Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 40 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 27 Kwi 2011 12:30 

Jest ktoś, kto leci 10 maja KRK-TPS, 12 maja TPS-CRL i planował noclegi na lotnisku w Trapani?
 Profil Relacje PM off  

Wycieczka na południe Włoch 😎 City break w Kalabrii za 759 PLN (loty + hotel ze śniadaniami) 😍 Wycieczka na południe Włoch 😎 City break w Kalabrii za 759 PLN (loty + hotel ze śniadaniami) 😍
Relaks na Kanarach ☀️🍹7 dni na Gran Canarii w 4* hotelu za 2899 PLN ✈️ Relaks na Kanarach ☀️🍹7 dni na Gran Canarii w 4* hotelu za 2899 PLN ✈️
#22 PostWysłany: 27 Kwi 2011 21:08 

Ja lecę 10 maja z Krakowa do Trapani, ale noclegu raczej nie planuje ( choć moze być różnie :P )
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 27 Kwi 2011 21:11 

no właśnie, może być różnie, bo z Ryanair'em nic nie wiadomo, a informacji o tym, że lądowanie ma być w Palermo nadal nie otrzymałam, pewnie niektórzy się dowiedzą dopiero na lotnisku albo w samolocie...
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 27 Kwi 2011 23:15 

niebieski
Było już chyba ze 3 razy w tym wątku. Kraków - Trapani jak i pozostałe rejsy obsługiwane przez samoloty zbazowane w Trapani odbywają się normalnie.
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 29 Kwi 2011 23:57 

http://www.ryanair.com/en/news/ryanair- ... ni-flights W dniach 6-11 maja lotnisko w Trapani ma być zamknięte dla cywilów z racji operacji wojskowych wojsk NATO w Libii
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 30 Kwi 2011 17:37 

ale samoloty tam zbazowane będą latać, z tego ,co mi wiadomo.
np. loty Kraków-Trapani , albo Trapani-Ankona się odbędą.
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 01 Maj 2011 00:37 

To ja mam teraz takie pytanie. Mój lot został przekierowany z lotniska w Trapani do Palermo.
Spodziewałam się, że transport autobusem między lotniskami Trapani-Palermo będzie bezpłatny, ale
jak się okazało , nalezało normalnie zapłacić te 12 czy 13 euro za przejazd.
Czy mogę coś teraz zrobić? Jakaś reklamacja? Wydaje mi się, że skoro kupiłam bilet do Trapani, Ryanair
powinien mnie tam dostarczyć.
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 01 Maj 2011 17:35 

Wykupiłem kółko Poznań-Torp-Trapani-Skavsta-Poznań. Loty mam 12 i 13 maja. Ryan mi niedawno wysłał maila, którego główny fragment brzmi:
Any flights booked departing from 12/05/2011 have been cancelled and a refund will be automatically processed back to the original form of payment used to pay for the original booking. If one of the flights in this reservation is due to depart before the 12/05/2011 and you do not wish to use the flight you can receive a refund by clicking on the link below and completing the form.
Czy to oznacza, jak mniemam, że nie mogę zmienić tego lotu np. na powrót do Krakowa, a tylko oddadzą mi pieniądze za 1 lot? Bo jeśli tak to troszkę kiepsko.
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 06 Maj 2011 00:02 

estea napisał(a):
Mój lot został przekierowany z lotniska w Trapani do Palermo.
Spodziewałam się, że transport autobusem między lotniskami Trapani-Palermo będzie bezpłatny, ale
jak się okazało , nalezało normalnie zapłacić te 12 czy 13 euro za przejazd.

Jak poszło ze zwrotem? Autobus na trasie Palermo-Trapani był jakiś 'dedykowany' dla tych, którym przekierowano lot, czy trzeba było skorzystać z normalnej wyspiarskiej komunikacji?

Loty z końca maja (30.) również odwołują...
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 06 Maj 2011 18:10 

Nic nie zrobiłam w tym kierunku .
Co do autobusu - stał obok lotniska autobus firmy przwozowej Terravision, który kursował na trasie
Palermo AE - Trapani AE.

Ja dla 'urozmaicenia' podróży pojechałam na stopa do Palermo,
stamtąd do centrum Trapani, a następnie
na lotnisko. Bilety kosztowały mnie tyle samo co podróż bezpośrednia z lotniska
na lotnisko.
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 07 Maj 2011 20:46 

Ania89 napisał(a):
Jest ktoś, kto leci 10 maja KRK-TPS, 12 maja TPS-CRL i planował noclegi na lotnisku w Trapani?

Lece i planuje:) Ale tylko 1 noc bo 12 maja mam PMO-RYG
A opinie o tym lotnisku są różne: http://www.sleepinginairports.net/list.asp?region=1&country=Italy&city=Trapani&terminal=TPS

#32 PostWysłany: 07 Maj 2011 21:05 

niebieski
W Trapani można się wygodnie przespać :) Wprawdzie nie wpuszczają na górę, a przynajmniej wyganiają, ale jest spore pomieszczenie gdzie można się wygodnie rozłożyć. Kontakty są, ławki bez podłokietników. Przetestowane w połowie kwietnia.
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 09 Maj 2011 11:17 

@estea - dzięki.

osiek napisał(a):
W Trapani można się wygodnie przespać :) Wprawdzie nie wpuszczają na górę, a przynajmniej wyganiają, ale jest spore pomieszczenie gdzie można się wygodnie rozłożyć. Kontakty są, ławki bez podłokietników. Przetestowane w połowie kwietnia.

To już było po zamknięciu lotniska dla niezabazowanych samolotów? Bo się zastanawiam, czy z racji tego nie ma jakichś obostrzeń co do zostawania na noc...
A jak z ilością ludzi, można było bez problemu znaleźć coś więcej niż 1 krzesełko? :)
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 09 Maj 2011 13:12 

niebieski
Tak, lotnisko obsługiwało już tylko loty samolotów zbazowanych w TPS. Gdyby nie nie brak ruchu, trudno by się było zorientować że są jakieś zakłócenia w ruchu. Jedyną zmianą były startujące myśliwce nad Libię. Naprawdę potrafią hałasować. Startujące pasażery są ciche, taki myśliwiec potrafił wprowadzić w drgania szyby terminalu i to dość solidnie. Niektórzy ludzie będący na zewnątrz podczas startu zatykali uszy, wg mnie przesada. Tak czy inaczej widok startującego eFa robi wrażenie. Co do wolnych miejsc: myśmy mieli całą ławeczkę dla siebie 5-6 krzesełek. Ludzi w terminalu było może z 20? Oczywiście standardowo jak na lotnisko przystało "recepcja" budzi ok 4-4:30 rano na poranne sprzątanie, ale ze względu na mały ruch można było sobie swobodnie kimać. Pierwsze samoloty startują chyba koło 6 z minutami w ilościach sztuk 3, a potem niemal do 10 cisza i spokój. No poza myśliwcami ;)
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 10 Maj 2011 21:06 

Dzięki! Oby nic się nie zmieniło przez ten miesiąc.
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 16 Maj 2011 22:31 

Jeśli ktoś się wybiera do Trapani, to muszę powiedzieć, że noc z 11-12 maja spędziłyśmy z koleżanką nie na lotnisku, a na ławce przed nim. O godzinie 00:40 nas wygonili, kiedy już wszyscy pasażerowie z ostatnich lotów pojechali, a otworzyli nam dopiero o 4:30. Na szczęście było ciepło! Ale nie wiem, dlaczego tak zrobili...
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 16 Maj 2011 22:58 

Do Rosenzweigova: mam problem z wysyłaniem wiadomości prywatnych, jeśli nie doszła, napisz, odpiszę na forum.;) Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 17 Maj 2011 16:32 

Potwierdzam obecnie obsługa wyprasza z lotniska i nie można się przespać.
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 17 Maj 2011 17:05 

A może wiesz czym jest to spowodowane? Czy tymi wojskami libijskimi, czy czymś innym?
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 17 Maj 2011 20:51 

niebieski
Wojskami libijskimi na pewno nie, bo one są po drugiej stronie morza. Ale może być to związane z operacjami wojskowymi, w końcu to jak najbardziej lotnisko wojskowe. Cywilne to jakby dodatkowa funkcja.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 40 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości