Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 18 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 31 Lip 2010 14:54 

Witam,

W najbliższym czasie chciałbym trzykrotnie lecieć z Ryanairem - najpierw na 2 tygodnie do Włoch (a więc lot w 2 strony), a potem w jedną stronę do Londynu. Wiadomo, że za każdy przelot linia pobiera opłatę za przelew. Czy mogę w jakiś sposób zapłacić jednocześnie za wszystkie trzy loty i dzięki temu tylko raz narazić się na utratę pieniędzy?

Z góry wielkie dzięki za odpowiedź.
 Profil Relacje PM off  

Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎 Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎
Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎 Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎
#2 PostWysłany: 31 Lip 2010 14:58 
Awatar użytkownika

Niestety nie ma takiej możliwości, za każdego pasażera i za każdy lot zostanie doliczona opłata. W Ryanair nie ma opcji przelewu, chodzi Ci chyba o dodatkowej opłacie za nieposiadnie mastercard prepaid.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 31 Lip 2010 15:09 

Dokładnie, chodzi mi o opłatę kartą Visa Electron. Nie ma żadnej możliwości ominięcia podwójnej opłaty, tak?

Co do karty BZWBK - kosztuje 15 zł, ale czy są jeszcze jakieś konieczne wydatki, tzn. czy np. założenie/prowadzenie konta (bo zapewne trzeba mieć konto, by dostać tę kartę) coś kosztuje? Bo mógłbym wydać 15 zł, jeśli w zamian oszczędzałbym ponad 20 na każdym locie Ryanairem, ale z drugiej strony nie chciałbym się wpakować w jakieś większe opłaty za konto, które jako takie nie jest mi do niczego potrzebne,
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 31 Lip 2010 15:13 
Awatar użytkownika

Na fly4free masz dokładny artykuł o tej karcie.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 31 Lip 2010 16:10 

niebieski
ppomorski napisał(a):
Dokładnie, chodzi mi o opłatę kartą Visa Electron. Nie ma żadnej możliwości ominięcia podwójnej opłaty, tak?

Co do karty BZWBK - kosztuje 15 zł, ale czy są jeszcze jakieś konieczne wydatki, tzn. czy np. założenie/prowadzenie konta (bo zapewne trzeba mieć konto, by dostać tę kartę) coś kosztuje? Bo mógłbym wydać 15 zł, jeśli w zamian oszczędzałbym ponad 20 na każdym locie Ryanairem, ale z drugiej strony nie chciałbym się wpakować w jakieś większe opłaty za konto, które jako takie nie jest mi do niczego potrzebne,

Karta kosztuje 20pln i nie wiążą się z nią żadne dalsze koszty czy zobowiązania. Karta jest na okaziciela więc po zakupie na dobrą sprawę możesz dać ją komukolwiek, wyrzucić, zapomnieć. Płatności możesz dokonywać tylko wtedy jak konto karty (nie związane z właścicielem) ma wystarczające środki
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 31 Lip 2010 18:22 
Awatar użytkownika

srebrny
bodajże dzisiaj do północy na profilu fejsbukowym kokos.pl możesz zamówić kartę prepaid bzwbk i otrzymasz ją za darmo, więcej info na ostatnich podstronach tego wątku:
viewtopic.php?f=15&t=190
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 31 Lip 2010 23:28 

Wielkie dzięki za odpowiedzi. Na darmową kartę się nie załapałem. Czytałem o niej sporo, ale jednej rzeczy się nie doszukałem: czy rzeczywiście muszę założyć konto w BZWBK, żeby móc z niej korzystać? Bo karta nosi nazwę banku, ale nic więcej o tym nie znalazłem. Jeśli mam konto w innym banku, to czy też mógłbym z niej korzystać?
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 01 Sie 2010 08:01 

Już osiek Ci odpowiedział. Brak innych zobowiązań, to również brak konta!
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 01 Sie 2010 12:10 

No dobrze, ale żeby zapłacić za bilety trzeba mieć pieniądze na koncie związanym z kartą. W jaki sposób mam "powiązać" kartę z moim kontem np. w mBanku?
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 01 Sie 2010 12:32 
Awatar użytkownika

Loty: 264
Kilometry: 273 201
Zbanowany
niebieski
ppomorski napisał(a):
No dobrze, ale żeby zapłacić za bilety trzeba mieć pieniądze na koncie związanym z kartą. W jaki sposób mam "powiązać" kartę z moim kontem np. w mBanku?

Jak doładować kartę i Z jakiego banku mogę wykonać przelew?

#11 PostWysłany: 01 Sie 2010 13:37 

Dzięki dla Was wszystkich. Jeśli miałbym w planach latanie Ryanairem 2 razy w roku, to opłaca się wydać te kilkanaście złotych za kartę zamiast marnować za każdym razem ponad 20 zł za opłatę, zgadza się? Czy może są jakieś kruczki, które sprawiają, że to nie jest taka idealna opcja?
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 01 Sie 2010 14:01 

niebieski
Karta opłaca się już przy jednym locie w jedną stronę jedenj osoby :)

Bo Ryanairowi płacisz 21 złotych prowizji, a karta na rok to 20 złotych.

Każdy lot ponad to, to czysty zarobek. Osoby, które trochę latają oszczędzają rocznie po 400-500 złotych.

Naprawdę warto wyrobić :)
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 01 Sie 2010 16:17 

Dziękuję.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 05 Sie 2010 14:42 

Hej,

Mam jeszcze jedno pytanie. Kupiłem wczoraj kartę i dziś wpłaciłem na nią pieniądze. Ponoć mają być dostępne w ciągu 2 dni roboczych - czy ktoś z Was wie, gdzie mogę sprawdzać stan karty i czy muszę coś za to płacić?
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 05 Sie 2010 14:47 

niebieski
możesz wysłaś SMS z odpowiednimy cyferkami pod nr bodajże 2424 i CI przyjdzie saldo , ew możesz zarejestrować się na stornie bodajże www.kartainternetowa.pl (głowy nie dam piszę z pamięci). Jakie cyferki wysłać w SMSie wysłać wiedziałbyś gdybyś przeczytał tą jedną stronę A4 z regulaminem który był dołączony do karty.
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 05 Sie 2010 15:21 

"Przesłanie w formie komunikatu SMS informacji o dostępnych środkach oraz saldzie - bez opłat" :)

Dzięki, osiek. Urodziłem się w 1988 roku, większość z nas jest już zbyt tępa, żeby samemu znajdować informacje...
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 05 Sie 2010 20:47 

Bo polacy nie czytają instrukcji...żadnych (to się tyczy także regulaminów) :)

Oczywiście generalizuje, ale w większości tak jest...niestety :)
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 05 Sie 2010 21:56 

Najlepiej zarejestruj ją na www.kartainternetowa.pl . Jeśli konto z którego wykonujesz przelew jest w BZ WBK to pieniądze są praktycznie od razu (w weekendy nie zawsze), ale taka ciekawostka która zaobserwowałem:
nie zawsze na karcie są wykazane środki, które możemy wykorzystać, tzn. saldo karty zdarzało się pokazywać 0zł, a transakcja już przechodziła w ryanie, dlatego najlepsze sprawdzanie czy środki są dostępne to rezerwacja :).

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 18 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości