Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1683 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 85  Następna
Autor Wiadomość
#801 PostWysłany: 20 Mar 2024 23:10 

HON fly4free
lukasz354 napisał(a):
Świeta Bozonarodzeniowe (...)
Na screenie 19.02-26.12
oj! takie świętowanie to ja rozumiem :lol:
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.
oskiboski uważa post za pomocny.

🚨 Malta w supercenie 🚨 6 dni na słonecznej wyspie za 649 PLN 🔥 🚨 Malta w supercenie 🚨 6 dni na słonecznej wyspie za 649 PLN 🔥
Gorące słońce Tunezji w zimie ☀️🏝️ 4* hotel na Dżerbie z all inclusive za 1638 PLN Gorące słońce Tunezji w zimie ☀️🏝️ 4* hotel na Dżerbie z all inclusive za 1638 PLN
#802 PostWysłany: 23 Mar 2024 10:50 

niebieski
No i doszliśmy - chyba już na stałe lub co najmniej częściej niż rzadziej - do momentu, gdy najtańszy bilet na Kanary z PL taką Lufthansą jest zbliżony do ceny Wizza z opłaconym klubem. Owszem, to się zdarzało od dawna - ale ostatnio wygląda to na prawie codzienność.
A wszystko dlatego że statystycznie większość klientów się na to godzi, żeby tanim liniom płacić coraz drożej, tanich (naprawdę) biletów jak na lekarstwo - i nie ma tutaj decydującego znaczenia, że inflacja wyższa. Po prostu chcemy latać, nawet jeśli dużo drożej i już. Jak jest popyt, to ceny rosną.
Musiałby jakiś Covid się wydarzyć, żeby popyt spadł i ceny.
 Profil Relacje PM off  

#803 PostWysłany: 23 Mar 2024 10:57 

złoty
Ta sama akcja co z LOTem do stanów i tak dalej,ludzie płacą krocie za bilety to i promocje są jakie są,
 Profil Relacje PM off  

#804 PostWysłany: 23 Mar 2024 11:48 
Awatar użytkownika

złoty
Chyba słuszna diagnoza, że coraz więcej osób chce latać i większość nie ma pojęcia ile mogą kosztować bilety, ostatni przykład, znajoma się pochwaliła że leci do Kazachstanu, żona spytała o szczegóły i okazało się że leci z Waw do Astany za 3k zł, jak żona powiedziała, że my też lecimy tylko do Ałmaty za 500 zł ale z Pragi to...
Sorry za ot, można przenieść do innego działu, ale i tak to lepiej się czyta niż dziesiąty raz wylot na Kanary z nocką w Zurychu
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#805 PostWysłany: 23 Mar 2024 11:55 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 569
Kilometry: 1 186 630
@kostek966 tylko wiesz. Jedna osoba chce lecieć do Astany z Warszawy i jest gotowa za to zapłacić. Ty proponujesz inne miasto i start też z innego w dodatku z przesiadką. Wszystko zależy od potrzeb. Jedyne co mnie boli to znikoma ilosc ofert first minute jak kiedyś. Najtansze bilety w tej chwili to 5-7 tyg do wylotu. Słabo
5 ludzi lubi ten post.

#806 PostWysłany: 23 Mar 2024 11:59 

HON fly4free
Poza tym tylko technicznie lecisz za 500 zł , bo jeszcze musisz dojechać do Pragi, może nawet tam spać w któraś stronę, coś zjeść po drodze, może dopłacić do jakiegoś bagażu albo gnieść się w plecaczku, dolecieć z ALA do NQZ (no bo jednak ktoś tam chce lecieć jak słusznie zauważył przedmówca), przeciętna osoba traci na to więcej dni urlopu itd. Sumaryczny koszt za tę zabawę będzie dużo bliższy tym przykładowym 3 tyś., które ktoś tam zapłacił, niż wyjściowej kwocie ;-)
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#807 PostWysłany: 23 Mar 2024 13:13 
Awatar użytkownika

złoty
To może w szczegółach, ta osoba leci do Astany bo lata tam lot, nie sądzę żeby Astana miała więcej atrakcji niż Ałmaty, dodatkowo nie mieszka w Warszawie więc musi dojechać, jeśli chodzi o moje loty z Pragi to lata tam fr z mojego grajdolka, obecnie 239 zł za rt, ale ponieważ mam dom pod granicą z Czechami więc autem mam 2h na lotnisko i parking za 899 koron, tak że tego...a to nie jedyny przypadek o którym słyszałem ostatnio, hitem była Kreta w zeszłym roku za ponad 4k zł, same loty tyle co moje ostatnie rtw w dużej części w pe
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#808 PostWysłany: 23 Mar 2024 14:40 

niebieski
oskiboski napisał(a):
@kostek966 tylko wiesz. Jedna osoba chce lecieć do Astany z Warszawy i jest gotowa za to zapłacić. Ty proponujesz inne miasto i start też z innego w dodatku z przesiadką. Wszystko zależy od potrzeb. Jedyne co mnie boli to znikoma ilosc ofert first minute jak kiedyś. Najtansze bilety w tej chwili to 5-7 tyg do wylotu. Słabo

Dokładnie tak.
I choć mi w sumie takie niewielkie (czy też brak prawie) wyprzedzenie niewiele przeszkadza, jako samo w sobie (taką mam pracę, że mogę), to problem leży gdzie indziej: kwater wtedy albo nie ma interesujących albo są ale ceny wywindowane bardziej niż gdyby kupić jak bilet był droższy ale więcej wolnych miejsc na wynajem.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#809 PostWysłany: 23 Mar 2024 15:48 

srebrny
Katania z WRO w dobrych godzinach

Załączniki:
CTA.png
CTA.png [ 32.52 KiB | Obejrzany 2114 razy ]
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#810 PostWysłany: 26 Mar 2024 00:24 

niebieski
oskiboski napisał(a):

dokładnie, kiedyś też sie zgrzewałem aby bilet był najtańszy, dochodziły doloty albo dojazdy, noclegi, parkingi itp
chyba sie starzeje bo np. do Miami mogę lecieć z Berlina za 1700 zl BA i tak kiedyś latałem, teraz wole upolować fajną cene w Lufie i lecieć za 2000-2100 z Poznania, 10 min lotnisko od domu ;)
jak sobie policzę czas na jazde 3h+ew. zapas w razie czego+ 2h wcześniej na lotnisku do tego koszty autostrady, paliwa i parkingu, to lufa wyjdzie mnie taniej ;)
3 ludzi lubi ten post.

#811 PostWysłany: 26 Mar 2024 00:37 
Awatar użytkownika

Loty: 255
Kilometry: 555 636
platynowy
Spoko temat do luźnych, bo też mam podobne przemyślenia po tym jak się obkupiłem w różne teoretycznie bardzo atrakcyjne cenowo loty „bo jakoś się tam po taniości te doloty kupi”. Po prostu jesteśmy bogatsi, bo „kiedyś” to się jeździło do Berlina PolskimBusem za 5 zeta i spało na lotniskach, a nie samochodem, bo Cię stać, żeby ostatecznie z Belina było drożej. ;)
4 ludzi lubi ten post.

#812 PostWysłany: 26 Mar 2024 07:41 
Awatar użytkownika

Loty: 716
Kilometry: 986 186
platynowy
Jedni starzeją się wolniej, drudzy szybciej - dzięki tym ostatnim idea forum umiera

A przesiadka może być doskonałą okazją do zobaczenia czegoś - dojazdy mają plusy dodatnie
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#813 PostWysłany: 26 Mar 2024 08:46 
Awatar użytkownika

Loty: 341
Kilometry: 584 744
niebieski
@benedetti bogatsi i chyba jednak z wiekiem wygodniejsi. Sam widzę to ostatnio po sobie. Od 2 dni walczę z myślami czy kupić SCL z Madrytu i niby cena całkiem ok, ale zauważyłem, że sam do siebie narzekam na doloty bo generują dodatkowe dni urlopu, którego już niewiele i tak myślę, ze może trzeba poczekać na jakąś promkę z krajów ościennych ;)
2 ludzi lubi ten post.

#814 PostWysłany: 26 Mar 2024 09:43 

niebieski
misiakrp napisał(a):
oskiboski napisał(a):

dokładnie, kiedyś też sie zgrzewałem aby bilet był najtańszy, dochodziły doloty albo dojazdy, noclegi, parkingi itp
chyba sie starzeje bo np. do Miami mogę lecieć z Berlina za 1700 zl BA i tak kiedyś latałem, teraz wole upolować fajną cene w Lufie i lecieć za 2000-2100 z Poznania, 10 min lotnisko od domu ;)
jak sobie policzę czas na jazde 3h+ew. zapas w razie czego+ 2h wcześniej na lotnisku do tego koszty autostrady, paliwa i parkingu, to lufa wyjdzie mnie taniej ;)

Ja tak uważam... od zawsze :)
To znaczy dla ścisłości: jeśli bilet z Berlina ma kosztować 1500 a z PL 2x więcej - to jednak lepiej podjechać. Ale dla tych paru stówek nie warto się szarpać - no chyba że się zakłada z góry, że "przy okazji Berlin zwiedzimy" :)
 Profil Relacje PM off
misiakrp lubi ten post.

#815 PostWysłany: 26 Mar 2024 10:07 

srebrny
Przepraszam, ale wróce do tematu. Cagliari z WRO. W pakiecie kilka godzin w Zurychu. Chyba da się już kąpać w morzu

Załączniki:
CAG.png
CAG.png [ 30 KiB | Obejrzany 1298 razy ]
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#816 PostWysłany: 26 Mar 2024 10:25 

niebieski
Legion1 napisał(a):
@benedetti bogatsi i chyba jednak z wiekiem wygodniejsi. Sam widzę to ostatnio po sobie. Od 2 dni walczę z myślami czy kupić SCL z Madrytu i niby cena całkiem ok, ale zauważyłem, że sam do siebie narzekam na doloty bo generują dodatkowe dni urlopu, którego już niewiele i tak myślę, ze może trzeba poczekać na jakąś promkę z krajów ościennych ;)

Mam to samo ;)
Dolot do Madrytu z bagażem rejestrowanym wcale tanio nie wychodzi i przy takim bilecie oszczędność spada do 500 zl, co dla gościa w średnim wieku nie robi różnicy.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#817 PostWysłany: 26 Mar 2024 10:33 
Awatar użytkownika

srebrny
kostek966 napisał(a):
To może w szczegółach, ta osoba leci do Astany bo lata tam lot, nie sądzę żeby Astana miała więcej atrakcji niż Ałmaty, dodatkowo nie mieszka w Warszawie więc musi dojechać, jeśli chodzi o moje loty z Pragi to lata tam fr z mojego grajdolka, obecnie 239 zł za rt, ale ponieważ mam dom pod granicą z Czechami więc autem mam 2h na lotnisko i parking za 899 koron, tak że tego...a to nie jedyny przypadek o którym słyszałem ostatnio, hitem była Kreta w zeszłym roku za ponad 4k zł, same loty tyle co moje ostatnie rtw w dużej części w pe

To ja poproszę o przykład FR PRG -> ALA w dobrej cenie. W ogóle nie widzę w siatce FR takiego połączenia, a bardzo mnie te rejony interesują.
 Profil Relacje PM off  

#818 PostWysłany: 26 Mar 2024 10:41 

niebieski
@amphi czytaj ze zrozumieniem - ten FR to POZ -PRG, nie powiedział jaka linią ma PRG- ALA - bo pewnie trzyma okazje dla siebie ;)
za 500 zł Kazachstan RT dobra cena, szczególnie jak ktoś do Pragi ma dojazd czasowo jak do Wawy.

Co do cen to macie racje - ceny w BER poszybowały, lotnisko do dupy a samoloty pełne - ludzie maja po prostu dużo pieniędzy.
 Profil Relacje PM off
tartal lubi ten post.

#819 PostWysłany: 26 Mar 2024 10:47 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

@mod zróbcie porządek...
 Profil Relacje PM off
13 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#820 PostWysłany: 26 Mar 2024 11:35 
Awatar użytkownika

złoty
Zanim zrobią porządek z tym jałowym tematem, nic nie trzymam dla siebie, promo Pegasusa było 2 miesiące temu, trzeba śledzić forum i nic więcej
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1683 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 85  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Aron oraz 5 gości