Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Miles&More Jetfriends dla twojego dziecka +500 mil na start

Jakby ktoś musiał załatwiać bilet (nagrodę) w niedzielę przez infolinię to podaję numer +902123548899 (infolinia Turkish, mówią po angielsku)

- "rezerwacja biletu nagrody"
obecnie na apce i stronie internetowej wywala mi błąd.
coś mam zmienić w ustawieniach?
- usuń polskie znaki w ustawieniach profilu

Informacja od @billabong
Odcinki statusowe w M&M są naliczane tylko za loty: LOTem, Lufą, Eurowings, Air Dolomiti, Austrian Air, Brussels Air, Croatia Air, Luxair lub Swiss. Lecąc tymi liniami, wejdziemy do Poloneza/Mazurka na FTL w WAW.
Do statusu za odcinki nie wlicza się m.in. TAP

Sprawdzanie daty wazności mil - od @skrzat
W przeglądarce trzeba się zalogować na konto M&M
W tej samej zakładce otworzyć stronę: https://api.miles-and-more.com/v1/accou ... Periods=12
gdzie na końcu adresu wpisuje się ilość następnych kwartałów, które chcemy podejrzeć (w powyższym przypadku 12 kwartałów, czyli 3 lata.
Pokaże się plik JSON, w którym jest m.in. ilość posiadanych mil (remainingAmount), ilość mil, które wydaliśmy (cumulativeSpendAmount), ilość mil które wygasły (cumulativeExpiredAmount) oraz podział na kwartały z liczbą mil, które wygasną po zakończeniu każdego kwartału.
Oczywiście przy statusie ilość wygasająca będzie = 0 z informacją dlaczego nie wygasną, np. status: SEN

Nie masz mil? Nie naliczono Ci odcinka? Wyślij zapytanie z kartą pokładową na ffp[at]lot.pl

Infolinie:
PL +48 22 459 62 00
DE +49 69 209 777 777
+49 69 86799555
US +1 800 581 6400

Biletu za mile nie upgrade'ujesz za e-voucher

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9188 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 460  Następna
Autor Wiadomość
#201 PostWysłany: 09 Gru 2012 14:36 

Dziewon napisał(a):
krasnal napisał(a):
Jak się zalogujesz do profilu M&M, masz formularz do wstecznego naliczania mil.

No tak ale na wstecz da się tylko za pomocą wysłana do nich papierów. Ja mam tylko e-tickety na mailu, nie mam orginalnych kart pokładowych

Nie pisz nieprawdy, najpierw przeczytaj a póżniej pisz.

Dla linii linii z Star Alliance (z wyjatkiem South African Airways) jest formularz on-line
 Profil Relacje PM off  

Relaks na Wyspach Zielonego Przylądka 🏝️🎄 Wczasy w 5* hotelu z all inclusive za 4480 PLN 😎 Relaks na Wyspach Zielonego Przylądka 🏝️🎄 Wczasy w 5* hotelu z all inclusive za 4480 PLN 😎
City break w Portugalii 🌅🏖️ Relaks w Algarve (z weekendem) za 809 PLN 😍 City break w Portugalii 🌅🏖️ Relaks w Algarve (z weekendem) za 809 PLN 😍
#202 PostWysłany: 09 Gru 2012 17:35 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Dziewon napisał(a):
krasnal napisał(a):

No tak ale na wstecz da się tylko za pomocą wysłana do nich papierów. Ja mam tylko e-tickety na mailu, nie mam orginalnych kart pokładowych

Zadaj sobie odrobinę trudu - poczytaj i posprawdzaj - a nie tylko ciągle o jakieś łatwodostępne pierdoły wypytujesz i jeszcze w dodatku bzdury piszesz.
 Profil Relacje PM off  

#203 PostWysłany: 10 Gru 2012 18:04 

niebieski
Aston Martin napisał(a):
Dziewon napisał(a):
krasnal napisał(a):

Nie pisz nieprawdy, najpierw przeczytaj a póżniej pisz.

Dla linii linii z Star Alliance (z wyjatkiem South African Airways) jest formularz on-line

Dla użytkownika nie mającego jeszcze karty plastikowej i lecącego Swissem jak w moim przypadku,pisze na stronie że mam się kierować formularzem po prawej stronie w pdf! Więc może sami zobaczycie skoro tak dobre wiecie,ja tylko grzecznie pytałem bo 2 dni temu założyłem konto i jestem świeżakiem

www.amigoucieka.blogspot.com
 Profil Relacje PM off  

#204 PostWysłany: 10 Gru 2012 19:02 

Przy odrobinie szczescia nie bedziesz musial wysylac im zadnych papierow poczta, tym bardziej, ze nie masz kart pokladowych. Jezeli wszystkie odcinki podrozy miales Swissem, to formularz powinien zaakceptowac Twoje dane. Sytuacja sie troche komplikuje, kiedy w ramach jednego biletu masz odcinki wykonywane przez kilka linii lotniczych.
 Profil Relacje PM off  

#205 PostWysłany: 14 Gru 2012 17:06 

Znając ich to wszystko będą chcieli w oryginale i to dostarczone osobiście... :roll:

#206 PostWysłany: 15 Gru 2012 12:10 

Mam pytanie do bardziej doświadczonych łowców mil M&M. Zostały mi do wylatania dwa segmenty aby uzyskać Frequent Flyera. Otrzymałem info z biura ze niestety nie moge ich zrealizować biletem nagrodą dlatego planuję polecieć Luftą do Londynu ( jedyna rozsądna cena w Star Allianće w tym roku - bo lecieć do Katowic za 450zl mi sie nie usmiecha :) ).

Czy ktoś jest mi w stanie wyjaśnić dlaczego szukając lotu na skyscannerze znajduje mi połączenie za 800zl a na stronie Lufthansy najtańszy lot to 1200zl? Czy za lot zakupiony poprzez tripsta/bravofly tez naliczaja mi sie mile i segmenty czy moze to jest jakas specjalna taryfa, etc?

Dzieki za info!
 Profil Relacje PM off  

#207 PostWysłany: 15 Gru 2012 12:17 
Awatar użytkownika

Naprawdę chcesz wydać tyle kasy na status który obecnie nie jest nic warty? :shock: Osobiście wolałbym dopłacić te kilka stówek i kupić Priority Pass który daje dostęp do 600 saloników na świecie przez rok.

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

#208 PostWysłany: 15 Gru 2012 15:20 

Do londynu tak czy siak mialem sie przeleciec na kilka dni wiec nie jest to wyprawa tylko na lotnisko :). A wizzair w tym okresie kosztuje 300zl wiec jak juz jestem tak blisko to moge te kilka Jagiełłów dołożyć :). Zastanawiam sie tylko czy jak kupie to poprzez tripste to tak samo naliczaja mile.
 Profil Relacje PM off  

#209 PostWysłany: 15 Gru 2012 15:35 
Awatar użytkownika

niebieski
Mogą być inne taryfy, nie wiem jak jest w Lufie, w LOT za wszystkie są naliczane mile i liczą się odcinki.

#210 PostWysłany: 15 Gru 2012 17:17 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
Giro napisał(a):
Do londynu tak czy siak mialem sie przeleciec na kilka dni wiec nie jest to wyprawa tylko na lotnisko :). A wizzair w tym okresie kosztuje 300zl wiec jak juz jestem tak blisko to moge te kilka Jagiełłów dołożyć :). Zastanawiam sie tylko czy jak kupie to poprzez tripste to tak samo naliczaja mile.

Rezerwowałem w tym roku przez tripstę przelot do Lisbony, i na odcinku tam był lot Lufthansą. Mile mam naliczone.
 Profil Relacje PM off  

#211 PostWysłany: 15 Gru 2012 17:29 

niebieski
Awerik napisał(a):
Osobiście wolałbym dopłacić te kilka stówek i kupić Priority Pass który daje dostęp do 600 saloników na świecie przez rok.

Też słaba opcja. Np. we WRO działa tylko na loty międzynarodowe.
 Profil Relacje PM off  

#212 PostWysłany: 15 Gru 2012 17:37 
Awatar użytkownika

bartek. napisał(a):
Awerik napisał(a):
Osobiście wolałbym dopłacić te kilka stówek i kupić Priority Pass który daje dostęp do 600 saloników na świecie przez rok.

Też słaba opcja. Np. we WRO działa tylko na loty międzynarodowe.

Słaba opcja, bo we WRO działa tylko na loty międzynarodowe, dobre. ;) Może jakieś sensowniejsze przykłady?

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

#213 PostWysłany: 15 Gru 2012 17:48 

niebieski
Tzn. o jakie przykłady Ci chodzi, bo nie zrozumiałem?
 Profil Relacje PM off  

#214 PostWysłany: 15 Gru 2012 18:02 
Awatar użytkownika

bartek. napisał(a):
Tzn. o jakie przykłady Ci chodzi, bo nie zrozumiałem?

Przykłady na potwierdzenie tezy, że to "słaba opcja". Sprawdziłem dokładnie i okazuje się, że przy minimum inwencji roczną kartę Priority Pass można kupić już za 319 USD, a druga sprawa jest taka, że w żadnym saloniku poza wrocławskim nie ma ograniczenia tylko do rejsów zagranicznych (no nie licząc oczywiście Krakowa, w terminalu krajowym nie ma salonika) więc naprawdę zamieniam się w słuch - może istnieje jeszcze jakiś mocny argument o którym nie wiem. ;) Prawdę mówiąc sam się zaczynam zastanawiać czy nie kupić, przy 50 wejściach w roku jedno kosztuje 20 zł, więc wygląda to sensownie.

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

#215 PostWysłany: 15 Gru 2012 18:09 

niebieski
Nie sprawdzałem nic więcej, bo dla mnie to wystarczający przykład aby nie myśleć o takiej karcie. Mój głowny hub to WRO, a patrząc na to że połowę lotów z WRO robię na trasie do WAW to karta jest mało opłacalna dla mnie.
Nie sprawdzałem pozostałych miast - założyłem ze wszystkie poza WAW mają takie ograniczenie - swoją drogą bezsensowne, bo jak lecę RyanAirem za 4 zł to mam prawo korzystać, a jak LOTem za 500 zł do Warszawy to już nie.
 Profil Relacje PM off  

#216 PostWysłany: 15 Gru 2012 18:16 
Awatar użytkownika

bartek. napisał(a):
Nie sprawdzałem nic więcej, bo dla mnie to wystarczający przykład aby nie myśleć o takiej karcie. Mój głowny hub to WRO, a patrząc na to że połowę lotów z WRO robię na trasie do WAW to karta jest mało opłacalna dla mnie.
Nie sprawdzałem pozostałych miast - założyłem ze wszystkie poza WAW mają takie ograniczenie - swoją drogą bezsensowne, bo jak lecę RyanAirem za 4 zł to mam prawo korzystać, a jak LOTem za 500 zł do Warszawy to już nie.

Przecież nikogo nie obchodzi dokąd i jak często latasz, napisałeś że to "słaba opcja" więc oczekiwałem że potrafisz to w sensowny sposób uargumentować, a ty się po prostu obraziłeś na kartę bo nie uprawnia do wejścia do saloniku w twojej bardzo specyficznej i rzadkiej sytuacji. Jest różnica pomiędzy "słaba opcja" i "słaba opcja dla mnie" to jest oczywiste że karta opłaca się tylko tym, którzy mają wiele okazji żeby z niej skorzystać.

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

#217 PostWysłany: 15 Gru 2012 18:22 

niebieski
Tak. Zdecydowanie lepiej napisać, że to świetna opcja. A później niech się ktoś martwi, że kupił i że te 600 saloników to nie do końca tak itd itd.
Podałem przykład dla mnie interesujący, co mnie interesują wszyscy? Zaznaczyłem że nie jest to takie kolorowe więc jak ktoś będzie ciekawy to sobie posprawdza pod własne preferencje czy też nie ma takich kruczków jak ten z Wrocławiem.

To, że dla Ciebie jest to rewelacyjna sprawa to nie znaczy, że dla wszystkich.
 Profil Relacje PM off  

#218 PostWysłany: 15 Gru 2012 18:29 
Awatar użytkownika

bartek. napisał(a):
Tak. Zdecydowanie lepiej napisać, że to świetna opcja. A później niech się ktoś martwi, że kupił i że te 600 saloników to nie do końca tak itd itd.
Podałem przykład dla mnie interesujący, co mnie interesują wszyscy? Zaznaczyłem że nie jest to takie kolorowe więc jak ktoś będzie ciekawy to sobie posprawdza pod własne preferencje czy też nie ma takich kruczków jak ten z Wrocławiem.

To, że dla Ciebie jest to rewelacyjna sprawa to nie znaczy, że dla wszystkich.

Przede wszystkim nigdzie nie napisałem że to świetna opcja, ani że to dla mnie rewelacyjna sprawa - czytamy (ze zrozumieniem) i myślimy. Za to jestem przekonany dla 95% ludzi lepszą opcją jest zapłacenie 1000 zł żeby mieć Priority Pass na rok, niż 800 zł żeby mieć FQT na dwa lata - to jest matematyka na poziomie szkoły podstawowej.

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

#219 PostWysłany: 15 Gru 2012 20:26 

Zbyhu, dzieki za info odnosnie twojego lotu z Lufta. W takim razie wyglada na ze mile normalnie sie naliczaja( a raczej segmenty).

Co do karty Priority to sie nie wypowiadam bo mnie akurat ta opcja nie interesuje. Dziewczyna ma Frequenta i nie chce byc left alone :). A dla uscislenia to te 800zl to nie jest oplata za karte FT tylko lot do Londynu w okresie sylwestrowym (i wiem ze miesiac temu moglem kupic pewnie wizzair z bagazem za 100-200zl)

Pozdrawiam i dzieki za wyjasnienia.
 Profil Relacje PM off  

#220 PostWysłany: 17 Gru 2012 15:03 

Giro napisał(a):

Oczywiscie, ze nalicza Ci mile. Nie ma znaczenia na jakiej stronie kupujesz bilety. Ja kupuje na roznych stronach, raz chyba tylko zdarzylo mi sie przez tripste, najczesciej przez expedie, ale w przypadku M&M nie ma to zadego znaczenia.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9188 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 460  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości