Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 20 Lis 2015 12:03 

Loty: 151
Kilometry: 276 227
hej, korzystając z waszego doświadczenia chciałabym się spytać jak wyglądają przesiadki w ramach jednego biletu i co się dzieje z moim bagażem, czy muszę na każdym z lotnisk go odbierać i nadawać ponownie?

Lecę z Rzymu do Manili odcinkami:
Rzym- Stambuł (turkish airlines)
Stambuł- Hong Kong (turkish airlines)
Hong Kong- Manila (philippine airlines)

analogicznie powrót

Nie wiem też jak wygląda lotnisko w Hong Kongu, ale w drodze powrotnej mamy 1h i 50min na przesiadkę- mam nadzieje że to nie jest a-wykonalne; I jeszcze pytanie czy jeśli samolot będzie opóźniony na jakimś odcinku co spowoduje niemożliwość zdążenia na następny, przewoźnik musi zapewnić nam jakieś inne połączenie?
 Profil Relacje PM off  

Ateny na przedłużony weekend za 689 PLN 🏛️🇬🇷 Loty w świetnych godzinach + ⭐⭐⭐⭐ hotel 👏💙 Ateny na przedłużony weekend za 689 PLN 🏛️🇬🇷 Loty w świetnych godzinach + ⭐⭐⭐⭐ hotel 👏💙
Tydzień na Rodos z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌴 All inclusive za 2346 PLN Tydzień na Rodos z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌴 All inclusive za 2346 PLN
#2 PostWysłany: 20 Lis 2015 12:25 
Awatar użytkownika

niebieski
Chyba już gdzieś podobne pytanie się pojawiło. ;)

W Rzymie poprosisz o nadanie bagażu do Manili i tam też go odbierzesz.

HKG jest dużym lotniskiem, ale prawie dwie godziny przy braku opóźnień wystarczą z naddatkiem.

Gdyby jednak coś się obsunęło, a wszystkie loty są na jednym bilecie, polecisz następnym zapewne :)

#3 PostWysłany: 20 Lis 2015 14:40 

bez sensu nadawanie do HKG i bieganie po lotnisku - od razu bagaz idzie do Manili.
Ja mialem przesiadke 1h w HKG i nie bylo problemow zeby zdazyc i bagaz bez problemu dolecial. Na lotnisku nikogo nie interesuje jaka linia dany bagaz przywiozla i gdzie dalej leci - wazne jak jest nadany.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 21 Lis 2015 15:14 

Loty: 151
Kilometry: 276 227
no to uspokoiliście mnie! dzięki wielkie!:) Czyli zostało mi odliczanie dni do wylotu! :D
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości