Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 11 Sie 2010 20:50 

niebieski
Spróbuj inną przeglądarką

HIT🔥 Loty (z bagażem) do Tokio od 1396 PLN 😲😲 Wylot z Mediolanu HIT🔥 Loty (z bagażem) do Tokio od 1396 PLN 😲😲 Wylot z Mediolanu
Słynny Babilon otwiera bramy dla turystów. Czy to będzie nowy hit dla podróżników? Słynny Babilon otwiera bramy dla turystów. Czy to będzie nowy hit dla podróżników?
#2 PostWysłany: 12 Sie 2010 08:22 

niebieski
Kasa na karcie blokowana jest w momencie transakcji a obciążana w ciągu 7 dni, więc jeśli dokonałeś transakcji powinieneś widzieć zablokowane środki. Innego wyjścia nie ma.
A co do biletów... powinno być to na bieżąco czyli dopóki transakcja nie jest opłacona to bilety widocznie są w systemie. Zdarzyłó mi się kiedyś przy kupnie dwóch ostatnich biletów promocyjnych pomylić nr karty. Transakcja oczywiście nie przeszła, ale rezerwacja od nowa (nie wstecz w przeglądarce tylko po bożemu od nowa) zadziałała i zakupiłem bez problemu. Może po prostu ktoś je kupił i dlatego zniknęły?
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 20 Sie 2010 21:48 

Troche z innej beczki, ale nie chce specjalnie zakladac nowego tematu:

Przy rezerwacji jest takie pole "adres fakturowania", ktory "powinien byc taki sam jak na wyciagu z karty kredytowej" - niech mi ktos to ladnie wyjasni, co nalezy wpisac w te rubryke i czy trzeba to w ogole wypelniac. Z gory dzieki.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 20 Sie 2010 23:48 

niebieski
Jeśli płacisz pre-paid wpisz tam dowolny adres np swój, jeśli płatniczą, kredytową itp to taki jaki podawałeś w banku. Czy to takie trudne do zrozumienia?
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 21 Sie 2010 09:04 

Zbanowany
ja wpisuje takie dane:

Pies Cherry
ul. Kocia 666
00-444 Psisko

i dziala :D
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 21 Sie 2010 11:29 

Osiek: Jak sie pytam to odpisz bez uszczypliwosci albo w ogole. Teraz wiem - na pewno nie jest to trudne. Chcialem sie tylko upewnic, czy dobrze wypelnilem ten formularz.

Jeszcze jedno pytanie przy okazji:

Juz gdzies na forum czytalem, ze w Ryanairze nie oplaca sie kupowac w obcej walucie... Kupilem bilet ze Sztokholmu do Krakowa za cene laczna 164 SEK. "Exchange rate" - 1,0. Strasznie wysoki przelicznik, nie spodziewalem sie az takiego, jesli patrze, ze normalny kurs w banku powyzej 0,42 zl. Czyli co? Nie oplaca sie kupowac biletow na pojedyncza trase w obcej walucie? Juz lepiej zakupic w polskich zlotowkach w obie strony?

Placilem karta Mastercard Prepaid...

... Chyba, ze trzeba miec konto walutowe do takich transakcji? Z gory dzieki za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 21 Sie 2010 13:32 

Zbanowany
chodzilo o sztywny przelicznik (domyslnie wlaczony) przy placeniu w EUR lub GBP
teraz widze ze juz chyba ta opcja zniknęła i przelicza transakcje po kursie z banku
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 21 Sie 2010 13:35 

Musisz mi Mleko napisac troche jasniej, bo nie rozumiem. Chociaz chyba opowiedziales o tym ogolnym problemie z przelicznikami, a jeszcze mi chodzi o moj problem:

Kupilem taki bilet w jedna strone z 2 godziny temu. Przelicznik - 1,0. Na razie na karcie widnieje mi, ze pobralo mi ok. 109 zł. Chociaz to jeszcze nie jest operacja zaksiegowana. Ale patrze, ze 109 SEK to cena za bilet, a za odprawe 55 SEK. Kwota laczna to 164 sek.

Czyli wszystko w porzadku u mnie? Nie pobrali mi jednak pieniedzy po przeliczniku rownym 1? Bo za odprawe platna placi sie teraz, od razu jak kupuje bilet czy dopiero jak jej dokonam, tuz przed wylotem?

PS. Wyliczylem teraz dokladnie, ze pobralo mi za bilet 110,35 zl. Jesli w tej oplacie jest tez od razu wliczona odprawa to policzyli 1 SEK jako 0,67 zl. W bankach jest jednak o ponad 20 groszy tanszy kurs. Jak to w koncu z tym jest? Czy moze jeszcze dobrze mi wszystkiego na rachunku od karty z WBK nie zaksiegowali?

Zajrzalem jeszcze na strone od karty prepaidowej i czytam: Uwagi:
1) W przypadku transakcji zagranicznych dokonywanych kartą w walucie innej niż EUR do wartości transakcji doliczna jest automatycznie prowizja za przewalutowanie transakcji w wyskości 3%. No, ale jeszcze cos dodatkowego musieli pobrac, bo dalej tyle nie wychodzi za bilet.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 21 Sie 2010 14:21 

Zbanowany
rustical napisał(a):
Musisz mi Mleko napisac troche jasniej, bo nie rozumiem. Chociaz chyba opowiedziales o tym ogolnym problemie z przelicznikami, a jeszcze mi chodzi o moj problem:

Kupilem taki bilet w jedna strone z 2 godziny temu. Przelicznik - 1,0. Na razie na karcie widnieje mi, ze pobralo mi ok. 109 zł. Chociaz to jeszcze nie jest operacja zaksiegowana. Ale patrze, ze 109 SEK to cena za bilet, a za odprawe 55 SEK. Kwota laczna to 164 sek.

Czyli wszystko w porzadku u mnie? Nie pobrali mi jednak pieniedzy po przeliczniku rownym 1? Bo za odprawe platna placi sie teraz, od razu jak kupuje bilet czy dopiero jak jej dokonam, tuz przed wylotem?

PS. Wyliczylem teraz dokladnie, ze pobralo mi za bilet 110,35 zl. Jesli w tej oplacie jest tez od razu wliczona odprawa to policzyli 1 SEK jako 0,67 zl. W bankach jest jednak o ponad 20 groszy tanszy kurs. Jak to w koncu z tym jest? Czy moze jeszcze dobrze mi wszystkiego na rachunku od karty z WBK nie zaksiegowali?

Zajrzalem jeszcze na strone od karty prepaidowej i czytam: Uwagi:
1) W przypadku transakcji zagranicznych dokonywanych kartą w walucie innej niż EUR do wartości transakcji doliczna jest automatycznie prowizja za przewalutowanie transakcji w wyskości 3%. No, ale jeszcze cos dodatkowego musieli pobrac, bo dalej tyle nie wychodzi za bilet.

rustical:
przede wszyskim poczekaj, aż Ci zaksieguja transakcje wtedy sie dowiesz prawdziwego kursu

skoro dałeś 164SEK to powinno byc tak:

164SEK * 0.4326 (wg kursu z wczoraj) = 70,9464 PLN

70,9464 PLN *1,03 = 73,0747 PLN

tyle mniej wiecej (zalezy od kursu we wtorek/srode - wtedy kiedy zaksiegują platnosc)

z platnosci tak juz nieraz jest ze blokuje dobrą liczbę ale złą walute - tak ostatnio nieraz działa BZWBK neistety

tez tak mialem neidawno tyle ze z karta kredytowa - placilem jakies 1100 CZK karta, a blokade mi zrobilo na 1100PLN, po czym po 2 dniach wrocilo na dobry kurs korona-zlotowka
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 21 Sie 2010 14:24 

Wielkie dzieki! Poczekam jeszcze w takim razie:)
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 24 Sie 2010 16:00 

Wszystko w porzadku! Po zaksiegowaniu zabralo 72.29 zl Czyli czasem trzeba poczekac do ksiegowania na wszelki wypadek.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 27 Sie 2012 01:33 

niebieski
czy ma ktoś obecnie wyskakujący błąd po ostatnim kroku kupna biletów?
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 27 Sie 2012 12:23 
Awatar użytkownika

niebieski
Hetman napisał(a):
czy ma ktoś obecnie wyskakujący błąd po ostatnim kroku kupna biletów?

Wszyscy. ;-)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości