Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Miles&More Jetfriends dla twojego dziecka +500 mil na start

Jakby ktoś musiał załatwiać bilet (nagrodę) w niedzielę przez infolinię to podaję numer +902123548899 (infolinia Turkish, mówią po angielsku)

- "rezerwacja biletu nagrody"
obecnie na apce i stronie internetowej wywala mi błąd.
coś mam zmienić w ustawieniach?
- usuń polskie znaki w ustawieniach profilu

Informacja od @billabong
Odcinki statusowe w M&M są naliczane tylko za loty: LOTem, Lufą, Eurowings, Air Dolomiti, Austrian Air, Brussels Air, Croatia Air, Luxair lub Swiss. Lecąc tymi liniami, wejdziemy do Poloneza/Mazurka na FTL w WAW.
Do statusu za odcinki nie wlicza się m.in. TAP

Sprawdzanie daty wazności mil - od @skrzat
W przeglądarce trzeba się zalogować na konto M&M
W tej samej zakładce otworzyć stronę: https://api.miles-and-more.com/v1/accou ... Periods=12
gdzie na końcu adresu wpisuje się ilość następnych kwartałów, które chcemy podejrzeć (w powyższym przypadku 12 kwartałów, czyli 3 lata.
Pokaże się plik JSON, w którym jest m.in. ilość posiadanych mil (remainingAmount), ilość mil, które wydaliśmy (cumulativeSpendAmount), ilość mil które wygasły (cumulativeExpiredAmount) oraz podział na kwartały z liczbą mil, które wygasną po zakończeniu każdego kwartału.
Oczywiście przy statusie ilość wygasająca będzie = 0 z informacją dlaczego nie wygasną, np. status: SEN

Nie masz mil? Nie naliczono Ci odcinka? Wyślij zapytanie z kartą pokładową na ffp[at]lot.pl

Infolinie:
PL +48 22 459 62 00
DE +49 69 209 777 777
+49 69 86799555
US +1 800 581 6400

Biletu za mile nie upgrade'ujesz za e-voucher

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9192 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 460  Następna
Autor Wiadomość
#441 PostWysłany: 15 Lip 2013 22:27 

Ja ze swojej strony powiem, że kiedyś mile były na koncie kilka godzin po przelocie, oczywiście w naszym LOT. Teraz albo czekam tygodniami albo w ogóle mi się nie księgują.

Jeśli chodzi o jakieś głupie 125 mil w klasie rezerwacyjnej W to nawet się nie upominam, ale osoby które zbierają 30 lotów na FTLa z pewnością powinny.
 Profil Relacje PM off  

10 dni w Meksyku za 3805 PLN 🇲🇽 Loty do Cancun, transfery i 10 nocy na wyspie Cozumel ☀️🌴 10 dni w Meksyku za 3805 PLN 🇲🇽 Loty do Cancun, transfery i 10 nocy na wyspie Cozumel ☀️🌴
🚨 WOW 🚨 Tajlandia w sezonie za 1982 PLN 🔥😍 Loty do Krabi z Polski i hotel 🔥 🚨 WOW 🚨 Tajlandia w sezonie za 1982 PLN 🔥😍 Loty do Krabi z Polski i hotel 🔥
#442 PostWysłany: 16 Lip 2013 10:16 

Nie ma jednej powszechnie działającej zasady dotyczącej szyb kości naliczania mil za loty u poszczególnych przewoźników.
Wiele osób pisze o problemach z naliczaniem mil za LOT, a ja za 2 krajowe odcinki odbyte w ostatnią niedzielę miałem mile na koncie naliczone już dzień później (czyli wczoraj), automatycznie naliczyły się nawet w tym przypadku mile z promocji "Jedna podróż - podwójne mile!".
 Profil Relacje PM off  

#443 PostWysłany: 16 Lip 2013 10:41 

Ja zobaczę czy mi naliczą podwójne mile za Berlin, miałbym wtedy coś koło 3k za jeden odcinek.
 Profil Relacje PM off  

#444 PostWysłany: 18 Lip 2013 15:09 
Awatar użytkownika

Loty: 124
Kilometry: 218 290
srebrny
Mam pytanie. Kupiłem u pośrednika lot w TAP Portugal i zapomniałem podać nr karty M&M. Czy wystarczy ze in podam karte przy check in i mile i tak mi nalicza?
 Profil Relacje PM off  

#445 PostWysłany: 18 Lip 2013 15:13 
Awatar użytkownika

niebieski
bonifacy napisał(a):
Mam pytanie. Kupiłem u pośrednika lot w TAP Portugal i zapomniałem podać nr karty M&M. Czy wystarczy ze in podam karte przy check in i mile i tak mi nalicza?

tak, ew jesli nie to pozniej na podstawie boarding passow.
 Profil Relacje PM off  

#446 PostWysłany: 18 Lip 2013 18:06 

zawsze mozesz napisac do nich maila. oni od razu przypisza twoj numer m&m rezerwacji. obsluga naziemna w tap jest na wysokim poziomie, wszytsko zalatwisz w mig.

#447 PostWysłany: 18 Lip 2013 20:16 

Prościej. Logujesz się na stronie Miles&More, dodajesz numer rezerwacji w TAP do My Bookings, a później otwierasz tą rezerwację i klikasz na 'Add frequent flyer card details'.

Zapewne da się to zrobić także przez stronę TAP bezpośrednio.
 Profil Relacje PM off  

#448 PostWysłany: 18 Lip 2013 20:51 

To prawda. Tylko ze mi na loty TAPem nie wczytywalo numeru. Figurowal w systemie tylko chwile, a nastepie znikal.

#449 PostWysłany: 18 Lip 2013 21:14 
Awatar użytkownika

niebieski
Mi mile za loty w sobotę naliczyło w poniedziałek, w tym premiowe na locie do Rzeszowa.

Nie było żadnych problemów, więc chyba nie ma reguły.

#450 PostWysłany: 20 Lip 2013 00:42 
Awatar użytkownika

Loty: 494
Kilometry: 1 102 778
Zbanowany
Wartościowa informacja dla posiadaczy statusu FTL:

Jak wiecie, karta FTL ma inny numer niż niebieska. Pewnie też zauważyliście, że każda karta Payback może być przypisana do jednego numeru karty Miles & More. W Paybacku trafiają się czasem kupony, z których jeden użytkownik może skorzystać tylko raz. Ale jeśli mamy 2 numery M&M i 2 różne karty Payback (mogą być nawet założone na osoby fikcyjne, nikt tego nie sprawdza), to z każdej okazji, z każdego kuponu możemy korzystać dwukrotnie :)

#451 PostWysłany: 21 Lip 2013 21:13 

Czy Egypt Air jest partnerem Miles&More w pełnym tego słowa znaczeniu? Za przeloty dostaje mile i mogę również rezerwować bilety nagrody z M&M? Czy mają może jakiś swój program?
 Profil Relacje PM off  

#452 PostWysłany: 21 Lip 2013 21:58 

mimo ze egypt air nie jest pelnym partnerem programu miles & more powinno sie dac wymienic mile na bilety. nie zrobisz tego przez strone internetowa, ale przez infoline powinno sie udac. za przelot dostaje sie mile premiowe i statutowe. brak mili przy rezerwacji w taryfach E, G, L, S, T, U, V, W.

#453 PostWysłany: 21 Lip 2013 22:36 

HON fly4free
Partnerstwo z M&M do naliczania/wykorzystywania mil nie ma zasadniczego znaczenia. Wszyscy przewoźnicy w Star Alliance oferują mile za przeloty i taryfy-nagrody , z tym że:
uzyskiwanie mil -> może być ograniczone do wybranych klas rezerwacyjnych
wykorzystywanie mil na loty własne danej linii -> kontyngent miejsc udostępnianych w ramach nagród innym programom sojuszowym może być ograniczony, na niektórych trasach / w niektórych klasach serwisowych dostępności może w ogole nie być nigdy
 Profil Relacje PM off  

#454 PostWysłany: 22 Lip 2013 22:28 

Loty: 170
Kilometry: 241 509
niebieski
leciałem w maju SASem , wewnętrznie w Norwegii, jako że z automatu nie naliczyło mil (dałem kartę przy zakupie biletu) złożyłem reklamacje i po drugiej mam taki zapis na koncie milowym
"Przelot został już naliczony
SK4587/SK4587
Economy Class, M"
ale przy ilości mil nie ma nic, mil tez nie dodało - co to oznacza
 Profil Relacje PM off  

#455 PostWysłany: 22 Lip 2013 22:49 

Loty: 1083
Kilometry: 1 070 970
platynowy
Od chyba 2002 roku do maja tego roku nie było możliwości (jakieś kwestie prawne) naliczania mil za loty krajowe w Norwegii.

Właśnie w maju ta możliwość została przywrócona, więc być może miałeś pecha, że leciałeś zanim nowe przepisy weszły w życie?

#456 PostWysłany: 29 Lip 2013 23:02 

Witam
Mam uzbieranych trochę mili za loty i chciałabym je wykorzystać zanim przepadną, jednak kiedyś można je było wymienić np na garnki bądź tez torby podróżne itp. Teraz nie mogę znaleźć nic takiego.
Jeśli znacie stronę, to bardzo prosze o podanie linka bo nie mogę znaleźć nic ciekawego oprócz np znizek na loty.
Bede wdzieczna za każdą pomoc :)
 Profil Relacje PM off  

#457 PostWysłany: 29 Lip 2013 23:25 

platynowy
magdastu napisał(a):
Mam uzbieranych trochę mili za loty i chciałabym je wykorzystać zanim przepadną, jednak kiedyś można je było wymienić np na garnki bądź tez torby podróżne itp. Teraz nie mogę znaleźć nic takiego.

A ile masz tych mil? Wymiana na produkty w Worldshop to kompletne marnotrawstwo mil. Jeśli nie masz pomysłu na lot za mile to sprzedaj je np. komuś z forum, o wiele korzystniej na tym wyjdziesz.

#458 PostWysłany: 30 Lip 2013 07:41 
Awatar użytkownika

1. Na co ciekawego można wymienić aktualnie 40K mil premiowych? Poza oczywiście ich sprzedażą... Kolejne pytanie: ważność tych mil, czy można gdzieś sprawdzić kiedy przepadną (szukałem ale chyba słabo), czy też należy sobie samemu to jakoś policzyć?

2. Zastanawiam się nad uzyskaniem platynowej karty citibanku (załóżmy że mi dadzą). Za każde wydane 1pln otrzymam 5 mil premiowych wartych powiedzmy 0,15 groszy, tak? Aktualnie korzystam z karty wydanej do konta zakupowego w Alior banku. Tutaj mam caschback na poziomie 1%. Pomijam kwestie opłat za karty, etc. , ale tak z grubsza wygląda iż karta citibanku wypada korzystniej? Oczywiście przy założeniu że te mile się efektywnie wykorzysta, bo w aliorze mam 'żywą' gotówkę... Co Wy na to?

#459 PostWysłany: 30 Lip 2013 07:54 

HON fly4free
Baton napisał(a):
1. Na co ciekawego można wymienić aktualnie 40K mil premiowych? Poza oczywiście ich sprzedażą... Kolejne pytanie: ważność tych mil, czy można gdzieś sprawdzić kiedy przepadną (szukałem ale chyba słabo), czy też należy sobie samemu to jakoś policzyć?

2. Zastanawiam się nad uzyskaniem platynowej karty citibanku (załóżmy że mi dadzą). Za każde wydane 1pln otrzymam 5 mil premiowych wartych powiedzmy 0,15 groszy, tak? Aktualnie korzystam z karty wydanej do konta zakupowego w Alior banku. Tutaj mam caschback na poziomie 1%. Pomijam kwestie opłat za karty, etc. , ale tak z grubsza wygląda iż karta citibanku wypada korzystniej? Oczywiście przy założeniu że te mile się efektywnie wykorzysta, bo w aliorze mam 'żywą' gotówkę... Co Wy na to?

Ad 1. 40 tys. to zabyt mało, aby to była szczególnie atrakcyjna rzecz do "nabycia". Jeśli masz mozliwość, dozbieraj jeszcze trochę. Za 40 tys mozna polecieć np. w eco do Afryki Pn i Środkowej, na Bliski Wschód, Azja Środkowa itp. Trasę ciekawą dałoby się i złożyć (przysługuje po 3 segmenty i jednym stopie w każdą stronę), ale kwoty podatków dopłaty są spore i znacznie obniżają atrakcyjność zabawy. Planując wyjazd np. do Ameryki Południowej, możesz te mile też wydać na loty wewnętrzne tam (np. Copa, TACA) - kupowne normalnie zwykle są bardzo drogie, a opłaty do biletów nagród w tym rejonie bardzo niskie (np. przy wylocie z Brazylii - brak dopłaty paliwowej).

Ad. 2. Pomyliłeś przeliczniki: za wydane 4 zł otrzymasz 1 mile, a nie za 1 zł - 5 mil. Karta przedłuża bezterminowo ważność mil, co jest plusem jeśli zamierzasz dalej je gromadzić, a nie masz statusu w M&M.
 Profil Relacje PM off  

#460 PostWysłany: 30 Lip 2013 08:57 

Zbanowany
Ad. 2 Bylo juz pare razy na forum poruszane:
A nie wolisz world mastercard m&m premium od mbanku. Latwiejsza do uzyskania niz platyna w citi, a przelicznik milowy taki, jak w ultimie (3pln - 1 mila). Juz pare miesiecy minelo od ostatniej promocji mbanku na grouponie, wiec moze niedlugo znowu sie cos pojawi, to i jakiegos kindle'a bys sobie od razu zgarnal.
A karta w praktyce jest bezplatna, wiec kilkaset zlotych za platyne zostanie w portfelu.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9192 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 460  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości