Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 17 Kwi 2011 20:44 

Witam,

Chcę kupić bilet na trasie:
Frankfurt Hahn-Santiago D. Comp
oraz
Weeze (NRN) - Bergamo (BGY)

teraz kosztują 12 Euro/sztuka, kilka dni temu kosztowały 9 euro, czy kupować teraz za 12 euro czy poczekać na jutrzejszą nową zmianę cen? Boję się, że cena będzie jeszcze wyższa. Co radzicie drodzy forumowicze? Czekam na szybkie odpowiedzi. :?:

Dodam że loty w dniach 25-26 maja.

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

Tanie loty - z dużym bagażem - na Tajwan ✈️🧳 Bilety z Warszawy za 2362 PLN 🤗 Tanie loty - z dużym bagażem - na Tajwan ✈️🧳 Bilety z Warszawy za 2362 PLN 🤗
Dubaj tanio 😍🤗 Loty i noclegi w hotelu za 1276 PLN 👙🌤️🏖️ Dubaj tanio 😍🤗 Loty i noclegi w hotelu za 1276 PLN 👙🌤️🏖️
#2 PostWysłany: 17 Kwi 2011 21:13 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 195 396
niebieski
Ja rozumiem, że to wszystko ma być jak najbardziej low-cost. Ale skoro się boisz, że cena podskoczy, to czy 12 zł za bilet lotniczy robi Ci jakąś różnice??

#3 PostWysłany: 17 Kwi 2011 21:17 

Przy kilkunastu sztukach robi ;) Już zapłaciłem więcej na innych trasach bo się kończyły miejsca. Tutaj chciałbym kupić taniej ale... chęci nie wystarczą.

A jaką typujesz cenę biletu na jutro ?

Ostatnio edytowany przez KamilJ, 17 Kwi 2011 21:19, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 17 Kwi 2011 21:19 

Kilkunastu sztuk (na ten lot) na pewno za 12 euro i tak nie kupisz.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 17 Kwi 2011 21:21 

dbudyn napisał(a):
Kilkunastu sztuk (na ten lot) na pewno za 12 euro i tak nie kupisz.

Po prostu bardzo mi zależy na waszej opinii - w jakim kierunku pójdą ceny. Już za dużo wydałem pozostałe loty więc teraz szukam oszczędności.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 17 Kwi 2011 21:22 

Ale ty chcesz kupić kilkanaście biletów na różne loty, czy np. lecisz z jakąś większą grupą i chcesz kupić kilkanaście biletów na ten jeden lot?
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 17 Kwi 2011 21:25 

dbudyn napisał(a):
Ale ty chcesz kupić kilkanaście biletów na różne loty, czy np. lecisz z jakąś większą grupą i chcesz kupić kilkanaście biletów na ten jeden lot?

Lecę z 1 osobą. Kilkanaście biletów już kupiłem. Na tych chciałbym zaoszczędzić, czy czekać na jutro?
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 17 Kwi 2011 21:29 
Awatar użytkownika

niebieski
to wróżke polecam :)
tez chcialbym wiedziec ile jutro bedzie kosztowała dana trasa. Niestety (albo i stety) ryanair jest nieprzewidywalny.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 17 Kwi 2011 21:31 
Awatar użytkownika

Nikt tego nie wie jaka będzie cena biletu w przyszłości. Mogą stanieć znów do 9, 6 euro lub jakaś grupa 20 os. kupi bilety na ten lot i system już podniesie cenę biletu do 29.99 euro za najtańszy. Jeśli termin ma być sztywny to bym od razu kupował, a nie szukał oszczędności kilku euro, bo można się wtopić i znacznie więcej stracić.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 17 Kwi 2011 21:31 

trudno, czekam, najwyżej zapłacę więcej.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 17 Kwi 2011 21:43 

HON fly4free
Taka dyskusja nie może być merytoryczna. Pytasz o radę, ale tak naprawdę już i tak wiesz, co zrobisz. Czego więc oczekiwałeś? Potwierdzenia - "tak, czekaj, na pewno jutro zaoszczędzisz te 12 zł / bilet". Takiej odpowiedzi być nie może. Bardziej jednak zastanawia, jak w ogóle sobie wyobrażasz swoją podróż, jeśli tak bardzo trapi cię strata (strata??) 12 zł / bilet. Toż to jedna kawa na lotnisku. A trend jest raczej wzrostowy i ryzykujesz raczej to, że zapłacisz (dużo) więcej, niż te 12 zł. Rób jednak jak uważasz.

Możesz ewentualnie pobawić się i na interesujący cię odcinek lotu, powiększaj ilość pasażerów i zobacz, przy ilu cena skacze na wyższy pułap. To daje jakieś pojęcie jaki jest potencjał podwyżkowy - jeśli cena skoczy szybko, to raczej nie będzie obniżek.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 17 Kwi 2011 21:52 

Cena skacze w 1 przypadku po 24 osobach, w drugim skończył się limit osób i cena się nie powiększyła.

Taka idea taniego latania, po prostu chcę jak najtaniej kupić bilety - nic po za tym.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 11 gości