Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1172 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 59  Następna
Autor Wiadomość
#161 PostWysłany: 04 Mar 2013 19:35 
Awatar użytkownika

Loty: 187
Kilometry: 302 324
Zbanowany
justdorota napisał(a):
maciejwroclaw napisał(a):
NEWS: Od kilku dni na stronie Wizzaira w historii doładowań konta widoczne są poprawne daty wygaśnięcia środków:)

To jednak jest jakaś ważność środków? Masz na myśli środki wpłacone na konto 300 eur czy dodatkowe środki?

Te środki co wpłacisz nie tracą ważności. Jedynie jakieś zwroty za bilety tracą ważność ;)

🌴Twoje wielkie włoskie wakacje! 🌞 Wczasy w 4* hotelu przy z wyżywieniem w Kalabrii za 2829 PLN 🇮🇹🍝 🌴Twoje wielkie włoskie wakacje! 🌞 Wczasy w 4* hotelu przy z wyżywieniem w Kalabrii za 2829 PLN 🇮🇹🍝
Zatańcz salsę w jej ojczyźnie 💃🍹 Tanie loty na Kubę od 2069 PLN ✈☀️ Zatańcz salsę w jej ojczyźnie 💃🍹 Tanie loty na Kubę od 2069 PLN ✈☀️
#162 PostWysłany: 04 Mar 2013 20:00 

HON fly4free
wntl napisał(a):
Jedynie jakieś zwroty za bilety tracą ważność ;)

drugie jedynie to jakieś punkty przelewane z karty citi wizz ;)
 Profil Relacje PM off  

#163 PostWysłany: 04 Mar 2013 20:26 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
wntl napisał(a):
Te środki co wpłacisz nie tracą ważności. Jedynie jakieś zwroty za bilety tracą ważność ;)

Zwroty za bilety mam wpisane jako "NIGDY", wiec wyglada na to ze roznie je przypisuja.
 Profil Relacje PM off  

#164 PostWysłany: 04 Mar 2013 20:30 

Ważność tracą wyłącznie punkty przelewane jako nagroda z Citi.

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

#165 PostWysłany: 05 Mar 2013 11:30 
Awatar użytkownika

Loty: 59
Kilometry: 74 028
niebieski
mod: przeniesiono

Przykładowo mam na koncie wizz 500 zł, bilety będą kosztować 1000. Czy będę płacił opłatę rezerwacyjną dopłacając Wizz Mastercardem brakującą kwotę?

Wish to be on the road again ... next step is ...
don't know yet :)

Wybierasz się do Warszawy i potrzebujesz pomocy? Wal śmiało :)
 Profil Relacje PM off  

#166 PostWysłany: 05 Mar 2013 11:38 

niebieski
Tak.

#167 PostWysłany: 05 Mar 2013 11:38 
Awatar użytkownika

niebieski
cieplix napisał(a):
Przykładowo mam na koncie wizz 500 zł, bilety będą kosztować 1000. Czy będę płacił opłatę rezerwacyjną dopłacając Wizz Mastercardem brakującą kwotę?

Dokładnie. Wtedy zapłacisz opłatę rezerwacyjną. Ja w takiej sytuacji po prostu całość zapłaciłem przelewem.
 Profil Relacje PM off  

#168 PostWysłany: 05 Mar 2013 11:43 
Awatar użytkownika

niebieski
kliper napisał(a):
cieplix napisał(a):

Dokładnie. Wtedy zapłacisz opłatę rezerwacyjną. Ja w takiej sytuacji po prostu całość zapłaciłem przelewem.

Czyli nawet jak mi 5 zł brakuje to i tak płacę rezerwacyjną za wszystkich pasażerów? Kurna że ich mać ... lekkie chamstwo.

Profil Relacje PM off  

#169 PostWysłany: 05 Mar 2013 14:21 

niebieski
Ich napisał(a):
piatek86 napisał(a):
Tylko nie zrozumiałem go do końca przykład mam na koncie wizz 100zł przelane z punktów z citi i 1400zł doładowane gotówka przy kupnie biletów najpierw znikną srodki 100zł z citi? jak to jest ?

Według mnie, będą znikać w kolejności wpłacenia.
Przynajmniej tak jest w przypadku kilkakrotnego doładowania gotówką, zwrotów itd.
Ale nie jest wykluczone, że ponieważ środki z punktów mają krótszy okres ważności (ktoś pisał, że 2 lata), to będą najpierw pobierane właśnie one.

Odświeżę pytanie, gdyż nikt nie udzielił jednoznacznej odpowiedzi w tym temacie.
Otóż czy ma ktoś doświadczenie z poniżej opisaną sytuacją:
- zasilasz konto kwotą 1400zł (środki nigdy nie wygasają)
- jakiś czas później przelewasz punkty z karty Citi na wartość 100zł (środki ważne rok lub dwa).
- robisz rezerwację biletów np na kwotę 68zł.

Z jakiej puli pobierane są środki? Czy z nigdy niewygasających zasilonych wcześniej (1400zł) czy z puli punktów karty Citi (100zł), które zostały przelane w późniejszym czasie, ale ich ważność jest ograniczona?

Image
 Profil Relacje PM off  

#170 PostWysłany: 05 Mar 2013 14:26 
Awatar użytkownika

HON fly4free
zawsze najpierw schodza srodki przekazane z citi bank
 Profil Relacje PM off  

#171 PostWysłany: 05 Mar 2013 17:45 

Loty: 189
Kilometry: 213 328
niebieski
mieciuu napisał(a):
Nie trzeba dzwonić na wysokopłatny numer infolini Wizzair!!! Przecież napewno macie SKYPE i z niego wystarczy zadzownić na numer infolini +44... podany kilka wpisów wcześniej przeze mnie. Cała rozmowa kosztuje około 5zł.

Zostało już napisane, że minimalne doładowanie w Skype wynosi ~40zł, więc jeśli tak jest to tyle właśnie trzeba wydać, żeby moc przeprowadzić zwykle jedną rozmowę z Wizzair. Jak ktoś nie korzysta z płatnych połączeń przez Skype to mu się reszta zmarnuje. Przy telefonie na 0703 rozmowa trwa średnio 3-7minut, koszt ~13-30zł.

Doładowanie konta Skype:

przez aplikację:
dostępne opcje: 23 i 46zł brutto

ale przez http://skype.onet.pl/skypeout.html
SkypeOut - pakiet 1 Euro
4.81 zł*
SkypeOut - pakiet 3 Euro
14.42 zł*
SkypeOut - pakiet 5 Euro
24.04 zł*
SkypeOut - pakiet 10 Euro
48.07 zł*
SkypeOut - pakiet 20 Euro
96.15 zł*
* Ceny brutto

#172 PostWysłany: 05 Mar 2013 18:34 

Loty: 60
Kilometry: 85 827
Może ktoś pomoże w tej sprawie? - viewtopic.php?f=181&t=24060&p=217237#p217237

#173 PostWysłany: 05 Mar 2013 19:51 
Awatar użytkownika

@marcino86: wydaje mi sie ze Betamaxy maja sporo lepsze ceny polaczen,, do tego jest Freedays na stacjonarne,, do dzowniena na linie Wizz jak znalazl, na linie Citi za free ;)

http://fly4free.pl/forum/tanie-konto-vo ... k,22,25924
 Profil Relacje PM off  

#174 PostWysłany: 06 Mar 2013 11:51 
Awatar użytkownika

niebieski
marcino86 napisał(a):
mieciuu napisał(a):
Nie trzeba dzwonić na wysokopłatny numer infolini Wizzair!!! Przecież napewno macie SKYPE i z niego wystarczy zadzownić na numer infolini +44... podany kilka wpisów wcześniej przeze mnie. Cała rozmowa kosztuje około 5zł.

Zostało już napisane, że minimalne doładowanie w Skype wynosi ~40zł, więc jeśli tak jest to tyle właśnie trzeba wydać, żeby moc przeprowadzić zwykle jedną rozmowę z Wizzair. Jak ktoś nie korzysta z płatnych połączeń przez Skype to mu się reszta zmarnuje. Przy telefonie na 0703 rozmowa trwa średnio 3-7minut, koszt ~13-30zł.

Doładowanie konta Skype:

przez aplikację:
dostępne opcje: 23 i 46zł brutto

ale przez http://skype.onet.pl/skypeout.html
SkypeOut - pakiet 1 Euro
4.81 zł*
SkypeOut - pakiet 3 Euro
14.42 zł*
SkypeOut - pakiet 5 Euro
24.04 zł*
SkypeOut - pakiet 10 Euro
48.07 zł*
SkypeOut - pakiet 20 Euro
96.15 zł*
* Ceny brutto

Pewnym wyjściem może też być kupienie startera na allegro z jakąś kwotą - zwykle chodzą sporo poniżej nominalnej wartości. I z tego dzwonić. Ja dziś jeszcze nasmaruję do wizza maila z prośbą o udostępnienie mi mojego osobistego nr rachunku do wpłat na konto wizz - ciekawe co odpiszą, czy mnie spuszczą na drzewo czyli na ich infolinię?

Profil Relacje PM off  

#175 PostWysłany: 07 Mar 2013 12:25 

niebieski
Janek napisał(a):
Hej,

udało mi się doładować konto wizzaira w 2 min 50 sekund - wiec naprawdę nie jest to duży koszt - ok 12 zl
(a wcale nie popędzałem Gościa z call center, miałem tylko przygotowany nr czlonkostwa i karte przed soba)

Pozdrawiam,

3 minuty i jedna sekunda - czyli też nie trafiłem na powolniaka ;)

koszt 17,02 zł

https://www.youtube.com/watch?v=cNfBn4Fn1Hw
 Profil Relacje PM off  

#176 PostWysłany: 07 Mar 2013 14:59 
Awatar użytkownika

Dzwoniłem z komórki i wyszło 3:28 Nie ma tragedii :)
 Profil Relacje PM off  

#177 PostWysłany: 08 Mar 2013 16:11 
Awatar użytkownika

acm1899 napisał(a):
Właśnie doładowałem konto po raz pierwszy. Dzwoniłem ze Skype na numer +448717811096. Rozmowa trwała 5:30, jej koszt to 5,07 zł :) także to chyba najtańsza jak na razie opcja.

Po połączeniu jest informacja po litewsku -wybierz 1, po angielsku -wybierz 2, po polsku -wybierz 3, także jak tylko usłyszycie coś po litewsku to można od razu klikać 3, choć przy tak niskiej cenie połączenia to nie ma aż takiego znaczenia.

Minimalna kwota w przypadku GBP to 250. Środki pojawiają się na koncie od razu. Rezerwacji można dokonać w każdej walucie, ale nie ma tej opcji jak w przypadku płatności kartą/przelewem, czyli ręcznego wyboru waluty. Po przejściu na ostatnią stronę płatności automatycznie zmienia sie waluta w jakiej pokazywany jest stan konta na tą w której kupujemy bilet.

Co najciekawsze kurs po jakim przelicza automatycznie stan konta na inną walutę bardzo odbiega od średniego NBP. W moim przypadku (GBP - PLN) było to bardzo korzystne. Osoby posiadające konta w PLN i kupujące w GBP będą stratne. Przed płatnością mój stan konta wynosił 97.06 GBP a na stronie płatności zmienił się na 515.76 PLN, czyli kurs wyniósł 5.31 (dzisiejszy kurs NBP to 4.85) :) . Dla mnie bomba, ale odwracając tą konwersję to osobie posiadającej 515.76 PLN na złotówkowym koncie Wizz, przy zakupie w funtach pokaże sie tylko 97.06 GBP (przy dzisiejszy kursie NBP powinno to być ok. 106.34 GBP). Jeśli taki sposób przeliczania walut na koncie Wizz utrzyma się, to nawet dla osób mieszkających w Polsce korzystniejsze będą wpłaty w GBP (np. przez znajomych).

pozdrawiam

Zastanawia mnie jedna rzecz, bowiem mam zwykłą kartę płatniczą Visa Electron do swojego konta złotówkowego, którą płaciłem już na angielskich stronach za bilety m.in. EasyBus gdzie ceny były w GBP. Bank na koncie złotówkowym ściągał kwotę oczywiście w PLN a przeliczał ją wg.kursu zbliżonego do średniego NBP (więc całkiem korzystnie). Zastanawia mnie więc taka rzecz, czy jest możliwość przed pierwszym zasileniem poprosić o walutę bazową konta Wizz GBP i zasilenie konta minimalną wpłatą dla funtów to 250 GBP (zamiast 1400PLN). Nie dość, że mniej będzie trzeba wpłacić (ok.1200zł) to jeszcze będzie korzystniej przeliczało ceny, jak opisał to kolega powyżej.
Czy może do zasilenia w GBP wymagają wyłącznie konta w funtach?

Ostatnio edytowany przez KrzysiekWRC, 08 Mar 2013 16:16, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#178 PostWysłany: 08 Mar 2013 16:15 

Jeśli dokonujesz pierwszej wpł;aty możesz u konsultatnta na infolini poprosić o zmianę waluty na Funty.
 Profil Relacje PM off  

#179 PostWysłany: 08 Mar 2013 17:09 

niebieski
cieplix napisał(a):
Ja dziś jeszcze nasmaruję do wizza maila z prośbą o udostępnienie mi mojego osobistego nr rachunku do wpłat na konto wizz - ciekawe co odpiszą, czy mnie spuszczą na drzewo czyli na ich infolinię?

A po co Ci jest potrzebny osobisty nr rachunku?
Wpłacasz do ogólnego konta podanego na stronie, podajesz w tytule swój nr konta Wizz i oni go zasilają.
 Profil Relacje PM off  

#180 PostWysłany: 11 Mar 2013 16:13 

Witam, proszę o radę czy mogę dokupić i dokonać płatności za duży bagaż podręczny z karty kredytowej w sytuacji gdy bilety kupiła inna osoba płacąc ze środków na koncie Wizz?

pozdr
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1172 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 59  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 16 gości