Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 01 Lis 2010 02:24 

Witam,

Ciekawią mnie wasze doświadczenia z Panami z kontroli bezpieczeństwa. A konkretnie szczegółowość tych kontroli. Otóż będąc w Brukseli, zabrali mi słoik z oliwkami, bo było 120 gram, (nie mililitrow) i nie było żadnej dyskusji. A z drugiej strony,na lotnisku Rzym-Ciampino, włożyłem w tylnią kieszeń spodni półlitrową coca-colę i...nikt nie zauważył, bez problemu wpuszczono mnie na pokład. Ktoś próbował podobnych numerów? ;)

Pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎 Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎
Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎 Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎
#2 PostWysłany: 01 Lis 2010 09:57 

niebieski
Z obserwacji i doświadczeń wynika że to czy coś Ci przepuszczą czy nie zależy od humory i nastawienia osoby kontrolującej niż od lotniska. Oczywiście myślę tutaj o przedmiotach nie zabronionych kategorycznie przez przepisy. To do pracownika kontroli bezpieczeństwa należy ocena czy dany przedmiot jest bezpieczny czy nie. Mi granicznik w Bergamo przyczepił się do statywu w podręcznym, poszedłem do drugiego "okienka" i prawie by mnie przepuścił gdyby nie to że na zator który się momentalnie utworzył za mną zwrócił uwagę przełożony (?) i podszedł i osobiście kazał mi albo statyw do śmieci albo na rejestrowy. W Faro przechodziliśmy przez kontrolę w czterech różnych "okienkach" (5os) i koleżanka przeniosła wodę otwartą a nam kazali wyrzucić pozamykaną. Traktowałbym to wszystko na zasadzie ciekawostek niemal jak urban legend a nie jakiś pewnik że na jakimś lotnisku coś przechodzi lub nie.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 01 Lis 2010 14:27 
Awatar użytkownika

niebieski
od przepakowanie płynów z mojego przezroczystego woreczka, do ich - na STN, po przejście z półtoralitrową wodą, pikając w FEZie.. Wszystko zalezy od lotniska i strażników. ;)

Aczkolwiek ogólna zasada mówi, że w Anglii, Francji, Włoszech czy krajach Beneluksu trzeba uważać na "płynne" serki czy konserwy :)

A araby często maja wszystko w .. :)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 10 Lis 2010 19:48 

Loty: 35
Kilometry: 107 187
niebieski
Blackall napisał(a):

A araby często maja wszystko w .. :)

Jakoś te bomby musza przecież wysyłać ;)

A serio, to mnie najbardziej przetrzepano na lotnisku w Pekinie. Kazano mi stanąć z rękami wyciągniętymi na bok i Chinka chyba 30 sekund jeździła ręcznym skanerem po całym moim ciele. Dodam, że każdego tak kontrolowano. O pomiarze temp. związku z epidemią grypy nie wspomnę...

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości