Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 29 Lis 2011 22:20 
Awatar użytkownika

srebrny
problem jest nastepujacy:

probuje wyszukac loty azuonem, powiedzmy, od poczatku marca do konca kwietnia, z pcimia dolnego do chędożowa, liniami ryanair
wylot we wtorek, powrot w czwartek [i wiem, ze na pewno w te dni loty są przez cały okres]

no więc na logikę w zbiorze wynikowym powinienem mieć te 8 czy 9 lotów w tę i tyle samo z powrotem, a tymczasem mam 5 w tę a z powrotem to już wogóle 3 albo 2

w ustawieniach 'solve capchas' mam zaznaczone 'solve all captchas' a mimo to czasem nawet wcale żaden obrazek nie wyskoczy [ok, fajnie że ma zbuforowane niektóre połączenia, to się chwali, ale szkoda, że tak mało !]

wtf? też to macie ?
 Profil Relacje PM off  

❗SUPERCENA ❗Przedłużony weekend w Hiszpanii od 225 PLN 🥘 🌴 Loty do Barcelony, Walencji lub Madrytu PLN 🏰🇪🇸 ❗SUPERCENA ❗Przedłużony weekend w Hiszpanii od 225 PLN 🥘 🌴 Loty do Barcelony, Walencji lub Madrytu PLN 🏰🇪🇸
Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎 Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎
#2 PostWysłany: 30 Lis 2011 00:01 

niebieski
U mnie ten sam problem. Nie pokazuje wszystkich lotów Kraków - Liverpool (właściwie większości) pod koniec stycznia i początku lutego. Aktualizacja trasy nie pomaga.

#3 PostWysłany: 30 Lis 2011 00:05 
Awatar użytkownika

nom czasami nie wyszukuje wszystkiego taki urok azuona. Najbardziej skuteczne jest wyszukiwanie ręczne jednak komu się chce tyle klikać.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 30 Lis 2011 01:23 
Awatar użytkownika

srebrny
Undefined napisał(a):
nom czasami nie wyszukuje wszystkiego taki urok azuona. Najbardziej skuteczne jest wyszukiwanie ręczne jednak komu się chce tyle klikać.

reczne :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

nie no wlasnie dopoki nie bylo captchy to wszystko pieknie wyszukiwal. A w dodatku jak czasem mialem capche - np na poprzednim mieszkaniu w ktorym mieszkalem, to zachowywal sie tak jak obecnie; skoro juz jest ta capcha to trudno, bede wpisywal te glupie napisy ale niech mi szuka tak jak ja tego chce a nie 30 czy 50% lotow bo mnie to nie interesuje

pewie najprosciej napisac po prostu do chlopakow ktorzy pisza azuona, ciekawe co oni na to
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 30 Lis 2011 02:26 
Awatar użytkownika

najciekawsze jest to, że jak przerwę wyszukiwanie (np. na samym początku) i potem chce wyszukiwać od nowa to nie szuka nic tylko pobiera z bufora to co ostatnio wyszukał i oznajmia mnie, że wyszukanie zakończone.

Co do azuona to mogli by chińczyków do wpisywania captchy zatrudnić.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 06 Gru 2011 11:37 
Awatar użytkownika

srebrny
ok, ogolnie problem nadal wystepuje, rowniez przy uzyciu capcha killera :(

jesli trasa jest czesto wyszukiwana [czytaj: dobrze zbuforowana] to problem nie rzuca sie jakos szczegolnie w oczy [przyklady: madrid to las palmas / tenerife ]

natomiast jesli trasa jest rzadko wyszukiwana przez innych uzytkownikow azuona, to wyniki sa dosc oplakane

jako przyklad podam trase madrid - santiago de compostela

parametry wyszukiwania:
od 13 grudnia do 20 marca, wyloty tylko w piatki po godzinie 16, powroty tylko w niedziele po godzinie 16

oczywiscie szukane loty i w piatki i w niedziele odbywaja sie, zatem powinnismy uzyskac ok 12 lotow do i 12 z powrotem

tymczasem mi azuon wyszukuje 1 [!!!!] lot DO oraz 4 loty z powrotem, wiec, jak widzicie, dosc kiepsko

co ciekawe, nawet gdy wylaczymy capcha-killera, a ilosc rozwiazywanych capcha ustawimy na max, to ilosc wyszukanych lotow nie zmienia sie - w sensie caly czas pobierane sa dane z bufora
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 06 Gru 2011 21:13 
Awatar użytkownika

srebrny
ok, napisalem im o tym na azuonowym fejsbuku, zobaczymy co oni na to
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 15 Gru 2011 20:19 
Awatar użytkownika

srebrny
widze ze zainteresowanie watkiem nie jest szczegolnie duze, tak czy inaczej gdyby kogos temat interesowal to dyskusja przeniosla sie na profil azuona na fejsbuku [ posty moje i jednego bodajze portugalczyka ]

niestety, wyglada na to ze poki co developerzy maja ten problem w nosie
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości