Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 24 Lis 2016 00:27 

Loty: 285
Kilometry: 460 659
złoty
Wrzucam to jako ciekawostkę, bo nie wiedziałem, że coś takiego w ogóle funkcjonuje.
Weekendowe połączenie Bornholm-Gdańsk realizowane w grudniu przez Danish Air Transport.
Bilety w taryfie "Juleshopping 2016", czyli zakupy świąteczne.
Nie wiem czy jest planowany tylko jeden lot tam i z powrotem czy po prostu inne się wyprzedały, bo na ten zostało tylko jedno miejsce za 799DKK (~476zł).
Załącznik:
2016-11-23 23_26_47-RNN - GDN (Flyrejser).png
2016-11-23 23_26_47-RNN - GDN (Flyrejser).png [ 10.28 KiB | Obejrzany 1578 razy ]

Jest jeszcze podobny lot z dosyć wiejskiego lotniska Karup w środku Jutlandii.
Załącznik:
2016-11-23 23_28_37-KRP - GDN (Flyrejser).png
2016-11-23 23_28_37-KRP - GDN (Flyrejser).png [ 11.55 KiB | Obejrzany 1564 razy ]

Pytanie tylko co te dwa samoloty będą robiły cały weekend w Gdańsku. Stały i się marnowały?
2 ludzi lubi ten post.

Słynny Babilon otwiera bramy dla turystów. Czy to będzie nowy hit dla podróżników? Słynny Babilon otwiera bramy dla turystów. Czy to będzie nowy hit dla podróżników?
TOP❗ Bezpośrednie loty na Kanary od 124 PLN (w jedną stronę) TOP❗ Bezpośrednie loty na Kanary od 124 PLN (w jedną stronę)
#2 PostWysłany: 24 Lis 2016 01:30 
Awatar użytkownika

niebieski
DAT często czarteruje swoje samoloty dla jakichś grup. Sam kiedyś leciałem wyczarterowanym dla grupy DATem.
Przypuszczam, że to jednorazowe, wyczarterowane rejsy przedświąteczne na tańsze zakupy w 3Mieście dla mieszkańców Bornholmu i Jutlandii.

Update:
Sprawdziłem i odnoga DAT czyli Bornholmerflyet organizował na fejsie głosowanie gdzie lecieć na przedświąteczny trip zakupowy. Do wyboru był Gdańsk, Berlin i Sztokholm. Głosujący wybrali Gdańsk :D
https://www.facebook.com/bornholmerflye ... =3&theater

Zapewne puszczą na tę trasę jednego ze swoich ATR 42 na ca. 40-45 paxów.
Myślę, że za tę cenę powinni mieć pełne obłożenie Duńczyków głodnych kulturalnych atrakcji 3Miasta :D
WojtekGA lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Dmochu, nelson 1974 oraz 6 gości