Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 29 Gru 2012 19:55 

Pierwszy raz w życiu kupiłam bilety lotnicze na podróż poza Europę i okazało się że chyba trefnie. Sytuacja przedstawia sie tak:
Bilety kupiłam na bezpośredniej stronie przewoźnika Fly Thomas Cook dnia 24.12.2012. Trasa Londyn Gatwick-Cancun (return) 30.1.2013- 13.02.
Od razu po zakupie dostałam na maila potwierdzenie z wszystkimi info, jakis czas potem dostałam jeszcze dwa takie same maile (to chyba nieważne). Problem pojawił się 3 dni potem gdy na mail doszła mi informacja o odwołanym locie. Co dziwne jeszcze dzień potem na stronie przewoźnika cały czas mogłam zarządzać swoja rezerwacją (teraz zniknął), a podany numer lotu cały czas jest na stronie i można kupić bilety na ten lot. Troche się załamałam, bo to kupa kasy ( prawie 2 tys za osobę), a widze już że za taxes itp nie zwracają. O co tu chodzi? Może cos nie tak ja zrobilam? Dlaczego dostałam maila z odwołaniem, skoro lot cały czas istnieje.
Aaa, oczywiście kasa ściągnięta z karty.

Tu informacja którą dostałam na maila:

Your flythomascook.com cancelled flight
Please be advised, your booking has now been cancelled and as per the terms and conditions the booking is 100% non-refundable of which includes all taxes and charges. If you require an insurance letter please do not hesitate to contact the call centre on 0871 230 2406 Calls charged at 11 pence per minute. (Opening Hours 08.00 - 22.00)
Confirmation Number: BCYL4E
Booking Date: Mon 24 Dec 2012
Last Modified Date: Thu 27 Dec 2012

Ostatnio edytowany przez praxedes, 29 Gru 2012 20:18, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿 Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿
Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu
 Temat postu: Re: prosze o pomoc
#2 PostWysłany: 29 Gru 2012 20:25 

niebieski
to tak brzmi, jak byś sama [niechcący] skasowała
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 29 Gru 2012 20:31 

niebieski
Czy wchodząc do systemu rezerwacyjnego na ich stronie (prawdopodobnie w dniu 27 grudnia, bo wtedy była dokonywana zmiana w rezerwacji) nie nacisnęłaś "cancel"? Zdecydowanie wygląda to na samodzielne skasowanie lotu...
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 29 Gru 2012 20:44 

nie, dostałam przeciez potwierdzenia.
Dziękuje Wam bardzo za za rady i chęć pomocy! :) Napisałam równoczesnie na jakiś forach UK i juz wiem. Wszystko pieknie, ,,tylko" w płatności kliknęłam kartę visa debit, a nie visa credit (która to posiadam). Teraz pozostaje mi wypić nawarzone piwo... :( niestety.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 29 Gru 2012 21:08 

niebieski
No, ale na czym Twoim zdaniem polega problem? Jeżeli to kwestia karty, to w najgorszym wypadku stracisz bilety, a nie bilety i pieniądze...

Ostatnio edytowany przez blasto, 29 Gru 2012 21:22, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 29 Gru 2012 23:59 

blasto napisał(a):
No, ale na czym Twoim zdaniem polega problem? Jeżeli to kwestia karty, to w najgorszym wypadku stracisz bilety, a nie bilety i pieniądze...

Niestety nie zwracaja calej kwoty za bilety. A podatki i inne jak dla mnie i tak słono już kosztują
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 30 Gru 2012 00:27 

Loty: 20
Kilometry: 67 605
niebieski
Niestety wyglada na to, ze skasowalas rezerwacje sama, tymbardziej, ze mialas modyfikacje 3 dni po zakupie, karta tu nie ma nic do rzeczy, zreszta na pewno o tym wiesz, jezeli wpiszesz inny rodzaj karty platnosc nie przejdzie, zdarzylo mi sie to nie raz :)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 30 Gru 2012 02:05 
Awatar użytkownika

Loty: 283
Kilometry: 579 248
niebieski
A może jednak do nich zadzwoń i wyjaśnij całą sytuację. Pewnie małe są szanse na to, żeby przywrócili tą rezerwację ale spróbować nie zaszkodzi.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 31 Gru 2012 14:39 

Wszystko się wyjaśniło. Nastąpiły problemy z kartą TO ONI anulowali mi lot, po to jak sie okazało nadać nowy nr rezerwacji.
Dla potomnych, tu podobna sytuacja.

customer-community.thomascook.com/thomascook/topics/my_flisght_was_cancelled_and_i_want_my_money_back
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości