Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 397 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 20  Następna
Autor Wiadomość
#261 PostWysłany: 29 Paź 2024 16:11 

Loty: 549
Kilometry: 567 184
niebieski
SPLDER napisał(a):
Nie jest. Można mieć bilet kupiony na LH i nie mieć żadnych przywilejów. Z tymi lotami jest straszny bałagan, jeśli to lot LH z wet lease Air Dolomiti to jest traktowany jako zwykły lot LH. Jeśli to lot Air Dolomiti z code share LH to przywilejów nie ma. Jest to zależne od kierunku, ale po numerze lotu tego nie da się sprawdzić.
W tym drugim przypadku na karcie pokładowej nie będzie podanego numeru karty FFP z obcych programów , nie będzie podanego statusu , no i oczywiście boarding group > 2.

A czy ktoś w takim razie doświadczenia wie czy WAW-MUC na bilecie LH obsługiwane przez LH Cityline uznaje TK*G lub A3*G czy tyle SEN?
 Profil Relacje PM off  

Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN
Po słońce na Florydę☀️ Ferie zimowe w Miami za 3727 PLN 🇺🇸👙Loty Turkish Airlines i hotel 🌴 😍 Po słońce na Florydę☀️ Ferie zimowe w Miami za 3727 PLN 🇺🇸👙Loty Turkish Airlines i hotel 🌴 😍
#262 PostWysłany: 29 Paź 2024 16:16 

srebrny
LH Cityline to cześć LH, uznaje statusy *A.
piotrek13a lubi ten post.
piotrek13a uważa post za pomocny.

#263 PostWysłany: 29 Paź 2024 16:21 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Nie no akurat po numerze lotu to się akurat da bardzo łatwo odróżnić czy Air Dolomiti leci na nim jako wet lease dla LH czy jest to lot własny Air Dolomiti jedynie z code sharingiem LH.
 Profil Relacje PM off  

#264 PostWysłany: 01 Lis 2024 09:07 
Awatar użytkownika

Loty: 317
Kilometry: 619 201
niebieski
turczy napisał(a):
W tym roku w Austrianie dostałem dwie lampki szampana z biznesu a na powrocie blood mery i zauważyłem, że personel na dłuższych lotach niż godzina przychodzi się przywitać co wcześniej się raczej nie zdarzało.
Widzę, że mieli szkolenia i nowe wytyczne...

@snooka
ale mówisz o SEN czy FTL?
Ja jako FTL nie miałem takich przyjemności,
jako SEN ale tutaj tylko 4 loty Lufą - też nie.

#265 PostWysłany: 01 Lis 2024 13:29 

srebrny
Dawno nie leciałem i zapomnialem, czy TP daje bagaż, miejsca w najniższej taryfie przy goldzie w obcym programie? Po wbiciu numeru karty, nie widzę takiej możliwości.
Wydaje mi się, że ostatnio nadawałem, ale bilet był zmieniany ze względu na zmiany rozkładów.
 Profil Relacje PM off  

#266 PostWysłany: 01 Lis 2024 13:46 

HON fly4free
Robaku napisał(a):
turczy napisał(a):
W tym roku w Austrianie dostałem dwie lampki szampana z biznesu a na powrocie blood mery i zauważyłem, że personel na dłuższych lotach niż godzina przychodzi się przywitać co wcześniej się raczej nie zdarzało.
Widzę, że mieli szkolenia i nowe wytyczne...

@snooka
ale mówisz o SEN czy FTL?
Ja jako FTL nie miałem takich przyjemności,
jako SEN ale tutaj tylko 4 loty Lufą - też nie.

Jakby w LH/OS mieli witać FTL, nie mówiąc o przynoszeniu jakiś szampanów, to bym im czasu na ogarnięcie kabiny do lądowania nie starczyło ;-)
Na marginesie witanie paxów z wysokimi statusami zdarza się regularnie w wielu liniach - czasem na zasadzie od przypadku do przypadku, a czasem jako obowiązująca reguła i wręcz część pokładowego ceremoniału.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#267 PostWysłany: 01 Lis 2024 15:17 
Awatar użytkownika

niebieski
szampan nie jest w okregu moich zainteresowań, ale herbe bym przyjął.
Ale też nie uważam, że FTL ma co 3 pax w samolocie.
travellista lubi ten post.

#268 PostWysłany: 01 Lis 2024 15:33 
Awatar użytkownika

Loty: 255
Kilometry: 555 636
platynowy
@marek2011 @Robaku Skąd wiecie ile (%) paxów ma FTL? Wyglądają (a może pachną) jakoś szczególnie, czy są gdzieś ogólnodostępne takie dane?
travellista lubi ten post.

#269 PostWysłany: 01 Lis 2024 15:56 

Loty: 31
Kilometry: 89 760
niebieski
@Robaku

Gdzie mi tam do SEN, ja prosty FTL jestem :D
4 loty OS w czerwcu, na każdym oferowano herbatę/kawę.

PS. głowy sobie nie dam uciąć, ale rzuciłem okiem na tablet stewki z listą statusowych i było około 10-12 paxów w Embraerze 195.
 Profil Relacje PM off
Robaku lubi ten post.
Robaku uważa post za pomocny.

#270 PostWysłany: 01 Lis 2024 16:50 
Awatar użytkownika

niebieski
Ha, czyli jednak FTL.

@benedetti
ja nie mam pojęcia. Po prostu to są moje jakieś domniemania, wynikajace z czestego latania od 2-3 lat, że to (status) nie jest takie hop siup do ogarniecia.
I jak @snooka podaje, 10-12 paxów na 195, czyli 130 osób, nawet jesli uznamy statystycznie 10 % w kazdym samolocie.

#271 PostWysłany: 01 Lis 2024 17:01 
Awatar użytkownika

Loty: 255
Kilometry: 555 636
platynowy
@Robaku No właśnie. Też mi się wydaje, że tych FTL-owców nie ma tylu, żeby załoga nie dała rady ich "ogarnąć", szczególnie, że poziom serwisu *A w Europie to już praktycznie LCC. Przecież wciąż są linie, które nawet na krótkich trasach robią serwis i jakoś ogarniają wszystkich, a nie tylko statusowców. Linie *A mają ich po prostu w poważaniu.

#272 PostWysłany: 01 Lis 2024 17:13 

HON fly4free
@benedetti: na wielu trasach biznesowych w tygodniu na rejsach LH potrafi być kilku HON'ów i kilkudziesięciu SEN na 100+ paxów nie mówić o innych statusowych. Oczywiście są też rejsy dużo słabiej obłożone "statusowo" w mniej obleganych godzinach / dniach, albo trasach. W ostatnim czasie jako *G nie-LH parę razy dostałem op-up'a do C w LH/OS na takich lotach, bo nie mieli żadnych SEN, którzy wyprzedzają innych *G, więc nie ma żadnej stałej reguły.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#273 PostWysłany: 01 Lis 2024 18:07 
Awatar użytkownika

niebieski
Możemy sobie tylko domniemywać, ale ja np. nie latam na trasach biznesowych ( przynajmniej takie która mozna za biznesowe uznac - stolice, większe aglomeracje miejskie) albo tak mi sie wydaje - głownie kierunku "wakacyjne", i upa dostałem raz ale fakt od razu po tym jak dostalem SEN, choc odprawiłem się jeszcze na FTLa, ale przez tyle wykonanych lotów to nie miałem żadnych gratyifikacji osobistych z tego powodu/
Wydaje mi się, ze jesli mówisz Kilkudziesieciu SEN to ja jednak obstawiałbym jakies trasy FRA - DBX albo SIN, a nie MUC - Palermo czy RAK.

#274 PostWysłany: 01 Lis 2024 18:19 

HON fly4free
Mówię o trasach typu LHR, BRU, MXP, CDG, BER, itp. itd. a nie longach.
Nie dostałeś gratyfikacji bo ich zwyczajnie nie ma w LH - niektórzy FA na niektórych rejsach podejdą do SEN w Y przywitać się, czy go gdzieś tam zauważą w trakcie serwisu coś donosząc czy podkreślając lojalność, jak widzisz z relacji, ale to jest wyjątek a nie jakaś stała reguła. LH to nie QR, gdzie do G/P w Y podchodzi się z pięć razy w ciągu lotu i zagaduje + często przynosi coś z biznesu, ani nawet nie AA gdzie bardzo wysokie statusy mają po prostu prawo do darmowych dodatkowych przekąsek w Y na krajówkach, więc ich siłą rzeczy FA w miarę zauważają.
 Profil Relacje PM off
jaco027 lubi ten post.

#275 PostWysłany: 01 Lis 2024 18:38 
Awatar użytkownika

platynowy
benedetti napisał(a):
....Przecież wciąż są linie, które nawet na krótkich trasach robią serwis i jakoś ogarniają wszystkich, a nie tylko statusowców....

Np. Vistara ogarnia nawet na 1h krajówce w IN, ale to średnio jadalne i w sumie mozna sie obejsc lepiej bez...

Image
 Profil Relacje PM off
oskiboski lubi ten post.

#276 PostWysłany: 02 Lis 2024 00:29 

Loty: 31
Kilometry: 89 760
niebieski
@Robaku
@marek2011

Mówię o trasie prawie stricte businessowej VIE-BRU-VIE. Te 10-12 sztuk to i tak mało, jak na moje oko.
 Profil Relacje PM off
oskiboski lubi ten post.

#277 PostWysłany: 02 Lis 2024 03:29 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 569
Kilometry: 1 186 630
WAW-SXB nie ma osób bez statusu na przykład :)
3 ludzi lubi ten post.

#278 PostWysłany: 02 Lis 2024 10:05 
Awatar użytkownika

Loty: 444
Kilometry: 478 015
niebieski
@oskiboski ciekawe jak wygląda boarding... pewnie jest pusto 5 minut przed, a potem nagle zamiast kolejki robi się jedno wielkie zgromadzenie ludzi i każdy próbuje się wepchnąć, bo przecież Senator :P Ciekawe czy tutaj respektują kto wyżej w partii :P
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#279 PostWysłany: 02 Lis 2024 22:16 
Awatar użytkownika

niebieski
No to mały update - pierwszy raz w Lufie zaproponowali herbe/kawe, nie wiem czy tylko SEN czy FTL. Aczkolwiek zaproponowali tylko na locie MUC- CDG, a takiej oferty nie bylo na locie WAW - MUC.
benedetti lubi ten post.

#280 PostWysłany: 02 Lis 2024 23:45 

HON fly4free
A ta kawa / herbata to w ogóle nie miała być jakoś za darmo oferowana wszystkim w ramach próby poprawy oferty ? Bo już się pogubiłem w tych ostatnich inicjatywach LH.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 397 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 20  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości