Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 21 Gru 2019 18:57 

Podobno jest to zabronione.
Ktoś może to zrobił?
Przechodzi się w Marrakeszu przez jakąś kontrolę bezpieczeństwa?
Sprawdzają? Szukają? Pytają?
 Profil Relacje PM off  

🔥M-E-G-A❗🔥 Madera z Europy za 167 PLN 🔥🤯 z dolotami z 8 polskich miast od 327 PLN 😍👏 🔥M-E-G-A❗🔥 Madera z Europy za 167 PLN 🔥🤯 z dolotami z 8 polskich miast od 327 PLN 😍👏
Znakomita cena za wyjazd solo na Maltę❗ Tylko 474 PLN za loty i noclegi w hotelu Znakomita cena za wyjazd solo na Maltę❗ Tylko 474 PLN za loty i noclegi w hotelu
#2 PostWysłany: 14 Sty 2020 02:56 

Dołączam do pytania , jeśli ktoś cos wie to proszę napisać
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 03 Mar 2022 14:27 
Awatar użytkownika

Loty: 97
Kilometry: 221 758
niebieski
Nielegalne wwożenie i korzystanie z dronów. Bardzo pilnują. Pytają. Są duże znaki. Skanują bagaże na wyjściu z terminalu.

W Maroku jest duża kultura prywatności ogniska domowego. Słynne riady z oknami skierowanymi do dziedzińca wewnątrz itp. Domy otoczone wysokimi murami. To ma być miejsce, gdzie kobiety i rodzina mogą być sobą bez spojrzeń. Raczej nie widzę możliwości wwozu i używania dronów w Maroku teraz i w przyszłości.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#4 PostWysłany: 23 Gru 2023 01:31 
Awatar użytkownika

Loty: 340
Kilometry: 429 519
srebrny
Zakaz wwożenia drona, tak jak kolega wyżej napisał.
Na lotnisku (RAK) dużo oznaczeń informujących o zakazie posiadania drona.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 23 Gru 2023 10:41 
Awatar użytkownika

Loty: 235
Kilometry: 443 730
srebrny
Dwa tygodnie temu wylatywałem z lotniska Dakhla. To Sahara Zachodnia, ale wiadomo ze pod jurysdykcja Maroko.
Ja kompletnie nie sprawdziłem Maroka pod względem drona. Zapomniałem, bo tylko był tam dojazd na lotnisko i powrót do Europy.
Podczas skanowania wyłapali mnie. Zaprowadzili na taki jakby komisariat lotniskowy gdzie było z 6 osób. Pokazano pełno rollup'ow z zakazem posiadania drona.
Próbowałem tłumaczyć ze to mały dron poniżej 249g ale to nie miało znaczenia.
Mówiłem ze nie filmowałem nic w Maroko, jedynie w Mauretanii. Pytali po co i dla kogo. Spokojnie tłumaczyłem ze chciałem pokazać rodzinie jak wyglada Mauretania. Pytania o mój zawód, czym się zajmuje.

Strażnik wyciągnął kartę z drona i kazał mi pokazać co na niej jest. Tylko ze ja nie mialem laptopa ze soba, a to mała karta przecież.
Na szczęście przypomniałem sobie, ze w telefonie mialem aplikacje DJI, gdzie zapisują się tez filmy z drona. Włączyłem ja, a strażnik przejrzał każdy pojedynczy film.
Byłem spokojny, grzeczny. Przeprosiłem ze nie wiedziałem, ale jestem tutaj tylko na kilka godzin bo wracam do domu.

Chwile pogadali miedzy soba i strażnik odprowadził mnie do security, oddal drona i tyle.
Wg mnie mialem mega szczęście. Nie wolno i koniec. To był wyjazd z kraju i faktycznie mogłem udowodnić ze nie nagrywałem nic w Maroko.

Tego dnia rano w Dakhla chciałem puścić drona, ale było blisko lotniska i mnie autoryzacja nie puściła. Zrezygnowałem dla tych kilku ujęć. Na szczęście :)
5 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#6 PostWysłany: 23 Gru 2023 10:53 
Awatar użytkownika

Loty: 340
Kilometry: 429 519
srebrny
DAD napisał(a):
Pytania o mój zawód, czym się zajmuje.

Właśnie, co oni mają z tym pytaniem o zawód wszędzie? Na lotnisku pytali, w hotelach również.
Chyba w żadnym kraju (może w Egipcie ale ręki nie dam sobie uciąć) nie pytali mnie o zawód czy wykonywaną pracę.

Btw. Spore szczęście miałeś, że nie nagrywałeś lotniska w Maroku ;)
 Profil Relacje PM off
DAD lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość