Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: problem z Rayanair
#1 PostWysłany: 16 Sie 2011 16:40 

Witam !

Mam mały problem z rezerwacją biletu na stronie rayanair.com. Kupowałem bilety na lot Kraków - Paryż płacąc kartą Mastercard prepaid, wszystko było ok, pokazało mi się okno z numerem rezerwacji i status: niepotwierdzone. Czekałem na maila tydzień i żadnego nie dostałem. Nie moge się również zalogować na stronie rayanaira w zarządzaniu rezerwacjami, bo wyskakuje komunikat "Unable to locate booking - please try again.", albo że wprowadzone dane są nieprawidłowe. Pieniądze z konta nie zostały ściągnięte, więc stwierdziłem, że zarezerwuje jeszcze raz. Dzisiaj chciałem zarezerwować ten sam lot, zrobiłem wszystko poprawnie i dostałem komunikat:

"Wykryto podwójną rezerwację. Sprawdź pocztę e–mail: jeśli mamy już Twoją rezerwację, niedługo otrzymasz od nas Potwierdzenie e–mail.
Jeśli chcesz dokonać dodatkowej rezerwacji na ten sam lot i to samo nazwisko pasażera, używając tej samej karty kredytowej, musisz poczekać 60 minut lub skorzystać z innej formy płatności.
NIE rezerwuj ponownie, opłaty za podwójne rezerwacje nie podlegają zwrotowi."

Nie mam pojęcia co w takiej sytuacji zrobić. Proszę niech mi ktoś pomoże z tym bałaganem.
 Profil Relacje PM off  

Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎 Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎
Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎 Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎
 Temat postu: Re: problem z Rayanair
#2 PostWysłany: 16 Sie 2011 16:56 
Moderator forum

Według mnie pierwsza rezerwacja nie przeszła , wnioskuję z tego co piszesz w pierwszej części.

Ja bym kupował. Ewentualnie możesz zadzwonić do Ryana,
zdaje się że ekonomicznie jest na iRLandzki numer ze skype-a.

Jeśli kwota nie została dotąd pobrana , zapłacisz teraz a potem nie będziesz miał zapasu na koncie, nie widzę jakby R miał pobrać dwa razy

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.

Ostatnio edytowany przez Abcn, 16 Sie 2011 16:58, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 16 Sie 2011 16:58 

Czyli próbować kupować trzeci raz mimo tego komunikatu o podwójnej rezerwacji ? I płacić z tej samej karty, czy z innej ?

Dzięki za odpowiedź
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 16 Sie 2011 17:00 

miałem kiedyś podobną sytuację, pierwsza rezerwacja nie została potwierdzona, druga nie chciała przejść odrzucana przez system ryanerowy, że podwójna rezerwacja,

jedyne co mi pomogło to nowa rezerwacja, ale już inną kartą,

za transakcje nie potwierdzoną nie zostały pobrane pieniądze,

pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 16 Sie 2011 17:03 
Moderator forum

jeszcze nie kupiłeś, jeśli dobrze rozumiem - nie masz maila z potwiedzeniem, ani nie zapłaciłeś bo pieniądze nie ruszyły się z konta/karty.
Jeśli masz inną kartę, ja bym jej użył, wyczyściwszy tę pierwszą (zob. 1szy post).

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 16 Sie 2011 17:29 

Spróbuje zrobić, tak jak mówicie.

Dzięki za pomoc
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 16 Sie 2011 17:29 

platynowy
Abcn napisał(a):
Ewentualnie możesz zadzwonić do Ryana,
zdaje się że ekonomicznie jest na iRLandzki numer ze skype-a.

Właśnie od jakiegoś czasu Skype zablokował irlandzki nr Ryanaira. Można się dodzwonić jedynie na brytyjski, koszt to ok. 50gr/min.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości