Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 31 Lip 2014 21:55 

Witam
Zarezerwowałam dzisiaj hotel w Paryżu przez budgetplaces.
Mam zwykła karte do konta, w pko, która nie zezwala na preautoryzację.
Hotelzresztą w warunkach nie określił, że bedzie blokował środki, natomiast miał pobrać opłatę za jedną noc.

Bugdetplace bez problemu obciążył moje konto swoją prowizją (mimo zabezpieczeń 3D, chociaż żadnego kodu z karty kodów jednorazowych nie musiałam podawac), ale później przysłał mi informację, że hotel ma problemy z karta.
Zlikwidowałm więc zabezpieczenie 3 D oraz zwiekszyłam limit na karcie (później policzyłam, że kwota która bank próbował pobrać spokojnie sie w tej kwocie mieściła) i napisałam o tym do hotelu, oni odpisali mi, że jest OK.
Ale poniewaz dalej obciążenie za ta pierwszą noc się nie pojawiło na koncie zadzwoniłam na swoją bankową infolinię
Pani powiedziała, że dwukrotnie próbowano pobrac ta opłate (jeszcze przed e-mailem), ale albo podawano złą date ważności karty lub zły kod cvv.
Po moim mailu takiej próby juz nie było.
Czy budgetplace mógł podać hotelowi niepełne dane karty?
Co w sytucji, gdy hotel mi ta rezerwacje anuluje?
Przecież zapłaciłam juz prowizje do budgetplaces (ponad 166 zł), a hotel mi sie podoba.
Nie stać mnie jednak na zarezerwowanie bezposrednio na ich stronie (dwa razy drożej).
 Profil Relacje PM off  

Relaks na Florydzie za 3234 PLN 🌤️👙⛱️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Miami Beach Relaks na Florydzie za 3234 PLN 🌤️👙⛱️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Miami Beach
Wakacyjne loty na Maltę z Polski od 263 PLN (w obie strony) 🌤️😎 Wakacyjne loty na Maltę z Polski od 263 PLN (w obie strony) 🌤️😎
#2 PostWysłany: 17 Sie 2014 23:17 

Loty: 4
Kilometry: 3 825
niebieski
Cześć i jak się skończyła Twoja sprawa?

Jestem zainteresowany, bo ja też mam dość podobne problemy budgetplaces, przy czym u mnie po prostu została pobrana kwotą dwukrtonie i nie mogę ich rozwiązać. Zero odpowiedzi ze strony serwisu, hotel nieanglojęzyczny też nie odpowiada ...
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 21 Sie 2014 10:38 

U mnie skończyło sie dobrze.
Ale nie dzięki budgetplaces. Coś tam z nimi pisałam, ale ogólnie kazali sie dogadywać z hotelem.
Na szczęście nie ściągneli mi podwójnej opłaty jak Tobie.
Natomiast hotel okazał sie w porządku, choć łatwiej było się kontaktować mailowo niz telefonicznie (Francuzi tak podbno mają z angielskim).
W każdym razie obiecali mi, że rezerwację zachowają i będę mogła zaplacić gotówką i słowa dotrzymali.
Ale co sie nadenerwowałam to moje. Czarna wizja mnie błakącej się po Paryżu i szukającej hotelu na moją kieszeń (najtańsze hotele w oficjalnych cennikach są dwa razy droższe) trochę psuła mi radość z wyjazdu.
Odetchnęłam dopiero trzymając w ręku klucz do pokoju.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości