Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 24 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 03 Paź 2012 23:33 
Awatar użytkownika

niebieski
Komornik napisał(a):
a tak z ciekawosci: co to za instrument warty 30tys. euro?

Też ciekawym.

BTW ten temat dotyczy punktu 8.7.2 regulaminu Ryana - http://www.ryanair.com/pl/warunki-dotyczace-podrozy ;)

Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎 Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎
Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎 Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎
#22 PostWysłany: 03 Paź 2012 23:55 

Wiolonczela. Teoretycznie nie mogę jej zgodnie z zasadami zabierać do samolotu we francy, ale to dlatego, że w ryanair nie wiedzą chyba, jakiej wielkości jest mój instrument. W każdym razie, nigdy jeszcze nie miałam problemu, odpukać.

A ja z kolei jestem ciekawa, jak znalazłeś, że powinnam wpisać "EXTRA SEAT FOR INSTRUMENTS"? Całe życie wpisywałam Extra Item Seat, bo tak jest na stronie napisane... a przynajmniej było kiedyś. W życiu bym się nie domyśliła, ze to tu leży problem mojego instrumentu i tej nieszczęsnej promocji
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 04 Paź 2012 00:35 
Awatar użytkownika

niebieski
filopator napisał(a):
A ja z kolei jestem ciekawa, jak znalazłeś, że powinnam wpisać "EXTRA SEAT FOR INSTRUMENTS"? Całe życie wpisywałam Extra Item Seat, bo tak jest na stronie napisane... a przynajmniej było kiedyś. W życiu bym się nie domyśliła, ze to tu leży problem mojego instrumentu i tej nieszczęsnej promocji

Chodzi o to, że twój lot miał wliczoną ich "zniżkę" na lot - tak jak wiele innych lotów w systemie Ryana - w tym z PL.
Niestety ich system jest na tyle głupi, że nie rozróżnia tej zniżki od zniżki dla rezydentów Hiszpanii i przy wpisywaniu "EXTRA ITEM SEAT" wykrywał to jako niedozwoloną zniżkę. Przykład tutaj - http://i.imgur.com/UGmfI.jpg - lot z PL więc ten błąd nie ma żadnego sensu. Rozwiązanie? Zrobić literówkę w nazwie "EXTRA ITEM SEAT" albo wpisać to jakoś inaczej. Tyle. Równie dobrze mogłaś wpisać "EXTR ITM SEAT".

W przyszłości, o ile lot nie zawiera zniżki, możesz nadal wpisywać tak jak zawsze "EXTRA ITEM SEAT".

#24 PostWysłany: 04 Paź 2012 10:07 

Ach, więc to o to chodziło :)

Tak coś podejrzewałam, ale jako niewolnik systemu sama nie zdecydowałabym się pewnie na zatytułowanie mojej wiolonczeli inaczej, niż to opisują na stronie :lol:

Mam tylko nadzieję, że na lotnisku nie powiedzą mi, że w ten sposób nie można rezerwować Extra Seat. Najwyżej będę się wykłócać!
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 24 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości