nie znajduję :(
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 21 Lip 2025 07:55 

niebieski
Jako że to grupa Carnivala to można skorzystać z benefitu dla udziałowców: https://www.carnivalcorp.com/investors/ ... r-benefit/
Ja nie korzystałem z ich usług, ani benefitu.
 Profil Relacje PM off
mk64 lubi ten post.

#6 PostWysłany: 21 Lip 2025 13:16 

niebieski
Też kiedyś napaliłem się na ich rejs po Karaibach z przelotem, bo cena była bardzo atrakcyjna. Ale po głębszym przyjrzeniu się, okazało się, że jest ta kwestia z ubezpieczeniem. Poza tym, P&O wyraźnie wskazało mi w korespondencji, żebym przypadkiem nie kupował rejsu na ich stronie, tylko przez agenta. Nie drążyłem już dlaczego.

Ostatnio regularnie spotykam się z opiniami na YT i FB, że w P&O jest coraz gorzej. Ponoć na statkach widać ich większe ich zużycie, niż u innych operatorów - nie są we właściwy sposób konserwowane. Powszechne są też narzekania na jakość jedzenia.
 Profil Relacje PM off
mk64 lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość