Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 39 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 21 Lut 2023 02:44 

Loty: 958
Kilometry: 1 494 682
niebieski
Nie zgodziłbym się z kilkoma minusowymi punktami, mogło ci się tak zdarzyć ale w żadnym wypadku nie jest to regułą. Widać, że gabinet na który trafiłeś nie był zbyt solidny. Opinie o danej placówce i jej kwalifikacjach najlepiej zasięgnąć u znajomych też będących w tej branży. czyli od zaplecza. Korzystanie z różnych internetowych rankingów i oceniajek jest obarczone sporym błędem albowiem pacjent (czyli laik) nigdy nie jest w stanie merytorycznie ocenić kwalifikacji lekarza.
 Profil Relacje PM off  

Odkryj kanaryjskie cuda od 149 PLN! 🌴🌋 Loty w jedną stronę na Teneryfę, Fuerteventurę i Lanzarote ✨ Odkryj kanaryjskie cuda od 149 PLN! 🌴🌋 Loty w jedną stronę na Teneryfę, Fuerteventurę i Lanzarote ✨
Majorka tylko dla dorosłych 🌴🔞 Tydzień w 4* hotelu przy plaży z wyżywieniem za 2799 PLN ✨ Majorka tylko dla dorosłych 🌴🔞 Tydzień w 4* hotelu przy plaży z wyżywieniem za 2799 PLN ✨
#22 PostWysłany: 09 Mar 2023 22:03 

Czy mieliście taki przeszczep albo znacie kogoś kto miał. Szukam informacji:
- o zadowoleniu z zabiegu
- poniesionych kosztach i poświęconym czasie
- co przeważyło by nie robić tego u siebie - kwestia kosztów? Jak z wiarygodnością zabiegów w - jak to niektórzy mimo wszystko mówią - trzecim świecie? Czy taka medycyna w Turcji to światowy poziom nie tylko jeśli chodzi o fach lekarzy ale też o higienę, ryzyko zakażenia w klinice (czystość)?
- czy obecne ceny zabiegów w Turcji, wyrażone w dolarach, są wyższe przez inflację, czy niższe przez kryzys i biedę w kraju?
- polecane kliniki
- czy jeśli łysienie postępuje, co raczej jest oczywiste z biegiem lat, zabieg trzeba ponawiać? Czy nie ma idiotycznego efektu, że nowe włosy po przeszczepie na zakolach zostają (bo takie nie wypadają) a wypadną lub osiwieją włosy z tyłu i będzie się wyglądać głupiej niż bez zabiegu w przeszłości? Narażenie się na słabnący efekt i konieczność poświęcania dodatkowego (nie wiadomo jak dużego i częstego) czasu i pieniędzy na zabiegi wtórne są głównymi argumentami za nieinteresowaniem się tematem intensywniej, ale chętnie dowiem się o cudzych doświadczeniach i opiniach.[/quote]

Ja jestem 5 (w sumie już 6) miesięcy po przeszczepie (właśnie w Stambule), póki co jestem bardzo zadowolony. Miałem (albo mam) taki sam problem jak Ty, tzn. cofające się zakola i też trochę obawiam się tego, że później wyłysieję bardziej z tyłu głowy i będę wyglądał śmiesznie. Ale pomyślałem, że dalsze łysienie może trwać nawet 10 lat, no i co? Mam czekać tyle czasu? Tak samo powiedziałem w tej firmie, która mi to organizowała, to powiedzieli, że najwyżej za 10 lat można zrobić poprawkę. Szczerze, wolę polecieć drugi raz i wypełnić brakujący czubek głowy za kilka lat, niż czekać tyle czasu i zrobić to za jednym razem. Oby nie, ale zobaczymy. Mój ojciec ma 70 lat, a tylko głębokie zakola, nie wyłysiał na czubku głowy, więc liczę, że genetycznie też tak będę miał. Sam z siebie bym się nie zdecydował, ale chłop ode mnie z roboty machnął sobie ten przeszczep i wyglądał jak zupełnie inny człowiek (na plus), szczególnie, że przy okazji zrzucił z 20 kilo.

Czasowo, byłem tam tydzień - 4 noce były w cenie, ale dokupiłem sobie jeszcze 3, bo hotel fajny 5 gwiazek. No i nie ukrywam, chciałem sobie pochodzić po Stambule i najeść się tureckiego jedzenia. We wszystkim (loty, hotel, zabieg, jakieś wydatki na miejscu itd.) zamknąłem się w 14000zł.

Co do dolara to im się nie dziwię, ta ich lira turecka to jeszcze większy problem niż nasza złotówka. Ja zapłaciłem przelewem 7000zł opłaty rezerwacyjnej do polskiej firmy, chłop przesłał mi bilety lotnicze, rezerwacje hotelu, potwierdzenie z kliniki i ogólnego maila organizacyjnego. Resztę zamieniłem na euro i zapłaciłem w klinice w Stambule. 1000zł zostawiłem sobie na ruchy. Klinika w Stambule i sam zabieg naprawdę w porządku, oglądałem film na tablecie na znieczuleniu. Póżniej łeb spuchnięty przez 2 dni, ale dało się wytrzymać. Na ulicy chyba przywykli do takiego widoku. Jedzenie ekstra, polecam restauracje Ararat Istanbul, super widok.

Podsumowując, ja mam 32 lata, wolałem mieć temat za sobą. Po 5 miesiącach jest serio dobrze, chociaż pełny efekt ma być po roku. Jak masz jakieś pytania to dawaj.

Ostatnio edytowany przez Washington, 10 Mar 2023 23:47, edytowano w sumie 1 raz
ciach nazwa firmy
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#23 PostWysłany: 11 Kwi 2023 12:27 

Dla kolegi który pisał, że nie ma efektu i że reklama gabinetu. Tak reklamuje bo jestem mega zadowolony.

Załączniki:
efekt.jpg
efekt.jpg [ 577.26 KiB | Obejrzany 3617 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 11 Kwi 2023 15:51 

Właśnie będę się na luty szykował aby przeszczepić włosy
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 11 Kwi 2023 16:22 

platynowy
Leciałem jakiś czas temu IST-FRA to 80% pasażerów było po przeszczepie włosów.

Jestem w stanie zrozumieć kobietę, która straciła włosy i chce to zmienić. Wydaje mi się jednak, że panowie nie muszą tego robić. Jeżeli jesteś zadbany, to z zakolami na głowie czy wręcz bez włosów też będziesz atrakcyjny. Zamiast operować się, farbować siwe kosmyki brody i chodząc na manicure facet powinien zadbać o kondycję (siłownia/rower/bieganie) do wyboru, być oczytanym, zwyczajnie męskim.
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.

#26 PostWysłany: 11 Kwi 2023 17:35 

A ja uważam, że niech każdy robi to co chce :)
 Profil Relacje PM off
13 ludzi lubi ten post.
oskiboski uważa post za pomocny.

#27 PostWysłany: 12 Sty 2024 09:24 

Przypadkiem się tu znalazłem, ale chętnie się podzielę doświadczeniami.
Przeszczep ogarnąłem sobie w Turcji, sam. Bez pośredników. Trochę sraczka była :) Żona wystraszona, że mi narządy powycinają przy okazji itp.
A wyszło świetnie :D
Stambuł? jakoś mnie nie przekonał. 100 tys klinik, robią to taśmowo i zawsze możesz trafić na partacza. Być może będzie to 1 na 1000 przpadków,
ale zawsze.
Wybrałem Antalię - nad morzem, i góry też są.A na google maps znalazłem z 5 klinik. Wszystkie z dobrymi opiniami, ale zero opinii z Polski. Większość opiniujących to Turcy
mieszkający za granicą (Szwajcaria, Niemcy, Szwecja) Swój swojemu krzywdy nie zrobi-myślę sobie. Wybrałem klinikę z najlepszymi opiniami, na numer podany w googlach napisałem przez watsapp.I tak się zaczęło. Nie będę zanudzał szczegółami, ale wyszło pięknie. Poleciałem w asyście syna - zrobiliśmy sobie przy okazji męski wypad- od soboty do środy w pięknym hotelu nad samym morzem. Organizacja? bajka. Mój koszt to 2 bilety lotnicze. Koszt 1 biletu tam i spowrotem to niecałe 1000zł
Koszt zabiegu ( z października 2023 ) 1530euro. W cenie Pobyt w hotelu 5* dla 2os ze śniadaniami, transfery itp . Przeszczepiono mi 4100 grafów metodą FUI. Zabieg trwał 6 godzin. Efekt? po 3 miesiącach już mam fajną czyprynę :) po pół roku będzie już właściwy efekt.
Co ciekawe..za całość zapłaciłem dopiero w dniu zabiegu, wcześniej nie chcieli ŻADNEJ zaliczki itp. Wysłałem tylko foto z biletu lotniczego, a w informacji zwrotnej otrzymałem plan pobytu. Zabieg odbył się w szpitalu (państwowym) w Antalii, właściciel kliniki to lekarz. Następnego dnia po zabiegu, po wizycie kontrolnej wystawił mi receptę na lekarstwa i suplementy które brałem później przez kilka dni. Receptę zrealizowałem w aptece w Turcji - koszt 3x mniejszy niż za to samo w PL.
Nie będę tutaj reklamował miejsca, bo nie w tym rzecz. Ale warto zrobić coś dla siebie. Ja się nosiłem z zamiarem przeszczepu włosów przez kilka lat.
I w końcu mogę powiedzieć, że WARTO było :)
Jak co, to chętnie odpowiem na pytania.
 Profil Relacje PM off
tropikey lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#28 PostWysłany: 12 Sty 2024 10:12 

Loty: 12
Kilometry: 13 354
Na jakim etapie łysienia byłeś? Podeślesz namiary na klinikę?

majowka-w-slowenii,1510,94055
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 12 Sty 2024 10:25 

Ze Stambułu prosto do Tirany, a tam w podobny sposób działa turystyka stomatologiczna i mamy wierzchołek naszego korpusu pięknie zliftingowany.
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 12 Sty 2024 12:38 
Awatar użytkownika

Loty: 304
Kilometry: 348 428
złoty
Dopiszę tylko ciekawostkę, którą podzielił się ostatnio kolega z Kosowa. Podobno warto rozważyć wizytę w Prisztinie jak chodzi o wszelkie zabiegi medycyny estetycznej. Mówił, że ceny podobne albo niższe niż w Turcji a warunki iście królewskie.
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 02 Kwi 2025 11:50 

Aerostarlink napisał(a):
Czy mieliście taki przeszczep albo znacie kogoś kto miał. Szukam informacji:
- o zadowoleniu z zabiegu
- poniesionych kosztach i poświęconym czasie
- co przeważyło by nie robić tego u siebie - kwestia kosztów? Jak z wiarygodnością zabiegów w - jak to niektórzy mimo wszystko mówią - trzecim świecie? Czy taka medycyna w Turcji to światowy poziom nie tylko jeśli chodzi o fach lekarzy ale też o higienę, ryzyko zakażenia w klinice (czystość)?
- czy obecne ceny zabiegów w Turcji, wyrażone w dolarach, są wyższe przez inflację, czy niższe przez kryzys i biedę w kraju?
- polecane kliniki
- czy jeśli łysienie postępuje, co raczej jest oczywiste z biegiem lat, zabieg trzeba ponawiać? Czy nie ma idiotycznego efektu, że nowe włosy po przeszczepie na zakolach zostają (bo takie nie wypadają) a wypadną lub osiwieją włosy z tyłu i będzie się wyglądać głupiej niż bez zabiegu w przeszłości? Narażenie się na słabnący efekt i konieczność poświęcania dodatkowego (nie wiadomo jak dużego i częstego) czasu i pieniędzy na zabiegi wtórne są głównymi argumentami za nieinteresowaniem się tematem intensywniej, ale chętnie dowiem się o cudzych doświadczeniach i opiniach.

Ja jestem 5 (w sumie już 6) miesięcy po przeszczepie (właśnie w Stambule), póki co jestem bardzo zadowolony. Miałem (albo mam) taki sam problem jak Ty, tzn. cofające się zakola i też trochę obawiam się tego, że później wyłysieję bardziej z tyłu głowy i będę wyglądał śmiesznie. Ale pomyślałem, że dalsze łysienie może trwać nawet 10 lat, no i co? Mam czekać tyle czasu? Tak samo powiedziałem w tej firmie, która mi to organizowała, to powiedzieli, że najwyżej za 10 lat można zrobić poprawkę. Szczerze, wolę polecieć drugi raz i wypełnić brakujący czubek głowy za kilka lat, niż czekać tyle czasu i zrobić to za jednym razem. Oby nie, ale zobaczymy. Mój ojciec ma 70 lat, a tylko głębokie zakola, nie wyłysiał na czubku głowy, więc liczę, że genetycznie też tak będę miał. Sam z siebie bym się nie zdecydował, ale chłop ode mnie z roboty machnął sobie ten przeszczep i wyglądał jak zupełnie inny człowiek (na plus), szczególnie, że przy okazji zrzucił z 20 kilo.

Czasowo, byłem tam tydzień - 4 noce były w cenie, ale dokupiłem sobie jeszcze 3, bo hotel fajny 5 gwiazek. No i nie ukrywam, chciałem sobie pochodzić po Stambule i najeść się tureckiego jedzenia. We wszystkim (loty, hotel, zabieg, jakieś wydatki na miejscu itd.) zamknąłem się w 14000zł.

Co do dolara to im się nie dziwię, ta ich lira turecka to jeszcze większy problem niż nasza złotówka. Ja zapłaciłem przelewem 7000zł opłaty rezerwacyjnej do polskiej firmy, chłop przesłał mi bilety lotnicze, rezerwacje hotelu, potwierdzenie z kliniki i ogólnego maila organizacyjnego. Resztę zamieniłem na euro i zapłaciłem w klinice w Stambule. 1000zł zostawiłem sobie na ruchy. Klinika w Stambule i sam zabieg naprawdę w porządku, oglądałem film na tablecie na znieczuleniu. Póżniej łeb spuchnięty przez 2 dni, ale dało się wytrzymać. Na ulicy chyba przywykli do takiego widoku. Jedzenie ekstra, polecam restauracje Ararat Istanbul, super widok.

Podsumowując, ja mam 32 lata, wolałem mieć temat za sobą. Po 5 miesiącach jest serio dobrze, chociaż pełny efekt ma być po roku. Jak masz jakieś pytania to dawaj.[/quote]

Update mojego wpisu, jestem już 2 lata po, wyglądam o 8 lat młodziej.

Polecam bardzo, nie ma co się zastanawiać. Jeśli mogę wskazać na coś, co naprawdę zmienia życie to przeszczep włosów był najlepszą decyzją w stosunku ceny do jakości. Robiłem w Medixy, jak nie można podawać nazwy firmy, to podpowiem tylko, że sponsorują Widzew Łódź ;)
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#32 PostWysłany: 27 Lip 2025 15:31 
Awatar użytkownika

Loty: 37
Kilometry: 101 405
niebieski
Może poszerzymy watek o turystykę stomatologiczną ( głownie implanty) to ponoć tez bardzo popularna strona Turcji.

#33 PostWysłany: 02 Sie 2025 12:02 

srebrny
Brytyjczyk zmarł w trakcie operacji przeszczepu włosów w jednej z najpopularniejszych klinik w Turcji.
https://www.o2.pl/informacje/tragiczny- ... 159567104a
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 03 Sie 2025 19:21 

Dryblas napisał(a):
Może poszerzymy watek o turystykę stomatologiczną ( głownie implanty) to ponoć tez bardzo popularna strona Turcji.

O tym się głośno nie mówi, ale w Turcji zmienia się kształt i wielkość .....wiecie czego i zakompleksiona patologia na to się znajduje:D
 Profil Relacje PM off
Dryblas lubi ten post.

#35 PostWysłany: 09 Sie 2025 18:07 

namatay napisał(a):
Ja polecam przeszczep w Polsce, efekt niesamowity, opieka na najwyższym poziomie. Rozważałem Turcję - argumentem jest na pewno cena, ale jak kolega wcześniej wspomniał co w przypadku gdy coś pójdzie nie tak? Zabieg miałem w Warszawie w jednej z najlepszych klinik - nie było tanio, ale z każdym pytaniem, problemem mogłem od razu zgłosić się do lekarza online.

A jakie mniej więcej były różnice w cenie? Pozdrawiam serdecznie :)
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 10 Sie 2025 13:16 
Awatar użytkownika

srebrny
Dryblas napisał(a):

Turystyka stomatologiczna to chyba teraz jest mocno promowana w Serbii i Rumunii? Amerykanie lataja do Meksyku, to my mozemy do Belgradu i Bukaresztu ;)
Dryblas lubi ten post.

#37 PostWysłany: 10 Sie 2025 15:07 

niebieski
Moi sąsiedzi nadal na Białoruś i Ukrainę po takie zabiegi;) Mówią, że nie ma bliżej;)
 Profil Relacje PM off
Dryblas lubi ten post.

#38 PostWysłany: 11 Sie 2025 17:35 
Awatar użytkownika

niebieski
Jakby ktoś potrzebował to mogę polecić dobrego chirurga od implantów w Norwegii. Też w miarę blisko i odpadają obawy o „niepewne” lokacje, czy standard. Ale jeśli cena jest jedynym wyznacznikiem to tanio będzie najwyżej bilet na samolot ;-)

#39 PostWysłany: 18 Sie 2025 12:34 
Awatar użytkownika

niebieski
Poleci ktoś na prawdę dobrą klinike z przeszczepem włosów w Stambule? Najlepiej z Polskim tłumaczem.
Aby to była pewna klinika, a nie "do bramy i się nie znamy" :mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 39 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot] oraz 8 gości