Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 04 Lut 2024 17:31 
Awatar użytkownika

Będąc w Marsa Alam chcielibyśmy z rodziną wyskoczyć do Kairu zwiedzić piramidy, muzea i miasto. Możecie mi coś sprawdzonego polecić, najlepiej z przelotem.

Znalazłem: https://poland.sharmhurghadaexcursions. ... olotem/171

Przeszukałem Internet i wydaje się w porządku, ale może znacie coś lepszego, tańszego lub ciekawszego.
 Profil Relacje PM off  

Letnie słońce nad Morzem Czerwonym 🌊🐠 Tydzień w 5* hotelu w Egipcie z all inclusive za 2539 PLN 🤩 Letnie słońce nad Morzem Czerwonym 🌊🐠 Tydzień w 5* hotelu w Egipcie z all inclusive za 2539 PLN 🤩
Spróbuj Azji w wygodnym wydaniu 🏖️ 10 dni w Sri Lance 🤩 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel za 2914 PLN 😱 Spróbuj Azji w wygodnym wydaniu 🏖️ 10 dni w Sri Lance 🤩 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel za 2914 PLN 😱
#2 PostWysłany: 04 Lut 2024 18:03 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Taniej? Na własną rękę kupić loty i potem załatwić wsio w hotelu w Kairze.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 04 Lut 2024 18:18 
Awatar użytkownika

To ma być jednodniowa wycieczka, bez hotelu.
Czyli to jest dobra cena? Za trzech wychodzi około 2400 zł z przelotami etc i wydaje mi się atrakcyjna, ale wolę się upewnić, stąd pytanie.

No i nie wiem, czy to lokalne biuro podróży jest warte zaufania, a może ktoś już z ich usług korzystał i może coś doradzić lub odradzić.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 23 Lip 2024 11:31 
Awatar użytkownika

niebieski
Podbijam temat:
poproszę o namiary na sprawdzone, polskojęzyczne biuro, organizujące wycieczki fakultatywne po Egipcie (wyjazd z Sharm)
Dzięki
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 23 Lip 2024 12:37 
Awatar użytkownika

srebrny
Ceny lotów z HRG do CAI macie stałe po około 600 PLN, 2x dziennie. Czyli na pierwszy rzut oka wycieczki od lokalnych biur w okolicach 200 USD lepiej się kalkulują (jeżeli ta cena jest nadal utrzymana). Choć sprawdził bym na miejscu w jakiejś lokalnej agencji czy tych biletów do CAI nie da się taniej wyhaczyć.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 23 Lip 2024 12:41 
Awatar użytkownika

platynowy
Na tym forum kupowane wycieczki to <1% aktywności użytkowników. Nie to forum. Może forum wielbicieli r.pl albo tui.
A poważnie. Kup tanio lot RT. Dodaj do tego grab/uber i masz. Z lotniska dojedziesz do pierwszej atrakcji. Jak bedzie samochod i kierowca ok i będzie gadał po angielsku to wynegocjuj cenę na cały dzień jeżdżenia pomeidzy atrakcjami i powrót na lotnisko. Jak nientoczrob tak z drugim trzecim. Taxowki na apki w Kairze/Egipcie tanie. Nie ma co dawać kasy pośrednikom. Lepiej aa to sobie coś kupić.
Ps. Czy to ma być wypad teraz? Zycze powodzenia w lazeniu pod piramidami i po mieście w 40-45 w pełnym słońcu....🫠
Ps2. @Kacper Szymanski czasami loty OW kupowane nawet na kilka dni/godzin przed potrafią być w zaskakująco niskich cenach.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#7 PostWysłany: 23 Lip 2024 12:48 
Awatar użytkownika

srebrny
Poprawka *, pierwszy lepszy termin Air Cairo jednodniówka 450 zł, pewnie coś zbić idzie jeszcze.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 23 Lip 2024 12:58 
Awatar użytkownika

Loty: 360
Kilometry: 481 126
niebieski
To już lepiej polecieć LO z promki do CAI…w jeden dzień nic nie zobaczysz
 Profil Relacje PM off
nelson 1974 lubi ten post.

#9 PostWysłany: 23 Lip 2024 15:43 
Awatar użytkownika

złoty
@jaco027, ale jak kupić bilet i gadać z kierowcą ubera jak to ma być POLSKIE biuro, no bo my nie fersztejen :D :lol: , idzie nowe coraz odważniej
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 23 Lip 2024 16:38 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Aż żal tyłek ściska, no jak to? Jeden dzień na Kair? To jakiś żart? Wiem, że nie każdego interesuje architektura muzułmańska, jak mnie, ale Kair i okolice oferują o wiele więcej.
Do tej pory m.in.: Algieria, Etiopia, Gambia, Ghana, Reunion, Rwanda, Senegal, Uganda, WKS | | Indie, Indonezja, Iran, Kazachstan, Kirgistan, Liban, Malezja, Nepal, Oman, Tajlandia, Uzbekistan || Boliwia, Brazylia, Kanada, Kolumbia, Meksyk, Panama + Europa.
Image
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#11 PostWysłany: 23 Lip 2024 19:41 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Nie każdy ma potrzebę wchodzenia w każdy kącik i zaliczenie wszystkich atrakcji.
Może niektorym wystarczy wizyta w muzeum, szybkie zakupy na targu i selfik z piramidami.
Ogólnie wydaje się, że wycieczka jest ok, a cena $200 akceptowalna.
Jednakże sądzę, że można ją zbić lokalnie w hotelu w Hurgadzie/Marsa Alam do $160. Nie wiem tylko, czy z polskojęzycznym pilotem.

#12 PostWysłany: 08 Wrz 2024 15:00 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie korzystałem, ale kiedyś z ciekawości szukałem jakie są alternatywy dla Rainbow czy Itaki i znalazłem to : https://darnilu.com/

Kair z kurortów $50-55
goldziak. lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość