Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 07 Paź 2013 12:21 

Witajcie,

tutaj Johan, piszę z nowego konta bo za cholerę nie mogę sobie przypomnieć hasła do konta w smartfonie.

Jestem w tej chwili na lotnisku w Jakarcie, za 2 h mam boarding do Abu Dhabi, a z Abu Dhabi do Rzymu.

Podróż mam jako jeden bilet (wystawiał ETIHAD) - tyle że powroty na codeshare Garudy do AUH i na codeshary Aliitalii do Fiumicino.

Mam przesiadkę 1 godzina i 25 minut w Abu Dhabi. Babeczka w Check in w Jakarcie wydrukowała mi tylko jedną kartę pokładową na odcinek Jakarta - Abu Dhabi (pomimo że długo namawiałem i prosiłem, że w Abu Dhabi mam tyle 1:25 na przesiadkę).

Czy możliwe jest zdązyć zmienic terminal w AbuDhabi, iść wydrukować kartę pokładową i wejść do samolotu w czasie 1:25 ? . Oczywiście wiem, że to nie moj problem, i w razie opoznienie z przebookuja bilety - ale cholernie by mi to nie pasowało bo mam juz kupiony poranny dolot z Rzymu do domu

Powiedzcie, czy Alitalia w AUH w jakiś sposób wie i oczekuje takiego pasażera jak ja, jadącego na jednym bilecie i kontynującego odcineek?

tak btw - podróżuje tylko z podręcznym

dziękuje za szybkie info
 Profil Relacje PM off  

Zobacz Park Narodowy Krugera 🦒🐘 Tanie loty do RPA od 1756 PLN 🔥 Zobacz Park Narodowy Krugera 🦒🐘 Tanie loty do RPA od 1756 PLN 🔥
Tanio 🚨 Loty na Maltę z Warszawy i Katowic za 170 PLN 🔥 Tanio 🚨 Loty na Maltę z Warszawy i Katowic za 170 PLN 🔥
#2 PostWysłany: 07 Paź 2013 12:34 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Jak coś, to na twoim Gate, gdzie będzies lądowac z Jakarty, będzie ktos z Etihadu czekać na ciebie z biletem, i cie odprowadzi na twojego gate ;)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 07 Paź 2013 22:19 
Awatar użytkownika

Zeus napisał(a):
Jak coś, to na twoim Gate, gdzie będzies lądowac z Jakarty, będzie ktos z Etihadu czekać na ciebie z biletem, i cie odprowadzi na twojego gate ;)

na pewno? miałam podobną sytuację: Abu Dhabi (Etihad) -> Fiumicino (Alitalia) i brak karty pokładowej na ten odcinek (jak i połowa samolotu z lotami codeshare... ehh Alitalia). trzeba było iść do stanowiska Alitalii na terminalu w AUH i tam się ponownie odprawić... poszło dość sprawnie.

#4 PostWysłany: 10 Paź 2013 00:02 

Poszło na prawdę sprawnie, wysłannik z etihadu czekał już pod samymi drzwiami samolotu (w rękawie), więc nawet dobrze nie wyszedłem z a330, i już miałem kartę pokładową pod nosem .

Ponadto cały lot codesharowe świetny, ttrio etihad-garuda-aliitalia, żadnych powodów do narzekań.

Szczególnie lot Garudy mi się podobał, widać, że best economy Skytraxa nie wzięło sie z kapelusza, choć mam wrażenie, że lot Jakarta - Abu Dhabi, jest traktowany bardzo priorytetowo przez Garudę. Super jedzenie, najbardziej wyselekcjonowane stewki - mam wrażenie, że jakość istotnie wyższa niż na pozostałych trasach Garudy, choć i na tych była bardzo wysoka.

Osoby korzystające z transfery między lotniskami - Fiumucino a Ciampino, mające lot przesiadkowy tego samego dnia - uprzedam i dużym zapasie czasowym.

Ja lądowałem planowo 6.20 na Fiumucino i mając lot o 11.55 na Ciampino - zjawiłem się idealnie pod koniec boardingu.

Po pierwsze - spóźnialscy kierowcy Terravision.

Po drugie absurdalne korki Rzymu dosłownie wszędzie

Po trzecie - przesiadka na Ciampino w termini ( również terravision) - kompletny chaos i dezorganizacja.

Polecam bardziej na wydostastanie się z Fiumucino pociąg (niestety droższy)

Powiem szczerze, że miałem po raz pierwsze całą podróż z duszą na ramieniu, cały powrót wisiał mi na włosku,

ale na szczęście wszystko weszło.

Lombok - Lembongan 4.10, ogromne fale, pełna jazda, shake z mózgu po 2 godzinnym rejsie fastboatem

Lembongan - Sanur (Bali) - 6.10 pośrednik sprzedał mi motorówkę na błędną godzinę, musiałem na biegu kombinować następną

Denpasar - Jakarta 7.10 - Air Asia. Planowo miało być 12.35, tak aby lądując 13.20 w Jakarcie, mieć bezpieczne 6h na Garudę do Abu Dhabi. Oczywiście APEC i lądowanie Putina skutecznie zakłociło loty. Wszystko od samego rana delayed, aczkolwiek dziękuje sobie, że wybrałem droższą Air Asią niż konkurencyjną Merpati, która miała lot tego samego dnia znacznie tańszy. Merpati i Sriwaye usuwały masowo loty do CGK 7.10, Loty Lion Air stały w miejscu od 10 rano, a Air Asia się zebrała i puściła o 13.45 wszystkie swoje trzy opóźnione loty naraz - więc zdązyłem w porę do Jakarty.

Generalnie wypad świetny, Indonezja i małe wyspy Sundajskie to dobra opcja na koniec września/początek października.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości