Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 25 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 08 Kwi 2015 04:45 

Loty: 302
Kilometry: 529 820
złoty
Właśnie wystartowała promocja mBanku, dzięki której zgarniemy 2% zwrotu od wszystkich transakcji bezgotówkowych wykonanych kartą. Łączna pula zwrotu wynosi całkiem sporo, bo aż 300 zł

Promocja przeznaczona jest dla nowych klientów banku, czyli osób, które przed dniem 08.04.2015 nie były lub w dniu 08.04.2015 nie są stroną umowy o konto oszczędnościowo-rozliczeniowe (również wspólne).

Jeśli spełniamy ten warunek to wystarczy, że złożymy wniosek o eKonto mobilne lub eKonto mobilne plus wraz z debetową kartą płatniczą oraz podpiszemy umowę (można przelewem). Mamy na to czas do 30.06.2015.

Zwrot 2% przyznawany będzie przez 6 miesięcy, a maksymalna kwota zwrotu to 50 zł miesięcznie. Pierwszy zwrot dostaniemy w drugim miesiącu licząc od miesiąca zawarcia umowy (czyli zawierając umowę w kwietniu pierwszy zwrot będzie w czerwcu, za transakcje z maja).

https://form.mbank.com.pl/wnioski/ek/in ... 0811098212
 Profil Relacje PM off
KyokoMai lubi ten post.

Przygoda w Wietnamie! 🏯🐉🏮 Hanoi i Ho Chi Minh w jednej podróży za 2564 PLN 🛵🍜 Przygoda w Wietnamie! 🏯🐉🏮 Hanoi i Ho Chi Minh w jednej podróży za 2564 PLN 🛵🍜
🌴Ciepło, luksus i rajskie plaże☀️✨ Wycieczka na Zanzibar za 3412 PLN 🏖️✈️ Loty z dużym bagażem i 4⭐ hotel 😍 🌴Ciepło, luksus i rajskie plaże☀️✨ Wycieczka na Zanzibar za 3412 PLN 🏖️✈️ Loty z dużym bagażem i 4⭐ hotel 😍
#2 PostWysłany: 08 Kwi 2015 09:16 

Loty: 17
Kilometry: 15 969
Jestem w MBanku już od wielu lat i czym dłużej w nim jestem tym bardziej czuje jak nasze więzi się oddzielają... Np. przez takie promocje a może ich brak dla aktualnych klientów, bo te mOkazje to o kant...
 Profil Relacje PM off
lillymy lubi ten post.

#3 PostWysłany: 08 Kwi 2015 09:18 

Loty: 8
Kilometry: 9 212
Dokładnie
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 08 Kwi 2015 09:28 
Awatar użytkownika

srebrny
Gdyby nie sentyment i fakt, że już tylko oni mają kartę w miles&more ( dinnersa nie liczę) to też bym się z nimi rozstał
 Profil Relacje PM off
Siemion lubi ten post.

#5 PostWysłany: 08 Kwi 2015 11:47 

Od mBanku o wiele lepiej wygląda promocja BPH "Pieniądze Cię lubią!"
- brak wszechwiecznej karencji
- wyższy moneyback: 3% zamiast 2% (wystarczy wydać niecały 1700 zamiast 2500 zł by zgarnąć cały limit miesięczny: 50 zł)
- zwroty przez 12 miesięcy, a nie przez 6 co przekłada się na łączną sumę: 600 zł, a nie 300 zł.
- w BPH brak wymogu realizacji wpływów; brak min. sumy transakcji
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 08 Kwi 2015 12:32 

Loty: 2
Kilometry: 4 884
niebieski
Piotrek30 napisał(a):
Od mBanku o wiele lepiej wygląda promocja BPH "Pieniądze Cię lubią!"
- brak wszechwiecznej karencji
- wyższy moneyback: 3% zamiast 2% (wystarczy wydać niecały 1700 zamiast 2500 zł by zgarnąć cały limit miesięczny: 50 zł)
- zwroty przez 12 miesięcy, a nie przez 6 co przekłada się na łączną sumę: 600 zł, a nie 300 zł.
- w BPH brak wymogu realizacji wpływów; brak min. sumy transakcji

A jaką kartę debetową daje BPH?
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 08 Kwi 2015 14:20 

Visa PayWave do Lubię to! Konto

Darmowa przy miesięcznie min. 4 płatnościach kartą na dowolną kwotę
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 08 Kwi 2015 14:48 

Cytuj:
Visa PayWave do Lubię to! Konto

Jest do wyboru VISA albo MasterCard
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 08 Kwi 2015 14:52 
Awatar użytkownika

niebieski
mBank stał się bankiem dla gimnazjalistów. O klientów którzy są z nimi 10+ lat w ogóle nie dbają, pozostaje namawiać znajomych żeby masowo wycofywali swoje oszczędności, może czegoś się wtedy nauczą:

"Przypomnienie o zmianach w opłacie za kartę debetową

Zgodnie z wcześniejszymi informacjami, przypominamy o planowanej od 8 kwietnia br. zmianie opłaty miesięcznej za korzystanie z karty debetowej do eKonta z 4 PLN na 6 PLN.

Nadal korzystaj aktywnie z karty, a opłata miesięczna za kartę nie będzie pobierana. Aby zostać zwolnionym z opłaty za kartę wystarczy, że wykonasz w ciągu miesiąca kalendarzowego płatności bezgotówkowe o łącznej wartości min. 300 PLN dowolnymi kartami mBanku."

Tym to już przegięli.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 08 Kwi 2015 15:19 
Awatar użytkownika

Loty: 506
Kilometry: 736 023
złoty
Po prostu bankom opłaca się budować relacje z klientami od najmłodszych lat. Zazwyczaj jak ktoś raz założy konto to już je trzyma do końca. Naprawdę coś złego musi się przydarzyć, żeby "kowalski" rozstał się z bankiem.

Sam znam kilka osób, które mają swoje pierwsze konta od kilku - kilkunastu lat i ani myślą o zmianie.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 08 Kwi 2015 16:56 
Awatar użytkownika

Loty: 99
Kilometry: 154 406
niebieski
kittycate napisał(a):

Zgodnie z wcześniejszymi informacjami, przypominamy o planowanej od 8 kwietnia br. zmianie opłaty miesięcznej za korzystanie z karty debetowej do eKonta z 4 PLN na 6 PLN.

Nadal korzystaj aktywnie z karty, a opłata miesięczna za kartę nie będzie pobierana. Aby zostać zwolnionym z opłaty za kartę wystarczy, że wykonasz w ciągu miesiąca kalendarzowego płatności bezgotówkowe o łącznej wartości min. 300 PLN dowolnymi kartami mBanku."

Tym to już przegięli.

Próbował ktoś dzwonić z informacją o procedurę zamknięcia konta i uzyskał tym samym to zwolnienie?
Przecież to kpina w żywe oczy.
Robię co miesiąc opłaty na większe kwoty niż 300 zł, ale to już przegięcie.
Nie dość, że mają z klientów kasę z tego tytułu to jeszcze chcą nas skubać.
Do tego ten beznadziejny nowy wygląd.
Ja już jestem zdecydowany na zmianę.
Tylko jeszcze nie wiem na jaką.
 Profil Relacje PM off
auri lubi ten post.

#12 PostWysłany: 08 Kwi 2015 21:04 
Awatar użytkownika

srebrny
Ja zamknąłem kartę przez system ale nie zadzwonili z propozycją zniesienia opłat. Podobno jak się zgłasza wniosek o zamknięcie konta czasami dzwonią z pytaniem why? i wtedy trzeba powiedzieć, że to przez płatną kartę i brak CB - jest nadzieja że coś zaproponują ale nie jest to regułą , kumpel zamykał po chyba 7 latach i nie zadzwonili.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 08 Kwi 2015 21:30 
Awatar użytkownika

niebieski
Vojtas napisał(a):
kittycate napisał(a):

Tym to już przegięli.

Próbował ktoś dzwonić z informacją o procedurę zamknięcia konta i uzyskał tym samym to zwolnienie?
Przecież to kpina w żywe oczy.
Robię co miesiąc opłaty na większe kwoty niż 300 zł, ale to już przegięcie.
Nie dość, że mają z klientów kasę z tego tytułu to jeszcze chcą nas skubać.
Do tego ten beznadziejny nowy wygląd.
Ja już jestem zdecydowany na zmianę.
Tylko jeszcze nie wiem na jaką.

Też się zastanawiam.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 09 Kwi 2015 07:24 

Najlepszą opcją aktualnie faktycznie może być to BPH, bo transakcje do zwrotu i tak się robi więc 4 płatności to pestka albo Millenium w którym warunki również są banalne, bynajmniej dla mnie jako konto studenta.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 12 Kwi 2015 21:59 

Proponuję abyście wysłali wypowiedzenie w mBanku. Ja rok temu uzyskałem darmową kartę. Być może mają jakieś inne promocje. Tak czy siak dajcie znać czy coś zaproponowali. Jeżeli po zamknięciu konta będziecie tęsknić za mBankiem to załóżcie Orange Finanse.
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 12 Kwi 2015 22:06 

Byłem kilka dni temu w MBanku i nawet jak sami nie zaproponowali darmowej karty debetowej to próbowałem im jakoś to nasunąć bokiem, ale żadnej sensownej propozycji z ich strony...
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 13 Kwi 2015 08:38 

Katamaran złóż wypowiedzenie i czekaj na telefon.
Ja rok temu złożyłem wniosek o zamknięcie w oddziale. Przyjęli go bez żadnego ale. Po jakimś czasie otrzymałem telefon z mBanku.
Dodam że wniosek o wypowiedzenie można złożyć także online w bankowości elektronicznej.

Tak czy siak daj znać czy zadzwonili i co zaproponowali.
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 30 Kwi 2015 14:15 
Awatar użytkownika

niebieski
Zrezygnowałem dzisiaj z karty debetowej Visa do eKonta przez internet. Raczej nic nie zaproponują.
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 30 Kwi 2015 15:24 
Awatar użytkownika

Loty: 506
Kilometry: 736 023
złoty
Dopóki nie złożysz wypowiedzenia konta to raczej nic nie zaproponują.

Dopiero wypowiedzenie umowy konta rusza machinę związaną z działem utrzymania klienta :)
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 30 Kwi 2015 15:51 
Awatar użytkownika

niebieski
To dziwne, bo straszyłem na infolinii że chcę zamknąć konto i co mam zrobić:

"Musi Pan złożyć dyspozycję, można na infolinii"
przełączyli mnie nawet z "konsultanta" do "opiekuna klienta" a i tak blefowanie nic nie dało.

Tzn. jak wyślesz wniosek o zamknięcie konta listownie to wtedy coś się dzieje? Czy osobiście w placówce lub telefonicznie też?
I czy odwracalne jest wysłanie takiego wniosku czy jeśli akurat nic nie zaproponują to definitywne?

Pochwalcie się co się komu udało wytargować? Dożywotnie zwolnienie z opłat debetówki Visy do zwykłego eKonta?

Dzięki i pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 25 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości