Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

[ 17 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 13 Lut 2024 02:43 

Karaiby z Warszawy na przełomie października i listopada (SVD/FDF/GND/SKB/ANU/NAS/PLS/GCM/BGI): Saint Vincent i Grenadyny, Martynika, Grenada, Saint Kitts, Antigua, Bahamy, Turks i Caicos, Kajmany i Barbados. Sprawdzałem tylko termin 2024-10-30-flexible-3days/2024-11-12-flexible-3days, więc pewnie jest więcej. Inspiracja z prg-scl-2551-zl,232,175263

Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
 Relacje PM off
14 ludzi lubi ten post.
elwirka uważa post za pomocny.

#2 PostWysłany: 13 Lut 2024 11:02 
Awatar użytkownika

Loty: 317
Kilometry: 619 201
niebieski
Ktoś rezerwował przez Martigo - tak mi pokazuje na flight google - + czy 3h na LHR - Gatwick jest okej czy szanse minimalne? Plus rozumiem, że przy Britishu to pax odpowiedizalny za przejazd tzn ,na wlasne niebezpieczenstwo + koszt

#3 PostWysłany: 13 Lut 2024 11:27 

złoty
Jak to mówią sama podroż jest celem. 54h w podróży to całkiem pokaźny cel.
Ogólnie kierunek strasznie drogi z pl.
Wystarczy dostać się do Paryża i juz można wybierać loty do woli.

Wyslane z telefonu przez Tapatalka
 Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#4 PostWysłany: 13 Lut 2024 11:32 
Awatar użytkownika

niebieski
Własnie czytam, ze Grenada najtansza i loty po 30h to przezylem na filipinach. A jedna nocka w stanach to zawsze plus.
oskiboski lubi ten post.

#5 PostWysłany: 13 Lut 2024 11:38 

Loty: 1052
Kilometry: 1 034 002
platynowy
Ale spędzenie nocki na pokładzie AC w Y już takim plusem może nie być.
3 ludzi lubi ten post.

#6 PostWysłany: 20 Lut 2024 20:04 
Awatar użytkownika

Loty: 111
Kilometry: 278 802
HON fly4free
Po drodze nocka i dzień w Montrealu

Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
 Relacje PM off
Morph lubi ten post.

#7 PostWysłany: 20 Lut 2024 20:19 
Awatar użytkownika

złoty
2,5k dać za 40 h mękę w samolocie, poważnie są na to chętni ?, to nawet nie AC jest ale ich gorszy klon, ostatnio 8h w p+ w AC nie mogłem zasnąć a przy tej cenie tylko masochisci polecą,
Bardzo lubię takie wrzutki ludzi którzy sądząc po ilości postów normalnie nie mają wiele do powiedzenia :(
 Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#8 PostWysłany: 20 Lut 2024 20:21 

złoty
Albo ktos ma 18lat i tyle godzin w tramwaju mu zwisa albo ktos kto nie leciał 10h w srodkowym rzędzie "trójki".

Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#9 PostWysłany: 20 Lut 2024 20:25 
Awatar użytkownika

złoty
@brzemia, w samo sedno ostatnio leciałem co prawda w większym komforcie bo sq w p+, ale właśnie w środku środkowego rzędu i gość obok nie miał zamiaru się ruszyć z fotela przez cały lot więc tragedia była prawdziwa
 Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 20 Lut 2024 20:34 

złoty
A to nie jest 2x LH i tylko ~4h na wąskim kadłubie w podróbce AC?
 Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 20 Lut 2024 21:11 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@kostek966 Wrzuciłem to w ramach uzupełnienia tematu, bo cena jednak niższa od tej w tytule. Co do czasu podróży, to oprócz nocki moim zdaniem nie ma się czego czepiać, bo dzień w Montrealu można fajnie wykorzystać. Co do wygody, to sprawa osobista, ja leciałem w podobny sposób na Kubę i nie wspominam tego źle.

kostek966 napisał(a):
Bardzo lubię takie wrzutki ludzi którzy sądząc po ilości postów normalnie nie mają wiele do powiedzenia :(

Lepiej pisać jak ma się coś faktycznie coś powiedzenia, niż np. skarżyć jako tak doświadczony forumowicz, jaki to wniosek wizowy nie jest trudny pomimo instrukcji i gdy kilkoro innych napisało wcześniej, ile krajów można wpisać.
kostek966 napisał(a):
A i jeszcze jedno, wszystkie kraje w których byłem w ostatnich 10 latach, 80 krajów miałem wpisać i jeszcze poszukać stary paszport, bo trzeba poprzednią wizę wpisać, dziękuję bardzo, ale więcej tego nie zrobię w tej formie

kostek966 napisał(a):
Ale nie jest napisane, że tylko 20, straszą że jak się poda nieprawdziwe informacje to wizy nie będzie i dopiero przy potwierdzeniu strony wyskakuje, że max 20 krajów, ale stronę trzeba wypełniać od nowa, chyba że ktoś się zapoznał w szczegółach z instrukcją wypełniania wniosku
 Relacje PM off
Morph lubi ten post.

#12 PostWysłany: 20 Lut 2024 22:30 
Awatar użytkownika

złoty
@jersey, nie bardzo rozumiem po co tyle czasu traciłes żeby wyszukać moje narzekania na wyrabianie wizy do Indii, jak to nie jest temat tego postu, wyrabiałem ostatnio wiele wiz i jest zdecydowanie nr 1 jeśli chodzi upierdliwość i zdania nie zmieniam, co do innego cytatu to odnosiłem się do autora tematu, naprawdę nie rozumiem ludzi którzy nie potrafią znaleźć żadnej okazji a wrzucają pierwsze lepsze loty z wyszukiwarki, jak znajdzie takie trasy w cenie o tysiaka niższej to wtedy szacunek, a tak tylko zaśmiecanie forum, więc to nie było o tobie, chyba że piszesz pod dwoma nickami ?
 Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 20 Lut 2024 22:35 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Nie szukałem tylko zapamiętałem, bo odpowiadałem w tamtym temacie. Tak samo nie jest tematem ile kto postów napisał. Oczywiście nie piszę pod dwoma nickami, ale odpowiedziałeś pod moim postem bez oznaczania i cytowania więc myślałem, że kierujesz to do mnie.
 Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 20 Lut 2024 22:58 
Awatar użytkownika

złoty
Staram się nie cytować innych, ale napisałem, że sądząc po ilości postow nie mają wiele do powiedzenia, Ty nawet jeśli nie napisałeś wielu to chyba jednak były wartościowe skoro masz status ?, taka mała różnica ;)
To jak już odpisałem, to dopiszę, że nie czytam instrukcji wypełniania wniosków, robię je z biegu i to było bardzo niemiłe doświadczenie, nie wiem czy mają świadomość, że w ten sposób zniechęcają ludzi do przyjazdu do ich kraju, chyba że to specjalnie ?
 Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 21 Lut 2024 00:32 

Zaskoczony jestem tym, że moje motywy działania wymagają tłumaczenia, bo zabierają miejsce na forum i cenny czas niektórym złotym użytkownikom, którzy nie schylają się po takie oferty dla plebsu. Przykro mi, że zostali skuszeni tytułową ceną, ale okazało się, że zmarnowali czas na przeglądanie screenów, bo przesiadka trwa za długo, nie jest to błąd cenowy i brakuje informacji o tym czy infant może sam polecieć 1x by nie skasować rezerwacji.

Znalazłem, stwierdziłem, że może się komuś przyda i ot cała filozofia. Nic nie wnosząca to jest ta dyskusja, łącznie z tym postem, a nie lista opcji, którą chociaż kilkanaście osób uznało za interesującą. Kiedyś podobna oferta https://www.fly4free.pl/karaiby-z-warszawy-od-1968-pln/ trafiła na główną. Oczywiście były to inne czasy etc., ale ta nie wydawała się jakoś dużo gorsza, a na forum nie znalazłem świeżych wątków w temacie.

P.S. To raczej ja powinienem pisać z drugiego konta by nabijać prestiż, bo za głupotę z czasów dawno minionych i tak do TS się nie dostanę, więc lajki nie są mi do niczego potrzebne.
 Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 21 Lut 2024 06:42 

złoty
1900 a 2600 to jednak spora różnica.
Chwała ci za wyszukiwanie połączeń. Karaiby z Polski to jest bardzo trudny kierunek.

A i reakcja ludzi na takie trudne loty tez jest rożna. Sam kiedys zostałem zbesztany za komentarz o 30h w samolocie.
Są ludzie co polecą są co skrytykują. Takie życie.

Zapytam na koniec kupiles? Poleciałbyś sam na takim routingu?

Relacje PM off
kostek966 lubi ten post.

#17 PostWysłany: 24 Kwi 2025 19:44 
Awatar użytkownika

niebieski
Wrociła ta oferta tzn, nie wiem czy w calosci ale np. Turks and Caicoss ( początek 26) za mniej niż 2,6k na stronie przewoźnika to jest AC.
brzemia lubi ten post.
brzemia uważa post za pomocny.

[ 17 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: cart, CommonCrawl [Bot], Gadekk, Liu, thurin.cz oraz 16 gości