Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 07 Gru 2011 22:54 

Cześć,
Chcę w wakacje lecieć z Krakowa do Paryża a później z Paryża do Bolonii EasyJetem. Nie latałem nigdy tymi liniami, nie są też zbyt popularne na łamach tego portalu (np. nie mam instrukcji jak zarezerwować bilet krok po kroku). W związku z tym mam pytanie: czy EasyJet pobiera jakąś opłatę oprócz ceny biletu? Wyczaiłem lot za 130 złotych, przeszedłem przez różne opcje rezerwacji i na koniec pojawia mi się takie oto coś:

Ogółem 205 zl

Płatność kartą Visa Electron: 130 zl
Płatność kartą debetową: 175 zl
Płatność kartą kredytową: 205 zl

Jak to rozumieć? Rozumiem, że przy płatności kartą Visa Electron całkowita cena przelotu=cena biletu=130 złotych?

Czy chodzi o kartę kredytową obsługiwaną przez Visa Electron?

Posiadam kartę debetową w tym systemie płatności ale jak rozumiem nie można nią dokonać tej płatności?

Czy można (i ile) kosztuje płacenie przelewem?

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

Weekend na Maderze za 803 PLN😲😍 Idealne godziny lotów i noc w hotelu Weekend na Maderze za 803 PLN😲😍 Idealne godziny lotów i noc w hotelu
Urlop na Mauritiusie za 3972 PLN 👙🏖️ Loty Emirates z Warszawy i apartament blisko plaży 🌊👣 Urlop na Mauritiusie za 3972 PLN 👙🏖️ Loty Emirates z Warszawy i apartament blisko plaży 🌊👣
#2 PostWysłany: 07 Gru 2011 23:31 

platynowy
Zapłacisz bez prowizji kartami Visa Electron z mBanku, Inteligo, Polbank i pewnie jeszcze kilka innych - zwykłe do konta, nie kredytowe.

#3 PostWysłany: 07 Gru 2011 23:49 
Awatar użytkownika

Dokładnie tak, jak pisze mucha. Ja mam Vise Electron z WBK i też bez dodatkowych opłat rezerwowałam.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 08 Gru 2011 00:29 

mam konto w Polbanku, mam kartę do konta - Visa electron ale nic nie wiem o możliwości płacenia tą kartą w internecie... Mogę robić zwykłe przelewy ale czy mogą nią płacić?
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 08 Gru 2011 00:31 

A jak myślicie, tą kartą przejdzie? Prepaid Visa electron
http://allegro.pl/karta-prepaid-na-prez ... 53240.html
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 08 Gru 2011 00:33 

platynowy
junior napisał(a):
mam konto w Polbanku, mam kartę do konta - Visa electron ale nic nie wiem o możliwości płacenia tą kartą w internecie... Mogę robić zwykłe przelewy ale czy mogą nią płacić?

Tak, możesz. Na infolinii pewnie Ci powiedzą że nie (nie wiem czemu zaprzeczają) ale karta działa w transakcjach internetowych i w Easyjet przechodzi bez prowizji.

#7 PostWysłany: 08 Gru 2011 11:23 

Płaciłem za bilety w easyJet debetową Visą Electron z Polbanku, bez żadnych problemów, bez opłat, przeliczone przez Visę bez dodatkowych prowizji.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 08 Gru 2011 12:51 
Moderator forum

mucha napisał(a):
Tak, możesz. Na infolinii Polbanku pewnie Ci powiedzą że nie (nie wiem czemu zaprzeczają) ale karta działa w transakcjach internetowych i w Easyjet przechodzi bez prowizji.
spotkałem się ze sytuacją gdzie VE polbanku nie działała na pewnej str www, na infolinii faktycznie powiedzieli to co przytacza mucha , ale bilety easyJeta nią kupiłem, loty z PL i bodajże Hiszpanii :)

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 04 Sie 2014 10:20 
Awatar użytkownika

Loty: 64
Kilometry: 89 673
niebieski
Czy mogę zapłacić kartą Visa debetową z ING? bo jakoś nie widzę możliwości wybrania opcji "VISA DEBETOWA" - wybrać normalną VISĘ? jednak jest ona liczona jak kredytowa bez 2% zniżki?

Jakieś rady?
Dziękuję :)

Edit: Musiałem wybrać jako kartę kredytową i przeszło... (może na przyszłość komuś się przyda, więc nie usuwam wpisu)

#10 PostWysłany: 29 Lip 2015 13:33 

Kupiłam pierwszy raz bilety w easyjet.
Za 4 bilety pojawiła mi się całkowita kwota 572 zł.
Gdy wybrałam płatność kartą VISA -kwota zmieniła się na 584 zł. (automatycznie zmieniła się karta na kredytową, choć posiadam kartę płaską debetową z ING)
Gdy potwierdziłam płatność cena zmieniła się na 577 zł. i na taką kwotę posiadam blokadę na koncie...
O co chodzi z tym easyJetem ? W Wizzair i Ryanair płacę tą kartą bez problemów, tzn. bez dziwnych dopłat.
Pytam o zasadę, bo oczywiście nie zależy mi na tych 5 zł. ;)
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 30 Lip 2015 17:00 

Nikt nie miał podobnej sytuacji ?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości