Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1483 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75  Następna
Autor Wiadomość
#1441 PostWysłany: 06 Sie 2024 18:53 

lukewolf napisał(a):
Przepraszam za moze glupie pytanie, ale dawno nie lecialem i troche juz zglupialem ale chcialem zapytac, lece Qatar w ECONOMY (najtansza taryfa Economy Clasic), nie dokonuje wyboru platnego miejsc i dokonuje rezerwacji bez przydzielonych miejsc :

1. Czy bede mogl w pozniejszym terminie przed odprawa dokupic miejsca, placac za nie normalnie (w takiej cenie jak podczas kupna biletu) bez dodatkowych extra oplat ?
2. Kiedy bede mogl wybrac darmowo miejsca ? Czy przy odprawie ktora bedzie mozliwa 48 h przed wylotem ? I czy dla 2 osob z waszego doswiadczenia bedzie mozna wybrac dla 2 osob miejsca kolo siebie ?

Z gory dziekuje za odpowiedz.

Możesz odprawić się na lotnisku bez dodatkowych opłat; zawsze przydzielają miejsca obok siebie jak podejdziecie we dwójkę (nie tylko Qatar, inne nie-low-costy też)
 Profil Relacje PM off
lukewolf lubi ten post.
lukewolf uważa post za pomocny.

Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️🏖️ Hongkong + Filipiny za 2674 PLN 🌴 💛 Loty w sezonie ✨ Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️🏖️ Hongkong + Filipiny za 2674 PLN 🌴 💛 Loty w sezonie ✨
❗SUPERCENA ❗Przedłużony weekend w Hiszpanii od 225 PLN 🥘 🌴 Loty do Barcelony, Walencji lub Madrytu 🏰🇪🇸 ❗SUPERCENA ❗Przedłużony weekend w Hiszpanii od 225 PLN 🥘 🌴 Loty do Barcelony, Walencji lub Madrytu 🏰🇪🇸
#1442 PostWysłany: 06 Sie 2024 20:48 

Bilety zakupione :) W Economy bez wyboru miejsc.

W ramach obsługi rezerwacji i w mailu z potwierdzeniem widze ze moge dokupic miejsca, w takiej samej cenie jak podczas rezerwacji (przynajmniej narazie).

Ostatnie pytanie - 48 h dla odprawy online liczone jest od lotu pierwszego do DOHA, czy dla lotu z DOHA, czy moze liczone jest odzielnie dla kazdego z fragmentow i musze odprawiac sie dwa razy ?

Dziekuje za pomoc :)
 Profil Relacje PM off  

#1443 PostWysłany: 03 Wrz 2024 10:39 
Awatar użytkownika

niebieski
Pytanie do oblatanych w biznesie. Pomińmy aspekty opłacalności czy wyższości kanapki z lotniska nad salonikiem ;)
Taryfa Business Lite, która jest reklamowana jest jako bez dostępu do saloników. Ale w rezerwacji pokazuje dostęp za darmo do Qatar Gold Lounge - South. Czyli jednak dają coś za darmo?

Drugie pytanie. Wg. stronki QR oraz forum FT, nie można wbić za kasę do Al Safwa na Business Lite. Znowu w komentarzach w https://onemileatatime.com/guides/qatar ... ge-access/ ktoś wchodził na P (ale miał status QR Platinum). Ktoś ma jakieś doświadczenia z business lite i Al Safwa? Zależy od humoru osób w saloniku? Chodzi mi o płatne wejście.

Załączniki:
Zrzut ekranu 2024-09-3 o 10.37.55.png
Zrzut ekranu 2024-09-3 o 10.37.55.png [ 165.04 KiB | Obejrzany 1961 razy ]
Zrzut ekranu 2024-09-3 o 10.23.13.png
Zrzut ekranu 2024-09-3 o 10.23.13.png [ 35.96 KiB | Obejrzany 1961 razy ]

#1444 PostWysłany: 03 Wrz 2024 18:11 

niebieski
Masz jakis status w oneworld?
 Profil Relacje PM off  

#1445 PostWysłany: 03 Wrz 2024 18:31 
Awatar użytkownika

niebieski
@lataczuk - nie mam żadnego.

#1446 PostWysłany: 02 Paź 2024 12:20 

Loty: 67
Kilometry: 138 255
niebieski
przeszukałem temat ale nie znalażłem informacji . Rozumiem , ze teraz mogę sobie wybrać za dopłata miejsca przez apke( sprawdzałem i ceny na niektóre odcinki to kosmos , za ponad 300 zł, ale jak otworza odprawe, to mogę zalgoować się w apce i wybrać sobie miejsca? czy dopiero jak będe na lotnisku mogę coś wybrać? czy jest szansa na wybór miejsc w economy nie płacac za to ? x lat nie leciałem liniami legacy , więc pytanie moze się wydawać błache ale chciałbym się do tego przygotować, tymbardziej , że moja luba nigdy nie leciała szerokim kadłubem i fajnie by było mieć dobre miejsca
 Profil Relacje PM off  

#1447 PostWysłany: 02 Paź 2024 12:22 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Za dobre miejsce, prawdopodobnie będzie za dopłata nawet w check inie
 Profil Relacje PM off
radziu89 lubi ten post.
radziu89 uważa post za pomocny.

#1448 PostWysłany: 02 Paź 2024 12:46 

srebrny
grondo napisał(a):
Taryfa Business Lite, która jest reklamowana jest jako bez dostępu do saloników. Ale w rezerwacji pokazuje dostęp za darmo do Qatar Gold Lounge - South. Czyli jednak dają coś za darmo?

teoretycznie nie, ale to wlasny salon wiec mozna probowac

Gold Lounge- South is available for customers travelling in First Class & Business Class (Elite/Comfort/Classic - except Business Lite ticketed customers)
 Profil Relacje PM off
grondo uważa post za pomocny.

#1449 PostWysłany: 02 Paź 2024 13:37 

HON fly4free
Zasady wstępu w DOH, z mojego doświadczenia, są restrykcyjnie przestrzegane - tzn. zawsze dostanie się wstęp, kiedy jest należny i praktycznie - nigdy, gdy nie jest należny. Oczywiście, nie twierdzę, że nie ma jakiś zupełnych wyjątków czy błędów po stronie obsługi, ale generalnie w praktyce wygląda to tak, że gdy nawet obsługa nie jest pewna, czy może wpuścić czy nie, to albo wyciąga "manual" i wszystko bardzo dokładnie weryfikuje, albo dzwoni po jakiegoś supervisora, który dokładnie zna reguły.
 Profil Relacje PM off
jaco027 lubi ten post.
grondo uważa post za pomocny.

#1450 PostWysłany: 02 Paź 2024 13:38 
Awatar użytkownika

niebieski
Pojawiają się jakieś kody rabatowe, oprócz urodzinowych w ostatnich 2 latach?
 Profil Relacje PM off  

#1451 PostWysłany: 22 Paź 2024 06:12 
Awatar użytkownika

platynowy
@Krzysztof. Takie coś pojawiło się w apce. Więc jeszcze kilkanaście godzin na użycie.

I tak jak napisał @marek2011 zasady wejścia do salonki przestrzegane restrykcyjnie. Agent na checkin nie wydał mi vouchera. To 5 minut dzwonili z recepcji salonika, aby potwierdzić uprawnienia i do tego wszystkie fotki porobili biletow, statusu itp... Pracownik bardzo miło i uprzejmie przepraszał ale w końcu przyznał, że jak ktoś wejdzie bez uprawnień to on ma problem i po kieszeni za wejście gościa.
Image
 Profil Relacje PM off  

#1452 PostWysłany: 22 Paź 2024 08:55 
Moderator forum
Awatar użytkownika

radziu89 napisał(a):
wybrać za dopłata miejsca przez apke( sprawdzałem i ceny na niektóre odcinki to kosmos , za ponad 300 zł, ale jak otworza odprawe, to mogę zalgoować się w apce i wybrać sobie

Leciałam teraz Qatarem i dwa dni przed lotem w aplikacji była możliwość wybrania miejsca zarówno za dopłatą (preferencyjne) jak i darmowych.
Kolejnego dnia już nie było tej opcji. Przy check-in ponownie była możliwość wybrania/zmiany miejsca miejsca za free.
travellista lubi ten post.
travellista uważa post za pomocny.

#1453 PostWysłany: 05 Lis 2024 20:07 
Awatar użytkownika

złoty
Jakiś czas temu kawior trafił pod strzechy - znaczy się, te ciut bardziej wypasione, a tutaj cisza...
https://www.qatarairways.com/press-releases/en-WW/240315-qatar-airways-introduces-caviar-to-business-class-further-elevating-its-award-winning-onboard-experience
Cytuj:
Starting with 13 routes from 15 August, caviar lovers can experience the luxurious service onboard Qatar Airways business class between Doha and Boston, Dallas, Hong Kong, Houston, London, Los Angeles, Melbourne, New York, Paris, Sao Paulo, Singapore, Sydney, and Washington.

Szczególnie że ładnych kilka osób z forum sobie zafundowało odwiedziny Sao Paulo katarczykiem :D
https://www.fly4free.pl/forum/cai-doh-gru-x-c-od-5500-pln-rt,234,169764?start=20#p1683780
 Profil Relacje PM off
SPLDER lubi ten post.

#1454 PostWysłany: 05 Lis 2024 20:22 

HON fly4free
Jest dostępny, ale ciągle nie zawsze na każdym locie nawet z tej listy - trochę bardziej jak się trafi, i raczej prędzej ex DOH.
 Profil Relacje PM off
abelincoln lubi ten post.

#1455 PostWysłany: 05 Lis 2024 21:55 
Awatar użytkownika

Loty: 42
Kilometry: 72 437
srebrny
abelincoln napisał(a):
Jakiś czas temu kawior trafił pod strzechy - znaczy się, te ciut bardziej wypasione, a tutaj cisza...

Mówisz, masz ;)
Nie mialem czasu obrobic fotek jeszcze, ale costam pewnie napiszę. Bo kombinacja C + salon F + C w QR przebija wiele lotów F.

Załączniki:
balik.jpg
balik.jpg [ 75.22 KiB | Obejrzany 1347 razy ]
6 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#1456 PostWysłany: 10 Lis 2024 11:35 

srebrny
Na Zen można otrzymać 2% natychmiastowego cash back za zakupy bezpośrednio na stronie przewoźnika.
 Profil Relacje PM off
marek2011 lubi ten post.

#1457 PostWysłany: 22 Lis 2024 09:37 
Awatar użytkownika

Loty: 91
Kilometry: 191 696
niebieski
QR wrzucil promo na BF do 30% w zaleznosci od liczby osob podrozujacych.

Co ciekawe (a moze wlasnie nie), na kierunkach ktorych sprawdzalem i datach, bez kodu cena jest mniejsza niz 'z' :) No ale nie oni pierwszi i nie ostatni w ten magiczny czarny tydzien stosowac beda rozne zabiegi marketingowe :)

#1458 PostWysłany: 22 Lis 2024 10:05 

To samo, kod podbija cene i to o kilka tysięcy :D Dodatkowo i tak nie obejmuje multicity, wiec też szkoda.
 Profil Relacje PM off  

#1459 PostWysłany: 02 Gru 2024 15:09 
Awatar użytkownika

niebieski
Czy zdarzyło się Wam po locie Qatarem mieć przetrzepane walizki? Mój mąż leciał z Madrytu do Omanu i bagaż doleciał w zdecydowanie innym stanie niż był nadawany, zaginęła też kurtka, która była spakowana. Zamki TSA rozwalone, szczytem było znalezienie w rzeczach przeciętej kłódki TSA- najwyraźniej komuś innemu też się dobrali do bagaż. Na oko nic poza kurtką nie zginęło, ale nawet chusteczki, które były w zamkniętej kieszeni kurtki znalazły się osobno. Oczywiście zostało to zgłoszone. Jestem ciekawa, czy kogoś też takie coś spotkało.

#1460 PostWysłany: 02 Gru 2024 15:16 
Awatar użytkownika

Loty: 56
Kilometry: 162 181
niebieski
To raczej nic wspólnego z linią a z obsługą lotniska. Gdy przesiadka długa a pracy mało - rączki świerzbią.

Koledze wracającemu z Chile zginęło 5 butelek wina. Mi natomiast na ostatnim locie po Am. Płd. Równiez przetrzepano plecak. Ale nic tam na szczęście nie miałem.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1483 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 14 gości