Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

[ 2044 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 103  Następna
Autor Wiadomość
#1641 PostWysłany: 15 Lut 2024 23:49 

Proszę o kontakt na priv osoby, które płynęły już rejsem po Karaibach - MSC Seascape z Miami, z góry dziękuję .
 Relacje PM off  

#1642 PostWysłany: 16 Lut 2024 14:30 

Loty: 80
Kilometry: 175 645
srebrny
Taki znaczek wisi na wejściu do casyna
Image

Mam jeszcze jedną ciekawostkę. Nie wiem czy przy rozładunku informacja była dość niejasna ze strony MSC czy po prostu ludzie nie zrozumieli ale zawsze na rejsach było tak że bagaż podręczny zostawia się w meeting point itp. Na Magnifice dosłownie wszyscy oprócz nas przytargali walizki (głównie małe, ale pare osób było z dużymi) do bufetu na śniadanie. Co ciekawe AIDA robiła filmiki instruktażowe więc może ludzie rzeczywiście mają problem z odstawieniem bagażu podręcznego.
 Relacje PM off  

#1643 PostWysłany: 16 Lut 2024 16:25 

srebrny
Raczej interpretowałbym ten obrazek jako zakaz nagrywania filmów niż robienia zdjęć. To by było też zgodne z moimi dotychczasowymi doświadczeniami w kasynach na różnych statkach.

A bagaż podręczny...cóż. Jest bezcenny :-)
 Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#1644 PostWysłany: 19 Lut 2024 14:43 
Awatar użytkownika

Loty: 499
Kilometry: 726 546
złoty
Szukam pomału rejsu na ferie 2025 z dwójką dzieci na Karaibach. Lot planuję do Miami i podzielić pół na pół rejs i zwiedzanie.
Jeśli ktoś już odbył takowy, to prosiłbym o jakieś porady, na co zwrócić szczególną uwagę.
Już wiem, że lepiej rezerwować szybciej niż później, więc przeglądam te oferty i mam niezły mętlik w głowie. Dużo rejsów ma 2-3 dni na morzu.
Myślę, że wolałbym jednak odwiedzić jak najwięcej miejsc. Czy polecicie lub odradzicie któreś firmy?
 Relacje PM off
gembski lubi ten post.

#1645 PostWysłany: 19 Lut 2024 14:55 

srebrny
Ja się czaję na MSC World America ale na ferie 2026. Właśnie trasa na 25 mi się spodobała ale to chyba więcej niż tydzień i bardziej Ameryka środkowa niż Karaiby.
 Relacje PM off
Darek M. lubi ten post.

#1646 PostWysłany: 20 Lut 2024 06:21 

@Darek M. Musisz poczytać wątek bo rozważania na ten temat były już czynione. Generalnie wszystko zależy ile chcesz wydać. Koszty pobytu w Miami i USA, wypożyczenie samochodu to dość wysokie koszty dla rodziny. Mogą być 2 razy wyższe niż doba na statku z wyżywieniem. Po drugie pogoda w styczniu lutym w Miami czy też na Karaibach to taki czerwiec w Polsce. Szalenie ciepło nie jest, może wiać, padać - różnie bywa, dopiero głębiej w Karaiby Puerto Rico, Wyspy Dziewicze jest bardzo ciepło. Niestety tą odległość statek robi z dniem na morzu bo to spory kawałek. Jeżeli jesteś pierwszy raz to statek ma tyle atrakcji, że ten dzień nie będzie problemem.
Dla mnie samo Miami szału nie robi i szkoda pieniędzy by tak spędzać dużo czasu. Ładne jest Key West, park z krokodylami, natomiast szukałbym osobiście dłuższego rejsu 10-14 dni, bo wtedy można dużo zobaczyć i statki zapuszczają się dalej. Co do operatorów to jest znów dużo uwag od osób które płynęły i kwestia ceny rejsu. Jeżeli to co znalazłeś np. dzieci za darmo albo niewielką dopłatą to warto rezerwować bo takie kabiny szybko schodzą. Cześć operatorów kasuje praktycznie normalnie 100 % za każdego pasażera. Nie wykluczone jednak że znajdziesz coś lepszym statkiem w akceptowalnej dla Ciebie cenie - RC, Czy HA, CC Ceny dla dzieci najlepsze mają jednak MSC. Tu warto polować na nowocześniejsze statki właśnie z kabinami rodzinnymi, gdzie cena dla dzieci jest symboliczna.
 PM off
JIK uważa post za pomocny.

#1647 PostWysłany: 20 Lut 2024 07:17 
Awatar użytkownika

złoty
Dzięki za odpowiedź. Z tą pogodą to nie myślałem za bardzo. Cenna uwaga. Z wątkiem jestem na bieżąco. Jeden z wytypowanych rejsów zaczyna się właśnie w Portoryko ;) Loty tam nie są jakieś specjalnie drogie z Miami. Tylko myślałem o jakimś może lepszym statku.

To będzie nasz drugi rejs, ale pierwszy z dziećmi. Wcześniej robiliśmy klasyk po Morzu Śródziemnym.

Jeden z wytypowanych:
https://www.kreuzfahrten.de/termin/1001421.html
 Relacje PM off
greg2014 lubi ten post.

#1648 PostWysłany: 20 Lut 2024 09:55 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
@Darek M. taka luźna propozycja, może warto wyskoczyć w ferie nad Zatokę Perską? Ceny noclegów na miejscu nie należą do wysokich, pogoda jest bardzo dobra, a do tego porty są ciekawe.

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Relacje PM off  

#1649 PostWysłany: 20 Lut 2024 10:32 
Awatar użytkownika

złoty
Dzięki za propozycję. Też mam ten rejon na liście. Przegadam z żoną. Na pewno jest to warte rozważenia i zdecydowanie tańsze rozwiązanie. Natomiast na Bliski Wschód można się udać nawet w okresie krótszego urlopu, a na Florydę już nie (stąd ferie).
 Relacje PM off  

#1650 PostWysłany: 20 Lut 2024 18:16 

Loty: 90
Kilometry: 211 623
@Darek M.

Też szukałem czegoś na ferie i prawdopodobnie padnie na
https://tanierejsowanie.pl/rejsy/rejs-karaiby-z-miami-115505.html
Chcemy też coś w Miami zobaczyć więc wcześniej rozpoczniemy ferie ;)
 Relacje PM off  

#1651 PostWysłany: 20 Lut 2024 18:29 

srebrny
Potwierdzam, że pogoda w Miami w okresie ferii jest dość przyjemna ale morze już średnio. Temperatura to ok 20 stopni, a np snoorkling na Key West to było tylko 17. Nad morzem wieje dość mocno i jak najdzie front to potrafi lać 2-3 dni. Nam taki deszcz zmarnował weekend w Orlando.
 Relacje PM off  

#1652 PostWysłany: 20 Lut 2024 18:33 
Awatar użytkownika

złoty
Ok, dzięki za informacje o pogodzie. czyli w tym rejonie nastawić się typowo na zwiedzanie. Natomiast jaki rejon jest już typowo wakacyjny na początku lutego? Możemy czymś dolecieć np. na Dominikanę, Portoryko i tam zacząć rejs.
 Relacje PM off  

#1653 PostWysłany: 20 Lut 2024 18:39 

srebrny
Rejs możesz śmiało zaczynać w Miami. My daliśmy sobie 4 dni na okolicę a jak ruszysz z portu to już kolejnego dnia na sztucznych wyspach jest cieplutko i woda przyjemna
 Relacje PM off
Darek M. lubi ten post.

#1654 PostWysłany: 26 Lut 2024 17:48 

Loty: 97
Kilometry: 162 900
Hej, ćwiczył ktoś może kupowanie rejsów MSC bezpośrednio na ich stronie w innych opcjach językowych? Z tego co widzę, to są całkiem spore różnice w cenie (najtańsza chyba strona hiszpańska). Tylko przy danych pasażera nie da się zmienić miejsca rezydencji z Hiszpanii (tylko dla głównego pasażera, przy pozostałych można już zmienić). Rezerwował ktoś może rejs z taką "lipną" rezydencją? Były z tym jakieś problemy?
 Relacje PM off  

#1655 PostWysłany: 26 Lut 2024 20:14 
Awatar użytkownika

niebieski
Parę osób tutaj kupowało przez .de i spokojnie można było potem zmienić.

#1656 PostWysłany: 29 Lut 2024 11:22 

niebieski
PołudniowiecPL napisał(a):
Proszę o kontakt na priv osoby, które płynęły już rejsem po Karaibach - MSC Seascape z Miami, z góry dziękuję .

jak coś to służę pomocą, właśnie wróciłem z kolejnego rejsu Seascape z Miami ;)

#1657 PostWysłany: 29 Lut 2024 11:43 
Awatar użytkownika

złoty
Napiszesz jaki miałeś rejs i które miejsca byly najlepsze do odwiedzenia? Na przyszły rok planuje rejs i stoję przed wyborem
 Relacje PM off  

#1658 PostWysłany: 29 Lut 2024 14:05 

niebieski
-- 29 Lut 2024 13:29 --

w zeszłym roku, Cozumel, Kajmany, Jamajka, prywatna wyspa Ocean Cay na Bahamach
w tym roku Bahamy Nassau, Portoryko, Dominikana, Ocean Cay na Bahamach
jedna i druga trasa mi się bardzo podobała, Wcześniej byłem już w Meksyku i na Dominikanie ale to mi nie przeszkadzało

Bahamy to obowiązkowo świnki (dodam opis co i jak do forum w kategorii porty ale dochodzę do siebie po podróży ;), teraz tydzień urlopu by się przydał aby odpocząć ;) )
Kajmany dodałem, wybrałem się na płaszczki
Jamajka to wodospady i zwiedzanie miasta
Meksyk wybrałem Tulum i ruinki
Dominikana zwiedzanie miasta i kolejka na górę
Portoryko zwiedzanie starówki
Ocean Cay totalny chill ;)

-- 29 Lut 2024 13:59 --

Darek M. napisał(a):
Szukam pomału rejsu na ferie 2025 z dwójką dzieci na Karaibach. Lot planuję do Miami i podzielić pół na pół rejs i zwiedzanie.
Jeśli ktoś już odbył takowy, to prosiłbym o jakieś porady, na co zwrócić szczególną uwagę.
Już wiem, że lepiej rezerwować szybciej niż później, więc przeglądam te oferty i mam niezły mętlik w głowie. Dużo rejsów ma 2-3 dni na morzu.
Myślę, że wolałbym jednak odwiedzić jak najwięcej miejsc. Czy polecicie lub odradzicie któreś firmy?

trochę od końca, ale odpowiadam.. ;)
w zeszłym i w tym roku byłem właśnie na rejsie z Miami (MSC) w ferie
trochę stresu było jak obserwowałem opady śniegu na florydzie miesiąc przed przylotem, tam pogoda się szybko zmienia, na szczęście (przełom stycznia i lutego) pogoda się poprawiła i zdążyłem się pierwszego dnia zjarać na plaży w Daytonie ;), nie wiem w jakim masz wieku dzieciaki ale uniwersal i NASA to będzie obowiązkowe, też byłem z synem ;)
Universal trochę kosztuje od 119 $ ale warto, NASA 75 $ dorosły dziecko do 11 roku 65$, do tego tor daytona i bliżej krokodyle, Key west fajne, mnie się podobało ale weź pod uwagę ze to 4h jazdy w jedną stronę wiec lepiej z noclegiem a tam dość drogie. Sprawdzałem hotel co byłem rok temu za noc płaciłem za 3 osoby 1600 zl a teraz ten sam za 2 osoby 2100, moze uda Ci sie poszukać taniej ale ja tylko z ciekawości sprawdzałem jak wyglądają ceny.
W tym roku kolejny stres bo pogoda była wietrzna, padało często i temp. pokazywały 17-19 stopni, codziennie na kamerkach siedziałem bo nie wiedziałem jak sie spakować ;) (od 14 lutego)
na szczęście i tym razem pogoda była łaskawa (kierowca ubera powiedział że w końcu jest słonecznie bo tak ciągle padało) Miami nasz przywitało słonecznie 24 stopnie w cieniu wiec na słoneczku nieźle grzało. Bluzy i długie spodnie założyłem dopiero w Frankfurcie na powrocie ;)

Ludzie normalnie sie kąpią na Miami beach, naprawdę nieźle grzało, woda była bardzo przyjemna, na bahamach 27 stopni i też nieźle grzało, w portoryko 30 stopni i było już ciężko ;)
Dominikana niestety pochmurna ale ciepła

Polecam MSC, naprawdę nie mam do czego się doczepić, a rejsy wybieraj min, tygodniowe

-- 29 Lut 2024 14:05 --

bruce09lili napisał(a):
Ja się czaję na MSC World America ale na ferie 2026. Właśnie trasa na 25 mi się spodobała ale to chyba więcej niż tydzień i bardziej Ameryka środkowa niż Karaiby.

też się czaje ;) ale myślałem o 2025 ;)
Darek M. uważa post za pomocny.

#1659 PostWysłany: 29 Lut 2024 16:40 

srebrny
misiakrp napisał(a):
-- 29 Lut 2024 13:29 --

Bahamy to obowiązkowo świnki (dodam opis co i jak do forum w kategorii porty ale dochodzę do siebie po podróży ;), teraz tydzień urlopu by się przydał aby odpocząć ;) )

Z jakiej firmy korzystałeś? My chyba Phonix777. Żółwie + rafa + świnki. W sumie to świnki były delikatnie przereklamowane, ale żółwie i rafa na wypasie. Świnki też spoko, ale extra dopłata i w sumie mało czasu na miejscu + spory przemiał ludzi.

Cytuj:
trochę od końca, ale odpowiadam.. ;)
w zeszłym i w tym roku byłem właśnie na rejsie z Miami (MSC) w ferie
trochę stresu było jak obserwowałem opady śniegu na florydzie miesiąc przed przylotem, tam pogoda się szybko zmienia, na szczęście (przełom stycznia i lutego) pogoda się poprawiła i zdążyłem się pierwszego dnia zjarać na plaży w Daytonie ;), nie wiem w jakim masz wieku dzieciaki ale uniwersal i NASA to będzie obowiązkowe, też byłem z synem ;)

My byliśmy w Orlando 17/18 luty w NASA i SeaWorld i lało przez bite dwa dni. O ile w KSC dało się żyć bo 80% jest wewnątrz to SeaWorld był męczący i gdyby nie to że był z Groupona i niezwrotny to pewnie byśmy się wycofali.

Cytuj:
bruce09lili napisał(a):

też się czaje ;) ale myślałem o 2025 ;)

A nie sprawdzałeś jak wychodzi to z rabatem przy rezerwacji na pokładzie? Akurat jak byłem popatrzeć w biurze na pokładzie to była ta oferta tylko nie pamiętam po ile
 Relacje PM off  

#1660 PostWysłany: 29 Lut 2024 18:09 

niebieski
-- 29 Lut 2024 17:59 --

na Bahamach pierwotnie miał być prywatny rejs łodzią na 12 osób skipper na 4 godziny, wychodziło na osobę ok 100 $ + 39 $ wejście na Rose Island
ekipa ostatecznie się wykruszyła bo było im za drogo, więc żonę zostawiłem na lądzie (nie chciała na małej) i wziąłem małą łódź motorową, popłynąłem na Athol Island, była frajda 2 w 1, sterowałem motorówką po Bahamas i popluskałem się z świnkami. Dla mnie akurat rafa była słaba, egiptu jak narazie nic nie pobije a trochę już nurkowałem ;)
Ogólnie cały program był na 1,5h 20 min w jedną strone się płynie ale nikt mnie nie poganiał i byliśmy dłużej niż było przewidziane, jeszcze w programie miałem być pod atlantisem ale rzekomo już czas ostro przekroczyłem ale nabajduliłem właścicielowi i popłynęliśmy jeszcze pod atlantisa, tam gdzie bogacze cumują swoje łodzie ;)

to nie ja, fota z neta ;)
Załącznik:
mała łódz.jpg

ja 17 zaczynałem rejs z Miami i było bardzo ładnie i gorąco

Odnośnie rejsów ze statku nie chciało mi się stać w tej mega długiej kolejce (jak za komuny), odkładałem na później ale te dodatkowe 1500 punktów kusiło ;)

-- 29 Lut 2024 18:09 --

bruce09lili napisał(a):
Taki znaczek wisi na wejściu do casyna
Image

Mam jeszcze jedną ciekawostkę. Nie wiem czy przy rozładunku informacja była dość niejasna ze strony MSC czy po prostu ludzie nie zrozumieli ale zawsze na rejsach było tak że bagaż podręczny zostawia się w meeting point itp. Na Magnifice dosłownie wszyscy oprócz nas przytargali walizki (głównie małe, ale pare osób było z dużymi) do bufetu na śniadanie. Co ciekawe AIDA robiła filmiki instruktażowe więc może ludzie rzeczywiście mają problem z odstawieniem bagażu podręcznego.

rejestrowany zostawiam w porcie, kabinowe i plecaki zabieram ze sobą przy wejściu na statek bo miałem wczesne zameldowanie a walizka przybyła wieczorem, na powrocie podobnie walizkę wystawiam dzień wcześniej wieczorem a kabinowe i plecak zabieram ze sobą, ide rano na 6 na sniadanie, wracam do pokoju i o 7 wychodzę z niego z kabinowymi. Jak chcesz wyjść expresowo 7:15 to nie możesz wystawiać walizki rejestrowanej tylko wszystko zabierasz ze sobą wtedy jest bardzo szybkie wyjście ze statku. Więc ludzie zrozumieli ;) chcieli zrobić szybkie zejście.
piętro 15 miało zejście np o 10 i o ile zejdziesz wcześniej bo nikt tego nie sprawdza to może okazać się że walizki jeszcze nie dotarły ;)

Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.

[ 2044 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 103  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 0 gości