Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Rejs na Kanary w lutym
#1 PostWysłany: 20 Cze 2025 19:43 

Cześć.
Zastanawiam się nad kolejnym rejsem: https://www.seascanner.com/cruise-k255832-canary-islands-costa-fortuna-sta-cruz-tenerife
Czy to dobra cena za taki rejs, czy czekać na ewentualną obniżkę? Czy Kanary w lutym, to dobry pomysł?
Dolot z GDN w cenie ok. 1200 pln, to niezła opcja, czy przyczaić się na jakieś czartery z biur podróży?
Proszę bardziej doświadczonych rejsowiczów o pomoc w odpowiedzi na moje pytania :)
Pzdr
 Profil Relacje PM off  

Zimowy relaks na Cyprze 🌴☀️ 4* hotel z basenem w Pafos za 1772 PLN Zimowy relaks na Cyprze 🌴☀️ 4* hotel z basenem w Pafos za 1772 PLN
🔥 SUPER 🔥 Zobacz mecz na legendarnym San Siro 🖤❤️ Loty + bilet na AC Milan - Pisa SC od 207 PLN 😍 🔥 SUPER 🔥 Zobacz mecz na legendarnym San Siro 🖤❤️ Loty + bilet na AC Milan - Pisa SC od 207 PLN 😍
#2 PostWysłany: 20 Cze 2025 19:51 
Awatar użytkownika

Loty: 304
Kilometry: 348 428
złoty
Kanary w lutym to bardzo dobry pomysł. 1200zl za dolot to nie jest dobra cena ale jeśli dla Ciebie akceptowalna, pasuje Ci termin, usługi dodatkowe (np. bagaż) to bierz. Na cenach rejsów się nie znam. Może ktoś mądrzejszy się wypowie.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#3 PostWysłany: 20 Cze 2025 20:03 

złoty
Rejs po Kanarach to zawsze dobry pomysł bez względu na termin.
Możesz wybierać z ofert linii.
Cześć tras zawiera tylko kanary. Część tez Maderę. Tu widzę i Maderę i Maroko. Czyli na bogato.

Moższ sprawdzic tez rejsy Aida. Teraz maja promocję +300€ bonusu na kabinę do wydania na statku. Wliczając piwo i wino w cenie cena robi się atrakcyjna.

Wyslane z telefonu przez Tapatalka
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#4 PostWysłany: 20 Cze 2025 21:19 

-- 20 Cze 2025 21:17 --

xyrxis napisał(a):
Kanary w lutym to bardzo dobry pomysł. 1200zl za dolot to nie jest dobra cena ale jeśli dla Ciebie akceptowalna, pasuje Ci termin, usługi dodatkowe (np. bagaż) to bierz.
W tym terminie dużego wyboru raczej nie ma. W tej cenie tylko bagaż podręczny. Dla mnie jest wystarczający, ale partnerce nie wystarczy :P
Czy LH ma raczej stałe ceny, czy zmieniają się jak w low costach?

-- 20 Cze 2025 21:19 --

brzemia napisał(a):
Moższ sprawdzic tez rejsy Aida.
Sprawdziłem Aidę. Daje 200€, ale jest droższa i zamiast Agadiru jest dzień na morzu, więc chyba zdecyduję się jednak na Costę...
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 23 Cze 2025 07:51 

niebieski
@mk64 W podręczny (w sensie: taki darmowy w LOT, czy też płatny w Wizz) na tydzień, zwłaszcza w tym rejonie świata, nawet kobieta spokojnie się zapakuje. Nie zapominaj, że obok podręcznej walizki na kółkach w tych dwóch wspomnianych przeze mnie opcjach możesz zabrać też średni plecak. Kwestia zdyscyplinowania partnerki. ;-)

Po kilku rejsach nie wyobrażam się trasy bez przynajmniej jednego dnia (a najlepiej dwóch dni) na morzu. Daje mi to możliwość relaksu (a w końcu jestem na wakacjach), doświadczenia rejsu w ciągu dnia (bo przecież statek przeważnie przemieszcza się od wieczora do rana) oraz spokojnego zwiedzenia całego statku.

A co do operatora, to zanim zdecydujesz się ostatecznie na Costę, sugeruję zapoznanie się z opiniami na jej temat na tym forum.
 Profil Relacje PM off
mk64 lubi ten post.

#6 PostWysłany: 23 Cze 2025 11:58 

@Miquelito dzięki za porady :)
Niestety ostatnie wydarzenia na Bliskim Wschodzie spowodowały, że na razie wstrzymuję się z bookowaniem. :(

Ostatnio edytowany przez Gadekk, 23 Cze 2025 12:30, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 23 Cze 2025 19:59 

złoty
Wstrzymasz się z bookowaniem rejsu na kanarach czy w zatoce perskiej?

Wyslane z telefonu przez Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 23 Cze 2025 20:04 

srebrny
Potwierdzę tylko to co napisali przedmówcy nt. terminu i kierunku. Akurat miałem okazję w tym roku rejsować z Teneryfy na przełomie stycznia i lutego i od strony pogody było w sam raz - ciepło ale bez przesadnych upałów. Trasa nieco się różniła od Twojej - główna różnica polegała na braku Maroka i Maderze w zamian - ale to kwestia przejrzenia ofert nawet na tym samym statku w innych terminach - zwykle są 2-3 trasy zmieniające się, tak aby w razie potrzeby ktoś zamiast 7 dni mógł złożyć 14.

Co do Costa Fortuny byłem na niej tuż przed pandemią w Azji i był to najgorszy statek Costy na jakim byłem. Nie wiem czy ma to obecnie znaczenie bo jest ponoć po jakimś remoncie a przy tym produkt Costy też się zmienił. Ponieważ mnie nie przekonał (pisałem o tym na forum) od jakiegoś czasu nie pływam z nimi w ogóle. Poszukaj filmików i relacji na YT - zapewne znajdziesz coś bardziej aktualnego.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#9 PostWysłany: 23 Cze 2025 22:31 

brzemia napisał(a):
Wstrzymasz się z bookowaniem rejsu na kanarach czy w zatoce perskiej?
ZP w ogóle nie wchodzi w grę. Miałem na mysli Kanary.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość