Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 06 Maj 2012 10:45 

Pytanie do doświadczonych "lotników".
Mam rezerwację w DWIE strony (WAW-SVG-WAW). Czy mogę kupić bagaż rejestrowany TYLKO w jedną stronę? Czy od tej transakcji wizzair pobiera haracz za płatność kartami (innymi niż citi wizz)?
Gdzie kupuje się bagaż na lotnisku w WAW?
 Profil Relacje PM off  

Odkryj kraj kawy, samby i piłki nożnej ⚽️☕🇧🇷 Tanie loty do Brazylii od 2089 PLN 🌎 Odkryj kraj kawy, samby i piłki nożnej ⚽️☕🇧🇷 Tanie loty do Brazylii od 2089 PLN 🌎
Fuerteventura z all inclusive 🏝️🍹 4* hotel tylko dla dorosłych z basenem za 2887 PLN Fuerteventura z all inclusive 🏝️🍹 4* hotel tylko dla dorosłych z basenem za 2887 PLN
#2 PostWysłany: 06 Maj 2012 12:19 
Moderator forum

z tego co czytam jeśli masz już rezerw. to bagaż musi być w obie str.

co do haraczu może można zrobić symulację procesu , ale bez płacenia.

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 06 Maj 2012 12:42 

Witam.
Też mnie ten temat interesuję bo muszę dokupić jeden bagaż i nie znalazłem opcji w jedną stronę. Chyba trzeba w obie.

Mam jeszcze inne pytanie w kwestii bagażu rejestrowanego:

Lecimy (wizzair) w 2 osoby dorosłe do Norwegi na kilka dni. Dopłacam do bagażu rejestrowanego, który będzie przypisany do mojej osoby. Ale rezerwacja była robiona na mnie i na żonę. Czy w związku z tym do walizki mogę włożyć 2 sztangi papierosów (wg przepisów sztanga na osobę) i tak samo alkohol? Czy wszystko mogę liczyć podwójnie?

pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 06 Maj 2012 12:55 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 718 413
srebrny
oni nie zwracaja uwagi na to czy lecisz sam czy z kims ... :)jeden bagaz to dla nich jedna osoba, zawsze mozna spróbować ale małe ryzyko jest
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 16 Maj 2012 10:27 

Loty: 251
Kilometry: 414 782
niebieski
Mam taki sam problem. Mam lot w dwie strony a chcę dokupić bagaż rejestrowany tylko w jedną stronę. nie ma takiej opcji na podczas edytowania rezerwacji. czy ktoś może próbował dokupić bagaż w jedną stronę przez infolinię?

#6 PostWysłany: 16 Maj 2012 10:49 

ja dokupowalem juz spory czas temu ale w droge powrotna i sie dalo przez neta nie wiem jak teraz
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 16 Maj 2012 10:56 

Loty: 251
Kilometry: 414 782
niebieski
Podejrzewam, ze po odbytym locie tam, nie ma problemu z dokupieniem bagażu na powrót nim się jeszcze człowiek odprawi. Ale potrzebuję zabrać bagaż tam...

#8 PostWysłany: 16 Maj 2012 11:25 
Awatar użytkownika

Loty: 44
Kilometry: 57 793
niebieski
malediwy napisał(a):
Podejrzewam, ze po odbytym locie tam, nie ma problemu z dokupieniem bagażu na powrót nim się jeszcze człowiek odprawi. Ale potrzebuję zabrać bagaż tam...

Źle podejrzewasz (przynajmniej jeżeli chodzi o www) ;) W wizzie jest taki absurd, że bagaż jest zawsze liczony per każdy odcinek bez względu na wszystko. Co oznacza, że jak mas zna bilecie TAM i Z POWROTEM to właśnie liczy bagaż x2. Co więcej jak już odbędziesz podróż TAM i chcesz dodać bagaż to znowu policzy go x2 odcinki (!!!) pomimo, że jeden już się odbył! :D

Z tego co wiem nie zostało to do dzisiaj zmienione.

#9 PostWysłany: 16 Maj 2012 14:54 

a ja mam pytanie z kombinowaniem. mianowicie robil ktos z was tak ze zklejal 2 plecaki tasma na lotnisku i nadawla jako 1 bagaz rejestrowany? 32 kg to spokojnie mozna 2 plecaki zmiescic a i wg wymiarow ze strony tj.
Szerokość: 1,499 m
Wysokość: 1,194 m
Długość: 1,715 m

nie widze problemu, wiec teoretycznie moznaby zorbic taki zabieg ale cyz sie nie ebda cos czepiac ze zaklejony clay bagaz? oszczednosc 90zl za lot gdzy sie leci z przediadka to 180zl to warte zachodu takiego kombinowania dlatgeo o to pytam.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 07 Cze 2012 14:45 

Podbijam temat. Jak myslicie, Da sie dolaczyc miekka torbe do walizki, przykryc czarna flolia i skleic tasma zeby przeszlo jako jeden bagaz. Nie bedzie specjanie wielkie, bo z miekkiej torby wpakuje co sie da do duzej. Ktos probowal, widzial albo moze komus sie udalo? Pozdro
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 07 Cze 2012 15:04 
Awatar użytkownika

Loty: 109
Kilometry: 141 606
srebrny
Jedyną metodą kupienia biletu tylko w jedną stronę jest robienie rezerwacji osobno na każdy kierunek.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 07 Cze 2012 15:13 

Zawsze można zafoliować 2 torby razem na lotnisku, i nadać jako jeden bagaż, ale takie zafoliowanie to chyba 35-40 zł kosztuje.

Tańsza opcja, to tak jak już wspomniano mocne oklejenie folią steczową.

W jakimś innym temacie ktoś opisywał, że wkładał sklejone taśmą bagaże do mocnego, dużego (120 litrów) czarnego, mocno zawiązanego worka na śmieci i nadawali jako jeden bagaż. W sumie dobry pomysł i od razu ochrona przed ewentualnym zalaniem bagaży paliwem lotniczym, które ciężko później usunąć.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości