Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 103 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 28 Maj 2021 11:08 

Jak z tymi wózkami robicie? Owijacie folia na lotnisku czy cos w tym stylu?
 Profil Relacje PM off  

❗Malta w wersji ✨PREMIUM✨🇲🇹 Loty i luksusowy⭐⭐⭐⭐⭐ hotel za 699 PLN 🤯 ❗Malta w wersji ✨PREMIUM✨🇲🇹 Loty i luksusowy⭐⭐⭐⭐⭐ hotel za 699 PLN 🤯
🇺🇸Majówka pełna słońca Florydy ☀️😍 Miami bezpośrednio PLL LOT od 2325 PLN ✈️🌴 🇺🇸Majówka pełna słońca Florydy ☀️😍 Miami bezpośrednio PLL LOT od 2325 PLN ✈️🌴
#62 PostWysłany: 28 Maj 2021 11:11 
Awatar użytkownika

Loty: 26
Kilometry: 45 127
złoty
Nic nie owijam, trzymam wózek do samego końca przy sobie - zostawiam przy schodach , albo w rękawie przy drzwiach - złożony.
Dziecka nie trzeba trzymać na rękach tylko siedzi bezpiecznie w wózku.

#63 PostWysłany: 28 Maj 2021 11:39 

Loty: 99
Kilometry: 206 550
niebieski
ja mam pokrowiec na wózek kupiony za grosze u chińczyka. I w pokrowcu bezpiecznie sobie leci.
 Profil Relacje PM off  

#64 PostWysłany: 28 Maj 2021 12:11 

srebrny
Ja też nic nie robię, problem z pokrowcami jest taki, że do wózka trzeba przyczepić tag (jak do walizki). Już mi kiedyś zgubili wózek, bo pokrowiec od chińczyka rozpadł się w podróży, wózek zaginął, a dojechał sam pokrowiec. :)
Innym razem nie doleciał mi wózek zostawiony przy gate i otagowany ręcznie, słuch o nim zaginął.
Generalnie polecam mieć wózek "do domu" i "do samolotu" żeby się nie denerwować i przyglądać każdemu zabrudzeniu czy małemu pęknięciu. Można rozważyć kupienie na wyjazd używanego wózka na OLX, szczególnie przy podróży na inny kontynent z przesiadkami itp. Loty punkt-punkt po EU są w miarę bezbolesne.
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 28 Maj 2021 12:21 

Czy na niemowlę można zabrać bagaż rejestrowany jeżeli nie wykupię dla niego osobnego miejsca?

W regulaminie jest napisane: "Inne wyposażenie dla dziecka oprócz tych 2 bezpłatnych artykułów można odprawić po pokryciu opłaty za wyposażenie dla niemowląt/dzieci (maksymalna waga 20 kg)."
CO się kryję pod nazwa artykułu. czy mogę wziac torbe z rzeczami w ramach tego wkupionego artykułu?
 Profil Relacje PM off  

#66 PostWysłany: 28 Maj 2021 12:24 
Awatar użytkownika

złoty
opo napisał(a):
Generalnie polecam mieć wózek "do domu" i "do samolotu"

Dokładnie tak - jeszcze z rok polata z nami i gdzieś trzeba go będzie zostawić na miekscu, bo dzieci wyrastają.

@Lechoo1899_

Dla niemowlaka 5kg podręczny + 2 art dziecięce np . wózek, łóżeczko za darmo

#67 PostWysłany: 28 Maj 2021 12:31 

ok ale sa tez opcje płtnych sprzetow dla niemowlat, w mojej rezerwacji za 72zl czy to sie ogranicza do fotelika/wozka/lozeczka?
 Profil Relacje PM off  

#68 PostWysłany: 28 Maj 2021 12:35 
Awatar użytkownika

złoty
Lechoo1899_ napisał(a):
ok ale sa tez opcje płtnych sprzetow dla niemowlat, w mojej rezerwacji za 72zl czy to sie ogranicza do fotelika/wozka/lozeczka?

dodatkowe 3,4,5 rzecz dla dziecko, do 2 szt masz free

#69 PostWysłany: 28 Maj 2021 12:36 

srebrny
Antek12 napisał(a):
opo napisał(a):
Generalnie polecam mieć wózek "do domu" i "do samolotu"

Dokładnie tak - jeszcze z rok polata z nami i gdzieś trzeba go będzie zostawić na miekscu, bo dzieci wyrastają.

Szczególnie, że zagubienie bagażu przez linię oznacza 3 tygodnie czekania. Jeżeli do tego czasu się nie znajdzie to można przystąpić do wniosku o rekompensatę. Zejdzie się lekko miesiąc, to trochę długo żeby dzieciaka nosić na rękach i tak trzeba będzie kupić w między czasie drugi wózek.
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 28 Maj 2021 12:42 

Antek12 napisał(a):
Lechoo1899_ napisał(a):

dodatkowe 3,4,5 rzecz dla dziecko, do 2 szt masz free

jasne, ale 3,4,5 przedmiot odnosza sie do przemiotow z listy fotelika/wozka/lozeczka a nie torby z rzeczami?
 Profil Relacje PM off  

#71 PostWysłany: 28 Maj 2021 12:43 
Awatar użytkownika

złoty
tak

#72 PostWysłany: 23 Cze 2021 08:43 

Loty: 16
Kilometry: 34 129
Zbanowany
Witam,

Czy mogę zabrać składany wózek dla 3-letniego dziecka?
Muszę to gdzieś zgłosić przed zrobieniem odprawy na stronie Ryanaira?
 Profil Relacje PM off  

#73 PostWysłany: 23 Cze 2021 09:42 
Awatar użytkownika

złoty
Tak możesz, nie nie musisz.

#74 PostWysłany: 19 Lip 2021 04:46 

Hej jak obcenie w praktyce wygladą temat przewozu wózka i fotelika dla niemowlaka jako bagaż check in?
FAQ mówi tylko o wózku. Wiem, że różne linie mają różna politykę ale ta u wizzair wspomina tylko o wnoszeniu fotelika na pokład.
Może się ktoś podzielić doświadczeniem?
 Profil Relacje PM off  

#75 PostWysłany: 20 Lip 2021 11:45 
Awatar użytkownika

srebrny
Opisałem moje doświadczenie w temacie nt. Wizza i fotelika: viewtopic.php?p=1453900#p1453900
TL;DR nie jest to nigdzie opisane ale można (choć wydaje mi się że może być jedna rzecz na dziecko a Ty chyba pytasz o dwie naraz), natomiast sam miałem wózek gdzie zamiast gondoli mogłeś zamontować kołyskę samochodową więc to by się łapało.
 Profil Relacje PM off  

#76 PostWysłany: 20 Lip 2021 14:28 
Awatar użytkownika

W Wizzair jeszcze dla infanta braliśmy wózek składający się z 2 części (w opcji z gondolą i spacerówką) plus dodatkowo fotelik. Wszystko musiało być oddzielnie ometkowane. Nadawaliśmy na Okęciu i nie było problemu. W Modlinie z FR robiliśmy dokładnie tak samo. To było 2 lata temu, ale nie słyszałam, żeby zmieniły się zasady lub żeby ktoś ze znajomych miał problem.

W przypadku gondoli polecam wypakowanie środka dodatkowym bagażem, obłożenie kartonem i ofoliowanie. Wygląda to, co prawda jak trumna :twisted: , ale mieści sporo rzeczy extra. Do pozostałych części wózka/fotelika patent sprawdza się równie dobrze 8-)
 Profil Relacje PM off
Gadekk lubi ten post.

#77 PostWysłany: 20 Lip 2021 19:58 

shagrat napisał(a):
Opisałem moje doświadczenie w temacie nt. Wizza i fotelika: viewtopic.php?p=1453900#p1453900
TL;DR nie jest to nigdzie opisane ale można (choć wydaje mi się że może być jedna rzecz na dziecko a Ty chyba pytasz o dwie naraz), natomiast sam miałem wózek gdzie zamiast gondoli mogłeś zamontować kołyskę samochodową więc to by się łapało.

Dzięki za odpowiedź. Tak, interesuje mnie opcja wzięcia zarówno wózka jak i fotelika.

Yvonne napisał(a):
W Wizzair jeszcze dla infanta braliśmy wózek składający się z 2 części (w opcji z gondolą i spacerówką) plus dodatkowo fotelik. Wszystko musiało być oddzielnie ometkowane. Nadawaliśmy na Okęciu i nie było problemu. W Modlinie z FR robiliśmy dokładnie tak samo. To było 2 lata temu, ale nie słyszałam, żeby zmieniły się zasady lub żeby ktoś ze znajomych miał problem.

W przypadku gondoli polecam wypakowanie środka dodatkowym bagażem, obłożenie kartonem i ofoliowanie. Wygląda to, co prawda jak trumna :twisted: , ale mieści sporo rzeczy extra. Do pozostałych części wózka/fotelika patent sprawdza się równie dobrze 8-)

Dzięki za odpowiedź.
Nie mamy gondoli bo młody już ma półtora roku także bierzemy spacerówkę i fotelik z nadzieją, że przejdzie to podobnie jak w twoim przypadku i obejdzie się bez dopłaty.
 Profil Relacje PM off  

#78 PostWysłany: 16 Cze 2023 00:23 

Witam jak obecnie wygląda sytuacja z przewozem fotelików samochodowyxh dla dzieci w Wizzair. Dziecko 5 lat - wykupione miejsce jak dla dorosłego (darmowy bagaż podręczny). Fotelik samochodowy 0-36kg z którego chcemy korzystać po przylocie. Najlepiej jakby był w łuku bagażowym.
 Profil Relacje PM off  

#79 PostWysłany: 22 Cze 2023 05:29 

darylos napisał(a):
Witam jak obecnie wygląda sytuacja z przewozem fotelików samochodowyxh dla dzieci w Wizzair. Dziecko 5 lat - wykupione miejsce jak dla dorosłego (darmowy bagaż podręczny). Fotelik samochodowy 0-36kg z którego chcemy korzystać po przylocie. Najlepiej jakby był w łuku bagażowym.

Podpinam sie pod pytanie.Ktos moze cos napisac?
 Profil Relacje PM off  

#80 PostWysłany: 23 Cze 2023 06:04 

darylos napisał(a):

Również podpinam się,odpowiedzi z chat wizzair nieprecyzyjne
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 103 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości