Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Pracowakacje
#1 PostWysłany: 06 Wrz 2016 09:56 

[wrzesień-październik 2016][Objazdówka][Na południe od PL - gdzie oczy poniosą]

Cześć! Obmyślam plan "pracowakacji", a przede wszystkich chciałbym sprawdzić czy ma to sens oraz czy ktoś miałby ochotę dołączyć. Pracowakacje czyli połączenie normalnych codziennych obowiązków (praca łącznie 2-6h dziennie np. rano i/lub wieczorem, w czasie niepogody, podczas dnia zmęczenia fizycznego) wraz z przyjemnościami (wyprawa objazdowa, więc zobaczenie wielu miejsc, ale bez większego planowania - mniej planów = mniej rzeczy które mogą się nie udać :D).

O MNIE: 28 lat, lubiący wszelaką aktywność (podróże, sport - rower szosowy, narty, trekking, od tego sezonu kitesurfing), aktualnie mieszkaniec Warszawy (wcześniej Krakowa), bezkonfliktowy, specyfika zawodu pozwala mi pracować z dowolnego miejsca (oby raz na jakiś czas był dostęp do sieci).
TERMIN: elastyczny - może 2 tygodnie, może miesiąc, może dłużej, nie wiem, przewiduję że wszystko wyszłoby w praniu. Początek wyprawy do uzgodnienia. Można dołączyć na początku, w środku, pozostać tyle czasu na ile ma się ochotę, ale bez pozostawiania innych "na lodzie".
TRASA: również do uzgodnienia, jestem otwarty na propozycje. Osobiście myślałem o Austrii (brak szczegółów), pobycie we Włoszech (Livigno, jezioro Garda, Toskania, Wenecja), Słowenia (Alpy Julijskie, Ljubljana), Chorwacja (Pula, Rijeka). Oczywiście to tylko propozycja, równie dobrze można trafić w drugą stronę do Francji lub gdziekolwiek :) Długośc pobytu w danym miejscu elastyczna, wymyślana na bieżąco, jeśli gdzieś jest miło to można zostać tam dłużej, ale warto też mieć jakiś mini plan.
NOCLEGI: tanie hotele, kwatery/pensjonaty, airbnb, agroturystyka, namiot. Wszystko w rozsądnych cenach oraz zależne od miejsca i długości pobytu.
JEDZENIE: jeśli będą warunki to bez problemu gotowanie, raz na jakiś czas zapewne jakieś wyjście na piwo/wino/obiad/kolacje.
TRANSPORT: auto - plus to mobilność oraz możliwość zabrania dodatkowych rzeczy (rower, namiot i itp).
AKTYWNOŚCI: wg idei chciałbym codziennie trochę popracować, oczywiście jeśli nie będzie warunków lub będą inne ważniejsze plany to nic na siłę. Nie chce dla nikogo być "czerwonym światłem" i blokować, więc w ostateczności spędzanie czasu wg własnych preferencji i planów. Osobiście postaram się być jak najbardziej dostępny, tak żeby jak najwięcej czasu spędzać wspólnie. Jeśli trasa zahaczy góry to z miłą chęcią jakiś trekking. Chciałbym zabrać rower i przejechać np. przełęcz Stelvio (o ile uwzględni to trasa). Interesująco mogłoby wyglądać winobranie w jakimś gospodarstwie agroturystycznym. Nad wodą jakieś leniuchowanie lub sporty wodne. Oczywiście wędrówki i zwiedzanie ciekawych miejsc, ale bez gonitwy.
KOSZT: nie mam pojęcia...
KONTAKT: priv, zastrzegam że to nie jest gotowa oferta wyjazdu, a raczej sprawdzenie zainteresowania (czynnik decydujący o losach wyprawy).

Ostatnio edytowany przez Abcn, 11 Wrz 2016 08:34, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

Czas na coś nowego 😎 Lato na Morzu Śródziemnym za 2775 PLN ✈️🛳️ Rejs i loty z Polski 🤩😍 Czas na coś nowego 😎 Lato na Morzu Śródziemnym za 2775 PLN ✈️🛳️ Rejs i loty z Polski 🤩😍
Tajlandia z Etihad Airways 🤩✈️ Sporo biletów w kwocie 2373 PLN 😍🤩 Tajlandia z Etihad Airways 🤩✈️ Sporo biletów w kwocie 2373 PLN 😍🤩
 Temat postu: Re: Pracowakacje
#2 PostWysłany: 11 Wrz 2016 08:16 

Loty: 2
Kilometry: 2 928
Cześć!

A myślałeś o workaway?
Ja wybieram się pod koniec listopada/w grudniu właśnie na taki wolontariat, najchętniej gdzieś do Hiszpanii/na Wyspy Kanaryjskie, aby podszkolić hiszpański :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość