Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 22 Mar 2013 01:02 
Awatar użytkownika

niebieski
Czy ktoś z użytkowników tego forum spotkał się z opisywaną w poniższym artykule sytuacją osobiście? Czyżby było rzeczywiście aż tak źle?

http://natemat.pl/55089,polska-ambasada ... o-to-norma
 Profil Relacje PM off  

☀️Komfortowo na ☀️Komfortowo na "Kanarach" za 1339 PLN 🌴 Loty i ⭐⭐⭐⭐ hotel na Gran Canarii🚨😎
All inclusive w greckim raju 🏝️ ⭐⭐⭐ hotel przy plaży na Lesbos za 2779 PLN All inclusive w greckim raju 🏝️ ⭐⭐⭐ hotel przy plaży na Lesbos za 2779 PLN
#2 PostWysłany: 22 Mar 2013 01:19 

No cóż, przypomniała mi sie opisywana na forum wyprawa (chyba do Londynu) gdzie chłopaki chwalili sie że na pokladzie rozpijali butelczynę i niektórzy sugerowali że przeciez nie ma w tym nic złego, ot młodośc.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 22 Mar 2013 01:28 

W tych czarterach niestety lata mnóstwo buractwa. Pamiętam, jak leciałem do Tunezji, to Polaczki zakleili w toalecie gumą do żucia i folią czujnik dymu, żeby mogli palić... :?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 22 Mar 2013 01:33 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 142 806
niebieski
kliper napisał(a):
Czy ktoś z użytkowników tego forum spotkał się z opisywaną w poniższym artykule sytuacją osobiście? Czyżby było rzeczywiście aż tak źle?

http://natemat.pl/55089,polska-ambasada ... o-to-norma

A z artykułu wynika, że jest ,,aż tak źle"? Przeczytałeś go w całości? 8-)

#5 PostWysłany: 22 Mar 2013 01:41 

niebieski
Maciek25 napisał(a):
No cóż, przypomniała mi sie opisywana na forum wyprawa (chyba do Londynu) gdzie chłopaki chwalili sie że na pokladzie rozpijali butelczynę i niektórzy sugerowali że przeciez nie ma w tym nic złego, ot młodośc.

No cóż, z rozpijaniem flaszki na pokładzie spotkałem sie nie raz i o ile nie jest to uciążliwe dla współpasażerów to pół biedy, ale za awantury na pokładzie po odmowie podania alkoholu czy próby otwierania drzwi powinno się delikwenta wrzucać do karceru przynajmnie na rok od razu po wylądowaniu i to bez najmniejszej możliwości zwolnienia.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 22 Mar 2013 02:16 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
picie piciem... ale tu o Allaha chodzi!

#7 PostWysłany: 22 Mar 2013 02:50 

kendi napisał(a):
Maciek25 napisał(a):

No cóż, z rozpijaniem flaszki na pokładzie spotkałem sie nie raz i o ile nie jest to uciążliwe dla współpasażerów to pół biedy, ale za awantury na pokładzie po odmowie podania alkoholu czy próby otwierania drzwi powinno się delikwenta wrzucać do karceru przynajmnie na rok od razu po wylądowaniu i to bez najmniejszej możliwości zwolnienia.

Drzwi podczas lotu otworzyć się nie da, duża różnica ciśnień, więc próbować sobie mogą otworzyć i to wszyscy pasażerowie naraz a i tak nie otworzą się.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 22 Mar 2013 08:56 

Loty: 2
Kilometry: 9 598
niebieski
No, musi być coś na rzeczy skoro ambasada reaguję:

http://doha.msz.gov.pl/pl/informacje_ko ... C29A3.cms2

:D
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 22 Mar 2013 11:29 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
Cahir napisał(a):
kendi napisał(a):
Maciek25 napisał(a):

Drzwi podczas lotu otworzyć się nie da, duża różnica ciśnień, więc próbować sobie mogą otworzyć i to wszyscy pasażerowie naraz a i tak nie otworzą się.

Wydaje mi się że możnaby je bez problemu otworzyć. Różnica ciśnień działa na korzyść - niższe ciśnienie jest na zewnątrz.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 22 Mar 2013 11:45 

zbyhu napisał(a):
Wydaje mi się że możnaby je bez problemu otworzyć. Różnica ciśnień działa na korzyść - niższe ciśnienie jest na zewnątrz.

Nie dasz rady. Drzwi w samolocie są "wypychane" od wewnątrz i blokują się na konstrukcji kadłuba. Działa to na zasadzie korka, gdzie ciśnienie wewnątrz samolotu wypycha drzwi, które wraz z uszczelką "opierają" się szczelnie o "kołnierz". "Nacisk" na te drzwi od wewnątrz to siły rzędu 8-10 ton.
W celu otworzenia drzwi musiałbyś najpierw zdekompresować kabinę.
W B744 i chyba także w B777 można lekko "uchylić" (kilka cm) drzwi, ale jest to stosowane tylko w przypadku dymu na pokładzie i wymaga odpowiedniej konfiguracji systemu sterującego.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Pecel87 oraz 10 gości