Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Ibiza - tani nocleg
#1 PostWysłany: 05 Lip 2011 13:44 

Poszukuje taniego noclegu (hotel/hostel/mieszkanie) na IBIZIE w okresie od 13 do 19 lipca. Niestety ceny na booking.com sa powalajace, przynajmniej jeśli chodzi o ceny na południu wyspy. Na pólnocy wyspy jest taniej, ale tam podobno jest beznadziejnie (przynajmniej jezeli chodzi o plaze). Bardzo dziekuje za pomoc :)

Ostatnio edytowany przez Abcn, 10 Maj 2018 00:04, edytowano w sumie 1 raz
Zmiana w tytule
 Profil Relacje PM off  

Słynny Babilon otwiera bramy dla turystów. Czy to będzie nowy hit dla podróżników? Słynny Babilon otwiera bramy dla turystów. Czy to będzie nowy hit dla podróżników?
TOP❗ Bezpośrednie loty na Kanary od 124 PLN (w jedną stronę) TOP❗ Bezpośrednie loty na Kanary od 124 PLN (w jedną stronę)
#2 PostWysłany: 05 Lip 2011 14:53 
Awatar użytkownika

Skoro hotele za drogie, to sprawdź hostele: http://www.fly4free.pl/noclegi/

Na północy są za równo tak samo ładne plaże, co na południu np. Cala Bassa, Sant Miguel, Portinatx, Cala Serra itd.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 05 Lip 2011 16:22 

polecam wyszukiwarkę http://www.hotelscombined.com/
przeszukuje ona kilkadziesiąt różnych portali rezerwacyjnych.. lub couch surfing, albo na hostel world... Ja niedawno bookowałem przez pierwszy portal...
Poza tym można na plaży:)
Moim zdaniem najlepsza miejscówka na nocleg to hoteliki w San Antoni de Portmany..
pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 05 Lip 2011 17:37 
Site Admin

potwierdzam, w San Antoni będzie najtaniej (dla mnie było przynajmniej), a do ładnych plaż jest blisko - czy na piechotę czy komunikacją (powinna teraz jeździć, byłem poza sezonem więc tylko długie spacery wchodziły w grę:)

#5 PostWysłany: 05 Lip 2011 18:59 

Loty: 31
Kilometry: 72 801
Również za wiele nie pomogę, ponieważ byłem tam przed sezonem, więc wtedy ceny było całkiem inne niż teraz.
Polecam właśnie San Antonio, dobry dojazd w sezonie z lotniska, ceny były niższe niż w Evisissie, korzystałem z noclegu w hotelu Marco Polo II, byłem bardzo zadowolony, miła obsługa, czysto, przyjemnie, wygodnie, w sam raz na płytką studencką kieszeń ;)

#6 PostWysłany: 08 Lip 2011 11:01 

dziekuje, za wszystkie podpowiedzi ;) jednak Ibiza w sezonie jest cholernie droga, a zwlaszcza jezeli chodzi o hotele na poludniu wyspy :(
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 21 Lip 2011 23:02 

może komuś w przyszłości pomoże:P Byłem na Ibizie w maju tego roku i za hotel z basenem w San Miguel płaciłem 6 euro
rezerwowałem przez Hostel World.

Ostatnio edytowany przez Abcn, 10 Maj 2018 00:08, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 15 Kwi 2013 16:56 
Awatar użytkownika

Loty: 61
Kilometry: 88 065
niebieski
Polecam Apartamentos Poniente Playa w San Antoni de Portmany na zachodzie wyspy http://www.booking.com/hotel/es/aptos-p ... ya.pl.html
San Antoni bardzo fajne miasteczko plaże i woda w morzu czystsze i ładniejsze niż w stolicy wyspy.
Hotel bardzo fajny dobrzy wyposażone, schludne pokoje z łazienką i kuchnią, bardzo blisko plaży, blisko kilka supermarketów, w pokojach dobrze wyposażona kuchnia wiec można sobie gotować by np nie wydawać na restauracje, miła obsługa, common room z wifi i telewizorem, bar.
Poza sezonem w październiku cena za pokój wychodziła ok 100 zł czyli 25zł/osobe za noc. ;)

#9 PostWysłany: 29 Maj 2014 15:17 

Byłem na Ibizie w trzecim tygodniu Maja, tuż przed sezonem który się właśnie zaczyna. Opisać mogę dwa miejsca noclegowe, oba rezerwowane przez booking.com, bez najmniejszych problemów:
1. Hotel Apartamentos Lux Mar - w Ibiza Town / Eivissa, Jest to tak naprawdę kompleks chyba 3 apartamentów. My akurat mieliśmy pokój w Tropical Garden (dosłownie następny budynek za głównym). Koszt 30 euro za pokój dwuosobowy za dobę, Zdjęcia na booking.com oddają rzeczywistość, było naprawdę ładnie, bardzo czysto i przyjemnie. Dodatkowo trafiliśmy na Polkę pracującą na recepcji która dała cenne wskazówki co warto a czego nie warto oglądać na ibizie :). Samo umiejscowienie hotelu - na końcu ulicy idącej wzdłuż deptaka przy plaży, pomiędzy "starówką" a imprezową Platja d'en Bossa. Jednak żeby tam dotrzeć, trzeba się już chwilę przejść. Tuż obok piękna plaża, wieczorami cicho i spokojnie.
2. Polecane tutaj Marco Polo - w San Antonio, doba za pokój dwuosobowy 20 euro. Również czysto, ale widać że hotel ma już swoje lata świetności za sobą. Świetne położenie, tuż obok głównego deptaku i dyskotek Es Paradis i Gatecrasher, 5 minut od słynnego nabrzeża z Café del Mar i Cafe Mambo. Przed budynkiem jest nawet parking dla gości hotelowych.
Warto dodać że oba mają baseny, niestety w obu trzeba dopłacać za Wifi, lub korzystać z powolnego połączenia w recepcji. Ale za takie pieniądze naprawdę polecam :D
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 07 Sie 2014 22:04 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 539
Spałem w Costa Sur. Jakość ok w stosunku to niskiej ceny.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 25 Kwi 2015 14:04 
Awatar użytkownika

Loty: 251
Kilometry: 475 688
niebieski
Długo szukałem i obserwowałem ceny na Ibizie, i wybrałem na lipiec, czyli wysoki sezon następujący nocleg:

https://www.booking.com/hotel/es/aparta ... nt.pl.html

Wyszło mi 130 zł/os za noc z aneksem kuchennym itd. :)

#12 PostWysłany: 20 Mar 2017 14:29 
Awatar użytkownika

Loty: 342
Kilometry: 585 985
niebieski
Mam trochę inne pytanie. Od 4 do 9 maja będę z dziewczyną na Ibizie. Zastanawiamy się nad noclegiem albo w San Antoni albo w Eivissie.
Ze stolicy na pewno łatwiej nam będzie się dostać na Formenterę. Natomiast pytanie dotyczy, które z tych miejsc będzie lepsze jeśli chodzi o podróżowanie transportem publicznym? Wiem, że część busów jeszcze nie będzie jeździło bo to poza sezonem, ale jednak jakaś komunikacja czynna będzie. Chcemy zahaczyć o kilka miejsc dlatego mam problem z wyborem ;)

#13 PostWysłany: 09 Maj 2018 22:39 

Szukam domu do wynajęcia na Ibizie, dla 4+ osób (chętni się znajdą;), więc może być i na 10 osób).
Optymalnie:
- z basenem,
- blisko plaży,
- niezły standard.
- kontakt bezpośrednio do właściciela.
Czy ktoś może korzystał z podobnej opcji i może polecić?
Ceny na booking są powalające i szukam raczej czegoś bezpośrednio, ewentualnie z miejscowej agencji.
Bardziej interesuje nas zachód wyspy, ale nie jest to najważniejsze.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 09 Maj 2018 22:41 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

jak-szukac-tanich-noclegow-v-0-2,20,70308
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość