Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 26 Wrz 2016 21:50 

niebieski
Najstarsza na świecie kopalnia soli znajduje się w Duzdagi w regionie Arax i podobno jest częściowo czynna.

Wiem ,że z początkiem 2013 rozpoczął się wielopłaszczyznowy projekt badawczy francusko- niemiecki MINES dotyczący kopalni soli Duzdagi i kopalni złota Sakdrissi w Gruzji . Miał trwać 3 lata i były zapowiedzi, że po tym okresie kopalnia soli może być częściowo udostępniona.

Czy można ją zwiedzać? Może ktoś podpowie lub osobiście sprawdzi, albo spyta miejscowych.
 Profil Relacje PM off  

Wycieczka z weekendem na Majorkę 🌴🌊 Loty i 4* hotel za 969 PLN 🇪🇸 Wycieczka z weekendem na Majorkę 🌴🌊 Loty i 4* hotel za 969 PLN 🇪🇸
Egipt w grudniu 🌴☀️ 5* hotel z all inclusive w Szarm el-Szejk za 2166 PLN Egipt w grudniu 🌴☀️ 5* hotel z all inclusive w Szarm el-Szejk za 2166 PLN
#2 PostWysłany: 25 Paź 2022 13:03 
Awatar użytkownika

złoty
Tak, można i to bezpłatnie. Udostępniony jest korytarz o długości kilkuset metrów.
W środku można napić się kawy, skorzystać z toalety oraz obejrzeć komnaty z łózkami. Odpłatnie można zostać na noc.

Dojazd autem własnym, taksówką lub tym autobusem. Seher to cmentarz w Nachiczewanie - przy głównym wejściu jest nieoznakowany przystanek.
Jechałem taksi z dworca autobusowego w Nachiczewanie za 40 manatów (październik '22). Ceny nie negocjowałem. Kierowca zawiózł mnie do kopalni, a potem do górskiego sanktuarium Ashabi Kahf. Cały czas mi towarzyszył i przy okazji robił fotki. W drodze powrotnej przejechał przez miasto i pokazał wszystkie atrakcje. Cała wycieczka zajęła niecałe 2h.

Załączniki:
kopalnia.jpg
kopalnia.jpg [ 42.18 KiB | Obejrzany 585 razy ]
dojazd do kopalni.jpg
dojazd do kopalni.jpg [ 44.94 KiB | Obejrzany 585 razy ]
Zeus lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość