Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1172 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 59  Następna
Autor Wiadomość
#241 PostWysłany: 04 Kwi 2013 21:54 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
1.07 gr czy 1.07 zł? :>

I tak złotówka wychodzi tanio. Sam podobnie dzwoniłem i cała rozmowa trwała 3 minuty.
 Profil Relacje PM off  

Tylko 564 PLN za przedłużony weekend na Malcie 🤩😎 Loty z Warszawy i 3 noce w hotelu Tylko 564 PLN za przedłużony weekend na Malcie 🤩😎 Loty z Warszawy i 3 noce w hotelu
🌴Twoje wielkie włoskie wakacje! 🌞 Wczasy w 4* hotelu przy z wyżywieniem w Kalabrii za 2829 PLN 🇮🇹🍝 🌴Twoje wielkie włoskie wakacje! 🌞 Wczasy w 4* hotelu przy z wyżywieniem w Kalabrii za 2829 PLN 🇮🇹🍝
#242 PostWysłany: 04 Kwi 2013 22:15 

niebieski
To jest chore żeby Wizz Air tak utrudniał łupił klienta nawet wtedy gdy chce zablokować swoje pieniądze na na ich koncie. Gdybyśmy się potrafili zorganizować i przez dwa trzy tygodnie nie wpłacali kasy to może by otworzyli oczy. Wstyd Wizz Air. Pozdrawiam

#243 PostWysłany: 04 Kwi 2013 22:19 
Awatar użytkownika

srebrny
Bojkot nic nie da, bo i tak wiekszosc ich klientow placi karta.
 Profil Relacje PM off  

#244 PostWysłany: 04 Kwi 2013 22:37 

niebieski
Jak się nie spróbuje to się nie przekona. W obecnych czasach tylko rachunek ekonomiczny przemawia do rozumu. Przyznasz że postępowanie WA to jest po prostu katastrofa, haracz i nic więcej. Pozdrowienia

#245 PostWysłany: 05 Kwi 2013 00:25 

zbyhu napisał(a):
1.07 gr czy 1.07 zł? :>

oj sorki oczywiście chodzilo o zł

tak poza tym właśnie przelałem na pierwsze z listy konto oznaczone jako "wielka brytania"
265 funciaków (bo oczywiscie po angielsku tez jest napisane ze równowartość 300 euro..nie ma podane ile ma byc funtow)
mimo ze jestem teraz w polsce i stad kupuje bilety, to zdecydowalem sie na taki ruch ze wzgledu na to ze mam jeszcze kase na angielskim koncie, a po drugie to niby przelewy w moim angielskim banku trwaja około 2 godziny..a nie tak jak to ktoś tu pisal ze czekał 3 dni..
postaram sie poźniej Wam napisać co z tego wyszło :)
 Profil Relacje PM off  

#246 PostWysłany: 05 Kwi 2013 01:49 

niebieski
mathun napisał(a):
niby przelewy w moim angielskim banku trwaja około 2 godziny..a nie tak jak to ktoś tu pisal ze czekał 3 dni..

2-3 dni trwa zaksięgowanie kwoty w dziale księgowości Wizz ponieważ na to konto idą wszystkie przelewy (w funtach) w tym za bilety.
 Profil Relacje PM off  

#247 PostWysłany: 05 Kwi 2013 09:23 

moi drodzy, szybkie info

zadzwonilam na info linie, Pani mi powiedziala, ze srodki wystarczy wplacic na dowolne konto podanie na stronie.
czas trwania przelewu - do 5 dni roboczych, inaczej trzeba do nich dzwonic.

oszczedzi to wszystkim problemow.

Pozdr.
 Profil Relacje PM off  

#248 PostWysłany: 05 Kwi 2013 10:12 
Awatar użytkownika

srebrny
To już wiemy że tak działa, ale dzięki za telefon i info od wizza.

Chodzi o doładowania kartą raczej. Wtedy konieczne jest połączenie z infolinią.
 Profil Relacje PM off  

#249 PostWysłany: 05 Kwi 2013 10:15 

natroj napisał(a):
czas trwania przelewu - do 5 dni roboczych, inaczej trzeba do nich dzwonic.

a orientujecie się czy kiedy pieniądze zostaną zaksięgowane, dostane jakieś potwierdzenie na maila?
 Profil Relacje PM off  

#250 PostWysłany: 05 Kwi 2013 11:28 

niebieski
mathun napisał(a):
a orientujecie się czy kiedy pieniądze zostaną zaksięgowane, dostane jakieś potwierdzenie na maila?

Raczej nie. Trzeba sprawdzać stan konta Wizz regularnie.
 Profil Relacje PM off  

#251 PostWysłany: 07 Kwi 2013 09:45 

Ich napisał(a):
mathun napisał(a):

Raczej nie. Trzeba sprawdzać stan konta Wizz regularnie.

no to już mogę powiedzieć że angielski szybki (2godzinny) przelew nie wpływa na to że pieniądze pojawią się wcześniej na koncie WIZZ.. 3 dzień już czekam i jak na razie nic się nie zmienia..jak płace za rezerwacje przelewem, to szybciej dostaje potwierdzenie że pieniądze wpłyneły :/
 Profil Relacje PM off  

#252 PostWysłany: 07 Kwi 2013 10:22 

niebieski
mathun napisał(a):
no to już mogę powiedzieć że angielski szybki (2godzinny) przelew nie wpływa na to że pieniądze pojawią się wcześniej na koncie WIZZ.. 3 dzień już czekam i jak na razie nic się nie zmienia..jak płace za rezerwacje przelewem, to szybciej dostaje potwierdzenie że pieniądze wpłyneły :/

Poczekaj jeszcze kilka dni, powinno być zaksięgowane.
Ale nie jest wykluczone, że trochę się przedłuży z powodu tej kwoty:
nie jest wiadomo ile funtów dla Wizza wynosi równowartość 300 Euro.
Być może potrzebna będzie rozmowa telefoniczna dla wyjaśnienia sytuacji,
jeśli za kilka dni nie będzie zmian.
 Profil Relacje PM off  

#253 PostWysłany: 08 Kwi 2013 10:14 

Ich napisał(a):
Poczekaj jeszcze kilka dni, powinno być zaksięgowane.
Ale nie jest wykluczone, że trochę się przedłuży z powodu tej kwoty:
nie jest wiadomo ile funtów dla Wizza wynosi równowartość 300 Euro.

ktos pisał że w funtach wystarczy 250, wedłóg google to co wpłaciłem = 312.86 Euro, więc nie wydaje mi sie żeby przelicznik mieli taki ze jednak nie wyjdzie te 300 euro..no nic dzis 4 dzien mija i nic.. moze przez to ze weekend byl. sam juz nie wiem
 Profil Relacje PM off  

#254 PostWysłany: 08 Kwi 2013 11:13 

mathun napisał(a):
no nic dzis 4 dzien mija i nic.. moze przez to ze weekend byl. sam juz nie wiem

Jest to całkowicie normalne - wpłaty nie są księgowane natychmiast po wpłacie tylko po 2-3dniach roboczych. Jeśli wpłaciłeś w piątek to pewnie wtorek/środa pieniądze będą dostępne.
Wizzair informuje, że jeśli po 5 dniach roboczych od wysłania pieniądze nie będą przypisane do konta/rezerwacji, aby się z nimi skontaktować.

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

#255 PostWysłany: 08 Kwi 2013 22:51 

mam! czekałem 96 godzin na zaksięgowanie.
dziwne tylko ze mam funty. tego nie rozumiem, bo podają minimum w euro, na stronie wczesniej mi wyswietlalo ze mam 0 euro..w regulaminie czy po polsku, czy po angielsku ..caly czas euro sie pojawia..wplacam równowartość euro a wyskakują funty :)
 Profil Relacje PM off  

#256 PostWysłany: 08 Kwi 2013 22:53 
Awatar użytkownika

srebrny
bo domyślnie są euro, a potem w zależności co się wpłaci taka waluta będzie ustawiona. Jak byś wpłacił na ich złotówkowe konto to miał byś złotówki.
 Profil Relacje PM off  

#257 PostWysłany: 12 Kwi 2013 21:06 

no i po sprawie..wizzair zmienił zasady.
wcześniej podawałem ze z voipa freeconet można za złotówke dzwonić, ale okazało się że mają oni blokade na nr wysokopłatne..więc w cenniku pokazuje ile połączenie kosztuje do call center ale nie da się dzwonić.

dodam jeszcze że w razie problemów z płatnościami przelwem call center nie pomaga!
zaznaczylem przelew ale nie doczytalem ze wizzair ukraina obsluguje tylko przelewy z banków ukraińskich, to zadzwoniłem do call center z zapytaniem czy moge jednak zapłacić kartą uwzględniając nawet wyższe koszta ze względu na płatność kartą, dowiedziałem się że niestety nie można. jedyne co to moge dokonać nowej rezerwacji. niestety ceny od wczorej w interesującym mnie terminie podskoczyły 2x :/
 Profil Relacje PM off  

#258 PostWysłany: 12 Kwi 2013 21:12 
Awatar użytkownika

Generalnie to Wizzair miał prawo zrobić to co zrobił, to ich biznes i ich sprawa.
Ale takich rzeczy nie robi się w tajemnicy i z dnia na dzień, gdyż jest to zwyczajne przegięcie.
Zwykła przyzwoitość ludzka karze wcześniej poinformować ...

#259 PostWysłany: 12 Kwi 2013 21:21 

niebieski
Nie sądzę. Można mówić, że oferował dane warunki, ludzie wpłacali pieniądze w konkretnym celu. Wpłata dawała korzyści. Następnie po zabezpieczeniu pieniędzy klientów zmieniono warunki ich wydatkowania. Myślę że co najmniej powinni do czasu spożytkowania tych już wpłaconych pieniędzy pozwolić na ich wydatkowanie zgodnie z wcześniej ustalonymi zasadami. Dobry prawnik będzie tu skuteczny. Pozdrawiam

#260 PostWysłany: 13 Kwi 2013 17:50 

Napisałem do nich pismo o zwrot gotówki z konta wizz ponieważ zmieniły się warunki i regulamin płatności.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1172 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 59  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości